Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Aantal items

  963
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Miekmoek won de laatste dag op 12 april

Miekmoek had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1116 Uitstekend

Over Miekmoek

 • Titel
  Burchtenbouwer

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Billy & Saar
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik ben het helemaal eens met bovenstaande reacties. Ik heb verder nog wel wat tips voor je. Je kan het hok waar hij nu in zit al gewoon buiten zetten. Een konijn wat binnen zit, heeft eigenlijk geen hok nodig, alleen een schuilplekje waar hij zich veilig voelt. Dit kan je al oplossen met een simpele kartonnen doos. Als je het konijnenhok wat je hebt nu al lekker buiten zet en goed schoonmaakt, kan je dit later als neutrale ruimte gebruiken als hij thuiskomt met een lief vriendinnetje. Dus je kan hem nu in je panelen ren binnen zetten met een schuilhuisje en verder all
 2. Waar gebruik je het zaagsel/ecobed voor? Binnenkonijnen hebben eigenlijk alleen bedekking nodig in hun toilet, ik gebruik daar zelf houtkorrels voor. Ook helemaal niet stoffig en neemt geurtjes echt fantastisch op.
 3. Ze gaan er vast niet meteen dood aan, maar het hoort wel thuis bij vruchten die ze niet mogen. Niet alleen vanwege de suikers, want dan mogen ze helemaal geen fruit, puur omdat het een steenvrucht is. Alleen kers is een uitzondering, maar daarvan mogen ze naast de pit ook de steeltjes en het hout niet.
 4. Eten jullie konijnen ook minder met dit warme weer? Brokjes duiken ze nog net zo verzot op als altijd, maar groente stormen ze niet meer op af, alles gaat wel helemaal op, maar duurt iets langer. En hooi eten ze ook minder, nog wel genoeg hoor, maar toch...
 5. Lekker kontje heeft hij ook 😍😅
 6. Goed gegokt! Al wordt Supreme wel veel vaker gevoerd dan beaphar.
 7. Wat vervelend! Op zich werkt afleren niet echt bij konijnen.. Kan je niet een hek ervoor plaatsen of iets anders on te voorkomen dat ze bij de deur kunnen komen? Het klinkt ook een beetje uit je verhaal dat je konijnen niet veilig overdekt zijn. Het is toch wel aan te raden een grote overdekte ren voor ze te hebben zodat ze niet gepakt kunnen worden door katten, marters, vossen of roofvogels. We zien op het forum toch met enige regelmaat voorbij komen dat er konijnen meegenomen worden, ook in dorpen en steden.
 8. Dat kan maar ook die hoort niet vast te komen te zitten in hun haar toch?
 9. Miekmoek

  Mieren

  Wat je wel kan proberen (geleend van het bedrijf Omdenken, een echte aanrader) is om gewoon wat groente voor de mieren neer te leggen. Zo geef je de konijnen en de mieren eten en komen ze misschien niet aan de groente van de konijnen? Als dat werkt, kan je ze daarna vergiftigen 🙈🙈🙈😂
 10. Dat kan eigenlijk niet gebeuren, keutels horen nooit in hun vacht te blijven kleven. Ook niet als ze erop zitten of als ze erop plassen, want dan zouden alle konijnen dit hebben.
 11. Ik heb wel tapijttegels, die kan je ook in allerlei vormen leggen en ook in hoekjes knippen etc. Ik heb ze aan de onderkant met een stukje tape vastgeplakt en ze laten helemaal niet los. Misschien is dat een optie? Ze zijn goedkoop bij de hornbach etc. Ik heb wel één knaag konijn (hout, handdoeken, karton, niets is veilig) maar van deze tapijttegels blijven ze af.
 12. Leuk! Alleen.. ik las laatst dat hamsters solitaire beestjes zijn en dus juist wel alleen horen te zitten? 🤔
 13. Ligt toch ook heerlijk zo'n tunneltje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .