Ga naar inhoud

JokeC

Members
 • Items

  3.058
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Alles dat geplaatst werd door JokeC

 1. Ammonia is inderdaad al verdund, één letter verschil maakt echt verschil 😬 dus ik heb het verkeerd opgeschreven, excuses. Het moet dus zijn dat je ammoniak verdund 1 op 5. Door elke dag te zorgen met extra en goed reinigen met stoom of ammoniak-verdunning en keutels te verwijderen, minimaliseer je de kans op herbesmetting, zodat het konijn de weerstand weer op peil krijgt om geen last meer te hebben van de coccidiose.
 2. Stoom en verdunde ammonia (1 deel ammonia op 5 delen water) helpt coccidiose-ellendelingen om zeep. Mengsel in een plantenspuit maakt het ook makkelijker om moeilijk bereikbare plekken en kieren nat te maken als dat met de stoomreiniger of spons/poetsdoek niet mogelijk is. Daags op deze manier goed reinigen, maakt dat je de cirkel van herbesmetting minimaliseert. Door de keuteltjes nooit langer dan 24 uur te laten liggen, geef je de coccidiose in de keuteltjes geen kans meer op gezinsuitbreiding.
 3. Het zal even wennen zijn misschien voor ons als eigenlijk best verwende leden en lezers met zo'n forum als dit, maar het klinkt goed, hoor! 👍
 4. Niet geheel verwonderlijk ben ik het met je eens, Suus. 😁 De zin begint met fokkers en particulieren en dat is om alle redenen fout zoals wij weten. Bovendien schrijven ze "een konijntje" zonder te vermelden dat een konijn nooit alleen gehouden mag/kan worden. De zin zou moeten beginnen met de opvang en asielen gevolgd door een waarschuwing voor fokkers en particulieren. En het allerbeste is natuurlijk naast een verwijzing naar Wilhelminapark ook een verwijzing naar de artikelen en forum van BunnyBunch. De BB-artikelen met informatie zijn heel goed en makkelijk leesbaar voor elk niveau van kennis en ontwikkeling. Complimenten dat ze snel gereageerd hebben, maar het is nog steeds slechte informatie, terwijl het heel eenvoudig en met maar een paar zinnen wél goed kan.
 5. JokeC

  Cate cube

  Toen ik bij mijn omgeving meldde dat ik die catcubes zo leuk vond, kreeg ik met dierendag bij de vracht een grote verrassing: iedereen dacht origineel te zijn (gelukkig maar), nu heb ik er 11 en bouw er telkens een ander bouwwerk van, de moppies vinden het geweldig. Drie verdiepingen hoog voelen ze zich heel wat. En een "zonterrasje" voor de deur op de eerste verdieping met een paar zachte tapijtjes.....🥰
 6. We duimen mee voor een gunstige diagnose en behandeling voor Eddie. 🤞🤞🤞🤞
 7. Oei, dan kom je misschien straks voor een lastige situatie te staan: wat doe je als Lola en de gecastreerde ram elkaar niet leuk vinden en gaan knokken? Dan heb je kosten gemaakt voor de castratie en zit je met 2 konijnen die niet samen kunnen. Weet je hoe oud het rammetje is? Was het geen beter plan geweest om naar een opvang te gaan en Lola daar te laten koppelen aan een rammetje die al kant-en-klaar is en waar Lola het goed mee kan vinden? Ik help je hopen dat je heel veel geluk hebt en dat het rammetje wat je nu hebt gekocht/gekregen het goed kan vinden met Lola.
 8. JokeC

  Zonnebloem drogen

  De blaadjes kun je ook drogen, die kunnen enige verlichting geven bij luchtwegproblemen, als ondersteuning, niet als "oplossing" natuurlijk.
 9. Geen vulling. 😁 Ik heb PeeWee's, mede omdat één van de moppies heul veul plast (alles is gecontroleerd, alles oké). Eerst met in de bovenbak hooi, korrels of hennepvezel, maar geen vulling werkte het beste om de bovenbak zo droog mogelijk te houden i.v.m. risico op natte konijnenkontjes. Ik verschoon de PeeWee's 's morgens en 's avonds. Ik heb alles dubbel dus er staan altijd 2 droge schoongemaakte PeeWee's klaar. Ik spoel de bakken om, even met de plantenspuit schoonmaakazijn op beide delen spuiten, dan afspoelen en laten drogen voor de volgende ronde.
 10. Als je gaat huren, zoek dan van tevoren uit of in het huurcontract staat dat er geen "kleinvee" gehouden mag worden en er geen hokken op balkon mogen staan, want konijnen horen ook bij kleinvee. Als je dan je konijnen op balkon houdt (als dat kan met wind en zon natuurlijk) en de verhuurder komt dat te weten dan kan de verhuurder zeggen dat de konijnen weg moeten. Als je de konijnen binnen houdt en er niet mee te koop loopt onder de noemer "wat niet weet wat niet deert" (ook naar de buren) kun je in noodgevallen (met een pak hooi onder je arm bijv.) zeggen dat je caviaatjes hebt of andere knaagdiertjes (die vallen niet onder kleinvee).
 11. Wat een hoopgevende geweldige vooruitgang. Echt super om te zien! Merk je aan Billy iets dat hij Saar maar raar vindt/vond?
 12. JokeC

  Oorwormen

  Knop omzetten, onbekend maakt onbemind, vrees ik. De beestjes waarderen voor wat ze zijn: onschadelijk voor de konijnen en jezelf en handige allesetertjes. Waarom zouden ze "vies" zijn? Onder mensenschoenen zit vast veel meer viezigheid dan onder die rappe minivoetjes van oorwormen. Als je ze écht weg wilt hebben dan kun je vochtige doeken neerleggen of een omgekeerd potje/emmertje met een beetje vochtige losgeschudde grond of compostbladeren erin met een stokje eronder zodat de beestjes onder de rand door kunnen en ze dan te verhuizen naar een andere locatie.
 13. Wat een verschil met hoe Saar haar koppie gisteren hield, geweldig. Nu kan ze tenminste rond hobbelen en zelfs zelf de catcube in. Wie had dat gedacht, zo snel zo'n grote verbetering. Zet 'm op, Saar!
 14. Wij doen het bij verhuizingen wel ruim van tevoren tot een paar weken erna. Voorkomen is beter dan genezen, hoop ik dan maar. Is er bekend of langdurig (dagelijks?) gebruik schadelijk is? Ik vond een (stok-)oud topic op het forum:
 15. Misschien kun je een tijdelijk schuilhuisje voor haar maken van een omgekeerde doos i.p.v. aan de catcube te gaan zagen? Dozen zijn makkelijk aan te passen, te vervangen en kosten niks. Of wat iemand al opperde: de wilgenbrug als schuilplaatsje gebruiken. Dat is ook makkelijker met verschonen dan de catcube. En Saar kan er zonder drempels in en uit. Arm schaapje. Ze heeft wel de beste kans, omdat je er zo super snel bij was gelukkig. Sterkte, het is echt zo'n situatie waar je flink wanhopig van kan worden, wat is het beste voor Saar, wat doen we haar aan, lijdt ze, blijft ze eten, drinken, plassen en keutelen...... In het algemeen: zou het te overwegen zijn om al onze moppies standaard panacur te geven om te voorkomen dat die rotparasiet kans krijgt zich te vermeerderen en verspreiden?
 16. 🤞🤞🤞🤞🤞x10 miljoen voor Saartje!
 17. Dat lijkt wel verdacht veel op wat er ook met de huisartsenpraktijken gebeurt toch? Daar nemen ook bedrijven de organisatie over, zodat de huisarts al dat papierwerk niet hoeft te doen. Helaas standaard en zeer teleurstellend dat zulke bedrijven dan niet gewoon het fatsoen hebben om het dan ook goed te doen. Goed voor de artsen en goed voor de consumenten/patiënten. Waarom altijd dat gewetenloze geldharken, misbruik maken van de kwetsbare positie van anderen door giga prijzen te hanteren i.p.v. eer van je werk hebben door het goed te doen en dus klanten te behouden? Een bejaarde tante en oom wilden verhuizen naar Reusel, leuk huis, leuke omgeving maar dezelfde week was in het nieuws dat er geen huisartsenpraktijk beschikbaar was, omdat zo'n bedrijf er een onwerkbare puinhoop van gemaakt had (en natuurlijk onbereikbaar was, de helden) dus tante en oom durfden niet te verhuizen. Als dat ook met de dierenartspraktijken gaat gebeuren......
 18. Een konijn in haar/zijn eentje houden en overal mee naar toe slepen, is dieronvriendelijk. Voor je eigen gemankeerde egootje en/of portemonnee je beestje gebruiken, is fout. Punt. Vroeger (sprak oma vanuit haar schommelstoel) heb ik hulphonden getraind. Al heel snel ging ik twijfelen of het wel "aardig" was naar de honden toe om hen op te leiden tot signaalhond (voor slechthorenden/doven), ADL hond (voor fysiek beperkten), blinde geleidehond, maatje voor autistische mensen, maatje voor mensen met mentale problematiek of epileptische aanvallen etc. Wat is nog acceptabel wat de hond (of ander dier) in moet leveren aan fysiek en mentaal welzijn om voor een mens vaak van onschatbare waarde te zijn om zelfstandig(er) en gelukkig(er) te zijn? Ingewikkelde kwestie. Dat mens van Lennon vind ik echt verschrikkelijk. Geef mij maar de filmpjes of foto's hier op het forum. Leve de speciale "spam"-topics!
 19. JokeC

  Loslopen

  Dan heb je nu een keuze te maken: de konijnen hun gang laten gaan en hopen dat ze er niet ziek van worden en/of aan dood gaan of maatregelen nemen. Het is niet altijd eenvoudig om de tuin aan te passen dus je kan er ook voor kiezen de konijnen een roofdierveilige ruime ren te geven waar geen giftige bladeren, bloemen of takken in kunnen vallen en hen niet meer los te laten in de tuin.
 20. JokeC

  Loslopen

  Kijk hier maar eens: https://www.bunnybunch.nl/informatie/giftige-planten-voor-konijnen
 21. Ik moest 5 dagen geven, week niks en dan weer 5 dagen geven. Ik heb de ren met verdunde ammonia elke dag schoongemaakt, toiletbak ook, huisjes en speeltjes ook. En heel erg nauwkeurig keutels verzameld elke dag, omdat keutels ouder dan 24 uur een herbesmettingsbron kunnen worden. Zo was het mij uitgelegd. Ik ben nog steeds een beetje gefixeerd op het speuren naar en opruimen van oude keuteltjes. 🤣
 22. Arme beest lijkt één en al rugzak te zijn als je kijkt naar de verdere informatie. Als je het aandurft wat betreft bezorgdheid, ruimte en kosten en je voedster ziet hem ook zitten (!) dan zou het natuurlijk een geweldige kans zijn voor hem. We weten allemaal dat konijnen niet snel aangeven dat er iets met hen aan de hand is dus "hij lijkt hier geen last van te hebben" zou voor mij een alarmbelletje zijn en geen geruststelling.
 23. Pffff, ook weer achter de rug, gelukkig. Ze liggen er wel lekker ontspannen bij op de foto.
 24. Gelukkig, Ukkie "doet het nog/weer". 👍 Eng, hè, als ze ondertemperatuur hebben. Fijn dat Ukkie weer zelf aan het eten is gegaan en actief is. Meeleven op afstand is niet altijd bevorderlijk voor onze gemoedsrust, hè, best spannend of voor het patiëntje (en het arme toch al vermoeide baasje) de lijn naar boven ingezet is. Gelukkig is dat het geval, in ieder geval voor Ukkie, baasje moet nog een paar nachtjes goed bijslapen. Hopelijk kun jij ook snel wat energie bijtanken, @Kolino 😁
 25. 🤞 🤞 🤞 🤞 voor Ukkie en voor jou.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .