Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Items

  8.830
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  78

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. Mijn konijnen zitten alleen in het hok als het heel koud is, of als het regent. Overdag slapen ze ook gewoon in de ren. Wij hebben hier de regel dat we de konijnen niet storen als ze in het nachthok zitten, omdat ik wil dat ze zich ergens rustig terug kunnen trekken als ze niet gediend zijn van onze aandacht.
 2. Ik had een nest met een jong, een voedster, dus ik heb haar gehouden bij de ouders. Ze was daar toch wel het derde wiek aan de wagen, dus heb ik er een vierde konijn aan laten koppelen. Vervolgens ging zij vechten met de dochter, dus nu heb ik twee koppels. Het kan ook goed gaan hoor, maar ik zou het niet zo snel aanraden.
 3. Marjoleink

  Voorstellen

  Welkom bij Bunnybunch
 4. Volgens mij kun je dan net zo goed een maatschepje kopen. Of een keer uitproberen hoeveel gram een eetlepel of een eierdopje is. En de echte control freaks zoals ik hebben een keukenweegschaal bij de emmer voer staan.
 5. Ik heb al twee dingen, en een idee voor een derde. Ik vind de hint altijd nog het moeilijkste.
 6. Nee 2 weken. Het duurt 6 weken voor alle hormonen uit het lijfje zijn, maar na 2 weken zijn ze niet meer vruchtbaar. Maar voor de veiligheid van de jongen kun je de ram het beste apart houden tot de jongen 8 weken zijn. Is Nederland een optie? Bijvoorbeeld Bavel, onder Breda?
 7. Ikea doet het ook, die spullen gaan dan in de koopjeshoek. Of Circular Hub zoals dat tegenwoordig heet. Het staat op de website heel erg verstopt, dus of het echt een succes wordt vraag ik me af.
 8. Als je de dierenarts niet kunt betalen, dan moet je geen dieren nemen. Je weet dat een dier ziek kan worden en medische zorg nodig kan hebben. Dat geldt voor een instelling net zo goed als voor particulieren.
 9. Ho ho....ik heb dat nooit gezegd. Maar nu je er toch over begint....bij mij in de buurt woont iemand die zijn krolse kat 's avonds de straat op schopt. Met als resultaat dat dus de hele buurt ervan wakker ligt. Ik weet niet wie het is, maar die kat zou de dierenambulance van mij mogen meenemen. Niet dat de kat er iets aan kan doen, maar als je willens en wetens overlast veroorzaakt, is dat gewoon asociaal en dat mag van mij consequenties hebben.
 10. Ik ben het hier toch niet mee eens. De katten van de buren komen gelukkig zelden in mijn tuin, maar als ze in mijn tuin gaan zitten schijten verwacht ik toch dat de buren met een oplossing komen. Het zijn dan hun katten die voor overlast zorgen, het zou wel heel raar zijn als ik me dan moet aanpassen.
 11. Marjoleink

  Nieuw hier

  Welkom bij Bunnybunch
 12. Helaas ben je verkeerd geïnformeerd. Twee rammen kunnen goed gaan, maar de kans is niet zo groot. Ik zou ze laten castreren en ze, als ze eenmaal volledig genezen zijn, weer bij elkaar zetten. De puberteit kan nog wel een jaar duren, je wilt ze hopelijk niet zo lang alleen laten zitten, zonder garanties dat het daarna weer goed gaat. Als je se weer bij elkaar zet, dan laat je ze ook bij elkaar, tenzij ze gaan krijsen, rechtop staan boksen of als een voetbal over de grond rollen. Dan kunnen ze echt niet samen. Al het andere gedrag kan er heftig uitzien, maar is gewoon bepalen wie de baas is. Als je het te spannend vind, kun je een opvang vragen of ze daar op koppelvakantie mogen. Ik vind dat zelf erg prettig. Zij hebben er meer kijk op, en je hebt zelf niet de stress. Mocht het niet goed gaan, dan kun je er meteen voor kiezen om een van je rammen te laten koppelen aan een dame.
 13. Castratie kan helpen, maar is geen garantie. Ik had een groep van een ram met 3 voedsters, en ineens moesten twee van de dames elkaar niet meer. Ze zijn wel minder krengerig geworden door de castratie, maar ze konden daarna toch ook niet meer samen. Maar het is zeker het overwegen waard.
 14. Ik heb thuis een speciale box voor klein chemisch afval, en dus ook batterijen. Officieel wordt die 2x per jaar opgehaald, maar in de 20 jaar dat ik hier woon heb ik dat nog niet meegemaakt. Hij is gelukkig nog niet vol.
 15. Toen ik moeder werd wilde ik in eerste instantie ook alles nieuw. Maar de babykamer is naar mijn broer gegaan en daarna verkocht, en de kinderwagen heb ik ook doorverkocht, dus dat compenseert weer een beetje. Maar op een gegeven moment kom je er inderdaad achter dat het wel zonde is, van het geld en het milieu. Hier zijn twee keer per jaar kinderkledingbeurzen, waar je je eigen kleding kunt verkopen en weer andere spullen mee naar huis kunt nemen. Dat scheelt je het gezeik van marktplaats.
 16. Met zullen vriendinnen heb je geen vijanden nodig, zeggen ze toch? Misschien een hele rare opmerking, maar is er geen bedrijf dat dieren vervoert? Op kosten van madam uiteraard.
 17. Ik ook niet. Dat zegt niet dat het niet kan, maar ik heb het ook nog niet eerder gehoord.
 18. Mijn konijnen kregen Kasper toen ik ze kocht. Ze noemen het wel hobby, maar het is hoofdzakelijk bedoeld voor fokkers. Kasper is alvast beter dan gemengd voer, maar als je een goede brok wilt geven dan zou ik er wat meer geld aan uitgeven en inderdaad iets kiezen dat ook hier in de webwinkel verkrijgbaar is. Het is ook de moeite waard om even rond te kijken naar de verkrijgbaarheid, in de winkels en online. Science Selective is bijvoorbeeld regelmatig in de aanbieding bij Intratuin.
 19. Leuk dat jullie aan konijnen willen beginnen. Ik kan uit ervaring zeggen: begin er alleen aan als je het zelf ook leuk vindt. Ik weet niet precies wat enkeldraads is, maar konijnen zijn ontsnappingskunstenaars, om de konijnen binnen en de roofdieren buiten te houden is volièregaas aan te raden, plus een dichte bovenkant. Tegels zijn goed voor de nagels dus een prima omdergrond, zand is heel leuk maar je moet inderdaad wel aan alle kanten gaas ingraven. Wat mensen ook wel doen is een zandbak ingraven op straathoogte, dan kun je het zand er zo weer invegen. En misschien is het handig als het poortje deelbaar is, zodat je het onderste deel dicht kunt laten en de konijnen niet kunnen ontsnappen. Heb je hier al gekeken? https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips https://www.bunnybunch.nl/informatie/marters-vossen-weren-uit-konijnenhok Als je zover bent dat je konijnen wilt gaan aanschaffen, dan geven we je graag advies. Voor nu is denk ik voldoende om te zeggen: geloof niet alles wat een fokker zegt, want die wil graag verkopen. We hebben op die manier behoorlijk wat problemen langs zien komen, die te voorkomen waren geweest als mensen betere informatie hadden gekregen. Wij denken graag mee.
 20. Rust is op zich goed. Is het definitieve verblijf van je ram geweest? Dan zou ik toch verplaatsen naar neutraal terrein overwegen denk ik. Zeker gezien het gedrag in huis (is je ram daar eerder geweest?). Ik zou ze trouwens niet meer in huis nemen, dat geeft ook onrust.
 21. Dat is heel goedkoop. Dat zou ik hier ongeveer kwijt zijn voor behandeling, onderzoeken en medicatie, dus zonder de 14 dagen opname.
 22. @Evee heeft posters in de ren, en er is ook iemand die een muurschildering heeft gemaakt. Ik dacht @MichelleloveElmo.
 23. Ik heb het nachthok volgestopt met stro, en ze gooien het er niet uit, dus ik denk wel dat ze daar zitten. Overdag slapen ze samen in de catcube, daar heb ik een nieuwe hennepmat in gelegd. Mijn andere koppel is het hele jaar wel regelmatig in het nachthok te vinden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .