Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Items

  9.171
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  83

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. Ik heb dat wegspringen een keer meegemaakt, toen ik mijn konijn liet koppelen bij een opvang. Daar werd al vrij snel geconcludeerd dat het geen match was. Bij jou is het lastiger omdat je ze allebei al in huis hebt, en je wilt natuurlijk graag dat ze bij elkaar kunnen, maar het klinkt niet positief vind ik. Nou ben ik geen expert in koppelen, dus misschien heeft iemand anders nog een goed idee. Is de ram terugbrengen nog een optie?
 2. Iedere keer dat je ze uit elkaar haalt onderbreek je de koppeling, en moeten ze de volgende keer weer opnieuw beginnen. Ik zou ze bij elkaar zetten op neutraal terrein als je de hele dag thuis kunt zijn. Onrust is normaal, ze moeten het samen eens zien te worden en dat kan even duren. Als ze echt gaan vechten, dus op hun achterpoten staan boksen, in elkaar vastgebeten over de grond rollen, of gillen, dan moet je stoppen en is het geen match. Jagen, rijden en haren uittrekken ziet er vervelend uit, maar dat is nu blijkbaar even nodig om te bepalen wie de baas is.
 3. Marjoleink

  Hallo!

  Welkom bij Bunnybunch
 4. Marjoleink

  hoi

  Ja, een tip: castreer je ram. Een ongecastreerde ram loopt over van de hormonen en zal continu proberen de voedster te berijden. Dat is voor haar geen doen, ze wordt continu verkracht, en als ze het zat is kan ze hem lelijk toetakelen. Plus dat je inderdaad binnen een paar maanden 100 konijnen hebt. Reken maar uit: nu heb je er 8, 5 weken na de geboorte van deze 6 krijg je er nog 6, 5 weken daarna weer 6, nog een keer 6, dan heb je er 26. Vervolgens zijn de eerste jongen ook vruchtbaar. Stel dat daar 3 voedsters bij zitten, dan krijg je over 20 weken 24 jongen erbij. Weer 5 weken later 42. Het heet niet voor niets "bij de konijnen af".
 5. Ik heb er ook een gevonden. Na veel zinloos zoeken omdat ik had gedacht dat het moeilijker was.
 6. Ik dacht ik waag een poging, maar de advertentie is al weg.
 7. Ik wil ze volgend weekend wel voor je halen, maar ik heb ze zelf niet nodig. Ik zou zeggen zet de andere twee gewoon weer op marktplaats.
 8. Ik ben het helemaal vergeten, wat jammer! Ik weet trouwens alle antwoorden, maar ik ben in het voordeel.
 9. Geen medicatie geven als je niet weet wat er aan de hand is. Dan kun je beter eerst even overleggen met de dierenarts.
 10. Dat heet je niet, To heeft iets geks gedaan met citeren.
 11. Sterkte @To van de Veluwe, en beterschap voor je man.
 12. Ik gebruik speelland. Mijn ene koppel plast er wel eens in, dus ongeveer eens per maand krijgen ze nieuw zand. Het oude gaat in de gft-bak.
 13. Sterkte morgen! Ik hoop dat dat de oplossing is.
 14. Ik ook niet. Ik denk dat de vertaling daarvan "samenhang" is?
 15. Het zegt mij niks, maar goed om er even naar te laten kijken denk ik.
 16. Ik heb een baal hooi in een tuinkussenbox, misschien voor jullie een idee? Daar moet je wel plaats voor hebben natuurlijk.
 17. Welkom bij Bunnybunch
 18. Marjoleink

  Puk

  Welkom bij Bunnybunch
 19. Marjoleink

  Te rustig?

  Dat zou zeker kunnen. Mag ik vragen waarom hij niet gecastreerd is? Ga je dat nog laten doen zodat je hem kunt koppelen aan een geschikte partner? Naast elkaar lijkt wel leuk, maar ze kunnen niet tegen elkaar aan liggen, elkaar niet wassen, etc. Konijnen zijn groepsdieren dus die hebben echt wel behoefte aan een maatje.
 20. Marjoleink

  Voorstellen

  Welkom. Ik geloof dat het gemiddelde voor kleine tot gemiddeld grote konijnen 6 jaar is. Maar dat is dus inclusief de konijnen die niet gevaccineerd zijn, en de konijnen waarbij de eigenaren niet weten dat je met een konijn dat een keer niet eet naar de dierenarts moet. Ze kunnen inderdaad wel rond de 14 jaar worden, maar konijnen zijn ook kwetsbare dieren, dus het zegt eigenlijk niets. Maar 3 jaar is dus nog lang niet oud. Goed verzorgen, van ze genieten en er het beste van hopen zou ik zeggen.
 21. Deed je dat in het konijnenhok?
 22. Mijn dierenarts zegt met links onder de kin vasthouden, rechterhand steunen op de kop, zodat als je konijn gaat spartelen je niet per ongeluk met de tube in zijn oog kan komen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .