Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Items

  9.180
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  83

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. Zie hier het belang van de juiste woordvolgorde. Geen paniek als ze niet meteen biks eet, mijn ervaring is dat ze dat pas als laatste weer gaan eten. Mag ze peterselie? Dat kun je vrij makkelijk opdringen c.q. erin motiveren, en het is ook nog eens eetlustopwekkend.
 2. Zie je verder echt niks aan hem? Toen Tara EC had viel ze ook zo af, maar had ze ook een scheef kopje. Alleen was dat zo minimaal dat je dat alleen kon zien als je vanaf de rug keek. En drinkt hij nog evenveel als anders? Misschien helpt het voor het overtuigen van je dierenarts om de lijst met symptomen langs te lopen en alles dat ook maar enigszins anders dan anders is te noteren (en desnoods iets aan te dikken).
 3. Volgens mij is mijn jonkie brokjes mee gaan eten vanaf dat ze uit het nest kwam, dus met een week of 2. Of dat normaal is durf ik niet te zeggen. Je zou in elk geval alvast kunnen kijken bij welke opvang ze straks terecht kunnen, en het voer kopen dat zij ook geven. Dan hoeven ze niet meer te wisselen.
 4. Marjoleink

  Gas

  Dwangvoer is op zich goed bedacht. Als een konijn 24 uur niet eet, komen de darmen stil te liggen, en dan is het nog maar de vraag of je konijn er nog bovenop komt. Het enige is dat je uiteraard niet gaat dwangvoeren als je konijn een verstopping heeft. Dus hou goed in de gaten dat je konijn niet te lang zonder eten zit. Waar je mee zou kunnen beginnen is wat dwangvoer aanbieden op een lepeltje. Smeer een beetje op zijn bekje en kijk wat ze doet. Vaak werkt dit wel, en het geeft minder stress dan echt dwingen.
 5. Als een konijn zich anders gedraagt dan anders, bijvoorbeeld stil in een hoekje blijft zitten, dan zegt hij daarmee eigenlijk al hoe hij zich voelt. Omdat konijnen prooidieren zijn, zullen ze pas iets laten merken als ze zich echt niet lekker voelen. Ik zou geloof ik met de dierenarts gaan overleggen hoe het verder moet. Sterkte!
 6. Ik heb dat wegspringen een keer meegemaakt, toen ik mijn konijn liet koppelen bij een opvang. Daar werd al vrij snel geconcludeerd dat het geen match was. Bij jou is het lastiger omdat je ze allebei al in huis hebt, en je wilt natuurlijk graag dat ze bij elkaar kunnen, maar het klinkt niet positief vind ik. Nou ben ik geen expert in koppelen, dus misschien heeft iemand anders nog een goed idee. Is de ram terugbrengen nog een optie?
 7. Iedere keer dat je ze uit elkaar haalt onderbreek je de koppeling, en moeten ze de volgende keer weer opnieuw beginnen. Ik zou ze bij elkaar zetten op neutraal terrein als je de hele dag thuis kunt zijn. Onrust is normaal, ze moeten het samen eens zien te worden en dat kan even duren. Als ze echt gaan vechten, dus op hun achterpoten staan boksen, in elkaar vastgebeten over de grond rollen, of gillen, dan moet je stoppen en is het geen match. Jagen, rijden en haren uittrekken ziet er vervelend uit, maar dat is nu blijkbaar even nodig om te bepalen wie de baas is.
 8. Marjoleink

  Hallo!

  Welkom bij Bunnybunch
 9. Marjoleink

  hoi

  Ja, een tip: castreer je ram. Een ongecastreerde ram loopt over van de hormonen en zal continu proberen de voedster te berijden. Dat is voor haar geen doen, ze wordt continu verkracht, en als ze het zat is kan ze hem lelijk toetakelen. Plus dat je inderdaad binnen een paar maanden 100 konijnen hebt. Reken maar uit: nu heb je er 8, 5 weken na de geboorte van deze 6 krijg je er nog 6, 5 weken daarna weer 6, nog een keer 6, dan heb je er 26. Vervolgens zijn de eerste jongen ook vruchtbaar. Stel dat daar 3 voedsters bij zitten, dan krijg je over 20 weken 24 jongen erbij. Weer 5 weken later 42. Het heet niet voor niets "bij de konijnen af".
 10. Ik heb er ook een gevonden. Na veel zinloos zoeken omdat ik had gedacht dat het moeilijker was.
 11. Ik dacht ik waag een poging, maar de advertentie is al weg.
 12. Ik wil ze volgend weekend wel voor je halen, maar ik heb ze zelf niet nodig. Ik zou zeggen zet de andere twee gewoon weer op marktplaats.
 13. Ik ben het helemaal vergeten, wat jammer! Ik weet trouwens alle antwoorden, maar ik ben in het voordeel.
 14. Geen medicatie geven als je niet weet wat er aan de hand is. Dan kun je beter eerst even overleggen met de dierenarts.
 15. Dat heet je niet, To heeft iets geks gedaan met citeren.
 16. Sterkte @To van de Veluwe, en beterschap voor je man.
 17. Ik gebruik speelland. Mijn ene koppel plast er wel eens in, dus ongeveer eens per maand krijgen ze nieuw zand. Het oude gaat in de gft-bak.
 18. Sterkte morgen! Ik hoop dat dat de oplossing is.
 19. Ik ook niet. Ik denk dat de vertaling daarvan "samenhang" is?
 20. Het zegt mij niks, maar goed om er even naar te laten kijken denk ik.
 21. Ik heb een baal hooi in een tuinkussenbox, misschien voor jullie een idee? Daar moet je wel plaats voor hebben natuurlijk.
 22. Welkom bij Bunnybunch
 23. Marjoleink

  Puk

  Welkom bij Bunnybunch
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .