Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Items

  9.668
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  93

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. Het lijkt wel of Blackie en Tara al een dag of twee allebei geen hooi eten. Brokjes en groente eten ze goed, maar het hooi blijft liggen. Nou hebben ze twee weken geleden een nieuwe hooiruif gekregen, zelfde model als de oude, en die hangt een tikje scheef. Maar zo kieskeurig zullen ze toch niet zijn? Vanmorgen heb ik ook een bergje hooi onderin het hok gezegd, en daar gingen ze wel meteen van eten, maar het is niet op. Daardoor denk ik wel dat het niet aan hun gebit ligt. Sowieso zou ik het heel raar vinden als ze allebei tegelijk gebitsproblemen hebben. Het kan zijn dat ze stro eten, dat is moeilijk na te gaan. Heeft iemand een idee?
 2. Morgen vanaf 9 uur veiling van opvang Konijnenparadijs op facebook: https://www.facebook.com/groups/1362372417631793/?ref=share
 3. Dat vind ik een goed idee. Ook omdat ik om 7 uur de deur uit moet en dan niet veel tijd heb om met bakjes water te gaan slepen.
 4. Een soort daglichtlamp, maar dan voor konijnen?
 5. Het werkt wel, ik had het nog niet zo bekeken.
 6. Ik ben net begonnen. Twee kadootjes en een ideetje, dus ik heb nog wat werk.
 7. Ik heb laatst boterkoek gebakken met plantaardige boter. Lekker, maar echt niet te vergelijken met boterkoek met roomboter.
 8. Mijn konijnen eten meer hooi nu het kouder wordt. Misschien kun je wat meer hooi geven, een konijn zou eigenlijk niet zonder moeten zitten. Daar komen geen ratten op af, maar die houden wel van konijnenvoer, dus dat kan beter niet de hele dag in het hok staan. En heb je misschien mogelijkheden om het verblijf aan de bovenkant dicht te maken? Met gaas, of houten panelen met gaas die je open kunt klappen, of met golfplaten,..
 9. Nee, helemaal niet. Ik denk dat ik de zandbak er uit ga halen en er een grashuisje voor in de plaats zet.
 10. Volg je gevoel, jij kent je hond het beste!
 11. Mijn eerste gedachte is ook haakjes. Is haar gebit onder narcose gecontroleerd? Anders kun je de achterste kiezen niet zien. Zijn er ook geen hele kleine haakjes gezien? Het kan zijn dat de dierenarts zegt dat het minimaal is, maar het konijn er toch last van heeft. Of rode plekjes op de tong?
 12. Hier eten ze het kruidenhooi van Dieza altijd goed, maar ik had laatst ook eens hooi bij een boer gehaald, kostte bijna niks, maar ze aten het slecht. Nou is het hooi van Dieza relatief stug, en van de boer zacht, dus dat is blijkbaar minder interessant.
 13. Marjoleink

  Konijn bijt

  Sluit je ze samen op in een kooi of allebei apart?
 14. Mijn dierenartsenpraktijk heeft 3 konijnendeskundigen, en het is me nog niet gebeurd dat ze er alledrie niet waren. Ik ben weleens bij een ander geweest omdat ik belde dat ik dezelfde ochtend nog geholpen wilde worden, maar dan deed zij de standaard checks en kwam daarna de specialist ook nog kijken. Ik heb een keer meegemaakt dat de spoedkliniek pas eind van de dag plaats had, maar ik mocht het konijn wel brengen, dan zouden ze haar opnemen en behandelen wanneer ze tijd hadden. In de tussentijd kreeg ze dan alvast pijnstilling. Ik heb er toen voor gekozen om dat niet te doen, en daar heb ik spijt van gehad omdat dan wellicht de uitkomst anders was geweest. Ik heb een keer meegemaakt dat ik met een konijn dat niet at pas een week later terecht kon. Na een halve dag aanmodderen heb ik stennis geschopt en werd ze aan haar gebit geholpen. Dat ging ook niet naar mijn zin, ze hadden maar de helft gedaan, de nazorg schoot tekort, daar ben ik toen weggegaan. Dat je niet te horen krijgt dat het uitloopt is vervelend, maar volgens mij niet ongebruikelijk.
 15. Hier knagen ze aan de rand van de kunststof zandbak.
 16. Ik heb je even een eigen topic gegeven.
 17. Hier waren de konijnenmokken ook op. In een filiaal althans, we hebben er drie. Ik heb volgens mij nog een mok van vorig jaar, geen idee of het dezelfde is.
 18. Misschien zou je jouw overwegingen alvast eens kunnen bespreken met de dierenarts. Dan weet je hoe die er in staat en wat je mogelijkheden zijn. Heel veel sterkte!
 19. Klopt! Ik ga het zelf ook nog doen.
 20. De stapel van twee catcubes is hier een populaire zitplek. Ckarence zit er regelmatig op, zeker als ik in de woonkamer ben, want dan kan hij goed in de gaten houden of het eten er al aankomt. Van Beany weet ik het eigenlijk niet zeker. Volgens mij zit ze er wel samen met Clarence op, maar niet in haar eentje. Ze is slechtziend, dus ik vind dat niet gek.
 21. Even afwachten denk ik. Ik heb een konijn dat in de winter zwart/wit is en in de zomer grijs/wit, en een die in de winter bruinzwart is en in de zomer echt zwart.
 22. Hier mogen de kranten ook mee in de gft-bak. De gemeente geeft zelfs als advies om een krant onderin te leggen, zodat de bak minder vies wordt.
 23. 5 jaar is echt nog niet oud, dus ik ben ook geneigd te denken dat het daar niet aan ligt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .