Ga naar inhoud

Lindaenluna

Members
 • Aantal items

  47
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Lindaenluna's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

3

Community reputatie

 1. Ja ik hou iets lekkers boven haar door de tralies, zodat ik dan snel onder haar buikje kan kijken. Vandaag plofde ze ook weer op haar zij. Dus kon ik ook mooi spieken. Dus wellicht gaat jouw voedster dat ook nog doen. Dat maakt het wat makkelijker.
 2. Luna is alweer zo goed als de oude. Moet zeggen dat ik onwijs opzag tegen de castratie, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik ben een onwijze stresskip, betreft operaties, maar konijnen kunnen echt een hoop hebben mits ze gezond zijn. Dus is me alles meegevallen. Nu haar een beetje rustig houden, want ze staat alweer tegen de tralies aan voor aaitjes. De wc gaat alweer door het hele hok heen en de handdoeken liggen ook niet meer waar we ze in het begin hadden neergelegd 🤣
 3. Hallo allemaal, Mijn konijntje Luna is donderdag gesteriliseerd. Of eigenlijk gecastreerd. Nu had ze na de operatie moeite haar temperatuur te regelen. Dus zat ze in een warmtehokje. Maar heb het idee dat ze het soms nog steeds koud heeft. Haar oortjes en achterhoofdje voelen wat koud aan, terwijl het binnen 27 graden is. Ik zweet me kapot, maar mevrouw ligt nu languit op haar snugglesafe. Gaat dit wel goed? Lijkt me dat als ze het warm heeft, ze hier wel vanaf gaat? Of zijn er meer die het als een kussen gebruiken? We zijn vannacht nog langs het ziekenhuis geweest, omdat ik dacht dat het niet goed ging. Daar hadden ze haar temperatuur gemeten en die was goed. Ze eet inmiddels ook weer zelfstandig. Nog niet super veel, maar wel wat. Ze had net wel wat hele zachte keutels. Maar had ook niet anders verwacht na zo'n operatie. En ze was in de middag ook levendig weer. Ze zat alweer in de handdoeken te graven.
 4. Nou bedankt voor jullie tips hoor. Ze is weer veilig thuis en dit keer ging het een stuk beter. Het was nog steeds een angsthaas inderdaad, maar dit ging gewoon goed. Dit was normale stress.
 5. Top! Ga ik doen. Ik hoorde ooit ook iemand zeggen: konijnen zijn best hard. Ze kunnen vaak meer aan dan we denken. Dus daar hou ik dan ook maar aan vast.
 6. Ik heb zo'n grote. Denk een kattenbox. Met alleen een deurtje aan de voorkant. En heb een handdoek erin gelegd, zodat ze zich niet kan bezeren. Normaal doe ik ook haar knuffeltje erbij, maar was dit nu in de haast vergeten.
 7. Ja Luna komt normaal wel naar me toe. Op de bank springt ze soms ook naast me en gaat mevrouw uitgebreid liggen om geaaid te worden. Maar denk dat ze een autoritje wellicht asocieert met de dierenarts ook. Alle keren dat ze in de auto zat was naar de dierenarts. 1 keer voor een, helaas mislukte, koppelvakantie. Maar zal inderdaad kijken of haar op de achterbank verschil maakt. En gewoon vast maken. Zag al in de post hier hoe ik dat moet doen. Dus zal het eens proberen.
 8. Goedemiddag, Voor de vakantie heb ik m'n konijntje naar m'n ouders gebracht. Ze heeft wel vaker in de auto gezeten en was dan altijd wel gestrest. Snelle ademhaling en liggen, maar niet zo erg als nu. We moesten nu wat verder. 35 minuten, maar was even bang dat ze het niet zou overleven. Ze ging liggen. Soms bijna helemaal op haar zij of ze gooide haar kopje naar achteren. M'n vriend heeft het laatste stuk maar wat sneller gereden, want ik schrok zo van Luna. Hebben jullie daar ervaring mee? Wat kan ik doen voor de terugweg? Haar transporthokje vind ze totaal niet eng. Thuis laat ik hem regelmatig even staan en gaat ze er lekker in liggen en graven in de handdoek die er in ligt. Heb expres ook niks gewassen, zodat alles naar haar ruikt. Aaide haar onderweg ook, maar misschien dat ze daar juist meer van schrok. Maar dat weet ik niet zeker. We zitten er al aan te denken om op de terugweg mij en Luna in haar transporthokje op de achterbank te zetten. Dan ben ik toch nog bij haar, maar daar zijn de ramen wat donkerder en kan ik haar in de riem vastzetten. Misschien dat ze op m'n schoot toch teveel schommelt. Wat is jullie tip? Kan helaas niks kopen nu, want ik ben in het buitenland.
 9. Via de zoekmachine. Jaren geleden ooit voor m'n eerste konijntje. En nu weer. Zoveel info hier te vinden. 😁
 10. Een half uurtje ongeveer. 30 tot 40 minuten in de ochtend. In de avond staat er geen file om de tijd dat ik haar ophaal. Dus dan 30 minuten.
 11. Ik twijfel zo of ik de operatie wel door moet laten gaan. Het wordt nu woensdags 26 á 27 graden. Nu breng ik haar in de ochtend en haal haar in de avond op. Maar toch wel warm... iemand hier ervaring mee? Wat is wijsheid?
 12. Lindaenluna

  Hooi mix

  Heb je ook al alleen gewoon hooi geprobeerd? Of kruidenhooi? Daar ben ik mee begonnen. Daarna Timothy hooi en nu krijgt ze een mix van gewoon hooi en timothy hooi met kruiden erdoor.
 13. Top! Nu nog hopen dat de temperatuur meewerkt. Zag vandaag dat het volgende week net heel warm gaat worden. Dus twijfel of ik het laat doorgaan.
 14. Ah fijn om dit te lezen. De dag erna ben ik sowieso de hele dag thuis en die vrijdags is mijn vriend zo lang mogelijk thuis. Ze zit dan hooguit 3 uurtjes alleen in de namiddag. Maar dat moet te doen zijn, lijkt me?
 15. Hallo konijnenbaasjes, Luna wordt volgende week woensdag gecastreerd. Het is een voedster. Maar op aanraden van de konijnenopvang na een mislukte koppeling en de verhalen hier heb ik de knop doorgehakt en een afspraak gemaakt. Ik zie er alleen zo tegenop. Ik ben zo bang dat er iets misgaat. Herkennen jullie dit? Ik heb alle verhalen al goed doorgelezen en ook het fotoverslag bekeken. Ze is kerngezond, dus ze zal het waarschijnlijk gewoon goed doorstaan. Maar toch ben ik bang, nu al. Iemand tips? En wanneer is het te warm voor een operatie? Ze leeft bij ons binnen en we hebben eventueel airco. Ons huis wordt namelijk een sauna met de zon op het huis. Maar vraag me af of airco goed is na de operatie? Of is dan juist warmte beter?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .