Ga naar inhoud

Suus1978

Members
  • Items

    1.119
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    26

Alles dat geplaatst werd door Suus1978

  1. Echt top gedaan! Was iedereen maar zo begaan met konijnen als jij ❀️ Misschien kun je gebruik maken van de hoogte en iets maken om te klimmen en klauteren. Dat maakt het verblijf niet groter, maar het zorgt voor wat extra afleiding.
  2. Als ik het zo lees, is het twee keer fout gegaan omdat Fifi ontsnapt is en bij Sulvi terecht is gekomen. Het is niet zo gek dat er dan gevochten wordt als ze nog in koppeling zitten (van de schrik/stress). Misschien lukt het wel als ze op een normale manier kennismaken, de voortekenen waren best goed. Alleen moet het verblijf van Fifi dan wel 100% dicht en ontsnappingsproof zijn, want anders herhaalt dit scenario zich waarschijnlijk.
  3. In de opvang krijgen konijnen met gebitsproblemen harde brokken (beaphar meestal) om de slijtage te bevorderen. Maar het is natuurlijk de vraag of dat hier een probleem is. Gebitsproblemen zijn lang niet altijd (goed) zichtbaar, vaak pas onder narcose of zelfs pas op foto's. Wilhelminapark in Utrecht is helemaal gespecialiseerd in dierengebitten, woon je daar misschien in de buurt?. Het zal niet goedkoop zijn, maar je weet dan wel wat er aan de hand is en je zit meteen bij de experts. Ik doe dat zelf altijd liever zsm i.p.v. als laatste optie. Dan ben je soms al maanden en heel da-bezoekjes verder. Geef je al die tijd hetzelfde hooi? Misschien vindt ze dat niet zo lekker of is er iets mis mee. Een nieuw pak of een andere soort doet misschien wonderen. Maar dat heb je zelf vast al geprobeerd πŸ™‚
  4. Ik heb nu twee tijdelijke cavia's, de kleinste is ook zo'n druktemaker. Het zijn twee beertjes, de kleine is het enige mannetje uit een nestje en hij moest dus na 4 weken apart. Hij vond dat vreselijk, probeerde uit zijn hok te klimmen om bij zijn familie te zijn. Echt heel sneu. Dus hij is gekoppeld aan een beertje dat ik al had na zijn castratie en ze zijn superleuk samen. Het is natuurlijk de vraag of dat goed blijft gaan, maar voorlopig zijn ze onafscheidelijk. Zodra hij een zakje hoort ritselen, gaat het alarm af. Ook het geluid van de snijplank op het aanrecht herkent hij inmiddels πŸ˜„
  5. Wat een goed nieuws! Waarschijnlijk ten overvloede: aangezien hij niet meer kan bijten, moeten wortels (of andere harde groenten) geraspt worden. Ook knaagspeelgoed of knaagsnoepjes zijn niet meer geschikt. In de opvang zie ik soms een tandloos nijntje dat per ongeluk een stukje wortel heeft gehad. Dat is altijd zo sneu.
  6. Ik heb ervaring met het verwijderen van snijtanden bij een konijn. Ik vond het ook ontzettend spannend, maar terwijl ik me nog enorm zorgen zat te maken, zat mijn konijn al lekker van de geraspte wortels te smullen. Ik heb toen totaal geen probleem gehad met het herstel en dwangvoeding was ook niet nodig (pijnstilling wel). Wat is de reden dat Milo meerdere keren per dag dwangvoeding en medicatie krijgt? Ik zou ze denk ik toch zo veel mogelijk in de normale situatie laten. Het is geen zware operatie, dus ik denk dat het wel meevalt met gedragsverandering of de nasleep (hoewel elke operatie natuurlijk spannend blijft). Het opjagen om hem te vangen is natuurlijk niet ideaal, ik zou eerder proberen daar een truc voor te verzinnen dan ze uit elkaar te halen. Heel veel succes en alvast beterschap voor Milo!
  7. Ik maak alleen foto's en filmpjes als alles net schoon is πŸ˜‡ Ze maken een enorme bende, dat is me in alle eerlijkheid wel tegengevallen. Komt ook omdat ik in een appartement woon en niet zo makkelijk iets kan schoonmaken of uitslaan zonder dat de hele kamer ook onder zit. Het schoonmaken zelf is zo gebeurd en ze zijn altijd zo blij als alles schoon is. Daar ga ik altijd voor zitten.
  8. De overgang van Drenthe naar Friesland is misschien ook niet zo groot πŸ˜„ Ik hoor regelmatig verhalen van mensen uit de Randstad die heel slecht aarden in Drenthe. Kan ook aan die mensen zelf liggen natuurlijk. Ik vind dat best spannend, je kunt nooit inschatten hoe dat uitpakt. Dat weet je pas als je er woont (en dan kun je niet zo makkelijk terug). Ik zie af en toe best mooie huizen, maar toch blijft de twijfel.
  9. Wat een verdrietig verhaal! Ook nooit via social media contact gezocht? Dat gaat nu heel makkelijk
  10. Heb je al bij buitenlandse webshops gekeken? Dat kan enorm veel schelen, zelfs met verzendkosten.
  11. Ja klopt! Het klinkt absoluut paradijselijk, het contrast met hier kan bijna niet groter. Ik vind fluitende vogels ook altijd zo fijn, die hoor ik hier echt nooit. Behalve op zondagochtend als ik naar de opvang ga (daar zijn veel bosjes/bomen, ben ik meteen blij). Alleen de reistijd naar werk in Den Haag wordt wel een uitdaging. En ik spreek geen Fries, maar dat kan ik natuurlijk altijd leren πŸ˜‡Vandaag in elk geval geen noodweer hier. Ik heb welgeteld 1 klap gehoord en 1 bliksem gezien. Het is wel donker en het regent, maar ik heb wel eens door erger noodweer gefietst. Zonder waarschuwing en code blauw, paars, groen of whatever.
  12. En nog meer! Ik heb eigenlijk vooral filmpjes van etende cavia's, hahaha!
  13. Zoals beloofd nog wat caviaspam πŸ˜‡
  14. @Annasbeestenbende Wat een moeilijke beslissing. Wel verstandig, want alleen is ook maar alleen. Hopelijk wordt ze snel gekoppeld en geplaatst. Sneu ook dat Lotje tijdens de vakantie is overleden. Het is nooit leuk, maar dat is voor jullie en voor de oppas wel een rampscenario.
  15. Jeetje, dat is snel gegaan. Wat verdrietig, heel veel sterkte.
  16. Ik heb helaas ervaring met een benauwd konijn, hij bleek hartproblemen te hebben. Het is ontzettend naar om ze zo benauwd te zien. Wat is er uit de echo gekomen?
  17. Dit werkt dus! Omdat het mijn eigen filmpje is, wist ik niet hoe anderen het zouden zien. Zien jullie ook een voorbeeld/frame uit het filmpje? More piggy spam to come!
  18. https://www.instagram.com/reel/C8cZ-RiI0Hy/?igsh=MWY2OTd2a2ZzaGVwZA== Deze kwam ik tegen, moest ik hier toch even delen
  19. Ik vind voeten- of potenscharen heel handig. Vaak een beetje gebogen en zonder scherpe punt. Die heb ik vaak gebruikt toen ik nog een langharig konijn had.
  20. Wat verdrietig. Je hoopt toch tot het allerlaatste moment op een teken dat het beter gaat... Heel veel sterkte.
  21. Dat kan ik me goed voorstellen. Duplocilline is op zich wel een goed middel voor de behandeling van abcessen. Het prikken met Duplo is niet fijn, ze hadden dat best even voor mogen doen. Dat zou ik vanmiddag dan nog even vragen. Ik ben zelf absoluut geen held met prikken, dus ik ben in het verleden voor het prikken steeds naar de da gegaan. Ik mocht dan even tussendoor en daar werd aan het eind van de rit een zeer bescheiden bedrag voor gerekend. Heel veel gedoe, maar ik kreeg de zenuwen van dat prikken πŸ˜’ Staat het ook niet op het etiket dat het in de koelkast bewaard moet worden? Het is heel slordig als dat niet vermeld is. Ik weet eigenlijk niet wat de gevolgen zijn. Voor de zekerheid misschien een nieuw flesje vragen?
  22. Nee, dit werkt dus niet... Ik zie ook al die velden niet (koppeling, directe link, markdown, etc.).
  23. Ik zie al die velden niet... Test 2 πŸ™‚ https://i.postimg.cc/7LkKL5dG/PXL-20231020-142526834.jpg https://i.postimg.cc/509pwZxf/PXL-20231030-141944542-PORTRAIT.jpg https://i.postimg.cc/q7xj6kHm/PXL-20240115-210338020-NIGHT-2.jpg
  24. Ik heb ervaring met een slechte hooi eter en helaas heb ik geen gouden tip. Gedroogde kruiden at ze wel graag en als ik iets nieuws had (kruidenhooi bv), at ze soms een beetje. Veel afwisselen misschien? Ik heb het uiteindelijk losgelaten, zelfs "uithongeren" en alleen hooi werkte niet. Groente en brokken at ze wel goed, dus daar heb ik het bij gelaten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .