Ga naar inhoud

Suus1978

Members
 • Items

  938
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  21

Alles dat geplaatst werd door Suus1978

 1. Wat grappig om die foto's terug te zien. Ik heb er helemaal niet zo veel, maar ik dacht wel een paar keer: oh ja! Zoals die leuke Teun die ik @Kolino zo graag wilde aansmeren πŸ˜„
 2. Meestal worden inderdaad alle tanden verwijderd omdat ze anders scheef gaan groeien en dat geeft op den duur ook problemen. Ik zou dat echt nog eens navragen bij je dierenarts. Konijnen kunnen prima leven zonder tanden (je moet alleen wortels en andere harde groenten klein snijden want ze kunnen geen stukjes meer afbijten). Ook harde snoepjes werkt niet. Wilhelminapark in Utrecht is een zeer kundige en gespecialiseerde praktijk. Als dat in de buurt is, zou ik je zeker adviseren om daar een afspraak te maken. Veel succes!
 3. Ik heb een konijn gehad met hetzelfde probleem en ik heb gekozen voor verwijderen. Bij Wilhelminapark zit je hartstikke goed en hoewel iedere operatie een risico is, zou ik het toch aanraden. Het is geen zware operatie, mijn konijn at dezelfde avond al weer. Ik heb toen wel een automatische hakmachine (mini uitvoering, was niet duur en nam weinig plek in) gekocht om de wortels en pastinaak te hakken. Ging perfect, het was binnen 10 seconden klaar. De rest van de groente sneed ik klein en dat ging prima. Ze heeft nog jaren geleefd en ik geloof niet dat ze haar tanden ook maar een seconde heeft gemist πŸ˜ƒ
 4. Suus1978

  Dikke wang

  Mijn eerste gedachte is een abces. Dat komt helaas best vaak voor, meestal is de oorzaak een probleem met een kies of tand. Het is goed te behandelen, maar het is een hardnekkige aandoening dus de juiste medicijnen en wat doorzettingsvermogen zijn onmisbaar. Heel veel succes en laat ons nog even weten wat de da ervan dacht.
 5. Jaaa! Ze zijn zo leuk. Ze zijn helemaal happy en ze scharrelen lekker de hele dag rond. Ze zijn eigenlijk veel actiever dan ik had gedacht. Niet dat ze de hele dag rondrennen, maar ze hobbelen gezellig rond, de trap met tweede verdieping is inmiddels ook een succes. De trap was te steil en ze liepen niet makkelijk op de houten treden. Dus ze hebben nu een opstapje waardoor de trap minder steil is en ik heb een tapijttegel op maat geknipt voor op de trap en nu rennen ze razendsnel naar boven en naar beneden. Vooral als ze eten krijgen (dat geef ik altijd boven) πŸ˜„ Ik kan er uren naar kijken, echt leuk. Mijn drietal is niet zo luidruchtig, ik heb tijdelijk een vierde cavia (uit de opvang, gedumpt met twee ongecastreerde beren dus mogelijk zwanger) en die maakt meer kabaal dan die andere drie bij elkaar. Ik vind dat heel gezellig, maar er zijn ook mensen die er gek van worden. Of ze leuker zijn dan konijnen... Die vraag stel ik mezelf ook bijna elke dag en ik ben er nog steeds niet uit. Leuker denk ik eigenlijk niet. Cavia's zijn anders leuk. Ze zijn wat schichtiger en ik vind ze wat moeilijker "leesbaar" ondanks alle geluidjes. Maar dat komt misschien ook omdat ik mijn hele leven konijnen heb gehad, altijd binnen en de laatste 20 jaar ook (bijna) helemaal vrij door het huis. Dan bouw je snel een hechte band op en je kent ze door en door. Ik hoor vaak dat het bij cavia's ook gewoon wat langer duurt voordat ze wennen en tammer worden. Dus misschien verandert dat nog. Zo niet, dan is het niet erg, het belangrijkste is dat ze samen blij zijn en dat zijn ze volgens mij zeker.
 6. Ik lees mee! In de opvang zit al veel te lang een schattig ventje dat enorm veel bd keutels heeft (geen vieze kont gelukkig) en niets lijkt te werken. Sneu, want zijn kans op plaatsing (hij moet binnen) is dan natuurlijk minimaal. Er zitten gisten in zijn ontlasting, dus ergens is de balans verstoord, maar waardoor.... Het is een raadsel.
 7. Is dit een slinkse poging om uit te vogelen wie er allemaal meedoen?? πŸ˜‰
 8. Het is hier al een beetje kerst!
 9. https://www.instagram.com/reel/C0HLsv7ul1G/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==
 10. Jeetje, wat een pech! Ik duim dat het goed komt!!
 11. Wat een vervelende situatie! Misschien kun je contact opnemen met een knaagdierenopvang voor advies? Ik weet zelf helaas heel weinig van muizen, dus ik kan je niet helpen.
 12. Wat leuk!! En ook geschikt voor cavia's zie ik πŸŽ‰
 13. Dit is een hele lelijke plek, ik zou hiermee z.s.m. naar de dierenarts gaan. Ik denk zelf aan mijt, dat is gelukkig prima te behandelen. Krabt je cavia ook veel op deze plek?
 14. Oh wacht, ik dacht dat Ollie een cavia was! Ik dacht al: hoe krijgen ze dat nou toch voor elkaar? Foutje... πŸ€¦β€β™€οΈ
 15. Oohh, ik ben jaloers! Hier vinden de cavia's het steeds minder leuk om bij ons te zitten lijkt het. Ollie gaat dus mee naar de slaapkamer? Hoe is dat zo gekomen? Loopt hij altijd los?
 16. Heb je de konijnen uit een asiel? Dan kun je misschien contact opnemen voor een herkoppeling. Dan gaan ze een dagje of een paar dagen terug om opnieuw te koppelen en dat komt dan heel vaak weer goed.
 17. Hok schoon, brokjes bijgevuld, schoon water, vers hooi... Drie tevreden caafjes op een rij 😍
 18. Ik moest toch even goed kijken wat Inti hier nu precies aan het doen was....
 19. Mint en Mango vind ik het leukst! Al die verschillende meningen helpt misschien niet echt πŸ˜‰
 20. Suus1978

  Poppen bedjes

  Geweldige foto's! Die uitstekende achterpoten zijn echt hilarisch πŸ˜‚
 21. Suus1978

  Poppen bedjes

  Dit stoeltje van Ikea was ook een succes. Geen idee of ze die nu nog hebben. Nu stop ik met spammen, ik ga weer eens wat caviafoto's maken πŸ˜‰
 22. Suus1978

  Poppen bedjes

  Dit kussen is trouwens ook een geweldige uitvinding. Ik heb er jaren geleden twee in Engeland besteld, tegenwoordig zullen Chinese webshops ze ook wel hebben (en voor een fractie van de prijs gok ik πŸ˜„). Het heette de hop 'n flop en Lulu was er dol op. Ze lag lekker een beetje ingeklemd tussen de opstaande randen. Deze kussens zijn ook erg geschikt voor oudere dieren of dieren die vanwege een ziekte wat wiebelig zijn (ec patiΓ«nten bijvoorbeeld). Ze zijn van stof, dus alleen geschikt voor binnen. Ik zag de foto's en ik dacht: deze tip moet ik toch nog even delen. Hoewel ik nu wel een beetje afdwaal van het onderwerp 🫣
 23. Suus1978

  Poppen bedjes

  Vooruit dan! πŸ˜‡ Lulu was dol op bedjes en kussentjes, ik zou er een topic mee kunnen vullen, haha!
 24. Suus1978

  Poppen bedjes

  Languit op de bedjes! Misschien moeilijk te zien, maar het is echt een konijn πŸ€­πŸ™ˆ
 25. Suus1978

  Poppen bedjes

  Die bedjes zijn geweldig! Lulu zat er altijd op. Ik had er zelfs twee zodat ze lekker languit kon liggen. Dan paste er ook precies zo'n dikke hondenmat van de Action op. De bedjes stonden onder mijn bureau waar ook de kachel zat. In de wintermaanden stond die vaak aan en daar lag ze dan prinsheerlijk de hele dag te dutten. De randjes hadden wel wat knaagsporen, maar dat was minimaal. Ligt er misschien ook aan of het konijn een sloper is of niet. Het leek me vrij hard hout, dat is misschien minder aantrekkelijk dan zachtere soorten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .