Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 28-05-23 in alle zones

 1. Ze heeft een beetje groente en brokjes op, eet met regelmaat hooi en nog belangrijker, ze heeft een berg keutels gelegd tegen half 10!!!! Eentje bevat meer haar dan wat anders. De meesten zijn normaal formaat. Ze heeft weer Ciseral en Emeprid gehad. Ze had warme oortjes maar heb de snugglesafe toch maar aangeboden. Toch zit ze liever in de toiletbak. Vanwege dat ze zo'n wegrennende tante is blijft ze in de traliekooi die weer in hun buitenren staat. Totdat ze weer normaal doet. Ik heb hier geen ervaring mee dus we zullen zien wat het doet met hun band. Micha is wel mee geweest naar de dierenarts. Hij lag te slapen op het dak dus kon hem zo pakken.. Ik ben in ieder geval weer superblij dat er keutels zijn. Ik had alweer overlegd namelijk over bellen wanneer er tussen 10 en 11 geen keutels waren
  1 punt
 2. Ik denk dat alleen dierenartsen deze ervaring hebben, aangezien je bij een wakker konijn niet in de traanbuis kan gaan zitten wroeten. Dat is echt niet realistisch, de kans dat je het oog of de structuren er omheen kapot maakt is echt groot. Ik zou je dit dus echt afraden. Een konijn kan goed leven met 1 oog, die past zich daar wel aan aan. Het is een eenmalige uitgave, dus in die zin denk ik, waarom is het konijn dat niet waard? Hoe weet je zo zeker dat het konijn nog 7 jaar heeft? Is er echt goed naar het gebit van het konijn gekeken? Wat mij betreft heb je deze opties: *Gewoon het oog blijven schoonmaken voor zolang het beestje leeft, waarbij ik ook denk dat de stress en de irritatie aan het oog eigenlijk niet fijn zijn voor het konijn. Dus dat dit voor het konijn niet de beste optie is. *Het oog laten verwijderen, dat kost even geld, maar als het goed is heb je daarna weer een blij konijn, zonder last van het oog en de problemen komen in dat oog in ieder geval niet meer terug. Wel goed om voor je hier voor kiest na te gaan in hoeverre het andere oog in gevaar is. *De traanbuis af en toe door de dierenarts laten uitspuiten, maar als ik dat zo hoor is dat doordat het chronisch is ook niet de beste optie voor het konijn. Buiten dat het iedere keer een kostenpost is. *Een 2nd opinion vragen bij een andere dierenarts, om te kijken of er misschien nog opties zijn waar de dierenarts nog niet aan heeft gedacht *Het konijn naar een opvang brengen, omdat je zelf niet in staat bent om het dier de zorg te geven die het nodig heeft. Heel verdrietig en ik twijfelde even of ik dat als optie op moest schrijven. Maar het zou een optie kunnen zijn. Ik snap heel goed dat geld een issue is, zeker als je al een aantal behandelingen gedaan hebt, dan loopt dat steeds verder in de papieren. Ik vind het wel hard om te te zeggen dat een paar 100 euro geen optie meer is. Zeker in de jaren die nog komen gaan kan nog van alles gebeuren, is sparen een optie, je vakantiegeld hiervoor inzetten? Ik heb nu ook mijn vakantiegeld gereserveerd voor mijn konijnen, ze doen een beetje raar en ik vrees dat ze vroeg of laat een gebitsbehandeling moeten hebben. Door dit geld te reserveren weet ik dat ik deze ingrepen kan ophoesten. Misschien kun je een crowdfunding opzetten? Zo maar wat dingen die bij me opkomen. Het is niet dat morgen het oog er uit moet.
  1 punt
 3. Stel dat ze uit het hok ontsnapt is en ergens rondloopt is het misschien een idee de tuin en het hok heel interessant te maken met allemaal lekker geurende groente/kruiden die ze/hij graag eet. Ik zou het andere konijn in de tuin laten, omdat dat een goede reden kan geven om terug te komen. Ik hoop heel erg voor je dat ze niet ondergronds vast zit! Heel veel sterkte!
  1 punt
 4. Ach, Beany plast weleens bij de dierenarts, op de behandeltafel. Daar kan zo'n dierenarts wel tegen, die hebben vast wel erger meegemaakt.
  1 punt
 5. Ik heb het met Ukkie hier ook, als ik naar de da ben geweest ben ik weer terug bij af met vertrouwen. Ze schiet er vandoor als ik aankom, nu ook al een paar weken. Alleen wel vreemd dat het bij DikkieDik later startte dan de da. Languit liggen klinkt ook niet zorgelijk, klinkt meer als relaxen. Bij mij gaan vaak de alarmbellen af als ze laveloos of op een andere plek liggen, niet reageren, snel ademen, rare houdingen aannemen, je ze zo op kunt pakken waar ze normaal wegrennen. Zie je verder iets aan haar, dat ze anders loopt ofzo? Vaak als ze ergens pijn hebben duiken ze ook verschrikt weg, Ukkie heeft een keer een gewond pootje gehad en Brownie een kras op zijn snuit en toen vertoonden ze ook allebei dat gedrag. Dan zijn ze niet doodziek, maar hebben ze wel iets waardoor ze extra wegschieten bij je en minder eten (zeker als het bij de snuit pijn doet). Als je ook iets aan Dikkie dik haar neus zit is daar misschien ook iets van een wondjes dan eten ze ook vaak slechter. Ik heb daar toen vertramil zalf op gesmeerd. Ik denk dat ik haar toch even op zou pakken om goed te kijken, al word je dan nog even wat minder vriendjes natuurlijk 😉
  1 punt
 6. Hmm, Nala niest en knort ineens. Vrij plotseling, dus ff in de gaten houden. Of er niets in het neusje zit wat irriteert. Snot zou ik gek vinden, maar kan natuurlijk ook.
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .