Ga naar inhoud

Mitty

Members
 • Aantal items

  21
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mitty

 1. Mitty

  Konijn eet niet

  Hoi! Hoe gaat het nu met hem? Kraakt het nog bij zijn wang/kiezen? ik hoop dat het beter gaat!
 2. Dank je! Het lijkt mij leuk voor de afwisseling voor ze. Ik zal eens gaan speuren🤗
 3. Die van mij leven deels op tegels en ik knip de nagels zo’n 4x per jaar. Vaak inderdaad wanneer ik ze voor iets anders moet oppakken. Ik zorg dat ze niet voorbij de haargrens van de pootjes groeien. Hoe lang laten jullie de nagels maximaal doorgroeien?
 4. Aahh zo lief! Fijn dat het beter gaat! Wat is het grote blad op de foto? Het ziet er tof uit om te geven aan ze. Daar zijn ze wel even mee bezig.
 5. Mitty

  Konijn eet niet

  Ik zou niet meer naar de dierenarts gaan waar je nu zit. Hij lijkt niet erg veel te weten van konijnen. Er is op bunnybunch een lijst met konijnkundige dierenartsen per regio te vinden, misschien kan je daar een kijkje op nemen. Eet hij al weer een beetje?
 6. Mitty

  Konijn eet niet

  Wat is het advies van de dierenarts geweest naast de pijnstilling die je hebt meegekregen? Het klinkt namelijk wel ernstig. Een konijn dat niet tot weinig eet is erg gevaarlijk. Misschien kan je een papje maken van brokken en water en dat in een voerspuitje aan hem voeren. Dat hoeft geen eens per se als dwangvoeding, want soms vinden ze het zelf erg lekker. En anders dingen zoals banaan (met mate natuurlijk:) of een wortelhapje? Heel veel sterkte!
 7. Mitty

  Graven

  Die van mij graven ook veel meer in de lente. Ik heb een zak beukensnippers bij de dierenwinkel gekocht en in de ren gegoten. Ze graven daar gelukkig graag in en zijn niet meer bezig met de grond tussen de tegels. Misschien kan je overdag een bak met houtsnippers bij ze zetten en er wat brokken/snoepjes tussen verstoppen. Dan zijn ze overdag actiever en hopelijk 's nachts wat minder 🙂 (misschien zijn ze nu overdag wel minder in de weer omdat ze 's nachts zo druk zijn geweest!) Ik ben zelf trouwens stiekem geen fan van het gebruiken van papier of katoen als graafmateriaal, maar dat komt omdat mijn konijnen het opeten en daar last van krijgen.
 8. Mitty

  Angst of ziek?

  Hoi! Even een update:) Het gaat goed met Mitty en Stamper, maar ik blijf ze wel in de gaten houden. Ik ben erachter gekomen dat Mitty stiekem de groentes van Stamper pikt als ik na een tijdje wegloop, dus ik blijf er nu maar bij zitten. Het zijn ook net kleuters! Ze zitten nog steeds in de rui, maar het valt mij op dat ze nogal vaak hun wangen en oren krabben. De oren zien er schoon uit en ik zie niets afwijkends in de vacht. Kunnen ze gewoon jeuk hebben door de rui of kan het toch (vacht)mijt zijn? Ik lees wel dat vachtmijt vaak in kleine mate op konijnen leeft zonder dat ze er last van hebben en ze zich kunnen gaan vermeerderen wanneer konijnen een verminderde weerstand hebben of stress. Kan ik het even aankijken tot ik wel wat zie of maak ik mij over niets ongerust? Details en kleine afwijkingen vallen mij altijd net te snel op. Het is zowel een vloek als zegen, omdat je er vroeg bij kan zijn of juist van niets een probleem maakt.. Daarom bedankt voor het meedenken!
 9. Ik snap wel dat oppas aan huis niet altijd fijn is. De laatste keer dat ik thuis kwam van vakantie hadden mijn konijnen het hok zo erg gesloopt dat er overal grond lag. Ik denk wel dat als je heel duidelijk bent in hoe jij ze verzorgd en als je oppas zelf ook verstand heeft van konijnen, het wel goed moet komen. Meenemen is zowel voor de konijnen als voor jou stressvol.
 10. Ik snap wat je zegt castratie bij een voedster is een zware ingreep. Ik heb mijn voedster wel meteen laten helpen en zij was binnen een paar weken weer helemaal de oude. Het scheelt zo dat ze daarna geen kans meer heeft op baarmoederkanker. Misschien kan je de urine beter beoordelen als ze het in de toiletbak heeft gedaan. Het is inderdaad lastig te zien:)
 11. Mitty

  Angst of ziek?

  Goed idee daar kan ik wel iets op bedenken. Afgelopen avond waren ze ook erg onrustig. En anders toch vragen naar verder onderzoek, ik laat mij denk ik te makkelijk wegsturen. Ik twijfel inderdaad of mijn DA konijnkundig is.. Dat van emeprid hoorde ik laatst ook van mijn nichtje die dierenartsassistente is en die was ook verbaasd dat ze dat er niet bij gaven en op zijn minst niet het gebit hadden gecheckt. Ik zit bij een praktijk met meerdere dierenartsen en heb tot nu toe elke keer een andere gehad. De laatste was wel de meest bizarre.. Toen hij wat haar ging wegscheren nam hij ook huid mee.. Toch maar eens de lijst met konijnkundige dierenartsen bekijken...
 12. Mitty

  Angst of ziek?

  Hoi allemaal, Ik heb twee hele lieve konijntjes, maar de lente is wel een uitdaging. Ze zijn tijdens de rui in de lente erg gevoelig voor verstoppingen waar ik vorig jaar ook voor naar de DA moest. Die konden niets zien/voelen en gingen uit van verstopping/gas. Sindsdien heb ik standaard Cisaral in huis en naar hun advies geef ik ze dat wanneer ze een aantal uur niet eten (5x moeten gebruiken bij Mitty of Stamper in de afgelopen twee jaar). Daarnaast ben Ik twee weken geleden met de vrouw des huizes, Mitty, naar de DA geweest vanwege een ontstoken wondje en omdat ze blindedarmkeutels liet liggen. De DA kon opnieuw niets voelen en voor het wondje twijfelde hij om antibiotica te geven. Wel leeggeknepen (de man at het bijna op?!) daarna honingzalf en Metacam meegekregen. Het wondje is weer mooi, de blindedarmkeutels vind ik niet meer al krijgt ze meteen grote natte keutels (sorry voor de vieze details:)) als ze los mag rennen. Nu vond ik Mitty vanmorgen overstuur in haar nachthok, terwijl ze s'ochtends bijna altijd hongerig in de ren zitten te wachten op eten(waar Stamper nu wel te vinden was). Haar oogjes halfopen, ze trilde , had een klein plasje gedaan en weigerde te eten. Dit is een maand geleden ook al een keer gebeurd, waarna ik in paniek de DA had gebeld en ik het advies kreeg wortelhapje te voeren en Cisaral te geven. Een halfuur na het geven van Cisaral begon ze toen uit zichzelf te eten en gedroeg zich weer als vanouds. Dit heb ik vanmorgen dus weer herhaald en ook nu huppelt ze weer rond. Mijn excuses voor het lange verhaal, maar ik weet even niet hoe ik het anders moet verwoorden. Ik vind het raar dat dit een terugkomend iets lijkt te zijn. Dat het binnen een half uur weer goed gaat is erg fijn, maar wel erg snel. Is het misschien is een stressreactie op iets wat snachts is gebeurd? Ze zitten buiten en we hebben een grote buurkat die graag jaagt en ze erg interessant vindt. Alleen is het telkens één van beide die zo'n reactie heeft. Het kwakkelen maakt mij wel ongerust. Ze lijken al een tijdje ook iets minder enthousiast wat betreft eten en spelen. Hebben jullie ideeen/tips?
 13. Hoi! Ik heb ook een konijn die daar last van kan hebben, maar niet bij optillen. De laatste keer was een jaar geleden en het is toen na een maand opgehouden. Misschien inderdaad stress?
 14. Ja die bedoel ik:) Ik vind ze ook super handig als de konijnen elkaar wegjagen tijdens het eten. Dan gooi ik twee voerballen in het hok en zijn ze beiden zo druk bezig met hun bal dat ze elkaar minder in de gaten houden. Het is wel opletten met het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Ik heb er een met een laagje zacht rubber/plastic wat mijn konijnen meteen slopen. In de dierenwinkel vind je er veel, vooral ook bij de honden- en kattenafdeling. Mijn konijnen zijn nu trouwens gestopt met eten. Ik zag het al aankomen, maar toch heeft niets geholpen. Mijn DA heeft geadviseerd om cisaraldrops te geven. Even kijken of het aanslaat en anders toch maar weer een ritje naar de DA..
 15. Die van mij houden inderdaad ook erg van karton (echte slopers), maar dat krijgen ze niet meer. Ze zijn bij mij tijdens de rui te gevoelig voor verstopping. Ik heb een hooiruif in de vorm van een bal dat ik in het hok leg en daar spelen ze graag mee. Voor de rui geef ik ze ook lijnzaadbrokken, maar ik ben het nu even aan het aankijken want volgens mij zit er weer een verstopping aan te komen. Wat mijn konijnen ook erg vermakelijk vinden zijn voerballen. Ik heb allemaal verschillende vormen en grootte (die voor honden zijn lekker groot en kunnen nergens onder blijven haken;)) en daar wissel ik mee. Heel veel succes, ik hoop dat je er misschien wat aan hebt!
 16. Mijn konijn had vorig jaar ook plots zo'n aanval. Mijn dierenarts kon niet goed zien wat er aan de hand was en na medicatie ging het weer goed. Mijn konijnen zaten toen wel in de rui, maar ze aten goed. Wel een paar kleine keutels hier en daar, waar de dierenarts van zei dat hij dan al langer minder at. Ik blijf er alleen altijd bij als ze te eten krijgen en ik had niets opvallends gezien. Zo raar. Later dacht ik dat het misschien aan de combinatie van groente had kunnen liggen. Ze hadden toen radijs en spinazie gekregen, wat volgens mij tot gasvorming kan leiden? Bij mij is er uiteindelijk ook geen goede oorzaak gevonden en nu ze weer in de rui zijn houd ik mijn hart vast.
 17. Mitty

  Darmproblemen?

  Mijn konijnen wegen rond de 2kg, gelukkig blijven ze ook best stabiel rond dat gewicht. Die van mij zijn wel wat kieskeurig wat betreft eten, maar ik geef ze vaak andijvie, selderij, lof, sla, etc. Ze zijn ook gek op radijs. Alleen heb ik het idee dat radijs invloed heeft op hun spijsvertering, dus daar ben ik terughoudend mee. Ik heb ze gisteren weer wat meer lijnzaad gegeven en daar lijken ze nu eindelijk iets op te reageren. Ik heb inderdaad geen zin in dat getob. Anders maar weer naar de dierenarts. Ik zal eens zoeken naar stichting konijnenbelangen, de naam klinkt al veelbelovend. Bedankt!
 18. Mitty

  Hi!

  Hoi allemaal! Ik heb twee konijntjes van 4 jaar en lees altijd graag de info van het forum en Bunnybunch. Maar nu dan eindelijk heb ik ook een profiel:) Mijn konijntjes, Mitty en Stamper, leven in mijn tuin en ik kan niet meer zonder ze! In het begin ontsnapten ze aan de lopende band, maar dat is gelukkig niet meer het geval. Ze mogen elke dag minimaal twee uur in de tuin uitrazen, maar dan wel veilig binnen een afgezet gedeelte. Het leukste is dan te zien hoe Stamper gaat 'freerunnen' (hij kan als een vogel op een randje zitten!?) en Mitty mijn katten probeert op te jagen. Het is dan ook niet voor niets dat mijn katten nooit in hun buurt durven te komen. Ik kijk uit naar de gesprekken! Groetjes Kim (maar mijn profielnaam is Mitty:))
 19. Mitty

  Darmproblemen?

  Hoi! haha geen probleem, wat een grappige autocorrectie. Ik gaf mijn konijnen in totaal 50 gram Science Selective Adult, maar op advies van de DA heb ik dat teruggeschroefd naar 40gram. Ze krijgen het s'avonds zodat ze niet vol zijn terwijl er net vers hooi is. Dan ga ik eens kijken naar graanvrij voer, want selective is de enige brok die ze kennen. Misschien dat opbouwen naar graanvrij werkt. Ik geef twee handen groente die ik eerst even nat maak. Hoeveel geef jij? Ik vind het lastig om het verschil tussen een gasbuik en verstopping te zien, maar ik merk geen afwijkend gedrag behalve dan de keutels. Waar kan je prozyme kopen? Ik heb nog wel cisaral liggen, die geef ik als ze niet meer eten. Bedankt voor je tips!!
 20. Mitty

  Darmproblemen?

  Hoi allemaal! Ik ben net nieuw op dit forum, maar ik ben al jaren verwoed lezeres. Ik heb 2 konijntjes, Mitty en Stamper. Ze zijn nu 4 jaar en de liefdes van mijn leven;) Ze hebben bijna geen gezondheidsproblemen, maar vorig jaar moest ik plots 2 keer extra naar de DA vanwege stilvallende darmen. Ik weet dat mijn konijnen flink verharen in de ruiperiodes. Dus ik let goed op ze en weet wat en hoeveel ze eten. Ik vertelde de DA dat ze soms afwijkende keutels hebben en daar ook kleintjes tussen konden zitten en zij vertelde toen dat ze bij kleine keutels te weinig hebben gegeten. Na medicatie knapten ze op tot het nog een keer gebeurde. Die keer kon ik zien aankomen door de keutels, maar ze aten flink hooi en kregen niet te veel biks en groente. Nu zie ik een trend ontstaan dat elk jaar rond februari/maart de keutels van mijn konijntjes veranderen, ondanks een goed eetpatroon en veel beweging. Ik geef ze nu ook lijnzaadbrokjes, minder biks en groene groentes maar het lijkt geen invloed te hebben. Ik ben bang voor opnieuw stilvallende darmen (DA kon vorig jaar niet zien wat de oorzaak zou kunnen zijn), dus wat te doen? Wie herkent dit en hebben jullie tips? Groetjes, Mitty
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .