Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 23-09-20 in Berichten

 1. 5 points
  Dit vrije land moet ook betekenen dat we bij de vrijheid om verkeerde (zeker vanuit het konijnenbelang bezien) keuzes te maken ons uiterste best mogen en moeten doen dat het gewicht dat toegekend wordt aan "mij lijkt het leuk dus wil ik het" niet de balans door laat slaan ten koste van het gewicht dat het konijnenbelang heeft of zou moeten hebben. De konijnen kunnen niet voor zichzelf opkomen en dus wordt het onder andere hier voor hen opgenomen. Vrijheid vraagt een grote verantwoordelijkheid voor je keuzes en dat wordt te vaak vergeten (hiermee zeg ik niet dat Glo het hier vergeten heeft, hoor). Glo stelde de vraag als ervaren konijnenbezitter met de wetenschap dat BunnyBunch (met de beste argumenten) geen nesten promoot. Alle nadelen worden in verschillende bewoordingen door verschillende mensen aangegeven. Het enige dat er overblijft aan de "pro-kant" is "ik wil het". Het kan natuurlijk zijn dat Glo daar alle gewicht aan geeft en toch kiest voor een nestje, maar je kunt het de BunnyBunchers niet kwalijk nemen dat ze linksom of rechtsom hun uiterste best doen Glo op andere gedachten te brengen, alternatieven worden aangereikt.
 2. 4 points
  Laat nooit zakken met kruiden slingeren, want dan ben je ze kwijt.. Hetzelfde geldt overigens ook voor de blik en veger.. 🤪
 3. 4 points
  Ik vind eerlijk gezegd dat je soms best een beetje mag sturen of wat feller mag zijn, als je elkaar maar wel in de waarde laat. Op dit forum gaat het nu eenmaal over het belang van het konijn en niet over het plezier van de mens over het algemeen. Glo kan op basis van de berichten nog steeds zelf een keuze maken en kan er ook voor kiezen om niet meer te reageren. Je kan altijd zelf een keuze maken. Maat ik denk wel dat we iemand hier met zijn allen willen behoeden voor het nemen van een nestje en soms komt zoiets beter aan bij iemand als het op een andere manier verteld wordt. We weten natuurlijk niet of het met de babies en de mama goed gaat komen, dat kan je niet voorspellen. Je wil wel duidelijk maken wat de risico's zijn in de hoop dat er voor een andere optie gekozen wordt. Het is ook zo dat iedereen een andere visie heeft op het houden van huisdieren en de aanschaf hiervan en dat mag, maar ik vind dat je ook best een beetje feller mag zijn als het aankomt op dierenwelzijn.
 4. 4 points
  Voor mij is het feit dat de opvangen uitpuilen voldoende reden om er niet eens over na te denken.
 5. 3 points
  Bedankt allemaal voor het meedenken! Ik ga rustig de tijd nemen om te kijken hoe ik opnieuw ga starten en wat de mogelijkheden zijn bij een opvang.
 6. 3 points
  Ik kan het je ook echt afraden om te doen gezien alle redenen die al genoemd zijn. Daarnaast wil ik ook echt nog even meegeven dat een nestje voor een voedster echt niet leuk is. Zo'n voedster krijgt een heleboel jongen, er is een behoorlijke kans op complicaties zowel bij de jongen als bij de voedster. In de opvang waar ik vrijwilliger werk zijn er regelmatig nestjes en hoewel ik die kleintjes ook echt heel leuk vind, kan ik soms wel huilen als ik naar de mama kijk. Ze zijn vaak ontzettend vermagerd en na een tijdje zijn ze de kleintjes helemaal zat. Ze worden letterlijk leeg gezogen (soms zogen ze niet om een bepaalde reden en dan heb je echt een probleem). Ik heb ook een paar keer meegemaakt dat een voedster van de stress van de zwangerschap en de kleintjes letterlijk opeens dood gegaan is, dat brak echt mijn hart. Daarom wil ik je echt nogmaals op je hart drukken om niet zelf te gaan "klooien" en een nestje te nemen, maar inderdaad lekker bij een opvang te gaan helpen om voor kleintjes of een mama te zorgen. Ik heb weinig verstand van kleine konijntjes, maar met wat ik in de opvang gezien heb weet ik wel dat het in ieder geval niet in het belang van het konijn is om een pretnestje te nemen.
 7. 2 points
  Pompoenrisotto. Weet iemand trouwens wat ik met een groene kool kan doen, behalve aan de buren geven?
 8. 2 points
  Ja ik heb die bal idd ook! Wat hier dan gebeurt is dat zij met haar neus tegen de bal duwt, maar het rammetje er vervolgens achteraan rent en alles opeet. Zij hobbelt er dan als een slome achteraan haha...
 9. 2 points
  Er waren maar 3 aanmeldingen voor de locatie die ik gekozen had, dus dat gaat niet door. Normaal hadden ze zo'n 20 aanmeldingen per groep. Nu echt stukken minder en voegen ze er dus samen. Nu ben ik dus overgezet naar een andere dag & locatie. De cursus gaat gelukkig wel door en begint volgende week.
 10. 2 points
  We hebben net okkernoten gaan rapen. Staat nog maar 1 minuut binnen en die deugniet zit er al in! Roefelen, liggen. Hij heeft een nieuwe speeltuin ontdekt je moet hem wel omgekeerd denken.
 11. 2 points
  Ik begrijp niet goed dat je ondanks de kennis die jezelf hebt en die de mensen hier hebben nog wilt kiezen voor een voedster laten dekken. Is het echt zo gek om je eigen verlangens/wensen/dromen niet ten koste te laten gaan van in dit geval een voedster en haar kleintjes? Zeker als je andere mogelijkheden hebt om toch voor ukkies en moedertje te zorgen, misschien zelfs vaker dan 1 keer als je dat wilt bij een opvang. Ik heb vroeger ook eens uit onwetendheid lukraak 4 konijnen bij elkaar gezet en dat ging goed, maar ik zou het nu nooit meer doen, want het was meer vreselijk veel geluk dan wijsheid natuurlijk. Zoveel fouten gemaakt, verschrikkelijk. Maar jij bent nu niet onwetend, integendeel, de informatie is ruimschoots voorhanden en zelf weet je ook wel dat het niet verstandig is. Maar ja....
 12. 2 points
 13. 1 point
  Wegen is helaas niet gelukt. 😔 wel voelt hij stukken minder dun aan. Eerst voelde ik zijn ruggengraat uitsteken als ik hem aaide. Deze voel ik nu echt een stuk minder. hij eet ontzettende goed nu en is ook veel actiever.
 14. 1 point
  Ik zat me net af te vragen of @JacinthaBrehler al een afspraak had kunnen maken voor Spook, maar ik zag in een ander topic staan dat Spook morgen naar de dierenarts gaat. Duimen dat de DA het kan vinden en het (liefst makkelijk) verholpen kan worden.
 15. 1 point
  Thanks voor jullie meningen @Marjoleink @Mira11 🙂
 16. 1 point
  Prachtige vlinder! Ik wordt altijd heel erg blij als ik vlinders zie. Helaas zijn er nog maar weinig vlinders in mijn buurt. Alleen de koolwitjes kon ik nog weleens tegen.
 17. 1 point
  Vaak bedenk- en maak ik een unieke Track en dan pas later komt er een titel bij. Bij "The last Days of a Butterfly" was dit precies andersom. De beelden in dit filmpje heb ik vanmorgen geschoten toen de zon nog scheen en warempel trof ik op de vlinderstruik een oudere vlinder aan..
 18. 1 point
  Nee, voor nu nog niet. Die komen er meestal alleen als de vraag naar een product groeit, dus als ze er al komen, verwacht ik dat dat zeker nog wel 2 of 3 jaar duurt.
 19. 1 point
  Haha ja dat zijn de flapperende oren die ik bedoelde, op de eerste foto niet te zien, maar op deze wel ✈️
 20. 1 point
  Ach wat een leukerd! Zo schattig met zijn grote oren.
 21. 1 point
  Hey allemaal, Dank voor jullie reacties! Vanmiddag ben ik Pinkel gaan ophalen. Hij is al een stuk gegroeid. De opvang gaf aan dat het een kruising is. Een hangoor met nog iets haha. De oren zijn al sterk gaan hangen 😀 Groetjes Maud
 22. 1 point
  Mijn neus ziet eruit of hij er bijna af valt. Allemaal vellen van de hele dag snuiten gisteren. Baahh
 23. 1 point
  Veel leer-en leesplezier op het forum. Het heeft geen zin om na te typen wat @Evee net heeft getypt. Ik ben het echt volledig met haar eens. Ik heb me helemaal niet ingelezen voor ik met konijntjes begon. Gelukkig dat je daar mee bezig bent! Ik ben al bijna een half jaar mijn ouders aan het overtuigen voor een maatje. Heb echt al vanalles gedaan, een filmpje gemaakt, ze laten meelezen op dit forum, dingen face to face gezegd,... nu mijn moeder overtuigd is en ze nu mijn vader mee helpt te overtuigen haat het beter en beter. Ik begin meer en meer in te zien hoeveel gelukkiger hij zou zijn met een maatje.
 24. 1 point
  Dankjullie wel. Hoop dat hij niet te lang hoeft te wachten totdat hij geplaatst kan worden.
 25. 1 point
  Toen ik nog konijnen in huis had, vond ik op een ochtend een geel dingetje, niet echt bij nagedacht, opgeruimd en naar mijn werk gegaan. Toen ik thuis kwam en lekker op de bank wilde zitten.... zat ik op een plank! Het gele dingetje was vulling van de bank. Ze hadden ergens onopvallend in de hoekbank een opening gemaakt, en waren de hele dag druk geweest met het graven van gangenstelsels door de hele bank heen.... Dat is het moment geweest dat mijn konijnen naar buiten zijn verhuisd.
 26. 1 point
  Mijn rammetje knaagde aan alle meubels en plinten. Elke keer als ik dat hoorde legde ik een alternatief (tak van els) voor zijn neus en zei Neenee. Het is even investeren, maar het hield op. Hij begrijpt het denk ik en is dus op te voeden.
 27. 1 point
  Ja, hij kan op die leeftijd nog buiten leven, mits zijn gezondheid dat natuurlijk toe laat. En als hij een wintervacht heeft. Als hij nu binnen gewoond heeft, heeft hij die wintervacht niet en het is nu ook te laat om hem nog buiten te zetten dit jaar, een volle wintervacht aanmaken duurt een maand of 3 namelijk. Hij zou dus pas half / eind mei volgend jaar naar buiten kunnen verhuizen. Castratie met 9 jaar kan trouwens ook gewoon nog hoor, hoewel castratie met plaatselijke verdoving ipv gehele narcose dan wel aan te raden is. Maar weet dat dat ook nog steeds mogelijk is, zonder al te veel risico's. Het is bij rammen echt maar een kleine ingreep. Qua tegels zou ik gaan voor een niet al te gladde tegel, zodat hij goed grip heeft. Het maakt niet veel uit wat je kiest, een gewone betontegel is al prima.
 28. 1 point
  Ons slimme rammetje Bruintje is ook een klimmer en wil graag het hele huis verkennen. Echt ontdeugend, want hij wacht totdat ik niet kijk als hij iets niet mag maar perse wil ontdekken.
 29. 1 point
  Hier trekken ze veel meer sprintjes sinds er een kleed in de kamer ligt, het scheelt echt.
 30. 1 point
  Wat sneu! En een nieuwe halsband of een tuigje kopen of lenen van iemand die het hondje wel past? Of hem anders los in de tuin van je ouders laten lopen, wat hij gewend is? (of is dat niet veilig afgesloten?) En als je zijn normale voer uit de hand geeft, pakt hij dat dan wel aan? Niet eten is inderdaad minder erg dan bij konijnen, maar als je nog 2 weken te gaan hebt, is dat toch wel heel lang om niet te eten, ook voor een hond!
 31. 1 point
  Ik merk bij mij konijnen dat de ondergrond super belangrijk is. Ze lopen en rennen wel op mijn vloer die wat gladder is maar op de vloerbedekking zetten ze echt aan.
 32. 1 point
  Geen voedsel, maar ook geen giftige plant. Een blaadje opeten kan geen kwaad dus!
 33. 1 point
  Een minder specifiek onderwerp kiezen werkt niet, of althans, zal nooit een heel waardevol onderzoek opleveren omdat je dan hooguit generale conclusies kunt trekken en waarschijnlijk niet of in beperkte mate verbanden aan kunt tonen. En ja dan is het natuurlijk niet zo dat je specifiek memes hoeft te kiezen, maar ik kies daar bewust wel voor omdat memes zo sterk deel uitmaken van niet alleen de huidige internet cultuur maar ook doordringen tot andere levels van de samenleving. Je kunt het zien als 'grappige plaatjes bestuderen', maar dan kijk je er natuurlijk wel heel gesimplificeerd naar, het is een sociaal fenomeen, een manier waarop heel veel mensen zich uiten, daar zit veel meer achter. Maar goed, ik zag het niet als een aanval en ik kan daarnaast héél goed onderbouwen hoe, wat, waarom dus ik ben niet zo bang voor die toekomstige werkgevers of andere mensen die me niet serieus nemen 😁 @Pablo&Lola een PhD zou natuurlijk super gaaf zijn, de supervisor van mijn vorige scriptie heeft me ook wel aangeraden die kant op te denken, maar het lijkt me ook een erg pittig traject en of je daar überhaupt tussen komt... We shall see.
 34. 1 point
  Dit is niet meer adviseren of informeren, dit is sturen, bijna dwingen, en met een vingertje wijzen. Hoe weten wij zo zeker dat het met die beestjes van haar niet goed gaat komen? Natuurlijk kunnen we hier wel wijzen op alle voordelen van de opvang en alle risico's en minpunten van zelf fokken, zoals ook de mogelijke heel hoge dierenartskosten. Maar we leven in een vrij land, en de keuze is aan Glo, die hopelijk wat ze doet zo verantwoordelijk mogelijk aanpakt.
 35. 1 point
  @Pablo&Lola ik moet altijd zo vreselijk om hem lachen. Hij staat altijd zo komisch op de foto!
 36. 1 point
  Bij hun is de tuin in tweeën gesplitst. Het voorste stuk is compleet betegeld en daar mag hij zijn behoeften doen. Ander stuk is is zo volgepropt met palmbomen en zooi dat ik eigenlijk nooit meer op vakantie hoef met dat 'uitzicht'. Ik heb alleen een powerlifting belt voor zware Squats en deadlifts en dat ding is zo stug als de neten. Ik heb verder wel elastieken in huis vanwege de lockdown van een aantal maanden geleden, maar dan zal het eerder bungeejumpen worden voor dat beestje vrees ik 😂
 37. 1 point
  Wie mist dat mooie blauwe gedrocht nou niet?😅 Oja, absoluut! Wie moeten anders al mijn aandacht, zorgen, tijd en energie opeisen? 😜 Nee, ik vind het niks aan om tegen een lege ren aan te kijken. Ben blij dat ze weer thuis zijn. 😊
 38. 1 point
  PS Ik vind dat je pandememes moet gebruiken. Kan in het Engels ook wel toch. Te mooi om te laten liggen!
 39. 1 point
  Ik vind het een schitterend onderwerp @Dollie!! @BunnieHop gefeliciteerd met je baan! Hier ook een kleine jippie: vandaag op m’n werk kreeg ik zomaar een casus in m’n schoot geworpen ongeveer voor m’n portfolio/verslag competenties in de praktijk. Dus ik ben blij 😁
 40. 1 point
  Liz is goedgekeurd door de dierenarts. Ik had al wel een sterk vermoeden dat ze zich goed voelde ze was weer aardig op boevenpad 😄 De boeken stonden zelfs niet veilig. De dierenarts zei dat het een steriele ontsteking van het vetweefsel was en dat ze dat kunnen krijgen na een operatie. Dus ook andere soorten operaties niet specifiek alleen na een castratie. Dit kan zelfs nog jaren erna gaan opspelen.
 41. 1 point
  Een koppel met een ongecastreerde ram kan niet. Dat word enorm vechten om dat een ongecastreerde ram zeer hormonaal is ende voedster blijft dekken en lastig vallen. In een verblijf kan ze geen kant op, en zal het in een flinke vechtpartij uitlopen. En zo niet, stel je laat ze samen tot je een nest ziet, dan is de kans groot dat nest 2 ook al op komst is 4 weken later. En dat is niet alleen slecht voor de jongen maar ook een enorme uitputtingsslag voor de moeder. Het is niet voor niets dat bij fokkers de rammen en voedsters apart wonen en alleen voor dekking bij elkaar gezet worden. Een ongecastreerde ram kan gewoon niet gekoppeld worden aan andere konijnen. Je zit dus langere tijd met konijnen alleen, helpt mee met het konijnenoverschot terwijl de opvangen enorm uitpuilen. Nestjes lijken leuk maar er kan zoveel dood, dierenartskosten, pijn en ellende bij komen kijken. Wat worden de konijnen beter van een nestje? Word vrijwilliger bij een opvang of gastgezin/pleeggezin als je graag nestjes wil. Met de ellende die je dan ziet weet ik zeker dat je mening over "leuk een keer een nestje" echt zal worden bijgesteld, als je het verdriet en leed meemaakt wat bij een nest komt kijken.
 42. 1 point
  Weet je, als je ukkies zo leuk vindt, dan ga je toch naar een opvang om te helpen met de nestjes daar of een zwangere voedster in de pleegzorg te nemen, zoals Eefje aangeeft? Dan doe je iets goeds met je liefde voor baby-konijntjes zonder nog meer konijnenleed te veroorzaken. Je gaat nu 2 willekeurige konijnen (nou ja, jij vindt ze leuk eruit zien, maar het enige belangrijke bij een koppeling of de konijnen elkaar op karakter leuk vinden, blijkt onbelangrijk) een paar tellen bij elkaar zetten om het voedstertje zwanger te maken, konijnen uit elkaar halen en weer alleen zetten? Een intacte ram reageert "anders" op een intacte voedster dan een gecastreerde ram dus je weet niet of ze het na het opgroeien van de baby's met elkaar kunnen vinden als je hem in de tussentijd hebt laten castreren. Echt, probeer realistisch en eerlijk tegen jezelf en de konijnen te zijn en stap van je plan af. Er zijn goede mogelijkheden om je in te zetten voor baby-konijntjes bij een opvang.
 43. 1 point
  Waarom vraag je niet bij een opvang of je een zwangere voedster in pleegzorg kan nemen als je dat zo graag eens mee wilt maken? In de situatie die je nu schetst is er niet echt sprake van een koppeling, wel van een dekking. Ze moeten dan ook weer gescheiden worden, waardoor de ram super lang alleen moet zitten en je het risico loopt dat ze elkaar toch niet zo heel tof blijken te vinden als je ze echt gaat koppelen. Dan zit je met twee konijnen waar je al aan gehecht bent die misschien niet meer samen kunnen. (Plus nog een stapel kleintjes, wie weet hoeveel dat er worden, waar gaan die heen?) Ik denk dat je het jezelf zo erg lastig maakt, los van mijn standpunt over nestjes.
 44. 1 point
  Gezien de heersende mening op dit forum over nestjes, denk ik eigenlijk dat er weinig tot geen ervaringen zijn met een koppeling zoals jij die voor ogen hebt.
 45. 1 point
  Hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe Job @BunnieHop Top!!! Kijk, dat rijmt 🙂
 46. 1 point
  Welkom! 🐰 En helemaal eens met wat @Evee hierboven zegt. 😉
 47. 1 point
  Ik heb je al in meerdere topics gezien maar op de één of andere manier is dit me ontschoten. Dus alsnog: welkom op het forum!🙂
 48. 1 point
  Welkom op bunnybunch! Ik heb naar aanleiding van jouw bericht toch een paar opmerkingen, ik lees namelijk toch echt over een aantal helaas veel gemaakte beginnersfouten. Ik ben blij dat je voor het konijn er is dus hier even komt buurten, hopelijk zet ik je aan het denken met onderstaande informatie! 😄 1. Eén konijn is geen konijn, ze hebben echt een soortgenootje nodig! Als je nu niet weet of je dat kan bieden... raad ik je eigenlijk aan er nog niet aan te beginnen. Twee konijnen of geen konijnen. Een konijn heeft echt een maatje nodig om gelukkig te leven, en koppelen is niet makkelijk. Begin gelijk goed, of stel het uit tot je goed kan beginnen. 2 Het fokker-puntje: Op marktplaats adverteren geen goede fokkers. Alleen bedroevend slechte. Ze laten het zo mooi lijken, je ziet de schuren vol konijnen echt niet als je een jong konijn haalt, ze komen eerlijk over, het verhaal zit bijna waterdicht in elkaar. Maar de werkelijkheid is echt anders. Ik snap dat je het graag wil, maar ik raad het echt zo ontzettend af om naar een fokker te gaan. Houd het niet in stand. Op marktplaats adverteert bijvoorbeeld ook deze fokker uit dit topic, waar vele gedupeerden met zieke en overleden konijntjes nu een rechtzaak proberen te starten: 3. Adopteer een koppeltje uit een opvang! Echt, start goed! Dat voorkomt een hoop kosten, ellende, problemen, tranen van verdriet. En weet je hoe goed het voelt om een asiel-koppel een gouden mandje te bieden?! Intens gelukkig, dat kan ik je vertellen 😄 Het liefst wil je ze allemaal adopteren! Als je graag een rex wil, ook die zitten in asielen. Kan soms even zoeken of geduld hebben zijn, maar ze zijn er echt. Hier vind je de lijst met asielen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst 4. Los in huis. Ik heb zelf of jaren konijnen in huis gehad, maar ik hoop dat als je van plan bent ze los te laten dat je niet aan meubels, behang en vloeren gehecht bent. Het zijn enorme slopers. Er gaan echt plasjes naast de bak. Het slopen was bij mijn konijnen op een bepaald punt zo erg, dat het voor mij toch reden is geweest ze lekker buiten de ruimte gegeven, en daar kunnen ze veel meer konijn zijn zonder dat er iets mis kan gaan. Er zijn best wat nadelen aan konijnen in huis (slopen, gebrek aan zonlicht, lastig om voldoende permanente leefruimte te geven). Het kan hoor, maar dan moet je eigenlijk een echte konijnenkamer of ruime konijnenhok in kunnen richten waar ze geen kwaad kunnen en lekker konijn kunnen zijn. Wel iets om je vooraf even goed te bedenken dus, want als je nu start en voor konijnen in huis kiest en het werkt niet, kunnen ze op z'n vroegst pas in mei naar buiten volgend jaar: https://www.bunnybunch.nl/informatie/binnenkonijnen-konijnen-houden-in-huis 5. Rexen - weet je dat er gezondheidsproblemen zijn die veel bij rexen voor komen? Zoals pododermatitis? En dat is echt een lastig iets, kan behoorlijk in de kosten lopen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/Pododermatitis-zerehakjes-konijn 6. Meer informatie: Veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen
 49. 1 point
  Haha jawel, hele kleintjes!
 50. 1 point
  Hè hè, eindelijk klaar met alle nagels, vachten en gebitten nakijken en verzorgen. Ik geloof dat de hele beestenbende mij voorlopig niet meer aardig vindt. 😞 Ik doe de kinderen volgende week wel (die hebben het makkelijker zonder vachtje in de rui) anders sluipen straks alle bewoners van ons huis tegelijkertijd met een argwanend gezicht langs de muren en dat zou een beetje teveel worden voor mijn tere zieltje. 😁
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .