Spring naar bijdragen

FrancisW

Members
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over FrancisW

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik ben net wezen kijken bij een opvang in Amsterdam. Ben echt te spreken over hoe ze met konijnen omgaan en hun kennis. Bruintje, ons rammetje, breng ik daar binnenkort, zij gaan hem dan matchen met nieuwe baas en maatje. Bruintje is trouwens relatief klein, en een lief, slim en actief ventje. Hij is nu verliefd op onze kater en wordt steeds afgewezen, de arme schat.
 2. Dankjullie wel. Hoop dat hij niet te lang hoeft te wachten totdat hij geplaatst kan worden.
 3. Johannusbrood ruikt ook sterk, wellicht samen met medicijnen te geven (evt. eerst vermalen).
 4. Mijn rammetje knaagde aan alle meubels en plinten. Elke keer als ik dat hoorde legde ik een alternatief (tak van els) voor zijn neus en zei Neenee. Het is even investeren, maar het hield op. Hij begrijpt het denk ik en is dus op te voeden.
 5. Ik heb geen idee. Mijn ram maakt geluid tijdens het eten, bijna een soort kreunen. Als jouw konijn vrolijk en blij is kan ik me niet voorstellen dat er iets mis is.
 6. Ons slimme rammetje Bruintje is ook een klimmer en wil graag het hele huis verkennen. Echt ontdeugend, want hij wacht totdat ik niet kijk als hij iets niet mag maar perse wil ontdekken.
 7. We zijn met zn 4en (gezin). Als ik alleen woonde zou ik zoiets zeker doen. Voor Bruintje hadden we een iets groter konijn, meneer de Bruin, ook een rammetje. Hij maakte ook onderdeel uit van ons gezin.Juist omdat hij alleen was, richtte hij zich op ons. savonds daagde hij mn man uit voor een machtspelletje en daarna kwam hij bij mij kroelen op de bank. Mijn kinderen maakten een parcours voor hem waar hij altijd enthousiast aan meedeed. Verder lag hij vaak uitgestrekt midden in de kamer en moesten we over hem heen stappen. Maar Dibbes was er eerder dus zullen we rekening houden met hem. Ik ben nu op zoek naar een nieuw baasje voor Bruintje. Iemand die hem een konijnen- maatje kan bieden.
 8. Bedankt voor jullie aanvulling. Ik had daar zelf ook aan gedacht. Naast dat er een klik moet zijn wil ik ze allemaal blij hebben zijn we ook nog eens erg klein behuisd. Een groter hok is niet mogelijk, dus wordt het wel krap. Ga er nog eens over nadenken.
 9. Hij loopt vrij rond in de woonkamer, tenzij wij wij er niet zijn. En snachts gaat hij wel in zijn hok. Er is geen mogelijkheid om naar buiten te gaan en ook niet om een deel van de kamer af te schermen.
 10. Hij loopt vrij rond in de woonkamer, tenzij wij wij er niet zijn. En snachts gaat hij wel in zijn hok. Er is geen mogelijkheid om naar buiten te gaan en ook niet om een deel van de kamer af te schermen.
 11. Hi Mijn konijn Bruintje, rammetje, is ondeugend, actief, slim, zindelijk en blij. Ook leert hij snel kunstjes, speelt en rent met me over de oefenmat 1x per dag. Kortom een heerlijk beestje. Behalve als onze lieve kater Dibbes in de kamer is, dan wil Bruintje maar 1 ding; hetzelfde doen als Dibbes en bij hem zijn. Zo drinkt hij uit zijn waterbak, reageert op de magnetron door te bedelen (doet Dibbes omdat hij weet dat we vis ontdooien), klimt op de vensterbank, wil naar boven en wil bij hem op de bank als hij daar gaat liggen etc. Dibbes wijst hem echter af, geeft hem zacht tikjes als hij te dichtbij komt en wordt er zelf helemaal gek van. Sterker nog, hij wil steeds minder vaak binnen zijn. Probleem: Zowel Bruintje als Dibbes worden nu steeds minder blij en ik ben daarnaast bang dat Dibbes Bruintje straks echt aanvalt, aangezien hij steeds meer irritatie gaat vertonen. Oplossingen die ik overwogen heb: Ik heb te weinig ruimte om Dibbes en Bruintje gescheiden te houden en wil Bruintje ook niet de grootste tijd opsluiten, alleen al omdat het zo'n actief en slim konijn is. Een 2e konijn is misschien wel een oplossing voor Bruintje. Maar het biedt geen garantie dat Dibbes weer graag binnen is en dat een maatje klikt met Bruintje. Straks maak ik 3 dieren ongelukkig. Bruintje bij een ander baasje brengen wil ik liever niet, maar zou beter zijn. Maar ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen dat hij bij een ander misschien de hele dag in een hok moet en wegkwijnt. Het liefst wil ik dat hij, naast een maatje, wat vrijheid heeft. Heeft iemand nog andere oplossingen? Of zijn er tips waar ik Bruintje naar toe kan brengen. Want voor zover ik heb onderzocht zijn er konijnenopvang adressen die ook konijnen koppelen aan nieuwe baasjes, maar dan zit hij eerst een tijd alleen in een hok. Daarnaast is er geen garantie dat hij snel weer goed terecht is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .