Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Afgelopen uur
  2. Ik zag er ook enorm tegenop maar ben zo blij dat ik het heb laten doen. Paar daagjes binnen, goed in de gaten houden.
  3. Vandaag
  4. Bedankt voor je bericht! We hebben de zandbak al ongeveer 2 jaar op advies van onze dierenarts (om beginnende sore socks tegen te gaan). Dat ging goed tot ons laatse jaarlijkse bezoek aan de dierenarts om ze te vaccineren. Sindsdien doen ze hun behoefte ook in de zandbak. Voorheen schepte ik alleen het zand dat nat wordt weg 1 x per kwartaal weg. Het droge deel harkte ik dan naar het natte deel. En het droge deel vulde ik weer aan met nieuw speelzand. Nu ze er ook hun behoeften in doen lijkt dat niet meer voldoende.
  5. Wat leuk dat ze zo'n grote zandbak hebben. 😍 Schoonmaken van de zandbak is vaak heel lastig. Sommige konijnen gebruiken hem namelijk als toilet en zeker met plas is het heel irritant. Ik heb er af en toe keutels in, vaak maar 4-6 en die kan ik er makkelijk uithalen. Desnoods zeef ik hem even. Wel heeft Lodewijk er een keertje in geplast en toen wilde ik het zand weggooien. Mijn man heeft het echter gewassen en daarna hebben we het weer laten drogen. Klein plasje dus dat ging nog wel. Volgens mij is er voor plas niet echt een goede oplossing. Ze krijgen hier dus af en toe een bak met zand om te spelen en hebben nog geen vaste grote plek gehad, omdat ik bang ben dat ik het telkens schoon moet maken of zand moet weggooien. Ik ga dit topic dus even volgens, misschien heeft een ander lid nog een veel beter idee.
  6. Hoi! Hoe maken jullie de zandbak schoon en hoe zorgen jullie dat deze schoon blijft? Onze zandbak voor onze konijnen is te groot (ongeveer 6 m2) om als het speelzand iedere vier maanden te vervangen. Groet!
  7. Hier viel het ook altijd nog mee. Het was bij elke dame wel een dag of 3 extra zorg, dan zit je toch ook met temperatuur, voldoende eten, weer goed keutelen en plassen. Maar daarna is het weer voorbij. De meeste dames lieten dat ook zeer duidelijk merken hoor, als ze fit genoeg waren om de ziekenboeg weer te verlaten 😂 Geweldig is het niet om je konijn ziek in huis te hebben na zo een operatie, maar in de meeste gevallen verloopt het gewoon zonder complicaties en zijn ze er snel weer bovenop. Ja het is een buikoperatie, dat is nou eenmaal geen hele lichte operatie. Voor mensen ook niet. Maar als je een goede konijnkundige dierenarts hebt, komt dat vast wel goed. De kans dat er later problemen zijn zonder castratie zijn groter dan dat er problemen zijn tijdens castratie. Dat hou ik altijd maar in mijn hoofd. Voor een volgende keer: er zijn opvangen waar je gecastreerde voedsters kan adopteren, ook heel fijn, dan hoef je dat zelf niet meer te laten doen!
  8. Ik zag er ook super tegenop met Scarlett, maar die was echt een bikkel. Paar uur na de operatie zat ze alweer hooi te knabbelen. Volgende dag zetten ze binnen de tent op stelten, want ze is een buitenkonijn en binnen is stom. Ze was er echt zo door heen. Het is zo verschillend per konijn hoe het kan verlopen. Ik duim dat het bij Soofje ook gewoon voorspoedig gaat.
  9. Ze is 2 jaar. Ik heb altijd alle konijnen laten castreren ( ik ken het verschil) dit was de eerste waarbij ik het niet deed. Ik vind de ingreep zo zwaar vandaar… maar ben inderdaad bang dat er niets anders op zit!
  10. Interessant, als dat het zou zijn, bij mij is dat ook wel een paar keer door m'n hoofd geschoten. Eigenlijk door het niet los kunnen krijgen dat ik dacht, dan kan dat niet. Ik heb een cavia gehad die ze om de haverklap had. In mijn ervaring krijg je die harde stukken dus wel los en de boel met een beetje druk zetten ook in beweging. De dierenarts had dat wel voor elkaar moeten krijgen. Zeg niet dat dit pijnloos is, zeker niet in dit geval, je ziet de ontstekingsreactie met het blote oog al. Als je dit soort harde dingen ziet is er zoveel pus dat het naar buiten wordt geduwd (dat harde is dan aan de lucht gedroogde talg). Het spul is eigenlijk vergelijkbaar met hoe de smurrie in een abces er uit ziet, dikke pasta. Het harde zit meestal tot net onder de huid, daarna gaat het over in de pasta. Ik herinner me niet dat de huid zo kaal werd rond de plekken. Wees je ervan bewust dat je konijn dat zelf gedaan kan hebben vanwege de pijn. In dit soort gevallen vind ik een pijnstiller voorschrijven geen slecht idee, dat helpt hen ook met er beter af blijven. Ik controleerde mijn cavia regelmatig en inderdaad daar waar teveel druk was, moest wel iets aan gedaan worden. Je kon aan het gedrag al zien dat er weer wat zat. Mocht je konijn nog last hebben of weer last hebben, dusdanig dat hij er steeds aan zit, laat het dan liever behandelen of laat je leren hoe zelf kunt handelen.
  11. Ik heb 2 bakken in de ren staan. Ik verschoon ze tegelijk en als ik ze terugplaats dan vliegen ze er bijna letterlijk in want er zit ook vers hooi in met wat kruiden erdoor. Dus ze maken er meteen weer een bende van. Ik verschoon iedere dag, 2x per dag vers hooi erin. Als ik ga vegen komen ze ook hier kijken en helpen🙈😅
  12. Gisteren
  13. Als ik met de keutels en de bak bezig ben, komen ze eigenlijk nooit kijken wat ik aan het doen ben. Wel als ik de vloer aan het vegen ben. Dan willen ze graag meehelpen. Bijten in de bezem, voor of achter mijn voeten lopen. Kortom in de weg lopen.
  14. Kun je echt niet regelen dat er twee keer per dag iemand langskomt? Als een konijn ziek wordt of om een andere reden stopt met eten is het wel belangrijk om snel te handelen. Een konijn dat 24 uur niet eet is namelijk meestal niet meer te redden. Daarom vind ik dat je wel een risico loopt door maar een keer per dag iemand te laten kijken.
  15. Wij hebben er ook meerdere. Alleen staan er nu 2 in de ren en 1 in de schuur. En ipv dat mijn man die in de schuur om wisselt met die in de ren, vindt hij het handiger om er 2 weg te halen en dan naar de schuur te lopen 😓. Dan hoeft hij maar 1x te lopen, maar goed, dan moet hij dus af en toe tegels wassen. Het gebeurd 1x in de maand ofzo. Soms is hij snel genoeg met Lodewijk de bak in dirigeren. Of laat hij hem eerst in de bak plassen en haalt hij ze daarna weg. 😂. Maar dat vergeet hij dus weleens.
  16. Ik ben op zoek naar een geschikte automatische voerbak die niet direct wordt gesloopt. 3x per jaar gaan wij een lang weekend weg en komt mijn moeder 1x per dag even langs om te controleren of alles nog in orde is. Echter voeren wij de buns 2x per dag en ik wil dat patroon graag vast houden vandaar dat we een automatische voerbak zoeken. Hebben jullie aanbevelingen welke bak geschikt is?
  17. Ik heb er meerdere/ Dus ik haal de bak weg en zet gelijk een schone neer. Vreemd op de tegels plassen doen ze hier eigenlijk niet.
  18. En ze zijn er hier net zo gek op als wortelloof. Gisteren ook de bloem erbij gegeven en die aten ze ook op.
  19. Wees blij dat ze wachten totdat de schone bak er staat. Mijn arme man was van de week weer te laat en toen had Lodewijk natuurlijk lekker in de ren geplast.
  20. Hier staat uitleg over castratie en sterilisatie bij konijnen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen
  21. Castreren 😄 We noemen het vaak steriliseren, maar eigenlijk is het castreren. Bij sterilisatie knippen ze eileiders of zaadleiders door en bij castratie halen ze ballen of eierstokken (en het liefst ook baarmoeder) weg. Het zijn dus twee verschillende ingrepen die zowel bij mannetjes als vrouwtjes kunnen. Bij vrouwtjeskonijnen is het wel belangrijk dat je nagaat dat ze zowel baarmoeder als eierstokken verwijderen. Bij honden en katten doen ze dat namelijk vaak niet (daar is het ook niet nodig) maar bij konijnen is dat wel noodzakelijk om problemen in de toekomst te voorkomen, en het laatste wat je wil is dat je een 2x keer moet laten castreren omdat alleen de eierstokken weggehaald waren en niet de baarmoeder. Als je dierenarts konijnkundig is, is dit iets wat hij/zij zou moeten weten. Nee, er is geen andere oplossing. Als ze het echt vaak heeft kan het een teken zijn dat de baarmoeder zelfs al onrustig is. 5x achter elkaar klinkt niet gezond. Ik weet niet hoe oud ze is?
  22. Soofje blijft veel haren uittrekken bij Bob en stro verzamelen, duidelijk hormonaal maar dit blijft. Steeds een dag of 3, dan een week niets, soms 2 en dan weer opnieuw nu al 5 x achterelkaar. Zijn er nog tips behalve steriliseren? Of lijkt het erop dat ze daar niet onderuit komt? Dit lijkt me voor Bob ook niet fijn!
  23. De konijnen zitten er weer lekker schoon bij... nou ja, zodra ik een schone bak neer zet moet daar natuurlijk direct in gekeuteld worden 😂 Dus het is meestal maar van korte duur.
  24. Succes met alles. Hopelijk binnenkort een koppel mee naar huis.🤞
  25. Afgelopen week
  26. Wederom bedankt voor alle info. Fijn altijd hoe je je ei kwijt kan op dit forum. We hebben toch besloten het konijntje met gevoelige darmen te proberen. Dit vooral omdat we denken dat het rustige karakter van haar goed bij Dark gaat passen. De eerste ontmoeting liep redelijk. Dark was wat snauwerig, maar ze denken dat dat komt door het opdringerige karakter van het vorige konijntje. Dat deze voedster nu gaat laten zien dat je ook rustig kan reageren. Weer even afwachten. Kaatje keutel doet helaas geen binnen konijnen, dus die valt af. We hebben er nog 1 in Haarlem gevonden vanaf de lijst, als deze voedster niks wordt ga ik Dark daar ook inschrijven en hopelijk kunnen we daar dan snel terecht.
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .