Ga naar inhoud

snot en twijfels over da


bunnyandme

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal, 

 

Ik zit een beetje met een dilemma, helaas heeft één van mijn konijnen last van snot/niezen. Gisteren bij de dierenarts geweest, een slijmoplosser meegekregen. Ook heeft Sonny haken op de kiezen, dus een gebitsbehandeling is nodig. 

 

Ik had een da gekozen van de konijnkundige lijst van bunnybunch, maar zag net dat deze onlangs geüpdatet is en dat die dierenarts toch niet zo gespecialiseerd is in konijnen was als ik dacht. Het probleem is dat ik op Texel woon, en in de buurt is geen konijnkundige dierenarts. (Althans zo ver ik weet) Ik heb de konijnen geadopteerd bij de DOA, daar werkt een konijnkundige dierenarts.. mogelijk is dat een optie, maar ik maak me toch zorgen om de lange reistijd met OV (3,5 uur om daar te komen) zeker nu het hoogseizoen is. 

 

Ik merk ook dat mijn andere konijntje, Rika meer last heeft van het reizen en nu echt aan het bijkomen is. Elke keer ben ik erg bang dat ze stopt met eten door de stress. Gelukkig blijft ze goed eten en drinken, maar ze zit voornamelijk weggekropen op een stoel ipv naast haar maatje. (mogelijk ook omdat ze merkt dat hij zwak/ziek is?) 

 

Ik maak me erg veel zorgen en ik weet niet zo goed wat ik moet doen.. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei, dat is inderdaad lastig. Je zou voor het niezen contact op kunnen nemen met een andere da, dit uitleggen en vragen om een online/telefonisch consult. Misschien kun je dan foto's of filmpjes opsturen zodat ze toch een zo goed mogelijk beeld krijgen van de klachten. Ik denk dat ze best wel begrip hebben voor deze situatie. Medicijnen kunnen ze dan eventueel opsturen. Voor de gebitsbehandeling is dat dan helaas weer geen oplossing, dat kan natuurlijk niet op afstand. 3,5 uur met het OV is wel ontzettend lang, dus ik snap je zorgen heel goed. Is het een eenmalige behandeling? Misschien kun je iemand vinden die met de auto heen en weer wil rijden? Ik hoop dat anderen nog goede tips hebben.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een lastige situatie. Hoe vervoer je je konijnen? De onze doen het gelukkig erg goed met vervoer. Ze zitten samen, op een handdoek (ivm plassen), met hooi in 1 hele grote vervoerbox. Ik zit er meestal naast en mijn man rijdt dan. Af en toe voer ik ze wat lekkers als het een langere rit is, maar korte ritjes naar de DA (10 minuten voor ons) zijn zo voorbij. De vervoersbox is ook geen stress moment, omdat het asiel ze daar altijd in deed met het verschonen van de kooien.

 

Nu zijn je konijnen ziek, maar als ze weer opgeknapt zijn, zou ik beginnen met ze af en toe de vervoersbox in lokken en daar snacks te voeren. Dan is het stressmoment daar al verminderd of zelfs weg. Zodra ze er in zitten, ff deurtje dicht, snacks, tillen alsof je weg gaat, en daarna weer gewoon neerzetten, snacks en vrij laten. Volgens mij heb je ze samen vervoerd, maar zo niet je dan kan dat ook zorgen dat het ene konijn het andere konijn niet meer ziet zitten (vreemde luchtjes) en soms komt er opnieuw een dominantiestrijd (en dat wil je niet met 1 ziek konijn).

 

Voor de rest sluit ik me bij @Suus1978 aan, heel veel konijnkundige dierenartsen willen ook telefonisch helpen of medicatie opsturen of laten afhalen, juist als konijnen al bekend zijn daar én veel stress hebben van de reis. 3,5 uur reizen met een ziek konijn zeker op warmere dagen zou ik echt niet doen.

 

 

 

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de tips! ik ga vandaag proberen om een telefonisch consult te regelen. Ik vervoer de konijnen inderdaad op dezelfde manier; samen in een vervoersbox met een handdoek, hooi en ik geef ze onderweg af en toe iets lekkers. Zodra Sonny is opgeknapt ga ik er zeker mee oefenen, hopelijk wordt het dan ook minder stressvol voor Rika. Ze zaten gisteren ook samen in de vervoersbox, dus er is gelukkig geen sprake van dominantiestrijd. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Kolino sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .