Ga naar inhoud

bunnyandme

Members
 • Items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bunnyandme

 1. ja dat zou natuurlijk kunnen.. maar hij eet verder eigenlijk goed en ook veel hooi. Voorheen kwijlde hij veel, nu is dat echt aanzienlijk minder..
 2. Hi, In eerste instantie zijn mijn konijnen (ram en voedster, beiden gecastreerd) gekoppeld bij een opvang. Vervolgens hebben ze na een maand ineens gevochten. Zelf heb ik ze toen geprobeerd te herkoppelen op neutraal terrein, maar dit lukte niet. Daarna zijn ze op een "herkoppelvakantie" gegaan in de opvang. Toen gaven ze aan dat de oorzaak van het vechten mogelijk de gebitsproblemen van één van de konijnen kon zijn. De konijnkundige dierenarts van de opvang heeft toen ook haakjes op de kiezen gevonden en behandeld. Inmiddels zijn we een maand verder, alles leek weer goed te gaan totdat ze vandaag weer als één bal over de vloer aan het rollen waren. Wat mij betreft geeft dit aan dat deze konijnen geen goede match zijn? Tot nu toe is dit koppelen en herkoppelen een stressvolle, dure grap geweest. Heeft iemand ervaring/tips?
 3. update: Inmiddels is ze weer aan het keutelen, haar keutels zijn nog klein maar ze lijken steeds iets groter te worden.
 4. Bedankt voor de reactie! ja dat vreesde ik dus ook, ik heb haar geen dwangvoeding gegeven. Inmiddels heb ik haar wel caecotrofen zien eten, ze at ook meer hooi en peterselie. Ze leek wat opgewekter te zijn, maar ik heb nog geen keutels gezien. Ze heeft dit nog niet eerder gehad en helaas heb ik momenteel geen darmstimulerende middelen meer in mijn konijnenapotheek. Bedankt voor de tip! ik zal proberen om een telefonisch consult met een konijnkundige dierenarts te regelen.
 5. Gisteren heb ik mijn konijnen opgehaald van een (her)koppelvakantie. Toen ik bij de opvang was, zag ik meteen dat de keutels van mijn konijnen veel kleiner waren dan normaal... daar schrok ik eerlijk gezegd wel een beetje van. Eenmaal thuisgekomen ging het beter met ze, alleen merkte ik al snel dat één konijn minder at en nog kleinere keutels had. Ze eet af en toe wat hooi en stukjes natte witlof, maar ik zie weinig tot geen keutels van haar liggen. Ze is trouwens ook in de rui, maar de stress van het koppelen en reizen heeft waarschijnlijk ook niet veel goeds gedaan. De lokale DA zei dat ik vandaag al moest starten met dwangvoeren, maar aangezien ze zelf nog eet twijfel ik of dit verstandig is? Het liefst zou ik naar een konijnkundige dierenarts gaan, maar reizen in deze situatie is waarschijnlijk niet ideaal (en ik woon al vrij afgelegen)
 6. Hoi allemaal, Mijn konijnen hebben vandaag mijn cosmea opgegeten, zou dit kwaad kunnen? ik zie ze niet op de lijsten staan.
 7. Afgelopen maandag is mijn lieve konijntje Fluffy op een afschuwelijke wijze om het leven gekomen, ik ben er helemaal kapot van. Zijn gebit was erg slecht, waardoor hij ongeveer om de maand een gebitsbehandeling nodig had en erg veel moeite had met eten. Maandag na zijn gebitsbehandeling belde de DA mij. De DA vertelde dat de operatie goed was verlopen maar dat Fluffy's gebit extreem slecht was en dat Fluffy's maag ook erg leeg was. De DA wist niet zeker hoe lang Fluffy nog zou kunnen leven. Eenmaal thuis gekomen leek het redelijk goed te gaan met Fluffy, hij had zelfs een heel klein beetje gegeten. (fibafirst gemengd met water) Ik ben even weggegaan om zelf iets te eten, maar toen ik terug kwam zag Fluffy er slecht uit. Een aantal minuten later leek het beter met hem te gaan, dus toen probeerde ik hem dwangvoeding te geven. Opeens begon hij te stikken/hij werd erg benauwd, ik raakte in paniek. Met trillende handen heb ik de DA gebeld en ze gesmeekt om meteen naar mijn huis te komen. Helaas kon de DA niet meer veel toen, we hebben toen besloten om Fluffy te laten inslapen. Het was zo ontzettend eng om Fluffy te zien stikken, ik voelde me zo machteloos. Ik voel me zo schuldig en ik heb de afgelopen dagen nauwelijks geslapen en gegeten. In december 2021 is Fluffy op koppelvakantie in een opvang geweest. Ik ben zo blij dat hij toch nog een maatje heeft gehad. Haar naam is Rika, ze hebben ongeveer 3 maanden samen geleefd. Uiteindelijk heb ik ze toch uit elkaar moeten halen, Rika had Fluffy namelijk aangevallen (waarschijnlijk omdat hij verzwakt was) Uiteraard ga ik opzoek naar een nieuw maatje voor Rika. Lieve Fluffy, wat ga ik je ontzettend missen. Je wou altijd op schoot zitten en geaaid worden, je hield van slapen in de zon, knuffelen met Rika en lekker eten ondanks dat je waarschijnlijk pijn had. Je maakte prachtige binkies toen je na een periode van ziekte eindelijk weer beter was. Ik mis je lieve schattige snurk geluidjes die je maakte als je sliep, mijn kamer is ineens zo ontzettend leeg en stil zonder jou. Nu hoef je gelukkig nooit meer pijn te hebben. Fluffy was 6,5 jaar oud.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .