Ga naar inhoud

Mank pootje


bunnywhoop

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ons konijntje Bella heeft sinds 3 weken een mank voorpootje. We zijn al bij de dierenarts geweest en die heeft een röntgenfoto gemaakt maar daarop is niets gebroken. Toch word het niet beter. Ze eet en drinkt wel en lijkt ook gewoon onderzoekend en speels te zijn, floppen doet ze ook nog steeds dus echt pijn lijkt ze niet te hebben. We hebben ook een tijdje pijnstilling gegeven en dat hielp ook niet.

 

EC dacht de dierenarts niet aan.

Ze strompelt maar een beetje maar lijkt verder het goed te doen, iemand een idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog even wat meer informatie. De dierenarts gaf aan dat ze dacht dat het een spier/zenuw probleem was meer neurologisch en heeft bij ons de vraag neergelegd om eventueel een verwijzing te geven naar een neuroloog of konijnen specialist. Maar mogelijk is het dat hij het ook niet kan vinden. En aangezien ze er blijkbaar geen last van heeft vind ik 120 euro per consult (zonder dat ze dan iets hebben gedaan) wel een beetje veel...

 

Misschien hebben jullie ideeën en anders kijk ik het nog even aan, zodra ze minder gaat eten en drinken of als het erger word ga ik weer naar de DA.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lastig. Als het probleem inderdaad in de spieren / zenuwen zit, dan zie je het inderdaad niet op de foto. Is er ook bloed afgenomen en getest?

 

Ik denk dat ik zelf toch wel verder zou laten uitzoeken bij de specialist, omdat je dan wel meer duidelijkheid hebt over de oorzaak en dus ook over de pijn of niet 120 euro is een hoop geld, maar als het gaat om dierenartsrekeningen voor konijnen, dan valt dat wel mee. Konijnen zijn echt bikkels hoor, onderschat dat niet. Prooidieren laten pas pijn zien als het echt extreem is. Als je wacht tot ze wel wat laat zien als in stoppen met eten en drinken, dan is het waarschijnlijk pas op een punt van zo extreme pijn dat het dan ook niet meer te redden is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jip hier, hield vanmorgen en eigenlijk gisteravond al ook zijn voorpootje omhoog en wapperde er af en toe mee. Ik zag dat hij er bijna niet op leunde. 
Ik voelde wat aan de poot en dat deed blijkbaar pijn. Maar ik voelde ook een bultje. Dus toch meteen de dierenarts gebeld vanmorgen en daarheen gegaan en het bleek opnieuw een abcesje te zijn. (De derde al in 2 maanden tijd 🙈) Hij heeft waarschijnlijk iets in zn pootje getrapt. 
Dierenarts heeft het wat opengemaakt en wat pus eruit gedrukt. Hij heeft nu weer metacam en antibiotica. De vorige keren was dit afdoende. 

 

Weet je zeker dat je konijn niet een wondje heeft of een klein bultje?

 

Het kan toch ook een trek van ec zijn. 1 van mijn vorige konijnen hield ook een voorpootje omhoog en leek er last van te hebben. Er werd niks gevonden maar na een behandeling panacur was het helemaal weg. 
Dus ook een voorpootje kan tijdelijk verlammen door ec is mijn ervaring. Mijn konijn had toen verder ook geen klachten. 
Wellicht kun je toch panacur proberen, misschien slaat het aan? En verder kan het ook geen kwaad. 
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Kolino sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .