Ga naar inhoud

Keutel plakt aan voet


Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb eerst even gekeken of hier al een topic over was, maar kon het niet zo snel vinden. Hoop dus niet dat dit een onnodig nieuw topic is.

 

Bij 1 van mijn konijnen viel het deze week op dat ze gek liep en geluid maakte als ze haar voet neerzette. Ik heb haar nagels vrij recent nog geknipt dus daar leek het niet aan te liggen.

Maar ik heb haar net eens goed bekeken en het blijkt dus dat er behoorlijke keutels onder haar voeten zijn blijven plakken. Ik weet dat dit met haar voeding te maken heeft, dus ik ga hier zeker naar kijken.

 

Maar mijn vraag is: kan ik deze zelf weghalen of moet ik dit door de dierenarts laten doen? Ik heb net even voorzichtig geprobeerd, maar ze sputtert behoorlijk tegen. Het is ondertussen ook echt behoorlijk hard, dus ik ben bang haar pijn te doen. Ik heb even foto's toegevoegd als indicatie.

 

Bedankt alvast!

20210124_160721-min.jpg

20210124_160750-min.jpg

Link naar bericht
Delen op andere sites

Je zou kunnen proberen om het los te weken in water en/of het weg te knippen. Uiteraard goed opletten dat je de huid niet raakt. Eventueel een tweede persoon vragen zodat 1 het konijn kan vasthouden en de ander kan knippen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Je zou het pootje even in een bakje / bekertje lauwwarm water kunnen weken, terwijl je het masseert. Als het goed is kun je dan loswrijven, zonder al te veel stress en gedoe. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is ondertussen verwijderd (8 keutels verdeeld over 3 voeten). Het was absoluut geen pretje voor haar, maar ze loopt nu in ieder geval weer goed. Zit nu in een hoekje van haar hok uit te hijgen...

Nogmaals bedankt dus!

  • Vind ik leuk 1
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .