Ga naar inhoud

Tranende oortjes tijdens hooikoortsseizoen


sloefke

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen!

Ik heb eens een vraagje: ik heb hier afgelezen dat sommige konijnen iets gevoeliger zijn aan pollen en dat het daarom wel kan dat ze hooikoorts hebben. Maar de meeste konijntjes van jullie vertonen dan ook het symptoom niezen. 

Wel, mijn ventje heeft enkel tranende oogjes. We zijn al naar de DA geweest en die zei dat we ons echt geen zorgen hoefde te maken. Hij heeft ons gezegd dat, als we hooi gaven, dit misschien eens kunnen onderdompelen in water zodat het meeste stof eraf is. 

Nu, dit helpt niet. Ik maak me niet persee zorgen maar de haartjes aan zijn oogjes gaan helemaal klitten en hij heeft er wat last van. Soms lijkt het weg of hij aan een kant blind is, want dan schrikt ie plots heel erg als je naast hem wandeld ofzo. Wat hij normaal gezien echt niet heeft. 

 

Weten jullie een manier om dit proper en onder controle te houden?

 

Lieve knuffels! 

Sloefke

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

9 minuten geleden zei Christaaa:

Ik zou nog eens naar een andere dierenarts gaan. Ik heb hier nog nooit van gehoord.

Wat je beschrijft kan ook heel goed bij gebitsproblemen passen. Is dat wel nagekeken? 

 
Ja, dit is helemaal nagekeken. Hij heeft hoe buiten het hooikoortsseizoen ook helemaal geen last van. 
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit mij aan bij Christaa, toch echt goed verder zoeken.

 

Als het voor hooi is, dan moet je echt wel een verschrikkelijk stoffig hooi hebben. Je zou kunnen overstappen naar een betere kwaliteit stof-vrij gemaakt hooi. Als er allergieën zijn bij konijnen is dat over het algemeen niet voor een plantensoort, maar voor stof op zich. Bijvoorbeeld door stoffige bodembedekking zoals zaagsel en houtvezel. En dat kan op lange termijn chronische luchtwegproblemen geven. Als je de bodembedekking aanpast naar bijvoorbeeld een papierbedding en/of overstapt naar een minder stoffige hooisoort, worden de klachten meestal direct minder. Zo niet, dan is er echt iets anders.

 

Is er al een gebitsfoto gemaakt?  Tranende oogjes is meestal een teken dat er iets bij de kiesworteltjes rommelt, of er is een oogbeschadiging (is er met een kleurstof in het oog gecontroleerd of dat het geval is?) of er zit een vreemd object (hooitje bijv.) in het oog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben toch eens terug naar een andere dierenarts geweest. Hij wordt dinsdag geopereerd aan zijn gebit. Dankjullie voor de reacties. Ik snap enkel niet goed hoe de vorige dierenarts dit gemist had. Deze was namelijk gespecialiseerd in konijnen. 

Had ik dit eerder geweten had ik hem nu geen dwangvoer moeten geven met een spuitje. :'(  Ik hoop echt dat hij erdoor komt. 

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .