Ga naar inhoud

Kiezen verwijderen


Laura1984

Aanbevolen berichten

Balen dat die tegenoverliggende kiezen toch door gingen groeien! Dat verhaal met druk op de kiezen die ontbreekt waardoor ze niet meer zouden groeien gaat dus niet altijd op?

Hopelijk zijn die problemen nu dan echt definitief over! En dan zal vast de snot ook gauw weer onder de duim zijn, zeker met de Draxxin er nu bij. Heeft misschien ook wel positief effect op de ontsteking?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dat blijkt inderdaad niet altijd op te gaan. Geen idee waarvan dat dan afhankelijk is. Het is nu afwachten of ze nu wel kort blijven, zo niet dan moeten we kijken of we ze blijven slijpen, of, toch ooit laten verwijderen maar omdat ze in de onderkaak zitten, heeft dat niet de voorkeur. Maar, voor nu eerst maar eens zorgen dat hij er weer helemaal bovenop komt :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje wat een gedoe zeg.

Evert-Jan had het mij toen verteld van die druk op de kiezen, maar blijkbaar gaat dat niet altijd op.

Je Nijn heeft afgelopen maandag even gezelschap gehad van mijn Rakker, die was ook in de kliniek. Bij Rakker waren er weer haken op z'n kiezen. Evert-Jan vertelde mijn maandag dat er soms een mogelijkheid is om de wortels van de kies weg te halen waardoor de kies niet meer doorgroeit, maar dit is afhankelijk van de situatie. Bij mijn Rakker was het geen goed idee omdat hij zowel links als rechts onder een haak had.

Fijn dat Nijn inmiddels al weer aangekomen is, en hopelijk gaat het heel snel weer goed met hem.

Ik schrok trouwens wel even van je tweede foto, je andere konijn lijkt heel erg op mijn Rakker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh, 'grappig' dat ze daar dan toevallig samen zaten! Nala was er trouwens ook bij, ze hebben samen daar gezeten. Ik wilde ze niet uit elkaar halen omdat de koppeling niet bepaald vlekkeloos gelopen is en we meerdere pogingen hebben moeten doen. Het liep de laatste tijd eindelijk lekker tussen de 2.


 


Jammer dat wat hij je uitlegde geen oplossing bleek te zijn voor Rakker.


 


Gisteren was Nijn weer 70gr zwaarder, dus dat is totaal op 4 dagen 140gr erbij :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Helaas is het niet goed afgelopen en hebben we vanavond afscheid genomen van Nijn, hij is bij onze eigen DA ingeslapen.


Eigenlijk ging het sinds het laatste bericht hierboven goed met hem, hij kwam aan, alle symptomen die hij had trokken langzaam weg. We zijn toen gestopt met de metacam, en binnen een paar dagen kreeg hij een flinke terugslag. Hij at weer slecht, kreeg het benauwd, kreeg weer meer korsten op zijn neus, voorpootjes en geslachtsdelen, zijn ogen werden dik. Hij is terug gegaan naar Utrecht, daar dachten ze meteen aan myxomatose. Omdat hij hier vorig jaar ook al van werd verdacht (zie http://www.bunnybunch.nl/forums/topic/73653-lichte-vorm-van-myxomatose-ondanks-enting/) leek het wel erg onwaarschijnlijk... Toch hierop ingezet qua behandeling, ook omdat het een vrij brede behandeling is.


De volgende dag belde de DA terug, hij had alles nog eens naast elkaar gezet en dacht aan syfilis. Hij had het idee dat Nala draagster was, en Nijn, met zijn slechte weerstand, daarvan ziek was geworden. De symptomen komen namelijk erg overeen met myx en worden vaak met elkaar verward. Als de koppel-historie en incubatietijd van syfilis naast elkaar legt, past het precies. De vraag is (en zal altijd blijven) of hij vorig jaar nu echt myx heeft gehad, of, of dat ook syfilis is geweest.


We hebben een bloedtest laten doen, en daaruit bleek inderdaad dat Nala draagster is, en Nijn de ziekte heeft of onlangs had gehad. Nala wordt nu behandeld tegen syfilis, om de dag duplocilline injecties, een maand lang. Daarna is zij 'veilig'. Nijn was echter zo verzwakt dat de medicatie niet meer is aangeslagen.


De laatste dagen ging het niet meer, hij at steeds slechter, was niet meer enthousiast bij lekkers. Inmiddels was hij blind, incontinent, nog maar ongeveer de helft van zijn oude gewicht, hij was benauwd, je zag dat hij steeds minder kracht had... Hij was zichzelf niet meer. We hebben dus de moeilijke beslissing gemaakt dat het beter was hem in te laten slapen...


 


Het is beter zo... ik vind het vreselijk dat we hem moeten gaan missen maar omdat hij al zo lang aan het kwakkelen was, had ik in mijn hoofd al zeker 3x afscheid genomen, dat maakt het iets makkelijker. Ook het idee dat hij weer bij zijn lieve Minky, zijn echte grote liefde, kan zijn, geeft troost.


Nala krijgt op termijn een nieuw vriendje, als haar kuur afgelopen is.


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Heftige foto inderdaad, hij ziet er slecht uit en dat is niet leuk om te zien kan ik me voorstellen nee. Maar inderdaad anderzijds ook wel een eer ergens dat hij zo bijdraagt aan de voorlichting en het andere konijnen kan redden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .