Ga naar inhoud

SPOED Konijn in shock


Gast

Aanbevolen berichten

Ze is gisteren begraven. Er is veel verdriet van

Ze was nog zo jong...

Dankjewel voor jullie medeleven

Overigens een aantekening laten plaatsen bij desbetreffende dierenarts bij het topic konijnkundige dierenartsen.

 

ik wilde bij dat topic gaan kijken maar waar kan ik die vinden? welk forum? of begrijp ik het verkeerd?

ook nog heel veel sterke met het verlies van dat arme beestje :( :( :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jammer maar kun je inwendige bloedingen wel goed constateren als dierenarts?

Wij hadden vroeger een konijn dat door en kat gepakt was en dat was een beetje hetzelfde verhaal. Konijn was in shock, dus het was afwachten, want er konden ook inwendige bloedingen zijn zei de dierenarts. Het konijn is dezelfde dag nog overleden dus waarschijnlijk toch wel inwendige bloedingen.

Dit was wel in de jaren '90, konijnengeneeskunde stond toen nog in de kinderschoenen, dus misschien kan er nu meer, maar ik zou zelf niet goed weten wat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb vandaag het verhaal uitgebreid gehoord.


 


De hond is over het hek gegaan. Hebben een flinke tuin, de honden zitten normaal achter dat hek, omdat voor het hek de paardestaan, en dus het verblijf van de konijnen. Hebben al een koppeltje en Cato zat apart, binnen. De deur was open, schot ervoor, wat er altijd zit.


 


De hond is dus over het hek gegaan, en hij was helemaal ondersteboven van het konijn (Cato) toen zij al binnen zat. Cato is alleen even vastgepakt, dus als hij haar wilde verscheuren had hij dat gewoon kunnen doen. Ze was alleen een beetje nat in haar nek, van het speeksel dus. Maar niet heftig vastgepakt.


 


Het was dus puur van de schrik, en aan de shock is ze waarschijnlijk overleden.


 


Waar ik over val is het handelen van de dierenarts bij shock. Ik heb altijd geleerd, en nu op school nog, dat het bij shock noodzakelijk is om het dier warm te houden. Dit gaf hij niet als advies mee, dit heb ik als tip gegeven. Vandaar de warmtelamp.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou niet weten welke meningen verdeeld zouden moeten zijn, over warmte bij een dier in shock. is toch een van de belangrijkste dingen? 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoezo kansloos? Ze is niet gegrepen, zoas je een stukje hierboven kunt lezen. Alleen flink geschrokken. Maak hier dus uit op dat als een konijn geschrokken is, je maar beter niet naar de DA kunt gaan. Is toch al kansloos.


 


Word echt een beetje moe van de negatieve sfeer op dit forum de laatste tijd...


Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, ik kan er geen mening over hebben maar er staat hier op de lijst ook een dierenarts die ik allesbehalve konijnkundig vind. Eigelijk alles behalve dierkundig. Tot nu toe alleen maar onnodige discussies met haar gehad over konijnenmelk (ze bleef maar doordrammen dat ik Stamp koffiemelk met volle melk gemengd moest geven terwijl ik van Konijnenbelangen speciale formule kreeg). En ze wilde Shadow aan de pillen proppen terwijl dat echt onnodig was. En ze vond Dazzle te dik en een ander vond m juist prima op gewicht. En Pluis wilde ze opereren aan het abces. Ik ben toen afgeknapt en naar Den Ham gegaan. Die vonden een operatie totaal onnodig en hebben mij een teerachtig goedje gegeven. In mijn ogen is ze voornamelijk haar eigen kas aan het spekken. Want een operatie kost best wat en die pillen waren 1 euro per stuk en we moesten Shadow er dagelijks 1 geven. Hij had af en toe pijn bij overbelasting en niet iedere dag. En had aan een kwart al genoeg.


 


Het is voornamelijk een lijst met persoonlijke ervaringen en als jij dan een mindere ervaring hebt, mag je dat best zeggen. En natuurlijk kan een foute diagnose een keertje voorkomen, maar als het bij jouw dier gebeurt, is dat toch wel heel erg.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Mee eens Ainariel (niet over de desbetreffende dierenarts waar je over schrijft, want die ken ik niet ;) ). Toen ik hier op het forum voor het eerst over 'konijnkundige dierenartsen' hoorde dacht ik dat dat dierenartsen waren die nog een speciale opleiding hadden gevolg over konijnen, of bij een of ander keurmerk/stichting waren aangesloten of zoiets (nou heb je tegenwoordig voor alles wel een, vaak heel vaag, keurmerk, maar goed). Toen ik begreep dat de 'konijnkundigheid' van die dierenartsen alleen is gebaseerd op de ervaringen die BBers met deze dierenartsen hebben viel me dat wel een beetje tegen. Ik weet niet bij hoeveel reacties ze er op komen hoor, maar het is natuurlijk best subjectief. Toch is het als indicatie fijn dat de lijst er is :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga de dierenarts ook niet noemen hier. Anderen hebben blijkbaar wel goede ervaringen dus ik vind het erg flauw om ze dan open en bloot hier neer te zetten, ze kunnen zich ook niet verdedigen. Ik ben met mijn huidige dierenartsen heel erg tevreden. De ene meneer vertelde ronduit dat hij liever had dat ik aan het eind van de week bij zijn collega terug kwam omdat zij zich er helemaal in had gespecialiseerd. En dat vind ik ook belangrijk: toegeven dat je van andere dieren meer verstand hebt en van jouw dier iets minder en dat je dan doorverwijst. Ik hoefde toen ook geen consult te betalen. Ze zijn echt heel schappelijk. Dus als mensen uit mijn buurt een dierenarts zoeken, verwijs ik altijd naar Den Ham. Ze noemen de diertjes ook bij de naam. Barcheta's konijntje Iggy bv was de week ervoor gestorven en toen kreeg ik de panacur voor Stampertje en hij zei heel duidelijk: kun je misschien de fles Panacur van Iggy vast klaarzetten? En niet: van dat konijn van vorige week. Dat zegt voor mij al genoeg: het zijn echt individuen voor ze en niet maar een dier. :)


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er opmerkingen zijn over de konijnkundige lijst, laat het gerust weten. Die lijst is opgebouwd uit ervaringen van leden, dat kan inderdaad behoorlijk verschillen. Binnen één praktijk werken ook vaak nog verschillende artsen. Mocht je aanvullingen hebben op die lijst stuur een berichtje naar mij, dan melden wij bijv. dat er bijv bij een lid ook negatieve ervaringen zijn, en afhankelijk van het geval halen we de dierenarts van de lijst af.


 


Veel sterkte in ieder geval.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, negatief?

Ik vind het een beetje de pot verwijt de ketel. Ik vond jouw reactie over die dierenarts erg negatief. Terwijl ik begrijp dat je er niet bij bent geweest en je dus alles uit tweede hand had.

Een konijn is heel kwetsbaar. Ik denk dat het diertje met de shock al geen kans meer had. Of de dierenarts dat had kunnen beinvloeden weet ik niet. Of hij goed gehandeld heeft kan ik natuurlijk niet beoordelen. Weetjij of de vreselijk geschrokken eigenaren alles goed verteld en gehoord hebben? Want ook zij zullen in shock geweest zijn.

Jammer dat je mij nu aanvalt hierover. Ik bedoel juist niet te snel negatief te oordelen. Precies waar je mij nu over aanvalt. Terwijl ik het positief bedoeld had.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb je een pb gestuurd, Christaaa. Ik ga niet alles op het topic gooien ;)


 


Uit jouw opmerkingen maak ik op dat je met een dier in shock dus beter niet naar de DA kan gaan. Is toch kansloos. Vind ik niet, je kunt altijd een poging wagen.


 


Maar dat kan verder via pb.


 


En verder merk ik dat je op veel topics van mij een beetje negatief reageert. Nergens voor nodig, toch?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je op mijn reactie reageert in dit topic, mag ik me hier toch ook verdedigen? Ik ga geen pb discussie beginnen.

Ik ben niet altijd negatief over jou. Ik ben het alleen niet altijd met je eens. Dat is iets anders. Dat ik hier nu word afgeschilderd als iemand die altijd maar negatief is, vind ik niet leuk.

Zeker aangezien de strekking van mijn bericht bedoeld was als: niet altijd zo snel negatief oordelen.

Ik laat het hierbij. Ik heb hier geen zin in.

Pot-ketel-jammer

Waar het om gaat is dat er een mooi jong dier dood is. Triest genoeg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, maar als je het even leest, begrijp je mijn beweegredenen.


 


Dan is dat mijn fout. Je komt gewoon heel vaak negatief op me over, terwijl ik het idee heb dat dat niet nodig is. Maar laten we dit of stoppen in dit topic, of voortzetten over pb.


 


Dit topic gaat over een hulpvraag en het konijn wat nu helaas dood is.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .