Ga naar inhoud

Konijn mist controle bij lopen


Lonja

Aanbevolen berichten

Nou ze weet ook wel wanneer ze wat lekkers krijgt, en ik ben ook al wel steeds minder eng, maar de kust moet gewoon echt 100% veilig zijn en dat weet ze pas als ze even de kat uit de boom heeft gekeken.

Volgens mij ligt dat niet eens meer zozeer aan mij. Ook wel, maar dat konijn wil altijd wat alles betreft 3x dubbelcheck, geen risico's, het zekere voor het onzekere. De omgeving moet ook veilig zijn. Dat was ook in de groep al zo, bij ieder ander konijn zou ik me zorgen maken als die niet kwam eten, Stip miste gewoon regelmatig een portie biks. Dan was er niks aan de hand hoor, als ik dan haar in het hok wat biksjes gaf om te kijken of alles wel goed was at ze ze wel op. Maar dat doe ik pas als ze vaker maaltijden overslaat. Is gewoon puur dat ze niet eet als ze niet heeft afgewacht of het kan.

Dat heeft haar ook heel ver gebracht in het leven.

Vanmiddag was ze gaan graven, voor het eerst weer! Het was niet erg productief en het resultaat lijkt nergens op maar het zegt wel iets over terugkerende kracht in de linkervoorpoot denk ik.

Als haar poot nog beter wordt wordt dat wel een probleem en kan ze overdag niet meer op het gras helaas, want ik kan nu niet hebben dat ze onder de grond zit nu ze medicijnen moet. Dan zal ze op de tegels moeten terwijl ze dol is op de hele dag grazen. Maar ja, toch maar liever op de tegels dan een poot waar ze niet alles mee kan.

  • Vind ik leuk 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja zeker! Ze is inmiddels helemaal losgeslagen wat dat graven betreft. Ik leg steeds een grote steen in het gat maar de volgende dag begint ze gewoon opnieuw net naast de vorige gang. Ze graaft nu als de beste en er is ook niets meer te zien aan haar linkervoorpoot. Dat was waar het mee begon en het laatste wat weer weg ging uiteindelijk.

Omdat ze zo eigenlijk al een paar dagen weer helemaal normaal en goed was ben ik de dexamethason gaan afbouwen. Eerst kreeg ze iedere dag, nu om de dag.

Dinsdag heeft ze zo voor het eerst geen medicatie gehad. Woensdag wel, donderdag niet, enzovoort. Dat gaat goed.

Komende week ga ik om de twee dagen geven. Als dat ook goed gaat stop ik ermee. En als dat goed gaat dan is ze dus genezen.

Over een week of 3 weten we dus hoe het echt met haar is.

Zelf lijkt ze in ieder geval erg blij. Ik heb haar afgelopen week al 2x een binkie zien maken. Dat heb ik haar in de tijd dat ik haar heb, ruim een jaar, maar 1x eerder zien doen. Ze communiceert echt met ons, schudt soms blij met haar koppie als je eraan komt. Dat heb ik haar nog nooit zien doen, ook niet in de groep.

Ze ligt af en toe heerlijk ontspannen. Deed ze in de groep nooit.

Stip is dus happy.

In de groep zijn ze al even ontspannen en genieten ze met hun drieën van elkaar.

Eigenlijk is het dus goed dat ze de groep uit is, maar ze probeert wel bij de andere konijnen te komen. Ze is dus wel alleen denk ik.

Clint staat soms ook nog minuten lang naar haar te staren en beide knagen ze aan het gaas om bij elkaar te kunnen.

Dus als alles goed gaat moet ze toch terug.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeker fijn ☺

@Ainariel: Ik weet het nog niet helemaal. Zou ze in de bijkeuken kunnen zetten, daar zit Stip snachts dus enigszins haar terrein. Nadeel is dat ze niet op de tegels durft te lopen. Hazel en Klaver zijn daar vast erg bedreven in en ik weet niet of Clint het kent maar die zal het anders vast snel leren. Het idee is dat Stip daar in het voordeel is tov de andere 3 maar zie haar ervoor aan dat ze op haar eigen stukje blijft waar nu handdoeken liggen.

Ander idee van Iris was ook wel een mooie, maar niet zonder risico's: Klaver laten castreren en meteen samen met Stip terug in de ren.

Eerst dacht ik op zich dat het best kan maar mijn vriend heeft Klaver nu 1 keer met het gaas ertussen zien reageren op Stip (Stip was ontsnapt en zat aan de andere kant van het gaas) en waar hij eerst nog vrolijk dacht de boel in de tuin los te laten zodat het neutraal was zag hij nu onmiddellijk in dat Klaver een kant in zich heeft die hij nooit gezien had en dat ze Stip nooit levend toe zou laten in de ren.

Het was natuurlijk maar met het gaas ertussen dus niet zo heftig als toen ik Stip gewoon in de ren zette (dat had Bram niet gezien en kon hem niet overtuigen dat het echt té heftig was) maar Klaver hing rechtop in het gaas en haar oogjes spuugden vuur.

Nadat Bram dit had gezien zei hij over het plan Klaver na castratie met Stip in de ren dat Klaver toch gewoon het gevecht aan zal gaan met wond en al en ik ben bang dat hij daar gelijk in heeft.

Momenteel zie ik dus meer in het bijkeuken-plan, dat brengt iets minder risico's met zich mee. Klaver heeft daar niks te zoeken en ik denk dat ze zich daar bewust van gaat zijn.

Vooralsnog zijn we zo ver nog niet.

Ik ben wel vast vooruit aan het denken maar first things first.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het toen wel zo aangepakt. Bij mij is Puck de moeilijkste. Ik had toen een 5-tal, waar we Evi bij zouden koppelen. In dezelfde logeerpartij is Puck toen gesteriliseerd. Volgens mij heeft iris haar er gelijk weer bij gezet. De combi én steriliseren én koppelen is misschien niet zo gek. Maar misschien alsnog op het terrein van Stip?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat vertelde Iris, dat ze het bij jouw dames ook zo had aangepakt.

Ja wellicht dat het combineren met in de bijkeuken dan een idee is. Maar misschien probeer ik het dan eerst zo, als het niet gaat dan weet ik dat ook binnen de minuut en kan ik alsnog hetzelfde proberen met castratie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Nee, helaas, het valt niet mee, als ik minder medicatie geef valt ze gewoon om op een gegeven moment en kan ze niet meer lopen.

Ik ga bellen om te vragen of we nu echt alle opties gehad hebben, daarna moet ik een beslissing maken of ik haar dan maar alleen moet houden voor zo lang het gaat op medicatie of haar dat niet aan moet doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel.

Ik ga haar sowieso morgen nog niet in laten slapen hoor. Eerst alle informatie op een rijtje en alle opties en voors en tegens goed tegen elkaar afwegen.

Ze heeft vanavond weer medicijnen op en dan gaat het prima hoor, dan heeft ze nergens last van, dus er is geen haast bij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, de dierenarts zegt dat ik haar maar gewoon op de dexamethason moet houden, alternatieven zijn er niet behalve NSAIDs en dat heb ik al geprobeerd maar werkte niet sterk genoeg.

Hij denkt dat ze hier nog jaren mee vooruit kan. Aangezien Stip waarschijnlijk van middelbare leeftijd is (gokje, waarschijnlijk een jaar of 5 toch wel zeker) kan ze dan hier gewoon oud mee worden.

Nou ja, dat zullen we haar maar gunnen dan.

Hoe we dat moeten aanpakken in combinatie met een sociaal leven is een tweede. Daar moet ik eens mijn hoofd over gaan breken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een sociaal leven voor haar? De groep functioneert nu goed, toch? Dat wordt dan een nieuw maatje :P Is Snorrie van Lianne niet iets voor jou? ;)

Nee, ff zonder gekheid: Dat ze hier haar leven nog op vooruit kan is toch goed nieuws? In die zin van dat het voor haar niet ophoudt hierbij. Het is niet optimaal misschien, maar toch..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee inderdaad voor haar is het fijn nieuws. De mogelijke bijwerkingen op de lange duur zijn haaruitval en vocht vast houden. Dat zullen dan de 'beperkingen' zijn waar wel mee te leven is denk ik zo. En misschien komt dat niet eens, ze hoeft geen zware dosis.

Tsja een konijn erbij... Ik weet niet wie snorrie is, maar het heeft niet mijn eerste voorkeur en het is gewoon pech voor de groep hoor, wat mij betreft. Ze gedraagt zich maar gewoon en Klaver ook.

Nee het belangrijkste probleem blijft overeind met welk konijn dan ook: Hoe geef je de een medicatie en de anderen niet als de een niet altijd direct eet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .