Ga naar inhoud

Graag tips voor mijn zeer magere Binkie!


EliseindeEifel

Aanbevolen berichten

Misschien ish et wel hetzelfde soort naaldje? Deze gaf bij ons de problemen:


 


IMG_20140419_125706.jpg


 


Ik gebruik meestal zwarte, wat langere naalden en die werkten bij Mazzel wel. Ik zal daar ook wel even een foto van maken als ik ze hier nog heb liggen, momentje.


 


Deze:


 


IMG_20140419_130033.jpg


 


Ze zijn overigens niet van Nobivac die zwarte naaldjes, ondanks dat op foto wel op een nobivac spuitje zit. Kan me het merk even niet herinneren. Heb gisteren net een aantal spuiten weggegooid waar het op stond -.-'


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alleen niet een assorti naalden liggen hier, dus duimen maar dat de naalden die de Duitse DA meegeeft toevallig perfect zijn. Zijn advies was trouwens 4 dagen AB. Héél fijn, zo'n konijnkundige DA ;)


 


Ik kan pas dinsdag zelf op naaldenjacht, en Bink zou vandaag en maandag dan al een injectie nodig hebben...


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou gewoon meerdere naalden mee vragen, hij zal wel een aantal soorten hebben liggen. 


 




Ah dan had ik het toch goed onthouden, dacht dat het niet lukte met die groene toen maar wist het niet zeker meer. Die oranje werkten toen toch ook beter staat mij bij? Misschien gewoon eens wat verschillende proberen.




 


Dat zou kunnen, weet ik niet meer. Heb hier geen oranje naalden meer liggen. Ik gebruik zelf meestal die zwarte of groene (andere groene dan die van de foto, langere).


Link naar reactie
Delen op andere sites

Bijna iedereen vindt Binkie ook heel apart, dus wie weet... is dat het. Ik vind het iig een troost dat er nog iemand zo'n probleem gehad heeft, voel me de grootste kluns die er bestaat. Hoe moeilijk kan het zijn ABvloeistof leeg te duwen als de naald al in het konijn zit...?! Bedankt weer Dollie!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb even gekeken en heb zowel de oranje als zwarte (eigenlijk grijs) nog in verpakking.

De grijze lijken iets lichter dan op de foto van Dollie maar misschien vertekent de kleur op de foto.

Beide zijn inderdaad van Terumo, de grijze/zwarte zijn 22g x 1 1/4", 0.7x30 mm. Er staat ook nog nr. 12 bij.

De oranje voor de zekerheid ook maar, ook al weten we dus allebei niet zeker meer of die nu ook bij Mazzel werkten: 25g x 5/8", 0.5×16 mm.

Zou in ieder geval voor die grijze gaan om te kijken of je die mee kan krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die van Domino is dezelfde maat als de Nobivac naaldjes, heb ze even gegoogled. Daar had ik met Mazzel dus niks aan. Vermoed dat jij dezelfde hebt voor Binkie. Ik kan me denk ik toch geen oranje naaldjes meer herinneren voor Mazzel, weet je zeker dat ik die gebruikt heb?


 


Ik had dat met Mazzel ook hoor, gelukkig gebruikte ik bij hem al een hele tijd andere naaldjes dus er viel bij mij wel gelijk een kwartje waar het aan lag. Tenminste, na vijf keer proberen en niet snappen waar het mis ging.. Dan denk je ook ben ik nou zo debiel aan het spuiten of wat? Heb toen gewoon weer een zwarte gepakt en probleem opgelost. 


 


En ik hoop voor je dat Binkie net zo'n apart geval is als Mazzel want Mazzel is niet klein te krijgen :) 


Link naar reactie
Delen op andere sites

 Ik kan me denk ik toch geen oranje naaldjes meer herinneren voor Mazzel, weet je zeker dat ik die gebruikt heb?

 

Nee, dat weet ik dus helemaal niet zeker. Ik weet alleen dat het toen met andere naalden wel ging. :) We hebben het er nog wel over gehad maar ik weet niet meer welke dat waren. Er stond mij iets bij van die oranje, maar dat is maar een vage gedachte, als jij die zwarte sowieso gebruikte dan zullen het de zwarte geweest zijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lief @ Deborah, en ja, Binkie is heel sterk en heel bijzonder :love:


 


Uiteindelijk is het gelukt en lag het aan de naald. Maar de nadruk ligt wel echt op uiteindelijk!


 


De DA die naalden mee zou geven, had dat toch niet gedaan. Zijn mening was dat ik echt ab-so-luut niet de AB moest injecteren en dus wilde hij geen naalden meegeven. Hij begreep niet waarom ik dat wel zou willen doen... dus toen weer aan de gang met de oude naalden. Drama!


 


Pas vandaag dus naar weer een andere DA en daar kreeg ik andere naalden mee. Geprobeerd... en voila, in 1x zonder problemen AB erin kunnen spuiten :party: Wát een mega verschil zeg, dat had ik dus echt nooit zelf bedacht!


 


Binkie zelf is ondertussen heeeeeeelll langzaam aan het aankomen. Als in van 1,15 kilo naar 1,17 en naar 1,20 kilo. Zijn wond ziet er in mijn ogen nog steeds indrukwekkend uit, en ik blijf het helaas nog steeds 2x per dag horror vinden het te behandelen. Dwangvoeren doe ik nog steeds, omdat ik wil dat hij in gewicht toe gaat nemen. Wat eten betreft gaat het redelijk. Hij vindt papaya erg lekker (schrok me rot de 1e plas!), eet witlof en zijn erwtenvlokken, neemt regelmatig wat zonnebloempitten, maar echt enthousiast is ie niet. Zijn yoghurt drops blijven favoriet, met stip op nr 2 gevold door de Metacam.


 


Op het moment is zijn meisje Dotje even bij ons, maar ik durf het niet aan ze zonder toezicht bij elkaar te laten. Zij weegt behoorlijk meer dan hij en als ze achterop springt, of toevallig net bijt of krabt bij zijn wond... moet er niet aan denken! Hij drinkt goed, hups wat rond, wast zich en is er in ieder geval nog steeds. Vooralsnog dus nog steeds 'so far, so good!'


 


We gaan gestaag door, ik ben echt superblij met alle hulp, tips, suggesties en lieve woorden van jullie allemaal, en ben vooral blij dat de kleine man nog steeds rondhupst :)


  • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig heb je de oplossing voor de injecties, alleen jammer dat die dierenarts niet mee wilde werken. Jij bent toch diegene die beslist of je iets doet of niet, maar gelukkig heb je een andere dierenarts gevonden die wel wilde meewerken.

Ook heel fijn dat Binkie kleine beetjes aan het aankomen is. Dat is toch een goed teken.

Dat zijn wond er nog indrukwekkend uitziet kan ik wel begrijpen. Het was natuurlijk een behoorlijk grote wond en dit heeft toch wel de nodige tijd nodig om te helen. Heel knap van je dat je toch twee keer per dag de wond blijft schoonmaken, een pluim voor je.

Laat hem maar lekker snoepen van z'n yoghurtdrops, normaal is dat niet altijd even goed, maar in het geval van Binkie kan het geen kwaad. En ja, metacam, dat vinden de meeste konijnen heerlijk. Het is een traktatie voor ze. Scheelt weer gewurm om het binnen te krijgen. Ik moet hier altijd oppassen dat ze het spuitje er niet bij opeten.

Leuk dat zijn meisje eventjes op ziekenbezoek is. Ik begrijp wel dat je het een beetje eng vind om ze samen alleen te laten.

Heerlijk om te lezen dat Binkie het, naar omstandigheden, goed doet. En dit komt toch echt door de enorme inzet die jij voor je mannetje heb. En uiteraard is Binkie ook een vechter. Dat had ik, toen ik hem in de kliniek zag, al door.

Ga zo door en dan gaat het echt goed komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry, wachtwoord vergeten...!


 


Binkie staat een beetje stil qua ontwikkelingen :/ dus ik probeer tevreden te zijn dat hij niet afvalt, de wond van het opengemaakte abces goed gaat en hij bepaalde dingen eet, maar baal er toch wel een beetje van dat hij niet aankomt. Hij eet zijn erwtenvlokken, witlof, appel en papaya eigenlijk heel goed, maar hooi en zijn brokjes niet. De AB spuiten is een fluitje van een cent met de nieuwe naalden, al vindt de kleine man mij ondertussen écht niet leuk meer.


 


Hij drinkt, wandelt en doet gewoon, alleen blijft hij echt supermager. Zijn vriendin Dot wil toch op hem rijden en dat is voor hem eigenlijk te zwaar, dan wordt hij letterlijk plat gedrukt onder haar. Misschien is hij dus wel wat depri zo alleen, en moet ik ze samen laten, maar ja... hij blijft nog steeds zo ontzettend zwak. Ik heb het eventjes aangekeken en hij ligt dan plat op de grond en komt na afloop maar moeilijk overeind gekrabbeld, dus dat zag er niet prettig uit.


 


We tobben dus nog verder, geen hele positieve berichten dus, maar ook geen hele slechte!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .