Ga naar inhoud

pootamputatie


Iloveanimals

Aanbevolen berichten

I vind het ook heel spannend ik heb nog nooit zoiets meegemaakt met minn konijnen en ik heb haar nog geen week. In eerste instantie wou mn vader haar in laten slapen maar omdat ik haar nog maar een week heb vond hij niet dat ik dan al afscheid moet nemen gelukkig. Haar vorige baasje wil gelukkig de helft betalen. het is zo'n lief beestje en dit verdient ze ook niet. Ik hoop heel erg dat ze er goed bovenop komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat klopt zeker. Hoe moet ik het dan ontsmetten?

 

Ik ontsmet altijd met bleekwater. Sommige mensen hebben liever Dettol, maar bleekwater heeft een veel breder spectrum, bestrijdt dus veel meer ziekteverwekkers. Als je goed naspoelt, kan het prima voor dierenhokken, en ik heb persoonlijk liever de geur van bleekwater dan van Dettol. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn DA zei: géén handdoeken, dweilen, doeken, ... Niets wat ze op een bult kunnen krabben, de bodembedekking moet zo vlak als een spiegel zijn. Ze moeten opnieuw evenwicht zoeken en je wil niet dat ze telkens struikelen. Ik heb toen drybed gebruikt, werkt prima. Blijft goed liggen, doordat het zo zwaar is, en wast makkelijk, dus lekker hygiënisch. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb voor Mazzel een vetbed gebruikt. Maar ik denk dat het met handdoeken ook prima gaat hoor, het konijn van Wupsie heeft ook even hier nog gezeten en die had ik wel op handdoeken. Daar had ze geen moeite mee. 


 


Ik denk overigens dat op de bank springen wat te hoog gegrepen zal zijn, maar Mazzel springt nu met gemak in en uit zijn wc'tje en in de korte periode dat ze buiten hebben gezeten hadden ze ook een hok met opstapje. Helaas ging buiten in een 'normaal' verblijf niet goed, dus ze zitten nu weer binnen tot het voorjaar. In het begin had hij wel wat moeite met springen, hoewel hij verder zich heel snel aangepast heeft aan de nieuwe situatie. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordeel van drybed/vetbed is dat het vochtdoorlatend is. Dus als je er een laag krantenpapier onder legt, wat de urine absorbeert, blijft het drybed (vandaar de naam) droog. Ik verving het minstens 2 x per dag, 's ochtends en 's avonds, maar soms zelfs 4 of 5 keer, telkens wanneer het nodig was. Keutels schudde ik er gewoon af of ik raapte ze bij elkaar. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Eerst het vuil, zoals bv aangekoekte keutels of modderspatten, verwijderen met een schuurborstel en kuismiddel, zoals mr proper, en goed naspoelen, of gewoon eens uitborstelen al er bv stof en spinnewebben op zitten. Dan warm water in de bak, bleekwater erbij en met een spons alles afnemen. Je kan ook schrobben met bleek, maar bedenk wel dat bleek 'bleekt', dus als het spat op je kledij, krijg je verkleuring. Vervolgens weer goed naspoelen en afdrogen. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .