Ga naar inhoud

Olvarit Worteltjes


Barney

Aanbevolen berichten

Barney niest veel maar het is onschuldig, zei de dierenarts. Rontgenfoto en alles laten maken. Barney heeft ook geen snot.

Voor zijn weerstand is Olvarit worteltjes heel goed, zei de dierenarts. (Gespecialiseerd qua konijnen.)

Kan ik dit naast zijn voer geven als snack?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het ook van mijn DA meegekregen dwz de " gezonde keuze " van Albert Hein's eigenmerk, nadat onze Walter afgelopen maandag geopereerd is. Ze vond het erg lekker en ze kreeg het de eerste dagen als extraatje naast de bix die ze at. Nu ze weer volledig normaal eet geef ik het niet meer, maar als mijn konijnen zich wat minder top voelen zou ik het zeker met mate weer geven.

Succes,

Groet Diana

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom niet gewoon zelf pureren? Is toch veel gezonder? (Niet dat olvarit ongezonder is)

Je zou er dan ook andere groenten en kruiden doorheen doen die goed voor de weerstand zijn

Ik heb het ook op advies gekregen van dierenarts om als dwangvoer te gebruiken en hij stond verbaasd te kijken dat ik zoveel moeite wilde doen haha ( heb het voor mijn dochter ook altijd zelf gedaan en zoveel werk is het echt niet)

aangepast door Bkm
Link naar reactie
Delen op andere sites

Olvarit wortel geven om de weerstand te verbeteren? Ik weet dat dit soms als dwangvoer word gegeven maar niet dat het ook gegeven word om de weerstand te verbeteren. Waarom niet gewoon verse wortel geven? Dat lijkt mij persoonlijk natuurlijker en gezonder. Ik wist niet dat wortel zo goed is voor hun weerstand. Misschien moet ik dat hier dan ook maar gaan geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik snap de link niet... Als je weerstand wil verbeteren door voeding kun je inderdaad beter kruiden voeren dan wortel. En als je dan wortel wil voeren, waarom in de vorm van babyhapjes en niet gewoon een wortel in het hok leggen? Of eet je konijn niet zelfstandig meer? Maar dan nog, waarom wortel? Er zit inderdaad veel suiker in. Je kan beter gewoon een goede kwaliteit brok geven, aangevuld met vers groenvoer en eventueel gedroogde kruiden.

aangepast door Evee
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn dierenarts raadt inderdaad ook Echinacea aan. Gewoon als gedroogd kruid, maar het kan ook meer geconcentreerd in pillen of druppels, dat is effectiever als je de weerstand snel wilt verhogen. Toen mijn voedster een nattig neusje had heb ik haar op aanraden van mijn da een tijdje van die echinaceapilletjes gegeven, gewoon van de kruidvat. Ze vond het hartstikke lekker en het natte neusje is weg en niet meer teruggekomen. Ze krijgen het nu af en toe als snoepje. Gekke beesten, ik krijg die pillen met veel moeite en een glas water pas weg..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .