Ga naar inhoud

Help!


Mardo87

Aanbevolen berichten

De operatie is dus wel gelukt, maar het herstel gaat moeizaam en brengt situaties waar ook weer op in gespeeld moet worden...

Kan er misschien een zenuw geraakt zijn ? Dat zou e.e.a kunnen verklaren en zal betekenen dat het iets langer kan duren voor er wat meer progressie optreed...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ja, doen we zeker! Vandaag wat aanpassingen gedaan aan haar hok. Ze heeft nu meer ruimte. Ze kan zelf de kooi in en uit. Spookt 24/7 door mn hoofd!

Over zenuw is een goede tip, maar het is niet zo dat ze het niet kan.. Goede poot lijkt oververmoeid, zodra ze die gebruikt moet ze ook op zoek naar evenwicht. Het lijkt of ze de makkelijkste weg kiest. Daarbij zet ze niet goed af, waardoor de poot wegglijdt.

Haar zeil is te glad om af te zetten. Handdoeken glijdt en draait ze op weg. Er ligt nu een matje en ze glijdt nog weg als ze wil afzetten. Hebben jullie suggesties voor goede vervanging van het zeil? Het moet best ruw zijn..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een update:

Ik heb via via een ruw stuk vloerbedekking gekregen. Zodra ze kan, zit Max erop. Een beetje meer vrijheid, maakt haar al veel gelukkiger. Heb ontdekt dat wanneer ik haar geamputeerde kant een beetje ondersteun, ze kan huppelen. Ze moet dus echt zelf op zoek naar het evenwicht door op haar goede poot te balanceren, in plaats van wat ze nu doet die poot te laten hangen. Ze wordt wel actiever in schuiven.. ze wil meer en verder!

Gisteren heb ik haar in een handdoek gewikkeld en op schoot gehad. Ik mocht haar zomaar een uur knuffelen :love: Geeft ook aan hoe moe ze is en naar meer aandacht snakt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed begrijp heb je haar tijdelijk heel weinig ruimte gegeven? Het kan natuurlijk dan ook meespelen dat haar spierkracht gewoon wat afgenomen is. Mazzel heeft de eerste 24 uur klein gezeten maar daarna in een 1.40 kooi (is ook niet heel groot natuurlijk, maar wel ruimte genoeg om goed te bewegen) dus die heeft dat niet heel erg gehad.

Ik heb zelf hele goede ervaring met een dierenfysiotherapeut inderdaad, met andere achterhandsproblemen. Wel contact met haar gehad over Mazzel en ze g af aan waarschijnlijk wel te kunnen helpen als er problemen zouden ontstaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op advies van de DA heeft ze een tijd in haar kooi gezeten (100x50cm). Nu heeft ze er ong 1,5 vierkante meter bij. Wil haar inderdaad steeds meer ruimte geven.

Vanmorgen heb ik met een vriendin haar onderkant gewassen, bleek viezer dan we dachten. Dit moeten we dus doen totdat ze het zelf kan.

Ik ga eens informeren naar een fysio! Wellicht dat het met wat tips al beter gaat..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of er nog lezers zijn? Ik typ maar gewoon ;)

Net bij de fysio geweest. Het stompje trekt helemaal naar binnen, waardoor de goede poot ofzij hangt. Met fysio hopen we dat Max gaat balanceren op het stompje en op de poot. Voorwaarde voor verbetering is wel of de spieren in de stomp zijn aangehecht tijdens de operatie. Dit zoekt zij uit.

Er is nu veel spanning tussen de wervels. Beide achterpoten moeten beter buigen en strekken. Heb oefeningen voor balans, ruggenwervels en poten. Volgende week weer een afspraak. Binnen drie weken moet er wel duidelijk verbetering zijn, anders lijkt fysio niet zinvol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Afgelopen week zagen we steeds meer plukken haar loskomen van Max' buik/kont/poten, losgeschuurd haar eigenlijk. De vacht die er zit, is vies en vol poepjes en plas, ondanks al het wassen. We hebben hard geoefend met de fysio oefeningen.

Vanmorgen zijn we teruggeweest naar de fysio. Zij ziet te weinig vooruitgang in het lopen. De pootjes bewegen wat meer, maar er is geen balans. Daarbij het grote probleem: de huid. Kaal, rood en geirriteerd, hoe langer we wachten, hoe meer deze zal irriteren en infecteren. Ze zag nu al kleine wondjes en smetplekken. De huid trekt het geen drie weken om 'aan te kijken'. Haar advies was dan ook om Max in te laten slapen.

Ik zie hetzelfde als de fysio, lopen lukt nog steeds niet en de tijd raakt op ivm de huid.. We zijn heel verdrietig, maar hebben afspraak gemaakt om Max vanavond in te laten slapen. Zo kan het niet langer, en de prognose is niet goed genoeg.. :((. De twijfels steken nu een beetje de kop op, ze is mooi en lief en alert, maar ik zie dat ze zo lijdt..

Denken jullie aan ons?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het zo spijtig dat het niet goed gaat met je Max. Ik zit sinds vorige week ook met een amputatie-nijn, ook de achterpoot gebroken net aan het gewricht, amputatie enige optie naast euthanasie. Ik had ook twijfels, hart zei één ding, verstand iets anders. Heb me toen opgetrokken aan verhalen van mensen met konijnen waarbij het wel goed verlopen is, en voor Coquille heb ik de juiste keuze gemaakt door mijn hart te volgen. Maar als ik dan verhalen lees waarbij het minder goed afloopt, och, zo spijtig. Je hebt zo hard geprobeerd, en je konijntje ook. Veel sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .