Ga naar inhoud

Duimen voor Lin


Stamper2011

Aanbevolen berichten

  • Reacties 78
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Laten wij hopen, dat dit gewoon goed komt.

Zoiets gebeurd dan ook nog uitgerekend in het weekend.

Vergeet niet dat je nu alles uit de kast haalt en dat je niet schuldig moet gaan voelen omdat het nu even niet lukt.

Sterkte en ik hoop dat de dierenarts jou kan gaan helpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dieren worden altijd ziek in het weekend, kinderen trouwens ook. Moet zeggen dat dit inderdaad behoorlijk ernstig klinkt. Ik duim natuurlijk ook nog steeds, maar voorlopig klinkt het niet echt goed. Ik kan me voorstellen dat je behoorlijk in paniek bent, zou ik in jouw geval ook zijn. :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn inmiddels weer terug van de dierenarts. Lin heeft opnieuw een injectie gekregen tegen gas. Daarnaast een injectie met pijnstilling. Het viel de dierenarts meteen op dat ze er wel heel slapjes en levenloos bij lag. Met haar darmen leek het alleen wel weer de goede kant op te gaan. De hoeveelheid gas in haar buik is aanzienlijk afgenomen en haar darmen waren weer volop in beweging.

We moeten haar 2 keer per dag Cisaral blijven geven, daarnaast als het even kan elk uur dwangvoeding, vanavond voor het slapen gaan nog weer een injectie tegen gas. Voor morgen en overmorgen hebben we ook pijnstilling en medicijnen tegen gas meegekregen omdat ik daar op stond. Ik wil morgen namelijk niet weer langs hoeven komen.

Dat Lin een groot deel van de medicijnen en dwangvoeding niet binnen krijgt omdat ze weigert het door te slikken, was niet zo heel erg. Zolang we het maar blijven stimuleren en proberen. Ze krijgt er ook sowieso wel wat van binnen. Ik probeer het namelijk net zo lang tot dat ze toch wat door slikt.

Lin heeft zichzelf zostraks een klein beetje gewassen. Verder heeft ze weer wat dwangvoeding binnen gekregen. Er lijkt weer iets meer leven in te zitten maar het blijven behoorlijk spannende uren/ dagen. Blijven duimen dus dat het weer helemaal goed komt met haar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat haar darmen het weer doen is een goed teken! Gewoon heel vaak kleine beetjes blijven proberen! en infacol, ik vind het geweldig, is niet zo duur en het proberen waard denk ik! goed dat je zo met haar bezig bent en geef de moet niet op! Ook dat ze zich weer wast is een heel goed teken!

Heel veel succes! Ik leef met je mee!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ben ik blij om weer wat van je te lezen. Gelukkig dat de darmen van lin weer in beweging/ gas afgenomen en dat zei straks weer wat aan kan sterken van de voeding. Goed teken dat ze zich eventjes heeft gewassen en dat je medicatie hebt mee gevraagd. Ik hoop dat je nu weer wat meer hoop krijgt, ik in ieder geval wel.

Het zou mooi zijn als stamper morgen weer leuk kan gaan spelen met lin

Link naar reactie
Delen op andere sites

De dierenarts dacht dat infacol ongeveer dezelfde werking heeft als cisaral drops, maar ik weet niet of dat echt zo is.

Ze kende het medicijn verder niet en heeft er dus ook geen ervaring mee.

Als infacol samen gaat met de medicijnen die ze al krijgt, kan ik het altijd proberen. Verder blijf ik haar steeds kleine beetje dwangvoeding geven. Alles wat er in gaat is mooi meegenomen.

Ik heb nou inderdaad weer een beetje hoop gekregen. Toch blijf ik het spannend vinden zolang ze nauwelijks beweegt en niet zelfstandig wil eten en drinken.

Zijn er toevallig meer mensen die goede ervaringen hebben met infacol? Ik moet straks nog even naar het centrum, kan ik het dan meteen meenemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is wat ik heb gelezen over infacol: Dit is een baby-antigasmiddel, maar werkt heel goed bij konijnen.(Er bestaan geen voor konijnen ontwikkelde middelen die op gas inwerken.) Het middel heeft geen invloed op de darmen, het wordt niet in het lichaam opgenomen maar werkt uitsluitend in de darmen op gas, het heeft geen invloed op verdere gegeven medicatie, dus het kan zonder bezwaar aan een konijn gegeven worden. Het werkzame bestanddeel is simeticon.

Ik heb het zojuist aangeschaft, in de hoop dat het Lin zal helpen om er weer helemaal bovenop te komen.

Lin begon zostraks wat meer tegen te stribbelen toen ik haar wou dwang voeren. Voor mij niet zo handig maar ik ben er wel blij mee. Dat is toch een goed teken. Verder heeft ze uit zichzelf een klein stukje verse peterselie gegeten en heeft ze een slokje water gedronken. Je zag haar twijfelen maar ze heeft het toch gedaan. Ze is zichzelf nou aan het wassen wat ook echt nodig is want ze zit onder de dwangvoer. Alles wat normaal wit is, is nou groen/bruin. Ik krijg het zelf bijna niet weg.

Ze zit er ook steeds weer onder dus echt veel zin om haar goed schoon te poetsen heeft het ook niet.

Het is voor mij een hele opluchting dat het nou langzaam aan weer een beetje de goede kant op lijkt te gaan.

Ik zag het echt even somber in. Inmiddels heb ik gelukkig weer vertrouwen in een goede afloop.

Als het zo door gaat, komt ze er wel weer bovenop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit met schrik je verhaal te lezen, ik snap niet waarom dierenartsen blijven aanraden om een konijn met een gasbuik te gaan dwangvoeren?? Die maag is al hard en uitgezet van het gas en dan gaat men er nog voer bij proppen. Het klinkt misschien heel onaardig wat ik zeg hoor, maar ik vind het gewoon heel zielig. Jij kan er niks aan doen, je doet wat je wordt opgedragen maar ik zou zelf wachten met dwangvoeren totdat die maag wat zachter is geworden en het gas wat weg is.

Ik heb pas ook een konijn bijna verloren aan een gasbuik. Haar maag was keihard. De maagwand van een konijn is erg dun en kan vrij eenvoudig scheuren. Ik heb haar vanalles voorgezet maar niks gevoerd. Als ze geen pijn meer hebben gaan ze vaak vanzelf weer wat eten. Maar zo'n overvolle maag nog voller stoppen vind ik echt niet verstandig. Dit is mijn mening hoor, en druist misschien tegen velen in maar zo pak ik het wel aan met mijn konijn die vrij regelmatig gas heeft.

Maag masseren, pijnstilling, maag en darm stimulerende middelen en verder goed warm houden. Ook heb ik bij gasaanvallen Equate in huis, volgens mij is dat net zoiets als infacol.

Sorry als ik niet zo aardig over kom, het is niet persoonlijk naar jou bedoeld, maar ik kan me er wel druk om maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook moeten dwangvoeren afgelopen woensdag hoor.. Gelukkig maar 1 dag. Wat ik zelf gedaan had tot ik naar de da ging, bleek heel goed! Ik heb haar verder carprofen en metocloral gegeven. En infacol. Zal ze wel iets van binnen hebben gehad, maar ze gooide dat direct weer naar buiten. Ze eet geen groenten of fruit, vindt ze niet lekker, dus iets met sinaasappelsmaak heeft ze ook niet graag. Mijn nijntje was er binnen 24u vanaf. Ietsje langer en haar temperatuur hield ze ook weer zelf op peil. Dwangvoeren bij gas moet toch juist, om het gas uit de darmen te krijgen. Niet als het gas in de maag zit, maar dat zal hier niet het geval zijn geweest, bij Lin. En bij obstructie natuurlijk niet, maar ook dat was niet het geval.

Veel sterkte voor Lin! Ik duim mee!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een konijn haken heeft, kunnen ze het eten niet goed kauwen en dus niet goed genoeg fijnmalen. Daardoor kan het gebeuren dat je in de maag een soort van obstructie krijgt omdat het niet goed doorgevoerd kan worden omdat het te grof is. Dat was pas bij mijn konijn ook het probleem. (ze had jaren geen haakjes gehad en ineens wel). Doordat die prop in de maag zit en niet weg kan, ontstaat er gas, want die boel gaat wel lekker liggen rotten daar.

Maar om een overvolle maag (onder andere gevuld met gas) nog voller te gaan stoppen met nog meer eten lijkt mij gewoon echt niet verstandig. Eerst die zooi eruit wat er al in zat.

Ik heb mijn konijn pas naar een specialist gebracht (want uiteraard was dat met pasen en was m'n eigen dierenarts niet te bereiken, en de andere dierenartsen hier in de buurt zouden het zelfde doen als ik al had gedaan) Maar die zei ook dat ze die verstopping hoogstwaarschijnlijk door haakjes had gekregen. En toen ze gingen kijken bleek ze inderdaad haakjes te hebben.

aangepast door Domino
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze is er niet meer..... ik ben er echt kapot van en kan het nauwelijks bevatten. Het leek net weer wat beter te gaan, waardoor ik goede hoop had voor de toekomst. Ze begon zelfs weer aan haar wilgentunnel te knagen, at weer wat meer uit zichzelf en werd weer wat actiever. krijg je dit.

Echt vreselijk zoals ze aan haar einde is gekomen. Stuiptrekken, gillen, piepen, compleet verkrampen, ogen die alle kanten oprollen en dat zeker wel zo'n 20 minuten of langer. Ik wist totaal niet wat ik moest of kon doen. De dierenarts wist het ook niet.

Volgens haar kon ik niks meer doen. Echt vreselijk dit. Mijn lieve kleine meisje is er gewoon niet meer. Ze is nog geen jaar oud geworden. Lieve Lin we zullen je vreselijk missen. Rust zacht lieverd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .