Ga naar inhoud

Duimen voor Lin


Stamper2011

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Het was mij deze week opgevallen dat Lin minder eetlust had dan normaal. Dan wou ze weer geen brokken, dan weer geen groenten. Echt niks voor haar. Daarnaast was ze minder actief dan normaal. Toch kwam dit steeds uit zichzelf weer goed waardoor ik zoiets had van ik zie het nog wel even aan.

Sinds gisteravond is het zo dat ze helemaal niks meer wil eten of drinken. Daarnaast keutelde ze niet meer en lag alleen maar stilletjes in een hoekje. Vanochtend was het helaas nog steeds hetzelfde verhaal.

Ik heb vervolgens meteen de dierenarts gebeld. Helaas had de dierenarts die behoorlijk kundig is op dit gebied, pas vanmiddag tijd. In overleg is toen besloten dat ik alvast zou beginnen met dwang voeren en het geven van cisaral drops. Eenmaal bij de dierenarts vanmiddag bleek Lin een enorme gasbuik te hebben. Daarnaast haken op haar kiezen.

Ze heeft meteen een injectie gekregen tegen gas. Daarnaast pijnstilling. Verder zijn de haken weggehaald.

De dierenarts vond de situatie zorgwekkend en dacht er over om Lin op te nemen. Met het weekend voor de deur is alleen besloten dat ik haar thuis de medische zorg zal geven die ze nodig heeft. Hier kan ze 24 uur per dag in de gaten gehouden worden. In de praktijk word dat toch lastig. Ze moet nou om de 3 uur dwangvoeding krijgen.

Daarnaast 2 keer per dag Cisaral drops en vanavond voor het slapen gaan nog een injectie tegen gas.

De eerste keuteltjes zijn er inmiddels weer. Daarnaast begint ze weer een beetje actiever te worden. De pijnstilling lijkt aan te slaan. Toch vind ik het behoorlijk spannend allemaal omdat zelfs de dierenarts de situatie zorgwekkend vond. Als we nog langer hadden gewacht, had het er niet goed uit gezien voor Lin. Nou is er gelukkig nog hoop dat ze er weer helemaal bovenop komt. Zouden jullie voor haar willen duimen? Dat zou ik erg fijn vinden.

Ik hoop echt zo dat het weer goed komt met mijn kleine meisje en dat ze ook snel weer uit zichzelf gaat eten.

Ik vind dit soort dingen altijd behoorlijk spannend en zenuwslopend. Word alsjeblieft snel weer beter Lin!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 78
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Bedankt allemaal! Het iets actiever worden was helaas maar van korte duur. Ze doet vrijwel niks anders dan slapen en stil in hun hoekje zitten. Wel heeft ze uit zichzelf wat gedronken. Van eten moet ze nog niks weten. Normaal is ze rond dit tijdstip altijd ontzettend ongeduldig omdat ze groenten wil hebben, nou reageert ze er niet eens op. Ik hoop echt zo dat ze snel weer op knapt. Dit is echt niet leuk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lin heeft de hele avond zo stil in haar hoektoilet gezeten, dat ik steeds zoiets had van leeft ze nog wel? Ik maak mij enorm veel zorgen en voel me letterlijk ziek van de spanning. Straks voor het slapen gaan nog een keer weer dwang voeding en medicijnen geven en dan maar hopen dat ze de nacht goed doorkomt en dat het morgen weer wat beter met haar gaat. Kom op lin!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook eens een konijn met gasbuik gehad. Infacol, te koop bij de apotheek, helpt super goed! Dit is normaal voor baby's met darmkrampjes. Ieder half uur een pipetje geven. Kan in ieder geval geen kwaad! Ik moest eigenlijk een konijn in laten slapen die een gasbuik had na van alles geprobeerd te hebben. Op eigen initiatief toen iedere 10 minuten infacol gegeven, met het idee van, als je toch dood gaat, heb ik in ieder geval alles gedaan en binnen 2 uur had ik mijn oude konijn terug! Misschien kun je hier wat mee?

Heel veel beterschap voor je meisje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie meelevende reacties! Waarschijnlijk zal er vannacht niet veel van slapen terecht komen. Het komt vast wel weer goed met lin, je zal zien dat het morgen alweer een stuk beter gaat. Toch ben ik tegelijkertijd bang want wat als het niet goed komt en ze er morgen niet meer is? Ik moet er niet aan denken om haar te verliezen. Het is zo'n ontzettend lief en leuk konijn. Het is echt mijn kleine meisje. Pfff wat moeilijk dit. Lin word alsjeblieft snel weer beter!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat echt niet goed. Dwangvoeding en medicijnen krijg ik er nauwelijks in omdat ze weigert te slikken. Ze laat alles er weer uit lopen. Ze heeft wel wat binnen gekregen maar of dit genoeg is? Ze zit er compleet onder maar echt goed schoon krijg ik het niet. Zelf maakt ze het ook niet schoon. Ze ligt maar wat voor zich uit te staren. Er zit vrijwel geen leven maar in. Ik kan echt wel janken. Vind dit echt zo erg. Ik hoop echt zo dat het morgen weer wat beter gaat. Duim, duim, duim.

Ik zal vannacht voor de zekerheid een aantal keer bij haar gaan kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vannacht bijna niet geslapen, was zo bang om Lin te verliezen dat ik steeds in huilen uit barste.

Helaas gaat het nog steeds behoorlijk slecht met Lin. Ze lag er vanochtend nog net zo bij als dat ik haar vannacht had achter gelaten.

Ze eet niet, drinkt niet, keutelt niet, beweegt vrijwel niet, staart alleen maar voor zich uit, wil niet slikken als ik haar dwangvoeding en medicijnen geef, laat alles er uit lopen waardoor ze er compleet onder zit. Ze krijgt wel een beetje binnen maar dat is echt heel minimaal. Hoe krijg ik haar zover dat ze het gewoon doorslikt? Ik denk dat ik vanaf nou elk uur maar weer een poging ga doen om iets bij haar naar binnen te krijgen want als het zo door gaat komt het echt niet goed.

Ze is totaal zichzelf niet meer. Normaal hoefde ik echt niet te proberen om haar op te tillen, dan zat ik meteen onder de wondjes en krassen. Ze vind het nou nog steeds niet leuk, maar reageert nauwelijks, laat alles maar over zich heen komen.

Er zit vrijwel geen leven meer in, waardoor ik de hele tijd in huilen uitbarst omdat ik bang ben om haar te verliezen.

Ik had gehoopt dat het vandaag weer wat beter zou gaan maar dat is dus niet het geval. Het gaat zelfs ronduit slecht.

Ik zou eigenlijk wel infacol willen proberen, maar ook dat zal ze door moeten slikken. Ik hoop echt zo dat het weer goed komt met Lin. Als het zo door gaat heb ik er alleen een hard hoofd in. Hebben jullie misschien nog tips en adviezen?

Mijn vriend heeft zoiets van als ze niet wil, dan wil ze niet. Maar ik kan haar toch niet dood laten gaan? Het is normaal gesproken een ontzettend speels en vrolijk konijntje. Ze is ook nog geen jaar oud. Er moet toch een manier zijn om haar er weer bovenop te krijgen? HELP!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey lieve meis,

( ben nu ook geregistreerd )

Ik hoop dat je weet wie ik ben, anders zegt de naam Bram je wel iets ( hopelijk heb je mail ontvangen) maar ga anders even weer naar de dierenarts. Kans is groot dat je een vreemde krijgt, deze vreemde heeft er wel een andere kijk en ideeën over.. Misschien toch verstandig om lin eventjes bij de dierenarts achter te laten ( dat is heel lastig) konijnen kunnen soms heel gevoelig zijn als het baasje veel stress heeft ( misschien heeft lin hier ook een beetje last van) en bij de dierenarts hebben ze allemaal voefjes en middeltjes om lin te helpen. Hopelijk krijg jij dan ook ietsje meer rust, zodat je niet hoeft te stressen ' omdat het eventjes niet lukt' .

Echt je vraagt om te duimen, dat doe ik nog steeds..

Ik hoop echt dat dit goed gaat komen. Ik weet hoeveel jij om lin en stamper geeft..

Liefs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem is dat er in het weekend niemand in de dierenarts praktijk is die Lin goed in de gaten kan houden.

Daarnaast betaal je in het weekend waarschijnlijk de hoofdprijs. Als ik haar thuis de zorg kan geven die ze nodig heeft, zou dat dus mooi zijn. Hoe dan ook wil ik zo contact met de dierenarts opnemen om te overleggen hoe het nou verder moet.

Het gaat gewoon echt niet goed. Het is vreselijk naar om te zien dat er vrijwel geen leven meer in zit. Op deze manier is het ook moeilijk om de moed erin te houden. Je zou denken dat we inmiddels toch langzaam aan wat vooruitgang zouden moeten zien, maar dat is dus niet het geval. Ik kan nog infacol proberen, gezien er mensen zijn die daar goede ervaringen mee hebben.

Toch denk ik dat ik eerst maar even met de dierenarts overleg wat ik nou het beste kan doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .