Ga naar inhoud

Zeer ernstige sore hocks


Dollie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 141
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Bianca, het eerste wat ik dacht toen ik dit konijn zag met haar voetjes, is "ik snap nu waarom Bianca Kiki heeft laten inslapen", ik kon me daar toen niks bij voorstellen (niet dat ik aan jouw beslissing getwijfeld heb hoor, zo bedoel ik het niet) maar zodra ik dit zag begreep ik het helemaal..

Lief van je Iris, dank je wel dat doet me goed.

Kiki had het zelfs aan beide pootjes.

Zoiets als wat jullie bij dit konijntje doen had ik nooit gered bij Kiki, ze wilde ook niet dat je haar hielp, maar dit konijntje lijkt het wel te voelen.

ik duim heel hard voor haar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

de calendula zalf trekt ook de pus er uit, de waterstofperioxide bruist onderhuids de pus los, (we weten allemaal dat de pus van konijnen erg stug is)

de wond is open en dat is waar je trekzalf normaal voor gebruikt.

groene leem ken ik eerlijk gezegd niet.

we zijn ip een oude manier gestart van het behandelen van decubitus wonden bij mensen..

de pus die zichtbaar is op de foto komt bij het gewricht vandaan.. ontsteling zit erg diep dus we hopen ook dat naast de wondbehandeling de ab zijn werk doet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben zelf de hele week niet geweest, maar foto's van maandag:

IMAG0188.jpg

IMAG0191.jpg

Weer veel rommel vanuit het pootje eruit kunnen halen, het is eigenlijk vervelend nu dat de wond zelf heel goed geneesd want we willen zeker zijn dat alle pus er uit is.. Hij moet nog niet dicht!

Misschien dat ze vandaag nog weer foto's maken. Snuitje mag in elk geval nog biljven tot de wond genezen is, is afgesproken met de eigenaren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geweldig dat Snuitje's lichaam zo'n herstellend vermogen laat zien. Een wereld van verschil met de eerste foto's!

Over het te snel dicht gaan van een wond: is het niet zo dat de bacteriën het loodje leggen zodra de wond dicht gaat? Neemt het lichaam de ingesloten pus dan niet op?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als eerste, ik vind het ontzettend knap hoe jullie Snuitje behandelen. Dat doe ik jullie absoluut niet na. :goed:

het abces zat er ook al een tijd onder, dus ik denk zelf van niet..

wel krijgt ze nog steeds procaiine penicilline.

vandaag minder pus uit de wond gekregen helaas geen foto's gemaakt.

Okay, dat is zo. Het was eerst een abces onder een rare korst en dat wil je niet terug hebben. De infectie zit erg diep. Hopelijk helpt deze penicilline om de infectie op tijd (voor de wond dicht gaat) te verdrijven, maar zo ver is het dus nog niet..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt wel een wonder!

Hier heb ik diep respect voor hoor. Toen ik die foto's zag, schrok ik behoorlijk. Eigenlijk zag ik het niet zitten dat dit ooit goed zou komen.

Ik moet er niet aan denken dat dit probleem terug gaat komen zodra het stumper weer in zijn eigen hok zit. :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pff dapper hoor! Benji en Sandy zijn ook gevoelig voor sore hocks. Ik heb ze nu ook een dekbed met Katoenen hoes staan. Uiteraard moet dit volledig droog blijven. Als haar pootjes zijn genezen is zo iets misschien een op lossing. Ook deden Benji en Sandy het heel erg goed op gras. Dus misschien tegels ingraven en daarop gras leggen?

Wat zijn een keer gedaan hebben bij een konijn met een heftige ontsteking is het weg schrapen met een lepel. (speciaal voor huid krapsels.) Is dus een heel klein lepeltje. Misschien kunnen jullie dit ook lenen bij de DA.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is idd verstandigste als de wond nog niet dichtgaat, ik heb hier ervaring mee met mensen, dan houden ze bepaalde wonden ook open door het nat te houden en in sommige gevallen open te houden (als het een diepe wond is) door gazen in te stoppen. Ben benieuwd naar de fotoos van gisteren die ik niet kan zien...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren was haar hiel zo goed als dicht, wel maak ik me nog zorgen om eventuele pus die weer bij het gewricht kan gaan zitten.

dat kan er dan dus niet uit,

Maar het ziet er al een stuk beter uit een ab gaan we mee door, wel de pijnstillers verminderd omdat ze toch wat last van de darmen lijkt te krijgen.

Morgen mag ze ook weer oefenen in de ren door haar poot te belasten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een beetje laat, maar hier de update van zaterdag.

91818949.jpg

De wond is inmiddels dicht.

8014b262.jpg

dfebfe21.jpg

Helaas is verderop een abces ontstaan, doordat de pus niet meer via de wond op de voet weg kan. Het is (nog) niet gelukt om 'm open te maken..

df5729e0.jpg

De patiente zelf.

20b435a7.jpg

In de ren voor haar 'ochtendgymnastiek'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .