Ga naar inhoud

Konijn aan beide achterpoten verlamd, heeft iemand tips?!


beetle

Aanbevolen berichten

Ik ben weer wat gerustgesteld na het bezoek aan de DA. Het was een andere dokter uit die praktijk, dus wel fijn dat er iemand anders naar keek en om die reactie te horen. Ze was positief over het feit dat ie reageert op prikkels onder zn pootjes en ze voelt enigszins wat spanning van de pootjes dus dat is mooi. Ze voelde geen infectie, maar weet dus niet of er misschien een kleine infectie is en dat hij daardoor minder eetlust heeft of dat het toch door de pijnstillers komt. Ze heeft voor de zekerheid toch maar een spuitje gegeven tegen een eventuele infectie en ik heb weer medicijnen meegehad. Deze kunnen niet kwaad mocht er geen sprake zijn van een infectie. Zaterdag moet ik van haar kijken hoe hij is als hij een dag geen pijnstillers krijgt. Zij had ook de foto's van maandag bekeken voordat ik kwam en zag er ook niets ernstigs op. Het nadeel van de rontgen is dat ze niet kan zien hoe zijn ruggenmerg eraan toe is. Ze zei ook dat het nog enkele weken zou kunnen duren voordat we verbetering zien dus dat we moed niet al te snel op moeten geven (waren we ook zeker niet van plan) Het is natuurlijk geen garantie, maar mocht het over enkele weken einde verhaal zijn hebben we iig gedaan wat we konden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 155
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Beetle had vanmorgen gelukkig weer eetlust. Hij zat op zn gemak aan het hooi te knabbelen en ook een stukje wortel met loof ging er bij hem in. Misschien dat het dan toch zn buikje is geweest en dat de medicijnen hebben geholpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi allemaal,

Ik heb dus hetzelfde met mijn konijn. Ik had voorheen nooit huisdieren, maar door haar ben ik echt gek geworden op konijnen. Nu merk ik dat ik echt een binding met haar heb gekregen en vaak wordt ik heel down als ik haar zo zie lopen. Ik moet iedere dag haar onderlijfje wassen en af en toe was ik haar helemaal.

Als de situatie erger wordt, dan moet ik haar ook in laten slapen. Ik kan er helemaal niet tegen !!!! Ik word er ook verdrietig van. Ik houd heel veel rekening met haar, dus ik zal niet weten wat ik verder nog kan doen. Wel ben ik benieuwd of iemand ook een konijnenproof dierenarts kent. Ik had hier voorheen nog nooit van gehoord.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry voor mijn late reactie, maar ik heb de laatste tijd geen tijd gehad om achter internet te gaan. Over Beetle heb ik positief nieuws! Deze week zag je dat hij probeerde om kleine sprongetjes te maken en om zn achterpootjes 1 voor 1 af te zetten op het kleed. Voorheen sleepte hij er enkel mee dus dat is goed nieuws. Ook als ik zijn achterpootjes strek dan trekt ie ze zelf al terug en dat was eerst ook nog niet. Gisteren sprong hij zelfs zelf de kooi in! De kooi was alleen iets te hoog dus het ging niet vlekkeloos maar allemaal positief nieuws! Maar goed dat we al die tijd hoop hebben gehouden en hem zo goed verzorgd hebben. Het is al een verwend konijn maar nu helemaal. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat super om te horen zeg. Zat me al steeds af te vragen hoe het nou ging. Maar dit klinkt echt heel goed. Kom op Beetle zet hem op.

Ben echt heel blij voor jullie beide dat hij zo'n vooruitgang heeft gemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, het plassen kan hij weer zelf dus dat had blijkbaar toch met elkaar te maken. We zijn in de tussentijd ook nog verhuisd, niet echt een goede timing, maar kozen we zelf niet voor dus hij moet nu ook een beetje wennen aan de nieuwe plek in de woonkamer en plast daardoor soms ook op het kleed maar dat is alleen maar positief. Hij is iig alweer super vooruit gegaan en ik heb liever dat ie alles onderplast dan dat hij het zelf niet kan. Hij springt zelf ook alweer de kooi uit. Probeer ik zoveel mogelijk tegen te houden om te zorgendat zn pootjes niet overbelast worden maar het is allemaal zeer positief! Hij zit alleen soms aan het langharige kleed bij de salontafel te eten en dan zet ik hem daar snel weg. Is iets wat hij voorheen nooit deed. Weet iemand hoe dat kan of hoe ik het het beste kan afleren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .