Spring naar bijdragen

Laura

Members
 • Aantal bijdragen

  4277
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

10 Goed

Over Laura

 • Rang
  De nijnellientjes

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Nozem&Hippie
 • Huisdieren
  Hond Poes Konijnen

Recente profielbezoeken

3148 profielweergaven
 1. Helaas heb ik Nozem in moeten laten slapen een maand geleden, hij was verkeerd van het trappetje gelopen en waarschijnlijk verkeerd op zijn buik terecht gekomen, daardoor had hij een maagbloeding gekregen en dat was gaan stollen en kon hij niet meer eten.. dierenarts wou nog proberen hem te helpen omdat ze dachten dat t gas was.. en ik liet hun (ik had naar mijn gevoel moeten luisteren en hem in moeten laten slapen gelijk) dus heeft hij nog 8 uur aan de pijnstillers gezeten totdat hij door de pijnstillers heen, enorme pijn kreeg toen hebben ze hem pas in laten slapen. Hij kon niet meer lopen of bewegen.. mijn arme lieverd! Rust in vrede NozemšŸ’”ā¤

 2. Gewoon een nieuw vriendinnetje nemen, natuurlijk niet een hele jonge nemen maar een volwassen konijn. Ik zelf heb hier steeds t ongeluk dat 1 van de 2 dood gaat en dan weer de 1 alleen zit, ik blijf dus maatjes zoeken. Wel merk ik dat ze echt veel blijer zijn met een maatje, en ook ik heb een ram van 12 jaar nog gekoppeld gehad aan een konijn van 1 jaar en dat ging super, wel later weer een nieuw maatje moeten kopen voor die 1 jarige voedster want die ram was uiteindelijk aan ouderdom dood gegaan. Dus persoonlijk zou ik zeggen gewoon doen, zoek een leuk maatje voor hem uit. 1x dacht ik ik ga me konijn geen maatje meer geven na de dood van zijn vriendinnetje, binnen een week was me ram dood.. dood gegaan van liefdesverdriet.. Ik heb nu een 4 jarige ram aan een bijna 7 jarige voedster gekoppeld, gaat ook prima. Succes!šŸ‡
 3. Onze hond Noeska is een paar jaar geleden overleden, ze had tumoren op haar lever die waren gebarsten en ze kon niet meer gered worden..

  Ze was mijn beste maatje, mijn liefste zusje. Ik zal haar nooit vergeten 19'07'2001 - 18'06'2015 šŸ¶ā¤ De beste hond die ik ooit gehad heb!

  IMG_20180915_000250_778.jpg

 4. Het is natuurlijk ook je eigen keuze, je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik heb mijn andere konijnen nooit ingeƫnt gehad en ze hebben het ook nooit gekregen, en dit koppel ente ik wel en die krijgen wel myx.. beide kregen t nog wel.. dus ik ent ze niet meer.
 5. Wel vreemd dat de dierenarts die gespecialiseerd is in konijnen, dit dan tegen mij zegt, dat die enting dus niet veel verschil maakt, dan hooguit dat de symptomen wat minder kunnen zijn dan bij een konijn dat niet ingeƫnt is. Een inenting voorkomt de ziekte dus niet. Mijn konijn was helemaal gezond en heeft de juiste inentingen gehad, dus is het wel vreemd dan. En ook omdat me andere konijn die het wel overleefd heeft het ook gekregen heeft terwijl ze ook ingeƫnt was en die was ergens anders ingeƫnt, en ook zij was kern gezond. Vreemd dus dat beide t dan hebben gekregen en beide ingeƫnt waren en nog wel niet bij dezelde ingeƫnt waren.
 6. Het verschilt per dierenarts, en hoeveel dieren ze kunnen enten uit zo'n flesje. Ik betaalde rond de 25 euro per konijn. Maar ik ent mijn konijnen nooit meer, mijn konijnen waren geƫnt de ene had de enting net 3 maanden en de ander een half jaar, het konijn die de enting 3 maanden geleden gehad had kreeg Myxomatose! Savonds gaf ik voer en hij was nog okƩ, ik kwam sochtends beneden en hij was helemaal opgezwollen echt enorm zijn oren, neus ogen en het hele lichaam, ik ben naar de dierenarts gegaan om hem in te laten slapen want hij was niet meer te redden en het was ind Myxomatose! Die andere zat bij hem in het hok, dus zij had het ook! Haar heb ik weten te redden (voornamelijk omdat ik der wilgentakken/blaadjes gaf) zij had een half jaar geleden de enting toen gehad.. Het betekend dus dat t niet uit maakt of je de inenting geeft, ze krijgen t toch wel en gaan er aan dood, het is niet zo dat de enting de ziekte zal voorkomen.. de dierenarts zei dat het een wonder was dat ze het overleefd had, want 99% van de konijnen overleven het niet, ongeacht of ze geƫnt zijn of niet. Het heeft bijna een jaar gekost om haar beter te krijgen! In mijn ogen is enten dus gewoon geld verspilling..
 7. Ik heb niet veel geluk met me konijnen. Yara en Diesel zijn al een tijd overleden, ondanks dat ze gevaccineerd waren tegen Myxomatose, had Diesel het toch gekregen en moest ik gelijk in laten slapen, hij zat samen met Yara dus ook zij had het, maar Yara heeft met veel moeite de Myxomatose overleefd maar een jaar later overleed ze en de dierenarts wist niet aan wat. Nu heb ik 2 andere konijnen Nozem die al 3 jaar ongv bij mij is , hij is van een pretnestje maar was wel al gecastreerd, ik mocht hem kopen voor een bos wortelen zolang hij maar goed terrecht kwam, hij heeft toen met Yara samen gewoond, maar hij woont nu al een tijdje met Hippie een voedster van 6 jaar die ik uit het asiel gehaald heb. Met hun gaat het goed, en hopen dat ze samen oud worden.

  IMG_20180928_170252.jpg

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .