Ga naar inhoud

kv1983

Members
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Zuid-Holland
  • Namen van de konijnen:
    Eevee en Pikachu
  • Huisdieren
    Dwergkonijn en een minilop

Recente bezoekers van dit profiel

301 profielweergaven

kv1983's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Update: we hebben hem gewassen, geborsteld en hij pakt het gelukkig weer zelf op. Plakpoep is ook gestopt. Hopelijk blijft het zo want borstelen is een hels karwei.
  2. we hebben net 1 poot gedaan, wat een werk! Voorheen deed hij het altijd zelf maar toen kreeg hij plakpoep. Nu is hij weer schoon maar het zit nog vol klitten en oud haar.. ik hoop dat, als alle klitten weg zijn, dat hij weer zelf aan de slag gaat.
  3. ik ga even op marktplaats kijken want nieuw kosten ze €280 🙈🤣
  4. Ja een tondeuse voor mensen 🙈. Deze heeft niet 1 haartje weggehaald. Heb net 1 poot geborsteld en geknipt, maar wat een werk zeg. Hij is een kortharige minilop van 3 jaar. Gelukkig is hij altijd rustig en lief maar hier ben ik voorlopig nog dagen mee bezig.. en het zit alleen op zn achterwerk en achterpoten.
  5. Hoi, Mijn konijn maakte een tijdje lang zijn achterwerk niet schoon. Nou weten we inmiddels de oorzaak en is hij schoner, alleen zit zijn achterwerk vol klitten. Wie heeft ervaring met een tondeuse? De DA heeft er 1 die scheert zo alles weg, maar de simpele variant die wij thuis hebben zitten werkt voor geen meter en komt er niet doorheen.
  6. Ja hij zit alweer door mijn tuin te rennen en mijn beplanting te verwoesten 🤣
  7. Nou ik heb nav het bericht van Evee toch aangedrongen of ze hem wilden testen op cocciodiose, want alle symptomen kwamen overeen. DA was sceptisch want hij was “te oud voor cocciodiose” (hij is 3), en wat blijkt? Cocciodiose.. dus flinke shot gekregen en hij gaat er bovenop komen. Ik ben wel heel tevreden met mijn DA want ze heeft zijn eerdere kaakoperatie voortreffelijk gedaan (ja het is een kostenpostje dit konijntje), maar dit was onnodig lijden voor het konijn (ik had hem in sept al laten checken vanwege diarree) en voor mijn portemonnee.. Lang leve het bunnybunch forum 🤣🤣 Bedankt!
  8. Ik ga toch maar weer langs bij de DA. Heb hem net opgehaald bij het konijnenhotel en hij ziet er zielig uit. Ik houd jullie op de hoogte.
  9. DA dacht aan calciumprobleem en daarna dat hij wellicht niet tegen groenten kan. Ze ging niet uit van parasieten omdat het andere konijn nergens last van heeft. Ze eten alleen timothy hooi, selective science, groenten en lijnzaadbrokjes. Ik kom verder geen diarree tegen of plakpoep tegen dus dat maakt het nog maffer. Het is puur dat hij zichzelf niet schoonmaakt. Alle keutels zien er normaal uit. Het konijnenhotel geeft ander hooi dus ik hoop dat dat het is, maar dat weten we pas als we terugkomen van vakantie.
  10. Ik heb een ram van 2 jaar die al een tijdje een vies achterwerk heeft. Ik heb van alles geprobeerd, DA dacht aan calciumoverschot. Ik heb alles aangepast behalve zijn hooi, hij krijgt timothy hooi. Ik lees overal dat Timothy hooi het beste is maar ik denk dat hij daar last van heeft. Hij is nu bij een konijnenhotel ivm onze vakantie en daar krijgt hij normale hooi, dus ik wacht dat even af. Heeft iemand ook weleens issues gehad met timothy hooi? Onze voedster heeft nergens last van.
  11. Hoi even een update.. de voedster is gestopt met overal plassen. Keutels vind ik nog steeds overal maar wel een stuk minder. Ze valt het mannetje ook niet meer aan. Ze is wel een heel stuk rustiger geworden, dat was te verwachten maar het is ook een beetje jammer. Ze was prettig gestoord, hopelijk komt dat over een tijdje terug. We zitten pas op dag 5 na de operatie.
  12. Mijn voedster van 2 jaar wordt volgende week gesteriliseerd. De reden hiervoor is omdat ze constant op het hoofdje van het rammetje rijdt en bij de laatste schijnzwangerschap ook hele plukken haar uit hem trok. Verder is het echt een lieverd hoor. Ik hoop eerlijk gezegd ook dat ze wat zindelijker wordt. Sommige periodes is mevrouw zindelijk en andere periodes plast ze echt alles onder. Heeft iemand meegemaakt dat de voedster na sterilisatie/castratie zindelijk werd? Het scheelt een hoop schoonmaakwerk..
  13. Mijn konijn is 2 jaar, dus nog best wel jong. Hij is begin juni geopereerd en het gaat nog steeds erg goed. Hij heeft een heel ander karakter gekregen, nog steeds een schatje, maar rent marathons in mijn tuin. Dat laat wel zien hoe pijnlijk zo’n abces geweest moet zijn, want voorheen zat hij alleen sip in een hoekje. Wat lief dat je zoveel doet voor je konijntje, ik kreeg ook steeds de mededeling dat ik hem moest inslapen, maar ze stelen nou eenmaal je hart. Ik kan me voorstellen dat je op haar leeftijd niet nog een operatie wil overwegen. Het is ook zo stressvol voor hen.
  14. Hi mijn konijn is het konijntje waar Kolino naar verwijst, hij is er bovenop gekomen. De onsteking zat in het kaakbot waardoor abcessen bleven terugkomen. De eerste DA liet ook het abces open zodat ik kon spoelen, maar de nieuwe DA heeft alles verwijderd en stukjes van de kaakbot (die alle problemen veroorzaakt) eraf geschraapt. Sindsdien zijn er geen abcessen meer terug gekomen en is hij super vrolijk en actief.
  15. Bedankt allemaal! We zijn inmiddels een maand verder en zijn kaak ziet er nog steeds goed uit. Hij is van een zielig hummeltje dat altijd stil in een hoekje zat naar een mega actief kroelkonijntje gegaan, heerlijk! Ik ben ook niet eerder een positief verhaal tegen gekomen dus hopelijk helpt dit andere konijnenbaasjes ook, want dit schijnt echt een lastig probleem te zijn bij konijnen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .