Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
 • Items

  2.243
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  63

Berichten die geplaatst zijn door bunnyempress

 1. Hier was ik vandaag aan het shoppen, maar vanwege de hitte wilde ik wel even kijken hoe het met de konijnen ging.

   

  Waren ze achter het deurtje van hun hok gaan liggen - lekker in de dode hoek. En bedankt jongens. Gelukkig kan ik ook terugkijken dus ik zag Lodewijk er heen hupsen en Scarlett daarna ook. Uiteindelijk ging Mw. lekker langgerekt liggen, dus toen zag ik ook pootjes uitsteken. Maar liever heb ik iets meer toezicht dan op de achterpoten van 1 konijn. 🤔

  • Haha 3
 2. 37 minuten geleden, knaagjeknabbelsuddenly zei:

  Haha, ik dacht dat Lodewijk de donkere was en Scarlett de lichte🤣🫣. Maar aawww zo schattig 😊😊😊.

   

  Je bent niet de enige. 🫣 Dat ligt aan onze opvang. Daarom heet onze roodbruine clown Lodewijk en onze wildkleur Diva Scarlett. Ik moet het elke keer uitleggen aan mensen, want tja, die rooie, dat moet dan toch wel Scarlett zijn? 😛 

   

  @Lappie2 Gauw weer die kleine laten weten dat het boven beter is dan beneden 😛 Had die Leeuw goed bekeken om te doen.

  • Haha 2
 3. Ik hoop dat je een goed gesprek heb gehad met de arts.

   

  Zelf zou ik ook graag een diagnose willen en precies willen weten wat er aan de hand is, dus ik snap het heel goed dat je dan toch voor een scan kiest.

  Bij Lodewijk wisten we met handmatig onderzoek al bijna zeker dat het (aangeboren) heupdysplasie was, maar als we een foto gingen maken (geen CT), dan konden we ook jaarlijks opvolgen en zien hoe groot de schade was. Voor ons dus voldoende reden om een week later, na pijnstilling, die foto te laten maken. Uiteindelijk viel het dus heel erg mee, wat fijn was om te weten. November zien we hoe de stand is na een jaar, maar hij springt en rent nog als een malle en blijft spierweefsel opbouwen, dus we zijn blij.

   

  In jouw geval zou ik denk ik, als het eten blijft verbeteren, wachten. Eerst maar weer flink wat meer keutels, kijken of er toch brokjes worden gegeten etc. Er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd. Sommige konijnen gaan na haakjes vrij vlot weer eten, bij anderen duurt het nog wel een week voor het echt goed op gang komt en je hebt naast die haken ook antibiotica en andere klachten gehad. Mocht het eten stagneren, dan heb je sowieso een probleem wat acuter wordt en dan zou ik z.s.m. voor de scan gaan. Afweging is echt moeilijk in dit geval.

   

  Wat een rare diagnose van de vorige dierenarts. Snot wordt heel vaak chronisch helaas - daar is nog steeds geen echt goede behandeling voor.

   

  • Bedankt 1
 4. Diva Scarlett - of hoe je heel relaxt je koppie gelikt krijgt

   

  Ik ren me helemaal rot en er is nog zoveel te doen, maar goed, dan krijg je van die schattige foto's van je man en dan kan je ook wel weer lachen en relaxen.

   

  DivaScarlett.jpg

  Onze Diva had het namelijk weer goed voor elkaar afgelopen weekend. Ik zie Lodewijk haar altijd heel veel likken, maar zelden zit ze er zo relaxt bij. Ik moest ook lachen om dat pootje zo omlaag langs de boomstronk. 😅

   

  Ze duwt heel vaak als ze op de hoogste zit haar koppie tegen Lodewijk aan, zodat hij weet dat hij moet gaan beginnen. Soms likt ze 3x zijn kop, zodat hij helemaal denkt dat hij wat gaat krijgen, maar nee, dan houdt ze snel op en dan moet hij aan de slag.

   

  Meestal probeer ik van wat verder foto's te maken, want als Lodewijk afgeleid raakt, dan stopt hij, maar mijn man was toch dichterbij gekomen om nog gauw een filmpje proberen te schieten. Dat ging heel eventjes goed: actie filmpje.

  • Vind ik leuk 2
 5. 9 uren geleden, Kolino zei:

  Trap maar eens per ongeluk een huisjesslak kapot, kom dan 10 minuten later terug, wedden dat die vol zit? Ook in een woonwijk. Die vliegen zitten overal en hebben normaal gesproken ook een nut natuurlijk.

   

  Daar waar poep en dood(vlees) is, zijn die beesten. Op een manege of in een stal is wat meer poep, maar ik zie ze regelmatig vliegen, te frequent om te geloven dat je ze niet ziet.

   

  Ik vroeg het mijn man gisteren, want ik dacht, ben ik nu zo gek of kent hij het ook niet. Helaas heeft hij weleens slakken vertrapt, want hij doet 's avonds het schoonmaak werk en je ziet ze niet altijd. Sowieso hebben wij ook weinig slakken in de ren - ik denk vanwege de verhoogde borders & de hekken. Hij vond 1 slak die zichzelf dood had gemaakt om te proberen door het hek heen te komen. Deze zomer heeft hij er een stuk of 10 gezien (vorige zomer niets), terwijl mijn moeder er echt tientallen heeft en ik griezel van de emmer van @To van de Veluwe. Voor het eerst ook 1 naaktslak, waar ik zelf even hard van schrok en mijn man weer van mij schrok 😛 Hij vertelde mij dat hij die groene vliegen idd ook niet ziet. Wat ook een groot voordeel is, is dat onze GFT-bak buiten de tuin staat, dus als daar wat op af komt, staat het achter de schuttingen.


  Op 1 of andere manier hebben we aan de ene kant een heel rijk dieren-leven, met in de borders echt veel wormen, bijen, hommels, vlinders etc. die het prima daar doen en aan de andere kant hebben we niets. Ik denk nog steeds dat het komt omdat we omzoomd zijn door 3 sloten als mini-wijk van 3 straten en achter een van die sloten ligt een groot park. Qua vogels hebben we ook nooit overlast, hoogstens af en toe een klein spreeuwtje en koolmeesjes, maar goed, Lodewijk jaagt ook op Eksters, dus dat zal ook wel helpen 😛 Enige overlast dier die we af en toe opmerken zijn mieren, maar goed, ff wat kaneel en dan is het verder prima. Oh, en ik had luis in mijn roos, dat was niet zo leuk.

   

   

 6. 18 minuten geleden, Lappie2 zei:

  Doet me altijd denken aan een jongen die ik kende en zijn moeder riep m altijd zo....Lodewijkjeeee kom je eten!!! Arme jongen🤪

   

  Lodewijk met Scarlett vind ik echt super passen zo hihi.  


  Dat is net alsof hij ook nog een beetje sjiek is, maar als je hem dan zo ziet klunzen dan denk je er wel anders over.

  Al zit hij wel als een Zonnekoning altijd in het zonnetje. Dus tja, misschien toch maar "de 14de" toevoegen als ik hem roep.

  • Haha 2
 7. Poei, dat is heftig @Evee. Het is zo'n rottige ziekte.

   

  Onze DA zei dat ze dus aanraad om te sprayen bij oudere konijnen en bij konijnen met gezondheidsproblemen qua darmen e.d. Omdat het risico daar te groot is en omdat het dan inderdaad snel kan gaan. Niet alleen omdat ze vatbaarder zijn, maar ook omdat als het toeslaat het dan veel harder gaat dan bij gezondere jonge konijnen (met uitzondering van nestjes/super jonge konijnen). Volgens mij was het advies om dus altijd senioren te sprayen die buiten wonen. En super goed op te letten of je die vliegen niet ziet - maar ja, dat is denk ik ook wel anders voor  mensen die landelijker wonen. Bij maneges e.d. heb ik ze altijd 100% gezien, maar bij ons in de tuin nooit.

 8. 58 minuten geleden, mammafelina zei:

  Ik controleer eigenlijk zelden of nooit 😬

   

  Dat is niet echt super erg hoor. Mijn DA zegt dat je plakpoep echt duidelijk ruikt en dat als je konijnen hebt met goede darmen die jong zijn, de kans echt nihil is. Zeker als ze veel vrije ruimte hebben en je de bakken regelmatig verschoont.

   

  Ik heb alleen een konijn dat graag in de regen gaat zitten (Scarlett 🙄) en ik wil dus altijd voelen of ze niet een natte kont/staart heeft en/of dat er met het verharen dan iets mis gaat. Ik ben bang dat als het uit mijn routine is (kan nu trouwens niet, want ze verharen nog steeds!) ze het straks niet meer pikt. Dus liever dan dagelijks checken. Lodewijk heeft natuurlijk zijn aangeboren heupafwijking en dat was toen het eerst te zien aan een natte achterpoot, dus weten dat hij nergens nat is, is ook een goede manier om te zien dat hij gewoon voldoende pijnstilling heeft. Dat het ook allemaal helpt vanwege myiasis is een mooie bijkomstigheid.

 9. Jullie allemaal leuk en creatief - uhm, ze heten zo omdat ze zo in de opvang werden genoemd en ze reageerden al op hun namen. Dus toen hebben we die maar gehouden. 😅

   

  Nu moet ik zeggen dat Scarlett een super diva is, dus haar naam past helemaal bij haar en ik zou haar ook niet anders noemen. Het is ook grappig om te zien waar mensen denken dat het vandaan komt (qua generaties). Dus is het Scarlett O'Hara van Gone with the Wind als echte diva of is ze Scarlett Johansson?

   

  Lodewijk vind ik zelf wat minder passen. Onze clown heeft nu zo'n sjieke studenten-bal naam, maar goed, het is ook wel komisch om hem te roepen, vooral met zo'n accent-toontje. Leudewijk - Leudewijk <onze achternaam>! Foei Leudewijk, niet knagen.

   

  Als ik ze zelf namen had gegeven hadden ze zeker wel anders geheten, maar goed, mijn petoetje en patatje zijn super. ❤️

  • Vind ik leuk 4
 10. Wij checken elke dag de kontjes door te voelen. Omkeren doen we niet i.v.m. stress bij Lodewijk. Scarlett pikt het een paar dagen en daarna is ze ook niet meer blij. Diep voelen mag bij beide wel, al verdragen ze het meer bij mij dan bij mijn man.

   

  Ze lopen buiten, maar het hok is natuurlijk groot en hoog bij ons (1.50x1.60x1.50) en beide bakken met keutels worden elke dag verschoont door mijn man. Ik heb die enge vliegen bij ons dus ook nog nooit gezien en dat hoop ik zo te houden. Overleg gehad met de DA, maar die vond bij jonge konijnen en hoe dicht ik er op zit, het geen noodzaak om te sprayen. Dat doen wij dus ook niet. Al hoorden wij wel dat het elke 4 weken moest.

 11. Hoop dat ze vandaag geen irritatie-plasjes hebben gedaan. 🤞

   

  Mijn man had netjes alles extra goed schoongemaakt (ik ook trouwens - hele hok van zijn plek en groene aanslag verwijderd) en toen kwamen ze terug van de opvang en toen heeft Lodewijk op 5!! plekken geplast. Zo van: Ik ben weer thuis - het ruikt niet meer naar mij - nu moet ik gelijk oplossen. En een aantal 's avonds laat, dus dan plast Scarlett eroverheen, want het mag niet teveel naar Lodewijk ruiken, want het is haar territorium! 😂

   

  Grappig dat ze van water houden - hier houden ze niet van het geluid van de slang dus dan houden ze zich redelijk afzijdig.

  • Haha 1
 12. Verdrietig dat je voedster is overleden.

   

  Qua leeftijd kan je in principe alles koppelen, als ze maar oud genoeg zijn om het koppelen te snappen. Dus een konijn van 7 met een konijn van 2,5 kan prima.

  Het beste is om te koppelen op basis van karakter, dus als ze elkaar liggen, dan zal het goed gaan. Als ze elkaar niet liggen, dan niet.

   

  Hoewel het het beste is om zo vroeg mogelijk vrouwtjeskonijnen te castreren is 2,5 jaar nog steeds prima. Het kan zijn dat er al onrust te zien is, maar dat hoeft niet.

   

  Wel is het lastig koppelen zo. Als je eerst het vrouwtje laat castreren en goed op krachten laat komen en dan gaat koppelen enkele weken later, en ze liggen elkaar niet, dan heb je een behoorlijk prijskaartje gehad en twee konijnen die niet met elkaar kunnen. Als je eerst gaat koppelen, dan is de vraag of ze elkaar na de castratie nog liggen, want soms is er wel karakterverandering. Ik weet niet hoe moeilijk je ram is geweest met koppelen vroeger?

   

  Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wij het wel hebben gedaan. Setje geadopteerd waarbij de voedster nog niet gecastreerd was en moeilijk koppelbaar was (5+ pogingen gehad). Ze waren toen wel super klef, dus ze was duidelijk gek op hem. Paar maanden gewacht (buitenkonijnen) en toen in februari zagen we al conflicten ontstaan vanwege lente hormonen en hebben we haar laten castreren. De opvang had mei als suggestie gedaan (i.v.m. binnen/buiten), maar de DA vond dat veel te laat voor de hormonen. Hier heb ik geen karakterveranderingen gemerkt. Twee kleffies heb ik in de tuin liggen.

  • Bedankt 1
 13. Wij hebben een nylon hondentunnel voor buiten. We hebben immers vrij grote/zware konijnen (4,5 kg / 3,8 kg), dus ik ben bang dat die zippi's niet zouden werken voor ze.

  Nadeel is wel dat ik ze binnen/buiten moet slepen, maar ze kunnen dus wel vastgezet worden en ze vinden ze erg leuk. Dus dat doe ik dan maar voor ze 😛 

 14. 43 minuten geleden, Cheeta26 zei:

  Ja kan hem nu ook openen! Wat een berg zeg, durf ik met die 2 van mij niet aan 

   

  Ze zijn met z'n drietje hé? Ik vind het er super veel uitzien, maar mijn vraathazen zijn natuurlijk heel groot in vergelijking met hun eten 😛 Als ik snoei en ik weeg het, dan heb je echt veel blad en dat weegt dan 50 gram, terwijl ik 350 gram geef aan ze.

 15. 30 minuten geleden, Dark en Stormy zei:

  Alsnog heb ik het idee dat hij zich verveeld. Hij komt vaak op de bank en duwt hij tegen me been of gaat naast me aan de bank knagen zodat ik hem aandacht ga geven. 

   

  Ik denk niet dat dat verveling is. Veel konijnen die zonder maatje zitten trekken toe naar hun menselijke baasjes. Baasjes worden opeens meer gelikt, worden meer opgezocht en/of er wordt meer naast gelegen. Dus op zich is het goed nieuws dat hij toch ook wel een maatje mist. Nu nog goed gezond worden en dan weer een konijnen maatje accepteren. 

   

  • Vind ik leuk 1
 16. Super fijn dat ze nu steun lijken te zoeken bij elkaar en veel relaxter zijn.

  Ik duim hard nog steeds, dat ze weer lekker genieten van elkaar en jij dan ook van hen.

   

  Als ik ze een beetje aggressief vindt hier, strooi ik het eten altijd snel op de vloer, dan houdt het gelijk op, want tja, wie kan het snelst een brokje naar binnen werken? Vooral Lodewijk probeert vaak in de kont te bijten van Scarlett, maar ik zie het haar nooit terug doen. Toch is ze de baas.

 17. 5 uren geleden, Dark en Stormy zei:

  Wel zielig want hij verveeld zich wel

   

  Wij hebben hier nogal wat speelgoed. Vind hij het wel leuk om een knaagbal te hebben of misschien van die plastic bekertjes om mee te spelen?

  Of een graafbak, maar dan van plastic, zodat hij hem niet stuk bijt en dan gevuld met kleinere balletjes?

   

  Ik duim dat het wel stijgende lijn blijft gaan met de brok, dat zou fijn zijn.

 18. Poei, kan me voorstellen dat je daarvan bent geschrokken @Lappie2.

   

  Maar het lijken wel loszittende haren? Ik zie geen haarwortel gedeeltes? Dit soort plukken vind ik soms ook om de wilgentunnel heen tijdens het verharen. En uit Scarlett aai ik meer dan die zwarte pluk, want die is nog steeds aan het verharen en heeft nogal een dikke vacht.


  Toen ze ruzie hadden, lagen er echt meerdere kleine plukjes, want als ze elkaar hebben gepest, dan laten ze los, gaan verder, los etc. En dat viel dus niet los zo uit elkaar.

  • Bedankt 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .