Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
 • Items

  1.967
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  49

Berichten die geplaatst zijn door bunnyempress

 1. 3 uren geleden, Boef & Co zei:

  De vraag is vooral waarom hij ineens niet wilde eten. Vrijdag hebben we niets aan hem gemerkt en heeft hij gewoon goed gegeten, ook 's avonds nog. Zondagochtend heb ik weer met de dierenarts gebeld om verslag te doen. Vanwege Pims snelle ademhaling vermoedde ze dat hij toch iets van een virus onder de leden had. Als dat zo bleef moest ik haar 's middags weer bellen en zou ze antibiotica voorschrijven. Dat was uiteindelijk niet nodig, omdat Pims ademhaling in de loop van de ochtend een stuk rustiger werd.


  Of daar dan ook de pijn vandaan kwam weet ik niet. Hij knarsetandde, dus het was duidelijk dat hij zich heel slecht voelde. Ik mocht zijn buik wel aanraken en masseren. Maar ontspannen liggen lukte hem niet. In de nacht van zaterdag op zondag heeft hij wel weer gepoept.

  Ik kan inmiddels gelukkig meedelen dat Pim lijkt op te knappen. Op advies van de dierenarts heb ik gisteren meer tijd tussen de dwangvoeding laten zitten. Vier uur in plaats van twee uur. Daardoor kreeg hij meer eetlust en begon hij in de loop van de avond beter te eten. Eerst alleen wat groente en een paar appelschillen (dat laatste doe ik zeker niet standaard, maar het hielp wel om hem aan het eten te krijgen) en om elf uur begon hij eindelijk wat hooi te knabbelen. Vanmorgen heeft hij heel goed gegeten, vooral hooi en een klein handje biks. Hij ligt nu ontspannen te slapen en lijkt geen pijn meer te hebben.

  Ik heb de plastic wc's meteen weggegooid en vervangen door een lage stenen bak waar hij niet aan kan knagen. Kan ik wel de papierkorrels blijven gebruiken, of is het beter om die te vervangen door iets anders?

   

  Bij dat Pim aan het opknappen is. Snelle ademhaling kan ook van de pijn komen. Fijn dat er alweer keutels zijn. Het zou kunnen dat Pim een virus heeft opgelopen of dat er toch wat plastic/papier wat moeizaam naar buiten is gekomen, met daarbij dan minder eten, onderkoeling etc.

   

  Ik zou de papierkorrels idd vervangen. Soms gaat het jaren goed, soms besluiten ze opeens dat ze dat wel kunnen eten. Papier kan voor verstoppingen zorgen, dus dat is niet handig. Ik zou idd naar strokorrels of houtkorrels vervangen. Er zijn kattenbak varianten, zonder luchtjes, die goed kunnen voor konijnen.

 2. 4 uren geleden, PrinsesenGabber zei:

  Ah okee dan haal ik die er even uit, toevallig heb ik gisteravond peterselie in het hok gelegd maar weinig tot niets aan geknabbeld. Ik heb maar weer de dierenarts gebeld en die hebben mij doorverwezen naar een DA gespecialiseerd in knaagdieren en vooral konijnen. Ik kan daar vanmiddag met ze langskomen. Duimen op het beste maar

   

  Ik duim met je mee dat alles goed gaat vanmiddag bij de DA. Die heeft van nog wel tips en kan ff kijken of de gasbuik weg is en of alles aan de beterende hand is.

 3. Klinkt alsof je al heel goed op weg bent! Wat leuk dat ze zoveel ruimte hebben en dat ze gezellig bij je zijn.

   

  Wat ik nog zou toevoegen is een gezondheidscheck. Je kan meer lezen over wat andere konijnenbaasjes doen als gezondheidscheck hier:

   

  Ik zie verder geen groenvoer staan. Konijnen vinden groenvoer heel lekker. Niet elk konijn kan tegen alles of wil alles eten.
  Er is veel groenvoer wat afval is voor ons mensen (groene gedeelte van de bospeen, groene stukken van de bloemkool, schillen van appels en peren (met mate) e.d.) dus dat kan je makkelijk geven. Je kan ook dingen planten of zaaien voor de konijnen. Begin altijd rustig met proberen waar ze tegen kunnen, stap voor stap.

   

 4. Even uitkijken met de peen. Hoewel ze er razend enthouisast van worden, zitten er in wortels vrij veel suiker voor konijnen.

  Nu er darmproblemen zijn, wil je eigenlijk alles wat d'r in gaat d'r in hebben, maar het liefst geen dingen die veel suikers hebben en/of zwaar zijn voor de darmen (zoals kolen/brocolli e.d.).

   

  Fijn dat er wel wat gegeten wordt, maar misschien is er toch een extra zetje nodig. Zeker peterselie staat ook bekend als eetlust opwekkend bij konijnen, dus als je het in de tuin hebt staan (of hebt gekocht), ook lekker geven.

  • Bedankt 1
 5. Ik ben blij dat het relatief gezien best goed gaat met Lio. Hij is de operatie goed doorgekomen zo te horen.

  Natuurlijk zou het fijn zijn als het in 1x 100% goed was gegaan maar het klinkt toch alsof er al een heel stuk geheeld is.

  Nou duimen dat die ontsteking gewoon lekker opgelost raakt en hij zich weer 100% fit en happy voelt. 🤞

   

  Leia inmiddels ook alweer een beetje ontdooit?

 6. 44 minuten geleden, Lappie2 zei:

  Was een wonder hihi. Ook dat hij gewoon toeliet hoe ik aan zijn staart zat. 🥰 

   

  Zal vast eenmalig zijn geweest😜

   

   

  Nee joh, hij begint te wennen aan zijn spa-behandeling. Nog even en hij duikt gewoon dat badwater in 😛 

   

  Vlassige of vieze staartjes zijn echt heel lastig. En het is ook zo verschillend per konijn. Die van Lodewijk was echt diep terug geschoren, maar die heeft nu een mooie schone pluim. Scarlett had 1 plekje en daar vinden we nog steeds vlassigere haartjes. 🤔. Bij mijn man gaat ze nu heel demonstratief op d'r kont zitten zodat hij er niet bij kan. Bij mij doet ze haar staart lief omhoog zodat ik kan voelen wat er aan de hand is. 🙄

 7. Wat verdrietig en vervelend. Het blijft de natuur - maar dit stukje is echt niet leuk.

   

  Ze vragen elke keer hier of mensen iets neer willen zetten voor egels, maar ja, als je heel stedelijk woont, dan heeft iedereen schuttingen. Dus hoe die egels dan binnen moeten komen... Al zijn er geloof ik nu ook weer speciale uitsparingen die je kan kopen voor je schutting. Maar dan heb je straks ook weer poezen of iets anders binnen en onze konijnen zouden er doorheen kunnen. Dus voor ons geen egelhuisjes en schuttinggaten.

 8. Ik kweek best veel.


  Ze hebben nu een eigen graafstuk daar staat in:

  • laagblijvende mini rozen
  • Brunnera (zouden ze niet zo lekker moeten vinden, maar oh oh oh, gelijk een happen eruit)
  • Munt
  • Rozemarijn
  • Wilg
  • en volgens mij nog peterselie? Had zo'n 6 pack kruiden gekocht.

  Dan heb ik ook nog groenten/kruiden bakken aan de muur met:

  • munt
  • salie
  • aardbei
  • peterselie
  • oregano
  • tijm

   

  En dan heb ik nog in de tuin:

  • Rozen op stam
  • Klaver
  • Dovenetel
  • Rozemarijn
  • Druif
  • Violen

   

  Oh en mijn man heeft in zijn groentenbakken:

  • Kontjes Paksoi
  • Kontjes Bleekselderij
  • en mogelijk nog iets anders wat overblijft

   

  En binnen hebben we:

  • Graslelie (uit stek, telkens meer)
  • Schildpadbloem

   

  En dan ben ik nog op zoek naar weegbree en wat andere dingen voor hen. En ik heb nog graszaad wat ik moet zaaien.

   

  Ik heb niet zo'n grote tuin - zij worden gewoon verwend. 😅 Ik krijg van bevriende tuiniers in het snoeiseizoen lekker druiventakken (met blad), wilgentakken (met blad), rozentakken (met rozen eraan). Allemaal onbespoten en dus veilig.

 9. Ik snap het verhaal niet helemaal van geen darmproblemen, maar ook geen poep. Waren zijn maag/darmen zo leeg dat er geen keutels waren?

  Het blijven verzitten duidt op pijn, maar waar komt die dan volgens de dierenarts vanaf? Is er een foto gemaakt om te zien of er niet ergens een verstopping zit?
  Zeker met plastic/papier eten, zou ik me daar wel zorgen om maken.

   

  Haakjes geven vaak daarna afwijkend gedrag als het gaat om darmproblemen. Sommige konijnen zijn bang om weer te eten (pijn), andere hebben al wat langer niet goed gegeten of reageren op de narcose waardoor de buik/darmen kunnen opspelen. Maar tussen 19 maart en 13 april zit bijna een maand, dus dat lijkt me niet heel logisch. 

   

  Mag je Pim aanraken? Kan je evt. zijn buik masseren om te kijken of hij zich beter voelt? Mocht er gas zitten en/of een verstopping dan kan dit helpen.

  Hoeveel pijnstilling krijgt Pim nog? De meeste is binnen een paar uurtjes weg, dus dan kan het dat Pim nu weer pijn heeft.

   

  Welke acties heeft de dierenarts gedaan om de diagnose te stellen vandaag? Is de maag gevoeld voor gas, zijn er foto's genomen e.d.?

 10. Scarlett is een knuffelkont. Ze vraagt erom, gaat er voor zitten, tikt me extra aan, springt op schoot en heeft zelfs plekjes in de ren waar ze het liefst zit om geaaid te worden. Als ik niet genoeg aai, dan is ze echt wel wat humeurig. Er wordt op het raam/deur gebonst of ik wel kan komen aandacht geven. Zo was ze al in het asiel, maar hier thuis is het nog erger geworden. 😅. Ze wil overal geaaid worden, maar over de wangen vindt ze super fijn. Altijd knarsentanden hier.


  Lodewijk wil het liefst geaaid worden als hij geflopt ligt. Dan gaan zijn oogjes dicht en zijn koppie naar beneden en dan moet ik van kop tot staart aaien. Verder komt hij vaak buurten en dan wil hij liever dat je met hem springt, maar aaien wil hij dan ook weleens. Soms gaat hij er dan ook wel toch voor liggen. Ik mag meer aaien dan mijn man. Die heeft hem een aantal keer opgepakt, dus daar is hij nog steeds alerter bij.

   

  Het is heel leuk om aaibare konijnen te hebben. Mijn jeugdkonijn sprong op schoot, ging van je schoot naar je nek liggen en wilde dan rustig 30 minuten geknuffeld worden. Was hij klaar dan sprong hij er weer af en liep hij naar de deur. Kon hij weer lekker buiten spelen. Beide konijnen doen dat nog niet, maar goed, het zou best kunnen dat dit straks ook wel komt.

 11. @Lappie2 @Bunniesarecute

   

  Lodewijks charme offensief is altijd indrukwekkend. Iedereen vindt hem zo lief en zo schattig.

  Terwijl hij als echte deugniet altijd streken uithaalt, Scarlett voor haar hoofd slaat met knaaghout, knaagt waar het niet mag, op mijn rug is gesprongen en zelfs de dierenarts heeft gebeten. 😂🫣. Ik kan wel echt altijd met hem lachen.

   

  In de tussentijd is mijn diva wel een diva, maar Scarlett is ook echt een knuffelkonijn. Dus vooral kinderen vinden haar de liefste, omdat ze haar mogen knuffelen. 🥰. Ze is ook heel rustig, zeker als ze te eten krijgt.

   

  Ik vind ze alletwee geweldig en gelukkig vinden ze elkaar ook geweldig. SchattigSamen.jpg

  Op de voorste boomstronken ❤️. Er zitten nog lagere achter ook, daar staan er nu 4.

  • Vind ik leuk 7
  • Haha 1
 12. 25 minuten geleden, Bunniesarecute zei:

  Zou ik misschien mogen vragen wat voor hout dit is en/of waar je zoiets vandaan kan halen? Super leuke opstelling namelijk!! Ze zien er zo blij uit 😂


  Het is wilg. We hebben voor de deur ook een opstelling van 4 of 5 stammen (volgens mij heeft mijn man 1 weggegooid - daar kwamen paddenstoelen in).  
   

  Eerste 2 kwamen van iemand die ze al jaren in de tuin had om potten op te zetten. Andere 10+ kwamen van iemand wiens zoon hovenier was en regelmatig stammen had. Zij had een nieuw konijn geadopteerd, maar haar Vlaam bleek een hart probleem te hebben en is overleden net na de narcose voor zijn castratrie. Ze was blij dat haar set van heel veel stammen weer naar konijnen ging. Kleinere hebben ze aan geknaagd, grotere hebben we afgeschuurd en geplaatst in onze ren. 

  • Vind ik leuk 1
  • Bedankt 1
 13. 1 Bakje Konijn Nr. 244 graag - oftewel Lodewijk houdt wel van slapen in zijn bakje

   

  Scarlett slaapt echt bijna nooit, maar dan ook nooit, in onze kattenbakken die als toilet dienen. Ze zit er weleens in, om te eten en dat is het dan ook wel. Ons meisje ligt liever op de stenen voor de grote bak (waar beide kattenbakken in staan) of gewoon lekker buiten. Waarom zou ze in het hok gaan zitten als ze ook kan genieten van de buitenlucht? Met evt. bescherming voor haar koppie onder de wilgenbrug of wilgentunnel. De enige foto van haar die ik heb, is die van eerder in dit topic met Oud en Nieuw.

   

  Lodewijk, kloukleum die hij is, zit dus wel veel vaker in het hok en houdt ook duidelijk van een zachter kontje. Ik zie hem wel regelmatig op hooi buiten liggen als een vogel op zijn nestje. We gebruiken zelf geen handdoeken of andere dingen, omdat hij een buitenkonijn is en omdat Scarlett daar gewoon gaten in bijt. Mijn man doet dus ook af en toe wat hooi of extra stro in de bak, zodat Meneer een luxe slaapplek heeft.

   

  Nu was hij dus afgelopen zaterdag met het lekkere weer even in de tuin bezig, waarbij hij af en toe naar binnen en naar buiten moest. De konijnen hadden het warm en geen zin om elke keer tegen te houden, dus die bleven in het hok zitten. Ik zat boven wat anders te doen.


  De timestamps tussen deze foto's is vaak een minuut of 15-25, wat het nog hilarischer maakt. 🤣. De kwaliteit is wat minder, want hij had hem dus ook echt slapend gefilmd en ik heb screenshots gemaakt. Scarlett lag ervoor te slapen, als een loaf 🙂 

   

  LodewijkBakje1.jpg

  Ja, ik ben nog wakker hoor.

   

  LodewijkBakje2.jpg

  Het leven is wat hard - ik denk dat ik me een beetje slaperig voel

   

  LodewijkBakje3.jpg

  ZzZzzZZzZZ

  LodewijkBakje4.jpgOmgedraaid ligt toch lekkerder ❤️

   

  Ik vond het zo schattig dat hij, als een kindje in zijn bedje, heen en weer draait. Bij het filmpje zie je dan ook zijn staartje een keertje heen en weer gaan. Hij wil nog weleens twitchen in zijn slaap - dan zie je echt schokken lopen. Mijn man vond dat de eerste keer dat hij het zag doodeng. Hij dacht: help, mijn konijn krijgt een toeval, maar nee hoor, Lodewijk droomt gewoon.


  Bakkie konijn is het hier dus soms 🥰

  • Vind ik leuk 2
  • Haha 5
 14. 46 minuten geleden, knaagjeknabbelsuddenly zei:

  Van die boomstammen krijg ik inspiratie voor de nieuwe ren😍. Geweldig.

   

  In het oude topic stond het verhaal van hoe we van 2 boomstronken (gehad van iemand) naar iets van 7+ gingen. Niet alles was bruikbaar, maar ze vinden ze echt heel leuk. Ze mogen er aanknagen, maar springen, zitten, liggen e.d. wordt dagelijks gedaan. We hadden eerst een krukje van plastic, maar ik vind dit toch wel mooier staan en leuker. Alleen verplaatsen is vrij zwaar en af en toe moet ik wel een beetje schuren, want ze worden wel groenig (mos/groene aanslag).

   

  @Bunniesarecute

  we hebben dit oude bakje gratis van iemand gehad die een upgrade ging doen. We willen nog steeds een nieuwere camera, want soms springen de konijnen te snel en kan hij het niet bijhouden. Ook zou ik het leuk vinden om vanaf de andere kant te filmen. Met de grote tuinverbouwing hebben we meer mogelijkheden, maar we hebben nogal wat klussen dus ik denk dat het wel even duurt voordat dit gedaan wordt. Maar als mijn man iets leuks ziet op Marktplaats kan het zo maar snel geregeld zijn!

   

  Ik kan iedereen camera's aanraden, want die gekke dingen die ze uitspoken, daar ben je vaak zelf te laat mee én het is heel fijn om overal ff te kunnen spieken hoe het met ze gaat.

  • Vind ik leuk 1
 15. 6 uren geleden, Bunniesarecute zei:

   

  maar wc papier mogen konijnen dus niet hebben? Heeft iemand anders nog een idee voor (goedkoop of gratis) nestmateriaal? Of gewoon wat zachts in de huisjes ofzo 😁

   

  Je kan altijd hooi/stro of hennep doen, maar je hebt kans dat ze dan gaan plassen. In een snuffeldoos kan je ook ballen stoppen (bij grote konijnen) of ping pong/stuiterballen (bij kleinere konijnen), daar kunnen ze dan in graven. Er zijn echt heel veel leuke filmpjes te zien van konijnen in ballenbakken ❤️

 16. Zo'n rood neusje ziet er niet goed uit. Er is denk ik ook snot, dat is soms wittig en soms doorzichtig, dus dat is lastig te bepalen. Zijn de pootjes ook kleverig?

  Verkoudheid in konijnen is niet zo onschuldig als bij mensen. Wij zijn gewend: ff niezen en gaat vaak vanzelf wel weer over.

   

  Konijnen ademen echter alleen door de neus, dus ze kunnen het flink benauwd krijgen. Ze ademen alleen via het bekje als ze doodsbenauwd zijn en naar adem gaan happen. Ze kunnen dus niet zoals wij relaxt door de mond ademen als de neus verstopt is. Ook kunnen ze stoppen met eten vanwege de snot. Dan krijg je een veel grotere en sneller acuut probleem. Daarnaast kan snot besmettelijk zijn en dan heb je 2 zieke konijnen straks. Ook kan het snot chronisch worden als je het niet laat behandelen.

   

  Mijn advies: dierenarts vandaag bellen en met beide er naar toe. Als je een mandje hebt gekocht waarin ze getild moeten worden, kies dan eens voor een kattenvervoersbak en/of hondenvervoersbak. Daar kun je ze inlokken met iets lekkers en ze er gewoon in laten lopen. Scheelt weer stress voor in de toekomst.

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .