Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
  • Items

    2.864
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    79

Berichten die geplaatst zijn door bunnyempress

  1. Ik zou ze een aantal dagen / 2 weken in het verblijf laten. Niet alle konijnen kunnen het aan om een veranderd territorium te hebben.

    Dan gaan ze soms gelijk of soms een paar uur erna of ervoor jagen. Als je na die 2 weken rust ziet, dan moet je helaas kijken of je het verblijf permanent kan vergroten.

     

    Er is wel een verschil tussen jagen wat problematisch is en met elkaar rennen. Ik heb een idioot die altijd wil spelen en dan dus achter het vrouwtje aanrent, maar als zij dus bijv. ergens op springt dan sprint hij nog heen en weer in de ren. Hij wil wel graag met haar rennen, maar als zij stopt, dan is hij dus niet met haar bezig, maar echt met zelf rennen. Er wordt dus ook niet gereden. Alleen gerend 😛 Als ze echt zat van zijn 'gezeur' is, dan wil ze wel op zijn hoofd rijden van: nu moet je ophouden. Er is verder geen angst, geen problemen met eten, geen plekken waar 1 van de 2 niet mag komen, geen wonden etc.. Heel af en toe ligt er dus een dot haar (minder dan 1x per maand), maar komt omdat ze beide nu enorm verharen, niet omdat er echt aangevallen is. 

     

    Veel konijnen rennen ook bij het krijgen van voedsel, dat is vrij normaal. Soms hoor je ook een vorm van grommend geluid, omdat ze opgewonden zijn. 

    Hier zijn ze super klef, liggen altijd bij elkaar (ook met hitte), houden elkaar in de gaten, slapen met elkaar etc. Vrouwtje is zijn klef-kont soms zat en dan slaapt ze in de hooitunnel, zodat hij er niet bij kan. Dan gaat hij zo dicht mogelijk bij haar liggen. Als 1 van de 2 ziek is dan verzorgen ze elkaar. Dus ik ben niet bang voor hun band, ook al rennen ze dus veel.

    • Mee eens! 2
  2. Klinkt ondanks alle dierenarts stress als een leuke dag. En nog met wat leuks in het vooruitzicht 🙂 👍

     

    Scarlett zeurt hier ook om aandacht om vervolgens mij de kont toe te keren zodat ik weet dat ze nog steeds boos is dat ze te weinig aandacht en snoep krijgt. Maar ik heb meer en gezondere keutels van Lodewijk dus het kan me niets schelen. Nou ja, klein beetje wel. 💔. Ik wil mijn meissie lekker op schoot, maar goed, misschien moet ik dan haar alleen snoep geven.

    • Vind ik leuk 1
  3. 9 uren geleden, Puk_en_Juul zei:

     

    Hij lijkt wel langzaam iets actiever, loopt weer wat meer rond en deed zelfs een paar binkies. 

     

    Dat is zeker alweer goed nieuws.

     

    Op 16-6-2025 om 12:08, Puk_en_Juul zei:

    Ik zie inderdaad nu dat ik niet heel duidelijk aangeef in mijn eerste bericht hoe het zit met hooi; die eet hij vrijwel niet. Hij knabbelt af en toe op wat hooitjes, maar verder eet hij eigenlijk alleen als ik eten recht onder zn neusje hou

     

    Dat is wel een probleem. De vezels van hooi zijn heel belangrijk en lastig op te vangen met wat anders. In dwangvoer zit wel extra vezels gelukkig.

     

    Ik zou ook doorzoeken naar een andere DA. Natuurlijk is Wilhelminapark fantastisch, maar daarnaast is een dierenarts meer in de buurt ook goud waard.

  4. Ja, maar die brokjes deden hem denk ik zeer, dus die wil hij even niet meer. Maar die tralies die zitten in de weg, dus daar moet je flink je frustratie op loslaten 😛 

     

    Je kan kijken of je iets wat lekker ruikt en hij graag eet over de brokjes heen kan strooien. Veel mensen gebruiken gedroogde kruiden/planten zoals weegbree, klaver, paardenbloem, korenbloem e.d. Dan raken ze vaak wat meer enthousiast. Al schreef je dat hij de paardnebloemblad/weegbree niet at, maar dat is denk ik vers? Ik droog zelf en koop af en toe wat bij. Dat kan je ook bij het hooi gebruiken. Als je het dus hebt, even in een waszakje of groentenzakje hangen de komende dagen, op het wasrek. Elke dag beetje heen en weer schudden (tegen schimmel) en dan na een dag of 2-3 is het droog genoeg om knisperend te zijn en kan je het gebruiken.

     

    Je kan je groenvoer kleiner snijden (als je dat niet deed), om te kijken of hij het dan beter eet. Andere mogelijkheid is om zachtere vormen van groenvoer te geven, maar als hij het niet kent is het misschien wel heftig op zijn darmen nu. 

     

    Qua omrekenen is het niet zo 1 op 1 te zeggen, want in brok zit net weer wat anders dan in groenvoer. Ik zou vooral op de keutels letten. Als die niet te klein, hard, donker e.d. worden en er geen blindedarmkeutels bij gaan liggen (teveel brok) dan zou ik het gewoon wat meer opvoeren.

     

    Wat betreft peterselie weet ik het niet precies. Maar ik weet wel dat dingen die de eetlust opwekken alsnog kunnen helpen met afvallen, omdat ze bijv. vocht afdrijven, meer energie geven (dus meer beweging), beter laten functioneren van vertering/verbranding e.d. zodat ze dus toch meer eten en ook afvallen. 

  5. 16 uren geleden, Puk_en_Juul zei:

     

    Ze hebben in z’n oren gekeken, is er nog iets aanvullends wat nodig is om een oorontsteking vast te stellen?  

     

    Nee, in de oren kijken is voldoende.

     

    16 uren geleden, Puk_en_Juul zei:

    Of ze heel goed naar zijn achterste kiezen hebben gekeken toen hij onder narcose was voor de haakjes, durf ik niet te zeggen. 

     

    Goed dat hij  onder narcose is geweest. Soms kijken ze  alleen met een kijkertje en dan dus zonder narcose. Dan horen eigenaren: het gebit is goed, maar de rest van het gebit kun je dus alleen zien onder narcose. Dan blijkt er dus bij de kiezen wat te zijn en niet bij de tanden.

     

    Hoe is het met het eten van hooi? Daar hoorde ik je niet over?

     

    16 uren geleden, Puk_en_Juul zei:

    Wat een uitgebreid antwoord, bedankt!

     

    Graag gedaan! Het is zo naar als ze telkens ziek zijn. Dan zou je wensen dat ze kunnen zeggen wat er is!

    Hoop dat je vandaag een konijnkundige dierenarts spreekt die vervolg onderzoek wil doen. 

  6. Nee, dit is niet normaal mijn inziens. In de eerste instantie is een konijn wat niet eet een noodgeval en wil je dus aan de slag met zorgen dat je konijn weer eet.

    Dan wordt er dus gekeken: is er een verstopping en/of gas en dan wordt daar op behandeld. Dat is het eerste stuk van je verhaal (metacam, emeprid + cisaral) i.c.m. dwangvoer. Als een konijn dan 100% opknapt, dan weet je niet wat de aanleiding is geweest.  Stress, iets verkeerds gegeten, de rui etc. etc. 

     

    Als er dan wel weer iets gebeurd en/of het konijn blijft matig en/of kieskeurig eten, dan ga je verder zoeken.

    Niets hards eten, raar iets uit de bek laten vallen, kwijlen, tranend oog  -> tanden nakijken, ook onder narcose (achterste kiezen). 

     

    Na een tandbehandeling kan het wel 2-3 weken duren voordat een konijn weer goed eet, want eerst is het gevoelig. 

     

    Bij raar blijven eten of telkens buikpijnklachten, zeker keutels laten onderzoeken zoals @happy211 zegt.  Dit was bij mijn konijn aan de hand. 2-3x niet goed eten, soms zelf oplossen, soms met medicatie, uiteindelijk wormen.

     

    Als er geen aanleiding is bij tanden of bij ontlasting, dan wordt er soms goed gekeken naar bijv. pijnklachten.  Daar gaan ze ook minder van eten. Als je metacam ophoogt en de eetlust neemt toe, dan gaan ze vaak daarna kijken of ze op een röntgen foto kunnen zien of er iets van artrose of andere dingen zoals botontkalking te zien. Ook kan een oorontsteking zorgen voor minder eten én minder bewegen, dus ik weet niet of daar op gecheckt is?

     

    Hij is 5, dat is vrij jong, tenzij je  een groot ras konijn hebt (Vlaamse Reus etc.). Het is soms even zoeken om te vinden wat het probleem is, maar je konijn zo belabberd laten, dat ken ik echt niet van een dierenarts.

     

    Als hij voldoende eet en niet afvalt, is het in principe geen spoed, maar ik zou een konijnkundige dierenarts bellen ter overleg. Daar kan je eerder terecht en Rotterdam - Utrecht is best een eind voor een  konijn.

  7. Lodewijk wil ALLES wat zoet is. Schillen van peer, appel, mango.. het maakt hem niet uit.
    Banaan! Top! Aardbeien en aardbeien kroontjes? Kom maar op. Stukjes gedroogde ananas? Geef maar.

    Scarlett is niet zo'n zoetekauw, dus die laat het wat meer liggen vaak. Ze kiest liever voor andere dingen.

     

    Op dit moment krijgen ze weinig, want ik blijf me zorgen maken over de darmen van Lodewijk.

    Dus is het terug naar de basis: gedroogde weegbree, verse wilg, druivenblad en regulier groenvoer.

    Oh en heel af en toe klaver. 

     

    Een van de twee heeft de uitloper van de aardbeien gekortwiekt.. tja, als je naar beneden gaat hangen, dan ben je het 'haasje', met die vraathazen van mij. Ik verdenk Scarlett maar het is denk ik niet op de cam te zien. toch op de cam gevonden.. excuus Scarlett, het was Lodewijk!

  8. Scarlett wil ook altijd per se niet in de reismand plassen en die rent dus ook z.s.m. naar het hok als we weer thuis zijn.

     

    Als Kleine dat ook doet, en je bent bang dat het zijn plas is, zou ik zeggen:

    Even in de reismand voor de normale DA heen en weer tijd, dan hem boven eruit laten zodat hij gaat plassen. En dan in de toilet ff geen bodembedekking zodat je op kan zuigen. Leeuw even beneden houden.

     

    Dan heb je snel resultaat en hoef je niet elke keer heen en weer om te kijken en/of de ene heel lang in de reismand houden.

  9. 2 uren geleden, Evee zei:

    Finn is duidelijk niet fit. Hij is niet zichzelf. Blij dat ik gewoon thuis kan werken.

     

    Fijn dat je het in de gaten kan houden. Ik hoop dat Finn zich gauw beter voelt bij de lagere dosering.

    Aan de ene kant *konijnendropjes*  dat ze niets in zijn bloed vinden, aan de andere kant fijn dat er niets echt heel fouts aan de gang is.

  10. Goed nieuws... niet alleen voor konijnen.

     

    Gemeente Den Haag gaat €300 vergoeden aan dierenartskosten als je een ooievaarspas hebt (gratis voor laag inkomen).

    Ook bijv. voor euthanasie. Niet alles 100%, maar dan wel 50%. Meer dan 25 dierenartsen in Den Haag doen er aan mee.

     

    https://ooievaarspas.nl/ooievaarsregelingen/informatie-over-ooievaarsregelingen/tegemoetkoming-dierenartskosten/

     

    Zag ik op het kortingsforum waar ik lid van ben.

    • Vind ik leuk 1
  11. 9 uren geleden, To van de Veluwe zei:

    Misschien kan ik rijden. Maar eens kijken.

    Als je het niet vertrouwt / niet ziet zitten en er is even niemand die je kan helpen, kan je overwegen om de dierenambulance te bellen. Die zijn gewend dieren te vervoeren en willen vaak prima helpen, afhankelijk van hoe druk ze het hebben. Soms wil een dierenarts ook wel even aan huis komen prikken, als het alleen vaccinatie is.

    • Bedankt 1
  12. Ai, dat is sneu. Ik zou zeker bellen. Wat raar idd, geen bijsluiter?

     

    Wij krijgen zelfs bij het dwangvoer kopen de vraag voor welk konijn het is,  zodat ze het in het dossier kunnen zetten.

    Mijn man: het is voor de EHBO doos. Assistente: zet wel op Lodewijk, die is degene die het vaakst ziek is.

    Braaf stickertje erop. Arme Lodewijk.

  13. Hoeveel keutels zie je en welke kleur/maat hebben ze vergeleken met normaal?

    Ik weet dat jouw jongens elkaar vaak nadoen, dus als je kleine niet vertrouwt, dan zou ik zeker hem ook  aan de dwangvoer doen. Ik baalde ook dat ik Lodewijk zo lekker had geaaid, maar die bleek dus ook ziek  te zijn.  Dus ik vind dat nu dus ook verdacht. 

     

    41 minuten geleden, Lappie2 zei:

    Babysimethicone

     

    Dat is volgens mij vergelijkbaar met Infacol. In de USA gebruiken ze dat wel bij gasbuiken, maar hier wordt het afgeraden. Als je op infacol zoekt zie je ook topics hier op bunnybunch. Zelf heb ik er geen ervaring mee.

     

     

  14. 2 uren geleden, Lappie2 zei:

     

    Is het beter om hem toch nog wat dwang voer te geven om de normale keutels op gang te brengen?

     

    Het is andersom. Dwangvoer zorgt voor kleinere zwarte keutels. Als hij weer meer hooi/groente/normale brok gaat eten, wordt het weer normaler. Dus vooral veel andere dingen aanbieden & water. Dwangvoer is nodig als bijvoer als hij te weinig eet en je te weinig keutels ziet of als 100% vervanging als hij helemaal niets  eet.

    • Bedankt 1
  15. 4 uren geleden, Lappie2 zei:

     

    Ging iets ernaast en dat heb ik op zijn tanden gesmeerd.. Dochter was er deze keer bij en heeft zijn koppie iets vast gehouden maar het ging aardig snel. Nu nog bedenken hoe ik hem die zwarte pasta ga geven vanavond...denk ook maar op mijn vinger en op zijn tanden smeren.

     

    Arm konijnen kind... meestal helpt wat ze lekker vinden en wat veel geurt. Dus basilicum blad, venkel, pastinaak etc. 

    Dan ruiken ze het niet en dan kom je er langer mee weg. Lodewijk houdt echter niet van pasta, dus dat moet ik heel dun smeren,  anders voelt hij het op zijn tanden en krijg je zo'n jakkes-snoet en dan laat hij het gauw liggen.

     

    12 uren geleden, Lappie2 zei:

    Met credit card ook lijntjes gemaakt? Hihi😂

     

    Nee, wel over gelachen. Vooral erg toen er even mensen langs kwamen die geen Nederlands praten. Nee, echt, dit is voor het konijn. 😛 

    Gelukkig lag het doosje ernaast met een hond erop afgebeeld. 🫣

     

    • Haha 1
  16. 11 minuten geleden, Lappie2 zei:

    Nummer 1😂😂😂😂 Cartel check hihi

     

    We moeten blijven lachen, en hij was het ook echt aan het verpoederen 😛 

     

    12 minuten geleden, Lappie2 zei:

    Ab kuur moet hij volledig innemen, daarom zei de da beter met spuitje dan weet je zeker dat alles er in gaat.

     

    Als je toch liever met spuit wil werken, dan zou ik de banaan truc doen. Als hij van banaan houdt tenminste. Spuitje licht in de banaan drukken. Dan ruikt het naar lekkers. Sommige mensen doen ook echt mini stukje in. En dan gewoon whappa, doorspuiten met die nare medicijn rommel.

     

    Je kan ook kijken of komkommer of andere prut wel opgelikt wordt via de spuit. 

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .