Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
  • Items

    2.749
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    78

Berichten die geplaatst zijn door bunnyempress

  1. 10 uren geleden, To van de Veluwe zei:

    Ik geef pastinaak etc altijd in stukken. Ook de appelschil scheur ik in diverse gedeelten

     

    Je  vergeet dat ik 1 super slim sluwe gluiperd heb en 1 pleasing lomperik die een beetje duf is.

    Natuurlijk snij ik het in stukken, maar dit is de tactiekenlijst van de afgelopen jaren:

     

    Tactiek 1: bak met groenten, alles in gelijk gesneden delen

    Scarlett pakt het lekkerste eruit - Lodewijk danst tevreden en afgeleid heen en weer, want jij bent in de ren en er zijn snacks *yay* en hij laat de helft uit zijn bek  vallen.

    Pastinaak score: Scarlett 2 Lodewijk 0.

    @bunnyempress score:  irritatie niveau hoog

     

    Tactiek 2: bak met groenten, extra lekkere groenvoer  los gegeven, eerst aan Scarlett

    Scarlett pakt het netjes aan. Lodewijk rent achter haar aan, want spelen én zij heeft eten, dus proberen af te pakken.
    Ik ren hopeloos er achter aan om hem zijn stuk te geven, maar dat lukt vaak pas later en Scarlett eet het eerder op en dan komt ze het bij hem snaaien.

    Pastinaak score: Scarlett 1,5 Lodewijk 0,5.

    @bunnyempress score:  irritatie niveau hoog, energieverspilling hoog

     

    Tactiek 3: bak met groenten op schoot, extra lekkere groenvoer  los geven aan Lodewijk

    Scarlett springt op schoot. Vaak op zo'n manier dat Lodewijk er niet bij kan. Lodewijk danst om je heen. Je geeft hem dan het lekkerste  en dan blijf je Scarlett aaien. Zolang ze maar extra aandacht krijgt is ze niet zo geneigd om weg te springen en zijn eten te snaaien. Dat gebeurd misschien 1 van de 10 keer. Lodewijk laat de helft uit zijn bek vallen, maar na het aaien ruim je dat gewoon weer op en dan geef je het alsnog aan hem.

     

    Pastinaak score: Scarlett 1 Lodewijk 1. en heel soms  Scarlett 1,25 Lodewijk 0,75

    @bunnyempress score:  irritatie niveau laag, energieverspilling laag

     

    Maar toen werd ik zwanger en toen kon ze niet meer  op schoot.  En nu heb ik een baby in de draagdoek, dus kan ze ook niet op schoot. Dus toen moest ik weer wat nieuws verzinnen.

     

    Huidige tactiek: bak met groenten, extra lekkere groenvoer  los gegeven, eerst aan Lodewijk

    Lodewijk pakt het netjes aan en rent weg omdat het het lekkerste groenvoer is. Scarlett bleef wachten op haar stuk, want ze is slim, dus ze weet dat ze ook krijgt. Ze eet het dan zo snel mogelijk op en gaat het dan bij hem stelen.

    Pastinaak score: Scarlett 1,25 Lodewijk 0,75

    @bunnyempress score: acceptabel, irritatie niveau laag, energieverspilling laag.

     

    Alleen nu heeft ze dus bedacht hoe ze die tactiek dus kan verslaan. Door de pastinaak te laten vallen, die bij Lodewijk op te eten en dan die van haar later te eten.
    🤯 Gluiperd dat ze is.

    Pastinaak score: Scarlett 1,75 Lodewijk 0,25

    @bunnyempress score: irritatie niveau super hoog 🤯, energieverspilling laag.

     

     

  2. Lijkt me trouwens wel geinig. Ik ken Sjaak alleen als mannen naam. Loeki ken ik als mannen en als vrouwennaam. 
     

    Sta je straks net als ik eindeloos uit te leggen, nee, Sjaak is het vrouwtje. Vanwege de naam die het asiel heeft gekozen. 
     

    (hier is het eindeloos - nee die rode is Lodewijk - niet Scarlett. En ja, die kleinere is het mannetje) 

  3. Oh, wat is Scarlett toch altijd een gluiperd. 😂🤐 Ik probeer altijd beide konijnen het groenvoer dat ze het lekkerst vinden tegelijkertijd te geven. Lodewijk weet dat Scarlett sneller is, dus meestal rent hij weg met zijn pastinaak, zij eet die van haar op en dan gaat ze naar hem om te stelen wat hij nog niet op heeft. Soms laat hij die van hem van vallen, en dan gaat hij naar haar om die te proberen te stelen.

     

    Vandaag zag ik nieuwe tactiek van Scarlett.

    Ze liet haar pastinaak vallen.

    Ze jaagt Lodewijk de hele ren door om zoveel mogelijk zijn pastinaak af te pakken en te eten.

    Inclusief naar achteren lopen in de hoop dat hij haar kwijtraakt en ze nog meer kan eten.

    Pastinaak op en hij loopt het hok in. Ze blijft ervoor staan om te checken of hij daar blijft.

    Vervolgens gaat ze gauw haar pastinaak terugzoeken en eten. Lodewijk kwam wel uit het hok, maar toen had ze hem al bijna op en toen gingen ze dus weer samen rennen.

     

    Ze is echt echt echt een gluiperd. Filmpje houden jullie nog van me tegoed, mijn man moest nog iets oplossen met onze internet dingen.

    • Haha 1
  4. 8 uren geleden, To van de Veluwe zei:

    Haha zouden de konijnen van tegenwoordig moeilijker zijn dan die van vroeger?

     

    Ik denk dat er nu meer problemen zijn, omdat mensen vroeger gewoon 1 konijn hielden, terwijl dat dieronvriendelijk is.

    Het ene konijn is denk ik wel duidelijker moeilijk dan het andere. @happy211 helaas hoorde wij zo'n verhaal ook bij de opvang.

    Dat de konijnen gelijk veel ruimte kregen in de tuin, beide een hoek als territorium kozen en toen brak de koppeling en werden ze weer terug gebracht.

    Voor opvangen niet leuk, want dan heb je echt geïnvesteerd in een koppeling en dan is nog maar de vraag of het opnieuw lukt en/of dat mensen weer terug willen adopteren. Want een heftig territoriumgevecht is echt niet leuk om te zien.

     

    Scarlett was echt moeilijk, dus ik ben blij dat ze haar likslaaf heeft gevonden en tevreden is met hem.

    Ze steunen elkaar echt en het is dikke liefde daar. Ook bij ziekte, dus dat scheelt een hoop.

  5. 12 uren geleden, Basso zei:

    Dank voor je reactie @Evee. Dan gaan we een konijn afstaan en de ander opnieuw koppelen.

    Heeft een van jullie goede ervaringen met ofwel Het Knagertje in Den Haag of Het Knaaghof in Rijswijk?


    Knaaghof is fantastisch. Onderdeel van de dierenbescherming. Eerlijk over het karakter van de konijnen. Goede kenners over hoe je met konijnen omgaat. Streng over wat konijnen nodig hebben. Ze hebben het druk, maar je mag wel gewoon bellen of mailen over hoe het met de koppeling staat. 
     

    Ons geweldige stel komt er vandaan. Let wel op dat als je daar adopteert je wel 1x gebeld wordt door de dierenbescherming of je wil doneren. 
     

    Knagertje heb ik geen ervaring mee. Er is een heel naar verhaal over hen van een paar jaar terug. Met dieren die zijn gestorven van de hitte stress. Ongetwijfeld hebben ze goede bedoelingen, maar ik wilde dat niet ondersteunen. Misschien niet aardig van mij, maar ik zie beroepsmatig heel vaak echt lieve mensen en leuke vrijwilligers, maar toch incompetentie die problemen veroorzaakt. Dat vind ik een moeilijke combinatie. 

  6. 33 minuten geleden, Piku zei:

    Dus ik wacht gewoon af, maar ik ben wel benieuwd of anderen dit ook gehad hebben en hoe dat uiteindelijk af liep.

     

    Ik heb veel van de vroege koppeling tussen Lodewijk & Scarlett niet gezien. Want zij moesten ivm de wintervacht 2-3 weken blijven bij de opvang.

    Mijn stel is super super klef, maar af en toe heeft Scarlett genoeg van hem en dan gaat ze ergens zitten waar hij er niet naast kan. Maar 9 van de 10 keer vind ik ze op/in/naast elkaar, zelfs als er meer ruimte is. En als 1 van de 2 ziek is dan zorgen ze voor elkaar. Scarlett wast Lodewijk dan opeens extreem veel en dan kijkt ze zo naar me met zo'n blik van: "Hij is stuk - hij doet het niet meer". Meestal geeft ze hem namelijk 2 likjes en dan eist ze een wasbeurt van 300 likjes terug. En toen Scarlett niet lekker was bleef Lodewijk maar hulpeloos naast haar zitten zo van: "Help, ze is zo mat en niet ok, en ik vind dat niet fijn". Dus die twee gaan altijd met elkaar mee naar de dierenarts en kunnen echt niet zonder elkaar.

     

    Scarlett heeft echter vrij veel koppelingen gehad, omdat ze extreem dominant is naar andere konijnen. Naar mensen trouwens ook 😆. Veel moesten dus afgebroken worden ivm grommen e.d., maar ook angst aan haar kant, want zo is ze ooit eens over het hek van de koppelruimte gesprongen. Bij 1 koppeling sprong het andere konijn van blijschap binkies op dag 1, maar op dag 2 had ze hem de hoek in gedreven omdat ze wilde dat hij haar likte en dat zag hij niet zitten. 4,5kg tegen 8kg maar goed, dame is pittig!

     

    In principe is desinteresse vaak voldoende om ze daarna een fijne band op te zien bouwen van wat ik heb begrepen vanuit de opvang, wat je meestal na 2-3 weken wel echt moet gaan zien, met steeds meer interesse in elkaar. Wel blijft de band zich steeds verder opbouwen, dat is niet klaar na 3 weken zeg maar. Als je dat niet ziet, dan is er nog steeds een kans dat ze kleffer worden, maar mogelijk niet zo klef als je gewend bent. Je zou dan ook moeten overwegen hoe lang je wil wachten, want het afstaan van een konijn wordt steeds moeilijker. 

     

    Ons werd gevraagd om de ruimte eerst klein te houden, omdat Scarlett zo dominant is en ze bang waren dat ze elk 1 hoek zouden gaan opeisen. Het is denk ik ook veel lastiger als je eerst een enorm klef stel hebt gehad om er op te vertrouwen dat ze elkaar ook echt straks meer gaan mogen. Als je geen verbeteringen ziet, dan zou ik wel aan de bel gaan trekken na een week of 2. Ik zou wel weer per se een klef stel willen, want ze zijn gewoon zo enorm leuk samen, en je ziet ook hoe gehecht ze aan elkaar zijn. Dan vind ik een 'we zijn meer naaste buurtjes'-koppeling niet voldoende. Maar ja, er zijn hier ook heel veel goede opvangen in de buurt, dus het is ook makkelijker om het opnieuw te proberen. Ik hoop nog heel lang niet opnieuw te moeten koppelen.

  7. @Suus1978 Ik heb ze beide. Zo'n half kussen is een voedingskussen. Gebruik je om jezelf en de baby te ondersteunen tijdens het voeden (fles of borst). Je kan hem tijdens de zwangerschap ook gebruiken om beter te slapen, maar die van de IKEA is vrij klein. Er zijn ook formaten op lichaamsgrootte.

     

    Ik zag bij de KIK een leuke mat in de folder:

    Welkom to our home met twee konijnen erop. €2.99.

    Misschien ga ik die wel halen.

  8. 7 uren geleden, Lappie2 zei:

    Dikke knuffel voor Lodewijk en Scarlett 🤗🤗


    Je kan beter mij knuffelen. Scarlett besloot me vandaag te intimideren, zo pissig was ze van de dierenarts. 
     

    Ik mocht wel haar aaien, maar niet haar kont borstelen. Ze sprong dus doodleuk het hok in, met van die zwiepende pissige achterpoten. En ze liet dus zelfs het lekkere groenvoer staan. Ik er achteraan om haar te aaien. Ze ging echt elk sprietje hooi door midden knagen (en niet eten) terwijl ze haar kont naar achter deed en me aan keek met een blik van: ik bijt jou nu niet, maar ik zou het wel kúnnen.. zie je hoe scherp mijn tanden zijn? 😡

     

    Lodewijk vond zichzelf vooral zielig want er was in zijn oren gewroet. Dus die wilde niet geaaid, maar wel rennen voor lekkers. 

  9. Oh ja, de onze zijn dus vrij groot (Scarlett is uitgerekt 85cm en springt tot 1.20 hoog), maar mocht je kleinere konijnen hebben, dan kan je evt. overwegen om hogere planten enzo neer te zetten. Daar kunnen ze dan alleen aan de stam knabbelen, maar die kan je dan met gaas beschermen. Je zou bijv. kunnen kijken naar een flamingo wilg op stam, die zijn best leuk en waren de laatste 2 seizoenen vrij hip. Ze heten ook wel bonte wilg, of officieel (Salix integra 'Flamingo'). Ziet er gezellig uit en de konijnen mogen de takken inc. blaadjes eten. Je kan ze vaak al van 120-150cm kopen in een redelijke potmaat voor een euro of €25-€35.

     

    Roos op stam kan ook, want rozen mogen ze ook, maar die zijn wel vaak heftig ingespoten met allerlei middelen, dus dan liever kopen bij een biologische kweker of einde seizoen als ze goedkoop zijn. Ze verliezen immers al het blad & de bloemen, dus het jaar daarop zijn ze vrij schoon. Takken dan niet, die dus niet voeren, maar goed, meeste konijnen willen dat ook niet. Let op dat takken die ingespoten zijn vaak wel 5-10 jaar lang gif mee kunnen dragen.

     

    Let er wel op dat je niets neerzet wat giftig is, want dan heb je dus het probleem dat het blad verliest en dat valt dan bij de konijnen en dat eten ze ook.

     

  10. Wat je kan doen is planten ophangen aan haken of aan de schutting. Gezellig en hoog genoeg. Voordeel is dat als je er planten in zet die konijnen wel lekker vinden, je ze gelijk af en toe kan knippen, wassen en voeren (als je tenminste water hebt in de ren). Onze vraathazen weten precies dat als ik naar de hangbakken met kruiden/aardbeien loop dat ze dan kunnen komen schooien.


    Daarnaast kan je een gaasnet gebruiken om te zorgen dat ze alleen de uitstekende delen kunnen eten. Maar dan moet je het wel goed vastzetten en niet konijnen hebben die slim genoeg zijn om het te slopen en/of een project er van te maken. Ik gebruik wel gaasnet, maar dan sta ik bij ze in de ren. Als ik dan snoei of wat anders doe, hou ik een oogje in het zeil dat ze zich niet kunnen bezeren, maar dan kunnen ze dus niet gaan graven bij de wortels en/of te ver door bijten.

     

    Ons oude konijn kon je dus prima door de hele tuin heen hebben zonder dat hij ook maar iets molde, die at nauwelijks planten. Voor onze huidige vraathazen hebben we dus overal permanente hekken staan... waar ze nog steeds door heen als spaghetti planten proberen te trekken.

     

    @Kolino geen probleem hoor... liever dat ze hier vreten dan dat ze stoppen met eten. Oef!

  11. 15 uren geleden, Basso zei:


    Is het nu afgelopen en moeten we één van de konijnen afstaan, of heeft iemand nog een gouden tip?

     

    Helaas. De kans dat twee (zelfs gecastreerde) rammen het goed doen samen is niet heel groot. Je bent door de verkoper verkeerd voorgelicht, maar hopelijk heeft de dierenarts je ook verteld dat je kansen niet heel hoog waren. Als je heel jonge konijnen bij elkaar zet, dan gaat dat altijd goed, omdat ze baby-band hebben en nog geen hormonen. Daarna komen de hormonen en worden ze oud genoeg om de dominatie te gaan regelen en dan kiezen konijnen echt voor elkaar OF niet. I.t.t. katten die elk een plek zoeken in een huis, doen konijnen die dat niet. Die blijven vechten en elkaar verwonden. 

     

    In principe is die dominatie strijd het heftigst als ze puberen (tot 1,5 jaar), als er eentje ziek wordt/is of als er eentje ouder wordt (dan wil de dominatie weleens omdraaien). Daarnaast zie je vaak weer dominatie onrust bij bijvoorbeeld meer geluid, maar ook in de lente, dus die hormonen komen nu op. Een andere manier waarop er meer dominatie strijd is, is bij een wisselend territorium. Je sprak over 'buiten de ren'. Als je ze af en toe meer ruimte geeft in de tuin, dan heb je ook kans dat ze telkens weer in die dominatie strijd terecht komen.

     

    Afhankelijk van hoe heftig het gevecht was, kan je kiezen wat je doet. Als ze echt als een bolletje hebben gevochten is de kans dat het nog goed komt nihil. Is er minder onrust geweest én weet je behalve lente hormonen nog een andere reden waarom er opeens onrust was, dan zou je kunnen kijken wat je nog kan doen.

     

     

  12. Lodewijk houdt zichzelf meestal in beweging, want we hebben boomstronken en tunnels in de ren. Maar we trainen natuurlijk ook met de hoepel en met samen rennen.

    Daarnaast hebben ze een eigen graafstuk, maar dat is alleen onder toezicht in de lente/zomer/herfst open voor ze.

     

    Verder houdt Lodewijk Scarlett in beweging, want hij wil graag dat ze meerent 😛 Andere dag filmpje waar hij wild zit te doen, zij onder de wilgenbrug gaat liggen en hij haar eronder uit duwt, totdat hij naast haar kan liggen verderop na het rennen 😛 

     

    Natuurlijk rennen ze ook echt naar ons toe als de deur open gaat om als eerst bij het eten, de snacks en de aandacht te zijn. Omdat we eten rondstrooien geeft dat ook beweging. 

    Op 10-3-2025 om 21:58, Lappie2 zei:

    unnels waar ze doorheen rennen. Kleine wederom wat sneller. 1 keer zo snel dat hij tegen de verwarming aan knalde 😱 Daarna heb ik de tunnel wat verschoven zodat dat nooit meer gebeurt.  Had een flinke buts op zijn neus, gelukkig niks gebroken😇

     

    Dat is schrikken! Lodewijk is een paar keer keihard tegen het hok aangevlogen ipv het hok in toen hij ergens van schrok. Met als gevolg dat ik me ook lam schrok. Inmiddels weet meneer wel beter waar het gat van de deur zit...

    • Vind ik leuk 1
  13. Ik weet nooit zo wat ik met pothangers moet... onhandig als je plant teveel groeit en ook met water geven vind ik het niet ideaal.

     

    Vroeger kocht ik veel deco, als kind, maar tegenwoordig zijn het vooral nuttige voorwerpen die toevallig in konijnen uitvoering zijn.

    Veel mensen spelen "spot de konijnen" in mijn huis. Van magneetborden tot blikjes gevuld met spullen, van dekens tot boekensteunen en van besteklepeltjes tot kopjes.

    Ik heb in elke kamer wel iets met een konijn erop. Haha. En naast de konijnen in de tuin, heb ik ook ijzeren konijnhangers waar de potten onder kunnen hangen 😛 

    • Vind ik leuk 2
    • Haha 1
  14. Småland doet het hier ook goed hoor. En bij de IKEA mag je er zelf niet bij blijven volgens mij.

     

    Ik heb wel filmpjes gezien van konijnen die in de ballenbak met plastic ballen graven, dus wie weet.

     

    Die twee van mij houden wel van graven, maar die hebben nu dus een aarde graaf-stek. Dat mag binnenkort weer, eerst de all clear van de dierenarts.

    • Vind ik leuk 1
  15. Ik moet altijd zo lachen om die twee van mij. Wel jammer dat ze dus alletwee ziek waren geworden na de vakantieopvang, maar goed. 's Nachts extra op de camera gecheckt hoe ze het deden. Lodewijk was heel actief. Hij werd de hele tijd wakker, ging wat eten, en dan weer naast Scarlett liggen. En dan werd zij wakker, zag het niet zitten, ging aan de andere kant zitten. Uurtje later werd hij wakker, ging wat eten, en weer naast haar liggen, en zo heeft hij het elke 45-60 minuten voor elkaar gekregen om telkens weer naast haar te gaan liggen. En zij maar: "Personal space, Lodewijk, dat is is een ding, donder op, ik word telkens wakker van jou".

     

    Vanmiddag wilde hij uitgebreid op het hooi liggen, want we hebben nu op 2 plekken buiten hooi liggen en in het hok bij de toiletbakken. Hoeften ze minder te lopen. Maar ja, Scarlett zat te eten en in de weg. Hij maar verliggen, maar ging niet. Enigszins geïrriteerd in haar kont bijten. Vindt ze niet erg, voelt ze toch nauwelijks. En toen... besloot hij dan maar om te gaan proberen te rijden. Maar goed, zij stukje rennen, zijn instinct nam het over, hij er achteraan rennen... staat hij zo verstoort stil aan de andere kant van de ren... met zo'n blik van.. *konijnendropjes*! Ik wilde liggen! Wat doe ik hier! Zij zat inmiddels in het hok alweer hooi te eten en hij besloot om terug te lopen en nu wel te gaan liggen waar hij wilde. En ik lachen natuurlijk. 

    • Vind ik leuk 2
  16. Op 27-2-2025 om 17:56, Annasbeestenbende zei:

     

    Dus de vraag is: is het normaal als een konijn af en toe een beetje een vochtig staartje heeft? 

     

    Wij hebben buiten konijnen die soms per se bij elkaar willen zitten of zelfs bijna in elkaar en dan heeft vooral Lodewijk een natte staart vaak. Hij tilt hem nu wel wat hoger op, want we hebben een keertje een stuk moeten scheren, omdat het te ver vervilt was. Vooral rondom de verhaarperiodes blijven ze langer natter en kunnen ze gaan vervilten/klitten.

    Ik controleer altijd of het niet rondom het plasgaatje is, want dan is de kans dat het van de urine komt wel heel groot. Als het met lopen/zitten is, dan zit het veel meer richting het puntje van de staart. Zo op 2/3. Nadat het wat droger is, droogt het vrij snel weer op. Ik check ook altijd of er niet teveel vervilting komt van het te lang nat zijn, want anders worden ze schoongemaakt hier. Droog maken is nutteloos, want zolang het regent, heeft hij hem zo weer nat. Laatst had Scarlett het voor het eerst, meerdere dagen, omdat ze zo'n verharingsrokje had, en daar werd ze idd nat. Precies langs de zijkant van de staart en bij het borstelen van het verharen kwam dat er dus uit als natte losse plukken haar.

  17. Wat super goed nieuws! Heel fijn dat het zo goed is gelopen.
    Lekker tijd om te genieten van ze. Dan maar naar een rennende Ukkie kijken 😛 

    Lodewijk was echt geen fan van ons na 1,5 week dwangvoer, maar ja, hij is te nieuwsgierig, dus hij kwam toch wel veel snoep bietsen en toen was hij toch wel weer blij met ons. Scarlett is veel slimmer, die herkent wel echt dat ze zich beter voelt/dat ze geholpen wordt, maar die heeft dus nooit wat. 

  18. @Sophietje Als mensen onze twee konijnen zien begint hier de hele litanie aan "dit is niet wat je kan verwachten als je konijnen adopteert". 

     

    Ik heb 2 konijnen beide geadopteerd uit de opvang. Scarlett is een knuffelkont. Stond ook zo beschreven in de advertentie bij de opvang. Enige reden dat wij haar mochten adopteren was dat ze slecht koppelbaar was. Ze had al meerdere koppelingen achter de rug. Het asiel wilde haar graag geplaatst hebben. Geen wonder dat ze erg gewild was, want Mw. gaat er dus echt voor liggen om geknuffeld te worden en smelt naar de grond. Geef je niet genoeg, dan komt ze omhoog om meer te eisen. Ze is een echte diva en is gek op aandacht. Ook van kleine kinderen (2-4 jaar). Ze schrikt bijna nergens van en is echt ook heel tam.

     

    Zo'n konijn is 1 uit duizenden, maar ze bestaan dus wel. Je kan er naar vragen bij de opvang, maar ze zijn natuurlijk heel snel geadopteerd.

     

    Na uren aan aandacht, is ons andere konijn nu ook van wat knuffelaandacht aan het houden. Ons voordeel is dat Lodewijk erg nieuwsgierig is en graag wil pleasen. Dus wij hebben veel met hem getraind. Clicker training is erg leuk, maar je dochter van 6 is daar nog wat te jong voor om mee te helpen. Door het trainen werd Lodewijk steeds tammer, dus nu kan je hem ook een minuut of 5 aaien, maar i.t.t. Scarlett kan hij prima zonder aaitjes leven.

     

    Een gedeelte van wat je krijgt is karakter - Scarlett is chill,  knuffelkont en veeleisend. Lodewijk is nieuwsgierig, snel angstig, maar een leuke springer. Een ander gedeelte is echt tijd en aandacht. Je kan konijnen tammer maken, door bijv. in de ren bij ze te zitten en boekje (voor) te lezen, zodat ze wennen aan je aanwezigheid en later ook aan je stem. Je kan met ze trainen (clickertraining), maar een konijn moet het wel willen. Scarlett is liever lui dan moe, die doet het echt om het gezonde snoepje en om de aandacht, Lodewijk wil echt pleasen en doet 10x het trucje, ook zonder eten. Ze kennen bij ons in (handig voor in de reisbox, maar ook de tunnel in of het hok in), op (leuk om ze te laten springen/handig voor op de weegschaal), volg (handig als ze ergens zitten waar je ze niet wil hebben), snackies (mochten ze het eten nog niet hebben geroken, dan keren ze om en komen ze  kijken ipv inbreken in huis) en ze reageren op hun namen (daarom kan ik ze niet meer veranderen). Er zijn ook mensen die ze rondjes laten draaien of andere commando's leren en ze springen bij ons ook wel door de hoepel, want Lodewijk houdt van springen.

     

    Maar de hele litanie is hier dus:

    1. De meeste konijnen komen niet naar je toe (maar de onze dus wel)
    2. De meeste konijnen zeuren niet om aandacht (maar de onze dus wel - op de deur kloppen is heel normaal hier)
    3. De meeste konijnen willen niet aangeraakt of geaaid worden (maar de onze dus wel)
    4. De meeste konijnen springen niet op schoot (maar de onze dus wel)
    5. De meeste konijnen zijn niet getraind op commando's (maar de onze dus wel)

    Vervolgens wil al het bezoek ze natuurlijk aaien, groenvoer geven en ze op schoot hebben. Van ons mag het, zolang mensen maar weten dat dit dus niet gebruikelijk is, want anders is het natuurlijk heel verdrietig als ze zelf besluiten te adopteren en dat zijn meer gebruikelijke konijnen qua gedrag en karakter. Mijn jeugdkonijn was ook heel tam, die kon je zelf oppakken en dragen, maar dat verdragen ze hier niet en heb ik ook niet getraind met ze, dat geeft teveel stress vind ik. Toen wisten we nog niet dat je ze per 2 moest houden, maar hij had wel de hele tuin voor zichzelf alleen.

  19. Op 22-2-2025 om 21:11, Cheeta26 zei:

     

    Maar bij ons was het beide in juni, vaker gaan we niet weg.

     

    Wij hebben pas 3x gedaan, 1x voor de bruiloft, 1x voor het tuinwerk en nu dus vanwege dat de zorg voor de konijnen niet echt te combineren was met de zorg voor mij en onze dochter. Dus, tja, ik snapte mijn man wel, maar ik heb ze echt enorm gemist. Zeker als ik zenuwachtig ben helpt er niets zoveel als lekker ff kroeilen met die twee knuffelkonten van me. Ik ben nu ook echt super super blij dat ze er weer zijn 🙂 Ik kijk de hele dag (en nacht) op de camera weer naar ze. ❤️

     

    Lodewijk heeft alweer veel happy binkies gemaakt, die is blij dat hij weer terug is. Scarlett begint mij langzaam te vergeven... maar goed, morgen ga ik haar kont borstelen dus zal ze wel weer licht pissig worden 😛 Zoveel aan het verharen alweer.

    • Vind ik leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .