Ga naar inhoud

Konijntjes 22

Members
 • Items

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  brownie, sprinkle en klaver.
 • Huisdieren
  Konijnen en een hond

Recente bezoekers van dit profiel

221 profielweergaven

Konijntjes 22's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

4

Reputatie

 1. Ze zitten nu alle 3 bij elkaar voor ongeveer 2 jaar nu. De 2 oudere konijnen zijn rond de 6-7 maar we weten het niet helemaal zeker omdat ze allebei geadopteerd zijn. En ze zitten ongeveer voor 3 jaar samen. Meestal gaat het goed maar als de lente er aan komt wat minder. Nooit echte ruzie maar meer dat ze achter elkaar aanrennen. Wat ook gewoon spelen kan zijn denk ik. Ik denk dat ik ze nog bij elkaar hou omdat het al voor een langere tijd goed gaat. Maar ik ga goed opletten of het goed blijft gaan. Ik vroeg het voor de zekerheid want ons plan was altijd om nog een 2de nestje te doen en daar nog een 4de konijntje uit te houden. We hebben toch besloten om dat niet te doen want ik kwam er door deze site achter dat er al genoeg konijnen zijn en een nestje niet nodig is. Bedankt voor jullie advies!
 2. Beste mensen, Ik heb nu 3 konijnen: -een vrouwje die officieel gekoppeld is aan het mannetje maar die een nestje heeft gekregen -het (gecastreerde) mannetje -een vrouwje die we uit het nest hebben gehouden Ik heb gehoord dat het beter is om in koppels konijnen te hebben, dus niet 3. Ik wil best een nieuw konijn maar ik weet ook niet of dit bij mijn konijnen handig is. Het gaat namelijk heel goed met mijn konijnen en ze hebben geen ruzie met elkaar. We hebben geprobeerd om een ander konijn bij ze te zetten maar ze krijgen daar ruzie mee. Zouden jullie ons aanraden om een nieuw konijn te krijgen? En zo ja, hoe moeten we dat goed doen. Ik heb trouwens een ren van 8,5-9 vierkante meter ongeveer en een hok. Waar ze nooit inzitten. Alvast bedankt voor jullie advies!
 3. Ik had net in de dierenwinkel snoepjes voor mijn konijnen gekocht. Toen ik thuis kwam ging ik even kijken hier omdat ik bananen chips had gekocht van Jr Farm. Meestal staat daar op waar het voor is en ik zag geen konijn staan. Dus ik vroeg mij af of ik het toch nog kon geven. Ik ging toen wat beter kijken naar topics over snoepjes maar ik kon nergens echt een topic vinden over gezonde snoepjes. En ik vroeg mij toch af wat ik allemaal kon geven. Ik heb trouwens Ertenvlokken, zomerveld (ene kruidenmix achtig iets), appelchips, wortel hips en dus bananen chips gehaalt. Dit was allemaal van jr farm.
 4. Ik las uit interesse dit topic maar ik begin nu toch wel te twijfelen. Wij hebben een aantal weken geleden onze tuin aangepast. De hele ren bestaat uit zand behalve een klein stuk waar steen ligt zodat het hok goed blijft staan. Alleen lag dat zand er al en er stonden altijd bloemen in. Is het dan wel veilig?
 5. Ik heb nu 3 konijnen en 1 ren. Er wordt 1 gebouwd waar ze later allemaal in gaan. Ik hou er 1 dus dat wordt later 4 in totaal. Als de ren af is gaat het zwangere konijn er eerst in en ja 8 weken de rest erbij.
 6. Toen ik 9 was hadden wij konijnen omdat mijn zus dat graag wilde. Wij gingen verhuisen en daardoor moesten ze weg. Toen ik 11/12 was wilde ik graag konijnen en ik beloofden er voor te zorgen. Een paar dagen later had de vriendin van mijn moeder 2 konijnen van haar dochter die uit huis ging die ik gratis over kon nemen. En dat deed ik, ik merkte wel dat ze heel erg aan het ruziën waren en dat appte ik naar haar en ze zei: ik ben ervoor naar de dierenarts gegaan en het ligt gewoon aan de puberteit. Dat kon natuurlijk helemaal niet want ze waren 3 jaar oud. Na 3 weken storten ook nog het hok in elkaar en ik kocht een hok op marktplaats wat niet eens groot genoeg was voor 1 konijn. Dat was hun nachthok overdag zaten ze in een onveilige ren. Ik heb veel fouten gemaakt maar dat veranderden toen mijn hond in de ren sprong en 1 konijn het pootje afgebeten had. Ik zat op school en mijn moeder was naar de dierenarts gegaan. De operatie zou alleen duizenden euro's kosten en inslapen en een nieuw konijn 80 dus dat hebben ze gekozen. Wij hebben toen op marktplaats gezocht en een gecastreerd mannetje gevonden die we die zelfde avond op konden halen. Hij vechten namelijk met zijn broer. Ze hadden direct een klik. Ik had vorig jaar mijn konijn zwanger laten maken en ik heb daar 1 konijntje van gehouden. Ze is nu weer zwanger en we houden daar nog 1 van. Dit is ook de laatste keer dat ze zwanger wordt want ik dacht er de afgelopen 2 keren niet aan het konijnen overschot. Over 1,5 weken gaat ze bevallen.
 7. Hallo allemaal, Wij zijn de tuin aan het verbouwen en mijn konijnen krijgen een nieuwe ren. De ren wordt 8m² groot voor 4 konijnen. Wat vinden jullie dat er in een goede ren hoort en hebben jullie nog tips voor mij? Er komt sowieso een grote zandbak en een stenen plek waar het hok stevig op staat en ze hun nagels kunnen slijpen. En wat vind jou konijn supper leuk om mee te spelen? Ik heb 2 konijnen die ik al heel jong heb gekregen en die zijn heel spelerig en ze graven veel. Maar de andere 2 konijnen zijn door mij uit nare omstandigheden gehaald en die doen niks maar alleen maar zitten. Die zijn ook al 5-6 zij de dierenarts. Edit: sorry verkeerd gezegt 1 zit nog in de buik andere 3 heb ik al (waarvan 1 1 jaar is en heel spelerig en 2 ziten de hele dag te zitten) toen ik het opschreef deed mijn hoofd het niet meer.
 8. Ik heb afgelopen zaterdag mijn konijn laten dekken. Ze krijgt dus over ongeveer een maand baby's. Ik ging net het hok verschonen en ik zag dat er al een nestje wad gemaakt. Toen ik wat beter keek naar de kleuren zag zag ik dat het van mijn jongere konijntje kwam die we vorig jaar gehouden hadden. Zei is natuurlijk niet zwanger maar mijn vraag is dus moet ik haar wegzetten voordat het nieuwe nestje komt. We hebben dan ook 2 rennen dus het wegzetten van haar word geen probleem alleen dan zit ze wel alleeb voor 3 weken ongeveer. Wat denken jullie dat handig is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .