Ga naar inhoud

Konijntjes 22

Members
 • Aantal items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Konijntjes 22

 1. Ik had net in de dierenwinkel snoepjes voor mijn konijnen gekocht. Toen ik thuis kwam ging ik even kijken hier omdat ik bananen chips had gekocht van Jr Farm. Meestal staat daar op waar het voor is en ik zag geen konijn staan. Dus ik vroeg mij af of ik het toch nog kon geven. Ik ging toen wat beter kijken naar topics over snoepjes maar ik kon nergens echt een topic vinden over gezonde snoepjes. En ik vroeg mij toch af wat ik allemaal kon geven. Ik heb trouwens Ertenvlokken, zomerveld (ene kruidenmix achtig iets), appelchips, wortel hips en dus bananen chips gehaalt. Dit was allemaal van jr farm.
 2. Ik las uit interesse dit topic maar ik begin nu toch wel te twijfelen. Wij hebben een aantal weken geleden onze tuin aangepast. De hele ren bestaat uit zand behalve een klein stuk waar steen ligt zodat het hok goed blijft staan. Alleen lag dat zand er al en er stonden altijd bloemen in. Is het dan wel veilig?
 3. Ik heb nu 3 konijnen en 1 ren. Er wordt 1 gebouwd waar ze later allemaal in gaan. Ik hou er 1 dus dat wordt later 4 in totaal. Als de ren af is gaat het zwangere konijn er eerst in en ja 8 weken de rest erbij.
 4. Toen ik 9 was hadden wij konijnen omdat mijn zus dat graag wilde. Wij gingen verhuisen en daardoor moesten ze weg. Toen ik 11/12 was wilde ik graag konijnen en ik beloofden er voor te zorgen. Een paar dagen later had de vriendin van mijn moeder 2 konijnen van haar dochter die uit huis ging die ik gratis over kon nemen. En dat deed ik, ik merkte wel dat ze heel erg aan het ruziën waren en dat appte ik naar haar en ze zei: ik ben ervoor naar de dierenarts gegaan en het ligt gewoon aan de puberteit. Dat kon natuurlijk helemaal niet want ze waren 3 jaar oud. Na 3 weken storten ook nog het hok in elkaar en ik kocht een hok op marktplaats wat niet eens groot genoeg was voor 1 konijn. Dat was hun nachthok overdag zaten ze in een onveilige ren. Ik heb veel fouten gemaakt maar dat veranderden toen mijn hond in de ren sprong en 1 konijn het pootje afgebeten had. Ik zat op school en mijn moeder was naar de dierenarts gegaan. De operatie zou alleen duizenden euro's kosten en inslapen en een nieuw konijn 80 dus dat hebben ze gekozen. Wij hebben toen op marktplaats gezocht en een gecastreerd mannetje gevonden die we die zelfde avond op konden halen. Hij vechten namelijk met zijn broer. Ze hadden direct een klik. Ik had vorig jaar mijn konijn zwanger laten maken en ik heb daar 1 konijntje van gehouden. Ze is nu weer zwanger en we houden daar nog 1 van. Dit is ook de laatste keer dat ze zwanger wordt want ik dacht er de afgelopen 2 keren niet aan het konijnen overschot. Over 1,5 weken gaat ze bevallen.
 5. Hallo allemaal, Wij zijn de tuin aan het verbouwen en mijn konijnen krijgen een nieuwe ren. De ren wordt 8m² groot voor 4 konijnen. Wat vinden jullie dat er in een goede ren hoort en hebben jullie nog tips voor mij? Er komt sowieso een grote zandbak en een stenen plek waar het hok stevig op staat en ze hun nagels kunnen slijpen. En wat vind jou konijn supper leuk om mee te spelen? Ik heb 2 konijnen die ik al heel jong heb gekregen en die zijn heel spelerig en ze graven veel. Maar de andere 2 konijnen zijn door mij uit nare omstandigheden gehaald en die doen niks maar alleen maar zitten. Die zijn ook al 5-6 zij de dierenarts. Edit: sorry verkeerd gezegt 1 zit nog in de buik andere 3 heb ik al (waarvan 1 1 jaar is en heel spelerig en 2 ziten de hele dag te zitten) toen ik het opschreef deed mijn hoofd het niet meer.
 6. Ik heb afgelopen zaterdag mijn konijn laten dekken. Ze krijgt dus over ongeveer een maand baby's. Ik ging net het hok verschonen en ik zag dat er al een nestje wad gemaakt. Toen ik wat beter keek naar de kleuren zag zag ik dat het van mijn jongere konijntje kwam die we vorig jaar gehouden hadden. Zei is natuurlijk niet zwanger maar mijn vraag is dus moet ik haar wegzetten voordat het nieuwe nestje komt. We hebben dan ook 2 rennen dus het wegzetten van haar word geen probleem alleen dan zit ze wel alleeb voor 3 weken ongeveer. Wat denken jullie dat handig is?
 7. We hebben ook al een zachte borstel geprobeerd, maar dat werkt niet goed. Mijn konijn heeft een hele dikke vacht. Bij de zachte borstel kan ik alleen op de bovenkant komen en niet goed door de vacht.
 8. Ik heb een langharig konijn. Hij heeft heel snel kliten als ik 2 dagen vergeten om te borstelen moet ik er weer wat uitknippen. Ik kreeg van andere mensen juist te horen dat ik het moet kopen.
 9. Hebben jullie ervaring met de zolux rodycare anti-klitset. Ik wil namelijk wel weten of het goede kwaliteit is voordat ik het koop, maar kan nergens reviews vinden.
 10. Ik vroeg mij af wat jullie elke dag wekelijks en maandelijks geven. Ik vind het namelijk een beetje lastig om te bepalen hoeveel snoepjes en bijvoorbeeld sloopspeeltjes (gevulde eierdoos bijvoorbeeld) ik moet geven. Ik weet ook niet of er andere dingen zijn die ik moet geven maandelijks.
 11. Ik zou daar even naar kijken ik had die nog niet gezien.
 12. Er kunnen geen roofdieren in de ren gelukkig. Ik vind het alleen niet zo'n fijn idee dat de kat misschien iets los trekt en toch naar binnen gaat of dat er iets anders gebeurt.
 13. Ik heb hem perongelijk bij voeding gezet kan iemand hem ergens anders neerzetten.
 14. Tijdens het nieuwe jaar wordt er waarschijnlijk veel vuurwerk afgestoken. Ik heb buiten konijnen en naar binnen halen is geen optie. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk stress hebben en er geen last van hebben
 15. We keken vandaag op de camera die in onze tuin komt. We zagen dat er elke nacht een kat in de tuin komt. We weten dat die richting mijn konijnen loopt maar verder gaat de camera niet. Er missen gelukkig nog geen konijnen, maar we willen natuurlijk niet dat dit gebeurt. Wat denken jullie dat ik moet doen?
 16. Ik heb 3 konijnen en je hebt niet altijd genoeg voer ik kwam er te laat achter dat het op was, maar ik moest ze wel voer geven natuurlijk. Ik had gelukkig nog wat oud voer die we niet meer gaven in de kast liggen, dat was gemengd voer. En dat is niet goed voor je konijn heb ik gehoord, omdat er heel veel graan in zit daarom gaf ik het niet meer. Een paar dagen later zag ik bij een paal die de konijnen ren bij elkaar houd, een plantje ik dacht meteen dat dat van het graan korreltje kwam. Dus ik heb het oude voer in een bak met zand gedaan het ging groeien. ik vind dat natuurlijk heel leuk, maar mag je de plantjes die uit graan komen wel geven of is dat ook slecht? Want als dat wel goed is dan kunnen zei de plantjes opeten.
 17. Het voer staat ook hoog maar ik had het denk ik omgegooid of ze heeft er tegenaan gestoten. Gelukkig is ze sinds deze ontsnapping niet meer ontsnapt.
 18. Mijn konijn ontsnapt nogal vaak, en we weten elke keer wel te ontdekken waar ze dat doet en we lossen dat dan op. Maar vandaag toen ze ontsnapt is heeft ze de snoepjes gevonden en er een stuk of 13 gegeten. Wat moet ik doen, haar vanavond geen eten geven omdat ze al genoeg heeft gegeten?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .