Ga naar inhoud

Kimie

Members
 • Items

  276
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Kimie

 1. Kimie

  EC voeding

  Even een update: Brammetje zit sinds gisteren weer buiten bij Miffy en wat zijn ze blij! Uiteraard moesten ze wel even de rangorde bepalen, maar met het afsluiten van het nachthok, het verwijderen van de catcube en toilet was het zo voorbij. De laatste week was Brammetje al weer volledig zichzelf, inclusief ontsnappen en door de hele woonkamer binkies doen. Medicatie nam hij van mij goed aan, ik was dan ook iedere ochtend en avond heel voorspelbaar. Hopelijk blijft het nu buiten goed gaan met hem!
 2. Kimie

  EC voeding

  De vorige keer dat Brammetje een week binnen had gezeten ging het er best heftig aan toe met rijden en plukken uit elkaar trekken, althans ik vond het heftig om te zien. Dat duurde niet bijzonder lang maar kwam met vlagen een paar dagen terug. En nu heeft miffy ook nog lentekriebels 😅 Ik heb ze heel graag weer samen, zodat ze allebei steun hebben als er 'enge' baasjes langslopen. En weer samen avonturen kunnen beleven.
 3. Kimie

  EC voeding

  Maandag heeft Brammetje de laatste antibiotica en novacam gehad, dat vond ik wel heel spannend. Gelukkig hebben we nu weer een blij levendig konijn, zonder veranderingen sinds het stoppen. Vanaf vandaag de dosis meranox gehalveerd, toch ook weer spannend. De Beaphar brokken eet ie nog altijd niet, maar de versele laga gaat er goed in! Moet ik de kuur meranox volledig afmaken (twee weken nog) of zou een week ook genoeg zijn? En wanneer zou Brammetje naar buiten mogen? Dan komt ie weer samen met Miffy te zitten dus dat vind ik best een dingetje... Tips hierover zijn meer dan welkom!
 4. De eerste drie brokjes krijgen ze altijd uit de hand en de rest verspreid ik. Ik heb wel een voerbal, dat vind Brammetje geweldig speelgoed en dan eet Miffy alle brokjes op 😅 daar doe ik dan alleen miffy haar portie in en dan krijgt Brammetje later alles uit de hand.
 5. Wat een lastige samenloop 😞 hopelijk zie je vandaag op de babyfoon dat Ukkie stiekem wel eet. Ik duim voor je!
 6. Fijn dat ze weer eet! Hoeveel brokjes eet ze normaal ongeveer?
 7. Kimie

  EC voeding

  Het kwartje lijkt de goede kant op gevallen te zijn. Dinsdagavond, woensdag en donderdag at hij niets zelfstandig, dat vond ik wel echt lastig, want dan komt toch de twijfel naar boven, waar je goed aan zou doen. Donderdagavond lag er een vreemd poepje en hoorde ik zn buik borrelen een halfuur voordat ik dwangvoer zou gaan geven. En toen ging er weer hooi in als een malle, en na de medicijnen kwam er toch een hoeveelheid keutels uit en stank... Sinds gisteren rond een uur of 10 at hij ook weer brokken. Een kennis had versele laga daar maakte ik ook een soort brokkenpap van zodat ie het zelf zou eten ipv dwangvoer werkte helaas niet (brokken weken lukte mij niet van de Beaphar). Nu eet Brammetje wel de versele laga brokken maar niet de Beaphar die hij altijd at. Is dat een probleem? Nu hij alleen medicijnen hoeft kan ik m in zn ren laten zitten en is oppakken ook niet meer nodig, scheelt veel stress. Qua symptomen, kopje staat weer helemaal goed, en ik merk niets meer aan hem dat ie ziek zou zijn. Maandag zit de antibioticakuur erop en ook de novacamkuur, dan alleen nog meranox. Hopelijk blijft ie dan zo goed als nu.
 8. Voor dwangvoer heb ik een 15 ml spuit met lang uiteinde. Doordat dat deel net zo dik is als een medicatie spuitje gaat dat veel gemakkelijker. En ik doe altijd net iets meer water dan zou moeten, net dik genoeg dat het niet vanzelf het spuitje uitloopt. Dan kun je gecontroleerder doseren. Oh en lauw water scheelt nu bij Brammetje ontzettend veel in hoe graag hij slikt. Heel veel succes en sterkte met Ukkie!
 9. Kimie

  EC voeding

  Gelukkig eet hij volop hooi, maar pfoe wat vreet dit energie. Hij vindt het nog wel vervelend om op tafel gezet te worden voor de medicatie, helaas is hij zo schuw dat het zonder oppakken niet gaat. Geen zichtbare verbetering of verslechtering, dus dat stemt mij hoopvol.
 10. Kimie

  EC voeding

  Helaas kwam Brammetje vorige week donderdag niet aan voor brokjes, dus in de vroege ochtend ciseral gegeven in de hoop dat hij dan weer zou gaan eten. De vorige keer hielp dat perfect, dus van de dierenarts mochten we dat een eventuele volgende keer ook geven tot we terecht zouden kunnen. Om half tien konden we terecht en werd hij opgenomen, hij liet zijn kopje steeds wegzakken, dus al besproken bij de balie dat eventuele ec behandeling gestart mocht worden als dat de oorzaak zou zijn. Toen de invaldierenarts hem op consult had (waren wij niet bij) was hij behoorlijk levendig en geen zichtbare verschijnselen. Dus met novacam en dwangvoer naar huis. Op maandag at hij weer volledig zelf, zowel brokjes als hooi, novacam op het wortelloof at hij zo op. Telefonisch contact gehad en dan mochten we medicatie halveren voor twee dagen en als dat goed zou gaan stoppen. Helemaal prima en een blij konijn, tot donderdagavond... Dus hup uit het kleine binnenhok de woonkamer in. Lekker gehupst en na 10 minuten ging hij weer zn hok in en eten. Plan was om hem op vrijdag weer naar buiten te doen, maar iets zei mij vrijdagochtend dat het niet goed zat. Ik kon hem met gemak oppakken en in het reismandje zetten, zonder gespartel en gekrabd. Toen was voor mij duidelijk dat er meer aan de hand was. Hij hield zn kopje net niet recht, voor mij een twijfel tussen oorontsteking, haakjes of ec. De assistente nam Brammetje heel liefdevol op en gaf een klein beetje dwangvoer, dat at hij zo gulzig dat hij uiteraard meer kreeg dan de 5 mL waarmee ze startte. De dierenarts had helaas een spoed buiten de deur dus ik heb haar niet gezien. (Ze nemen bij ons konijnen meestal even op,zodat ze wat minder gestrest zijn dan net uit de auto). De assistente maakte meteen foto's van het net niet rechte kopje voor het geval hij het zou gaan verhullen als zijn buikje weer vol was. Conclusie van de dierenarts (onze eigen da) was helaas EC, maar gelukkig in een relatief beginstadium. We moeten nu 2x per dag melanox geven (2weken 1,5 mL, 2 weken 0,75 mL), 2x per dag novacam (kat voor 1,75 kg), 2x per dag enrobactin (0,5 mL. Novacam en enrobactin voor 10 dagen. Er zijn geen dex injecties gegeven, is dat erg? Dinsdag moeten we weer terugkomen voor controle, tenzij er eerder een verandering zichtbaar/merkbaar is. Hebben jullie nog tips voor groenvoer? Brammetje kan prima witlof hebben, maar dat eet hij nu niet. Hij krijgt een paar blaadjes wortelloof en een paar paardebloem blaadjes. Hooi knabbelt ie wel nog redelijk. Of zou ik juist wat gedroogde kruiden aan moeten bieden (dat krijgt ie nooit)? Brammetje vindt de medicatie gelukkig erg lekker.
 11. Wat een lastige tijd met Zoetje, heel veel sterkte!
 12. Miffy haar kontje is nog steeds mooi schoon! Ze heeft nu opeens ook normale maat keutels, mooi rond en super veel. We geven nu 1x per dag 0,75 mL ciseral, maar wat wordt ze daar kwaad van... Als dit nu tot het weekend stabiel blijft ga ik de brokjes aanpassen, zodat inderdaad duidelijk kan worden wat waar voor zorgt. Dankjewel voor het meedenken!
 13. Wat een rustige graver is Soltar, heb je hem ook al eens zien buldozeren? Met zijn voorpoten grond naar voren duwen? Is ook heel leuk om te zien 🙂 en wat een lieverds zijn het toch!
 14. Even een update van Miffy, we waren zojuist bij de DA voor vaccinatie en gezondheidscheck. De DA hoorde gas in haar darmen, dat icm mijn verhaal over de keutels (die ik ook meegenomen had) resulteerde in een onderhoudsdosis ciseral. Keutels zijn onder de microscoop bekeken en zagen eruit zoals je van een hooieter mag verwachten, niets bijzonders aan te zien behalve de niet altijd constante vorm en maat. De vervilte vacht tussen haar poepertje en staart is afgeschoren. Dus ze is weer helemaal mooi schoon. Qua voeding raadde ze aan om naar de brokken te kijken en misschien een ander merk te gaan voeren. Selective is normaal haar eerste keus, maar in dit geval wist ze het niet zo goed. Met het gegeven dat ik goed voer geef, hooi van de boer en goed ben voor de konijnen wilde ze de keuze aan mij laten. Ook omdat het niet zeker is dat het aan de brok ligt. Wat zou jullie aanpak zijn? Eerst kijken of de ciseral drops helpen om haar kontje schoon te houden of al rustig overschakelen naar andere brokjes? En welke zijn in dit geval het proberen waard. Ohja Brammetje was ook mee, de stagiaire had een uitdaging met de springmuis wegen 🤣 ze waren allebei keurig op gewicht, nette nageltjes en goed gekeurd voor vaccinatie.
 15. Heeft iemand toevallig ergens een diadeem met paashaasoren gezien? Ik heb de mooie taak om paashaas te spelen, maar zoek nog oren. (Of staat deze vraag hier niet goed?)
 16. Haar keutels zijn al zo vanaf dat we haar geadopteerd hebben in december 2020. Heb je wellicht een goed artikel over megacolon zodat ik wat meer juiste achtergrondinformatie kan opdoen voordat ik bij de DA kom?
 17. Een foto van miffy dr keutels, net vers. Miffy is de witte
 18. Hm het is wat met die kontjes van de konijnen. Hier met Miffy al sinds half december aan het tobben met een vies kontje. Het begon met een keutel aan haar staart en een keutel tussen haar poepertje en poot. Wij dachten, ach kan gebeuren. Voorzichtig weggehaald en daarna ging ze zich weer beter wassen. We zagen toen relatief wat nattere keutels dus maar weer gestopt met de opbouw van groenten (we waren op een half blaadje witlof voor twee konijnen). Eerdere pogingen met groenten gaven ook hommeles dus helaas... Met oud en nieuw heel veel vreemde keutels van allebei en ook weer aan haar staartje. Niet gek ook als je meteen in je keutels gaat zitten dachten wij. Dus Miffy weer gevangen en keutels verwijderd. Besloten dat we iedere dag even laten stokstaarten voor een brokje. En na anderhalve week was het weer raak. Maar in het donker geen succes om het weg te halen dus een dag later weer gevangen. Op dat moment besloten we, wellicht wat minder brokken. Brammetje was altijd duidelijk eerder klaar met eten, dus op dat moment de voerbak wegpakken. Gewogen wat over was en dat geminderd. (Mix van Beaphar en goedkope biks van 120 gram naar 100 gram voor 4 kilo konijn) Miffy ging weer volop 'kanonskogels' draaien en meer hooi eten. (Kanonskogels zijn miffy-keutels van 1,5-2cm ik vermoed charliekonijn) Helaas nu nog steeds met regelmaat een keutel of vier vastgeplakt als bonk tussen haar poepertje en staart. Ze eet bijzonder goed hooi en brokjes, dus daarin niets op te merken. Vandaag weer helemaal schoongemaakt en volgende week vrijdag een afspraak bij de DA voor vaccinatie dus dan vraag ik het ook zeker na. Maar zijn er nog tips van andere baasjes? Of zou ik toch groenvoer kunnen gaan geven waardoor ik de brokjes verder kan minderen zonder dat Brammetje tekort gaat komen? (Brammetje kan heel goed tegen gras dus dat stop ik m al regelmatig toe)
 19. Mijn ouders hadden twee konijnen, ze hadden een heerlijk ruim hok, helaas vanaf een jaar of 4 hebben ze het hok moeten splitsen ivm vechten. Ze zijn 10 en 12 geworden, ik heb ze ongeveer 6 en 8 jaar meegemaakt. Maar ik vond ze maar eng... Eten geven vond ik wel altijd leuk, aldus de fotos want ik weet het niet meer. Deze heb ik dan ook niet meegeteld, het waren echt mijn vaders huisdieren. Nu heb ik 3 jaar konijnen, waar ik heel blij mee ben!
 20. Kimie

  Sneeuw

  Hier waren er alleen hoopjes hagel en helaas geen sneeuw.
 21. Kimie

  Joris

  Heel veel sterkte!
 22. Ik zeg op mijn werk nog met regelmaat "heb ik dan echt alles uitgelegd voor Jan met de korte achternaam" Leerlingen snapten dit eerst niet, maar ondertussen weten ze wat ik bedoel. Of " hedde stopverf in oewe oren?" Leerlingen zijn regelmatig pannenkoeken en soms sukkels, maar dat zeg ik altijd met een lach en meestal doen ze ook iets grappigs. (Hout aan elkaar lijmen met iets teveel lijm, goed vasthouden en dan de vingers vasthebben zitten)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .