Ga naar inhoud

Kimie

Members
 • Aantal items

  104
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kimie

 1. Kimie

  Beweeglijke kaak

  Dierendokters Breda is 35 minuten rijden, dus ga ik vanavond zeker even bespreken
 2. Kimie

  Beweeglijke kaak

  Die nog patiënten aanneemt, gezelschapsdieren kliniek had me vorig jaar aan de telefoon duidelijk kenbaar gemaakt dat als ik twijfelde over het advies van m'n toenmalige DA dat hij dan advies in kon winnen bij hun. Ik was dus niet welkom voor een second opinie. Nu hebben ze een patiënten stop.
 3. Kimie

  Beweeglijke kaak

  Ze is niet heel erg gewend aan groenten omdat haar vriendje er niet zo goed tegen kan. Als ze postzegels groente krijgt dan eet ze die meteen met enthousiasme op. Vooral witlof, andijvie, komkommer, broccolistronk en kontjes van de worteltjes is ze dol op, paprika is niet echt favoriet. Van de paprika kreeg ze zo 5 grote natte keutels half aan elkaar geplakt dus die krijgt ze ook niet meer. Verder geen gekke keutels, maar ze krijgt dan ook maar snippertjes. Dan ga ik zo een appeltak geven (die is ze wel gewend) 🙂 Ik woon in west Brabant nabij Roosendaal. Ik heb deze dierenarts nu dan twee keer gezien. Ze is super geïnteresseerd in exotische dieren en heeft ook met regelmaat fretjes, chinchilla's, konijnen en vogels in haar praktijk. Uiteraard nog altijd meer honden en katten. In de lijst stond er geen konijnkundige DA hier in de buurt.
 4. Kimie

  Beweeglijke kaak

  Hoeveel kruiden mag ze als ze die normaal niet krijgt? Basilicum werkt echt geweldig om wat dwangvoer en pijnstilling naar binnen te krijgen (ze heeft nu 2 blaadjes gekregen). In het voorjaar en de zomer kreeg ze wel altijd paardenbloem blaadjes uit eigen tuin, maar die heb ik nu niet. Een appeltak lijkt me gemeen om te geven aangezien ze niet zo goed kan knagen nu
 5. Kimie

  Beweeglijke kaak

  Hoi! Vanochtend bij het voeren kwam Miffy niet aanlopen. Paniek sloeg redelijk toe,zeker toen ik haar zo op kon pakken. Ze was wel warm en mooi schoon, dus snel binnenhok in elkaar gezet en Miffy daarin gezet. DA gebeld en we konden 40 minuten later terecht. Andere DA dan onze eigen, maar die stopt sowieso over twee weken. Eerst gewogen, ze was een fractie lichter dan normaal (2,36 ipv 2,4 kg). Gebitscontrole -> haakjes rechtsonder. Buik werd gevoeld, er was een beetje gas en kettingkeutels? Ze had een heel klein beetje ondertemperatuur (staartje omhoog, thermometer erin), maar niet zorgwekkend voor een buitenkonijn. Voor de haakjes moest ze blijven, die zijn succesvol geveild onder narcose. Alleen toen bleek dat haar onderkaak losser zit dan hoort. Mogelijk door een val of botsing met het trappetje. Komt dit vaker voor? En heeft iemand hier ervaring mee? We zijn nu ingeschreven bij deze nieuwe DA omdat ik er wel een heel goed gevoel over had en we moeten toch iets. Voor nu zit ze in de hal (koude ruimte 13°C) en wacht ik met smart op keutels. Ze eet alweer hooi en krijgt vanaf morgen pijnstilling. Ze heeft bij de DA pijnstilling en darmstimulans gekregen. Als ze genoeg eet hoef ik niet te dwangvoeren/ brokkenpap te voeren maar wat is genoeg?
 6. Ik snap heel goed dat de horeca vandaag een actiedag heeft. Hier in t dorp hadden ze geen van allen afhaal mogelijkheden, dus ze op die manier steunen was niet mogelijk. Zelf voel ik er niets voor om vandaag binnen te gaan zitten in een restaurant voor de lunch, juist omdat het dan meteen druk gaat zijn. Ik test negatief, maar sta wel voor de klas waardoor ik toch 'bang' ben om anderen te besmetten. En aangezien het houden van afstand bij de bakker al niet gaat, zoek ik het ook niet extra op.
 7. Vandaag was bloemkooldag, hier namelijk bloemkool, komkommer kerriesaus, falafel en aardappel op t menu 🙂
 8. Ik heb deze week voor het eerst een brood gebakken, was leuk om te doen en ook nog eens super lekker. Is er nog iemand die wel eens brood bakt? Ben wel benieuwd naar goede mixen of juist het zelf kunnen mengen van ingrediënten tot een voedzaam brood.
 9. Brammetje vond het gisteren lente, na maanden niet gegraven te hebben moest het hele hok verbouwd worden en is er nu een extra geul. Ook zijn ze samen continu binkies aan het doen, lieve mafketels
 10. Kimie

  Konijnen en vuurwerk

  Brammetje zat helemaal ineengedoken in t hoekje van t hok vanaf half twaalf, Miffy zag eruit alsof ze t niet hoorde. Misschien zijn hangoren op oudjaarsdag toch een voordeel 🤣 om half 1 ben ik even bij ze gaan zitten en toen ging Brammetje meteen hooi eten, alsof ik toch wat veiligheid bood. Overdag waren ze volop aan het racen en binkies aan het doen, de knallen maakten toen niets uit.
 11. Hier kregen ze gisteren niets bijzonders, wel een appeltak, die krijgen ze eigenlijk iedere week tot de boom in model is 🙂 verder krijgen ze af en toe een halve country loop van selectieve, als ze een hele krijgen dan zie ik dat ook meteen terug in de keutels, daardoor ben ik net als @DaniëlleVook huiverig voor leuk eten.
 12. Ik vind het een vreemd principe, voor mijn gevoel werkt dit drempelverlagend om aan kippen te beginnen waardoor er meer kippen afgedankt gaan worden. Nu snap ik dat we tegenwoordig alles kunnen leasen/huren, maar dat vind ik bij dieren toch een brug te ver gaan.
 13. Kimie

  Isis

  Heel veel sterkte!
 14. Ik heb de houten kerstboom twee weken geleden van zonder gehaald en versierd, gisteren toch ook nog maar de kerstdorpjes neergezet. Deze zijn vorig jaar in dienbladen gemaakt zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Vandaag de lampjes buiten ophangen in de ginkgo en dan is het ook hier gezellig versierd 😊
 15. Ik ging even opzoeken wat een jewel orchid was, en nu weet ik eindelijk de naam van een plant die ik als student 4 jaar gehad heb en die in 5 huizen gewoond heeft! In m'n huidige huis overleefde ie niet, maar nu kan ik een nieuwe gaan kopen 😄 namelijk de ludisia discolor *happy dance*
 16. Het is ook super lastig, ik ben heel bang voor honden als ze dichterbij komen dan 3 meter. En dan heb je blije nieuwe baasjes die willen dat ik hun pup aandacht geef, nee is ook dan niet duidelijk. Dus ik zou heel blij zijn om jou en Namu tegen te komen 🙂
 17. Kimie

  Zoetje op dieet

  Even een vraag omdat ik graag wil leren, hoe weet je wat een goed gewicht is? Of zie je nu iets aan zoetje wat erop duidt dat ze iets te zwaar is?
 18. Kimie

  Konijnen en vuurwerk

  Gisteren was hier ook redelijk wat vuurwerk, maar de konijnen bleven rustig hooi eten. Het is dan ook op flinke afstand, voorgaande jaren was er 6 huizen verderop wat vuurwerk en verder alleen sterretjes bij ons en drie buren. Uiteraard wel 'belgische' knallen, maar die doffe dreunen lijkt ze niet veel te doen.
 19. In oktober begon ik met een schildercursus en dit is m'n eerste resultaat, lief Brammetje.
 20. Kimie

  Secret Santa 2021

  Wat een super leuk pakket! En een heel mooi gedicht 😊
 21. Je hoeft het hooi niet meer in m'n ruif te stoppen, uit de bak is net zo lekker 😊
 22. Ik ben aan het kijken om een triplex wandplaat in de ren te zetten, maar plexiglas op maat klinkt ook goed. Mag ik vragen waar jullie dat vandaan halen?
 23. Brammetje was net aan het slapen met z'n kont in de lucht 🤣 ik zie hem bijna nooit slapen, alleen maar dutjes doen en dan nu dit...
 24. Kimie

  Corona virus

  Mijn cyclus was wel wat van slag, maar dat kan ook gekomen zijn door het opzeggen van m'n baan en het hebben van meer rust. Ondertussen is het op een gemiddelde uitgekomen nu ik weer werk. Ik sta op t middelbaar en de besmettingen lopen flink op, de klachten van de leerlingen zijn echter zo mild dat ik soms denk "is het niet beter om het onder de jeugd te laten razen?" De meesten zijn niet gevaccineerd, maar bouwen nu ook immuniteit op. Uiteraard snap ik dat ze hun ouders kunnen besmetten die mogelijk in de risicogroep vallen, maar qua immuniteit opbouwen onder de bevolking is dit misschien wel sneller?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .