Ga naar inhoud

Linke

Members
  • Items

    81
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Linke

  1. 3 uren geleden, NLP zei:

    Wat betreft het vinden van een konijnkundige dierenarts, heb ik weinig keuze in Leiden en zonder eigen vervoer ben ik vrij aangewezen op wat ik in de buurt heb zitten. Ik ben al bij 5 verschillende dierenklinieken geweest en nergens zit ik echt 100% goed.

    Heb je misschien ook ervaring met Dierenkliniek Winkelhof? 

    Ik woon ook in de buurt van Leiden en mijn ervaring met deze praktijk is positief. Deze bevindt zich in Leiderdorp, voor ons is het ongeveer 15 min rijden als er geen file is. Er stoppen ook bussen voor de deur. 

    Wellicht is het een optie, als je deze nog niet kent?

    • Bedankt 1
  2. Provincie: Zuid-Holland

    Plaats: Leiderdorp

    Naam praktijk: Dierenkliniek Winkelhof

    Dierenartsen: Arthur Bastiaans, Renata Schouten en nog meer.

    Website: dierenkliniekwinkelhof.nl

     

    Na ervaringen met verschillende praktijken in de buurt zijn we uiteindelijk bij deze gebleven. Ik heb goede ervaring met alle 4 artsen. Ze overleggen met elkaar als het nodig is. Met name Arthur en Renata hebben veel ervaringen met konijnen. Ze denken altijd mee en leggen dingen ook goed uit, wat ik zelf heel prettig vindt.

  3. Onlangs ben ik ook met afwijkende keutels bij de DA geweest. Pepper stopt best vaak met eten. Er zijn naar mijn idee wel symptomen die wijzen op wormbesmetting.

    De DA heeft wel een blindedarmkeutel kunnen bekijken onder de microscoop. Toen heeft ze niks kunnen vinden dat op wormen wijst (geen eitjes). Aan de konijnen is er verder ook niks opmerkelijks, en zo zijn de afwijkende keutels dus niet te verklaren.

    Een paar te kleine of te grote keutels moeten geen probleem zijn, niemand heeft altijd dezelfde poep, aldus de DA... 

    En ze wou idd ook geen wormkuur geven omdat het onnodig zou zijn.

     

    Maar ik vraag me wel af, kan zo'n wormkuur (in dit geval gaat het dan om Panacur) kwaad zijn, stel dat er idd geen/weinig worm aanwezig is?

     

     

  4. Pff. Een van onze konijnen loopt vanavond ineens met haar rechtervoorpootje omhoog. Als ze staat, dan staat dat voorpootje ook op de grond, maar wanneer ze huppelt, trekt ze dat pootje omhoog.

    Het lijkt ineens uit het niets te gebeuren. Ze eet nog wel maar echt actief vind ik van niet. Ik heb gekeken naar de pootjes, maar zie niks raars.

    Heeft iemand toevallig iets dergelijks meegemaakt?

     

    Ik heb nu pijnstellers (metacam) gegeven en uiteraard bel ik morgenochtend de arts.

  5. Hoihoi ik heb bladmix besteld bij D-tails (vrij bekend denk ik?) onder kruiden voor konijnen. Ik kom er achter dat er ook eucalyptus blad in zit(dit staat niet in de beschrijving zelf maar wel op de verpakking die ik heb ontvangen).

    Ik kan behalve de lijst op het forum weinig informatie hierover vinden. En de lijst zegt dat de bladeren matig giftig zijn...

    Weet iemand misschien wat meer hierover? Of waar kan je nog meer betrouwbare informatie winnen? Als het echt giftig is voor konijnen, dan is het zeker niet goed om zo'n mix te verkopen... 

  6. 1 uur geleden zei Evee:

    In de rui periode zie je bij veel konijnen wel eens keuteltjes van een beetje wisselend  formaat of kettingkeutels. Het is een teken dat ze wat moeite hebben met de spijsvertering, maar gelukkig zijn er wel nog steeds keutels, de boel werkt dus nog wel. Het is wel belangrijk om wat alert te zijn als je afwijkende keutels ziet, het moet niet chronisch zijn en wel weer herstellen. Maar volgens mij ben je dat ook als ik het zo lees, en heb je al de preventieve middelen die er zijn ingezet. Drinken ze wel genoeg water?

     

    Hier staat ook nog wat uitleg over de verschillende keutels die een konijn heeft, en wat oorzaken kunnen zijn van afwijkende keutels:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenkeutels

    Ha Evee, bedankt voor de link. 

    Ze drinken niet heel veel, vind ik, maar dat is altijd al zo geweest. Ik geef ze daarom ook elke dag nat gemaakte groenten, zodat ze op deze manier toch wat meer vocht binnen kunnen krijgen.

     

    Ik heb vanochtend de DA gebeld en foto's gestuurd. Wacht nu op hun telefoontje. Hopelijk kunnen ze me straks meer vertellen. :)

  7. 3 hours ago zei happy211:

    Weet je of die kleine keutels van hetzelfde konijn zijn of dat ze er allebei last van hebben? En heeft dat konijn ook normale keutels of komen die allemaal van de andere af?

     

    Ik zou inderdaad prozyme en lijnzaad geven, maar dat doe je al. Eventueel kun je wat extra groente geven als ze dat gewend zijn, dan krijgen ze wat meer vocht binnen en loopt het hopelijk makkelijker door.

    Ik vermoed dat die kleine keutels van het andere konijn is. En er zijn normale keutels van beide te zien. En ja, ik geef inderdaad ook elke dag gewassen groenten. Ik hou ze in de gaten!

  8. Hoi allemaal, 

    De titel zegt het al.. Bij mijn konijnen zie ik de laatste tijd vaak ineens een paar kleine keutels (geen blindedarmkeutels) tussen de normale keutels. Die zijn ook hard en droog.

    Ze zijn nog steeds in de rui... Een er van is onlangs behandeld door de DA omdat ze ineens niets wilde eten of drinken. Maar ze is inmiddels al weer opgeknapt. Ze zijn allebei actief en eten prima hooi. 

     

    Toch is het zo raar.

    Ik heb eens goed opgelet: er komen een paar zeer kleine keutels uit, en dan weer keutels van normaal formaat. Ongeveer eens in een dag. Ik vraag me af of ik me zorg moet maken hierom, aangezien er weer normaal formaat keutels komen. Maar toch gek dat er ineens een paar kleine zijn. 

    Ik geef momenteel prozyme 1 keer per dag en 2 lijnzaadbrokjes per konijn. En het blijft terugkomen. 

     

    Iemand ervaring hiermee of advies?

  9. Hallo allemaal, 

    Ik woon in de regio Leiden en heb tot nu toe geen ervaring met dierenarts. Nu wil ik mijn twee konijnen laten onderzoeken, omdat ik de afgelopen dagen vaak plasjes in de ren vind, terwijl ze beiden zindelijk zijn. (misschien EC? of problemen in de blaas/nieren)

    De lijst van BB heb ik erbij gepakt. En ik zie dat Mijn Dierenkliniek Leiden/de Mare op de lijst staan.

    Is er iemand die ervaring heeft met 1 van deze 2 praktijken? Of een andere dierenarts die wel goed is?

     

    Bij voorbaat veel dank!

    Linke

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .