Spring naar bijdragen

Sjaak en Fien

Members
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Sjaak en Fien

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Man
 • Provincie
  Noord-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Sjaak en Fien
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

66 profielweergaven
 1. Mijn konijnen wegen nog geen 2 kilo we geven biks van selective. we hebben ooit zo’n maatbeker gehad, maar nu doe ik maar wat wat er op lijkt gooi ik erin. ik geef elke dag snijaval van het avondeten zoals bloemkoolblad en wortel paprika van alles.
 2. Heeft u nog iets over mijn verhaaltje te zeggen?😊 ik vind het fijn om iets van anderen te horen, Misschien weet u nog iets op de dingen die ik heb genoemd?😀
 3. Ja precies, fien gaat niet meer als een stokstaartje staan, en sjaak heeft wat meer interesse dus gaat hij wel als een stokstaartje staan, het hok gaat vanaf boven open dus als ik het in het bakje wil doen, kijkt hij te ver naar achter, en verliest hij even zijn evenwicht, sjaak is een HEEL fit konijn en ik zie geen verschil met hoe hij doet toen hij 2 of 7 is Haha. fien daarentegen is wat minder fit en heeft soms een beetje zwakke pootjes, maar kan wel nog een beetje huppelen verder heeft ze weleens last van een poepkont of iets te dik zijn, ik denk dat die poepkont komt doordat haar achterpoten een beetje zwak zijn hierdoor sleept ze haar kont een heel klein beetje over het stro. fien heeft weleens EC gehad, dat haar pootjes vrijwel verlamd waren, toen hebben wij Fenbendrops gegeven en ging het al beter, maar haar pootjes zijn nooit zo sterk terug gekomen, ze eet verder wel gewoon normaal, maar drinkt HEEL ERG VEEL, als Sjaak gaat drinken neemt hij 2 slokken, en als Fien gaat drinken lurkt ze zo die fles leeg😄 Mijn moeder zegt dat dat drinken door de EC komt, dat had ze ergens op dit forum gevonden😀. Klopt het trouwens dat EC een parasiet is?
 4. het spijt mij als dit boos overkwam, ik schrok er een beetje van , bedankt voor het meedenken😀
 5. Pardon, dit vind ik helemaal niet nodig en een overdreven opmerking wel bedankt voor het meedenken.
 6. Dat zou ik binnenkort wel kunnen doen, waar wilt u dan precies een filmpje van? trouwens met dat Fien niet meer op haar achterpoten kan staan bedoel ik dat ze niet meer als een stokstaartje kan staan. En als ik ze dus eten geef, valt sjaak, die nog wel als een stokstaartje kan staan, even achterover/opzij, dit komt denk ik door als ik met het eten te ver achter hem ga, dat hij dan te ver achterover leunt en even zijn evenwicht verliest. Niet zo heel erg dus denk ik.
 7. Geen idee, verder doet ze wel gewoon hoor, ze is alleen heel gulzig en een beetje te dik ze is ook al 7
 8. Fien heeft al een keer half verlamde / hele zwakke achterpoten gehad, hiervoor hebben we fenbendrops gegeven, toen ging het weer goed, en sjaak valt denk ik om omdat hij teveel naar achter kijkt en daarom zijn evenwicht verliest en even achterover bungelt en opzij valt, hij klapt niet en raakt de grond ook niet, hij verliest gewoon even zijn evenwicht denk ik, niets bijzonders denk en hoop ik verder zegt mijn moeder dat Fien waarschijnlijk EC heeft.
 9. Sjaak en Fien

  Konijn valt achterover

  Hoi, als ik mijn konijnen van allebei al ongeveer 7 jaar oud eten geef, valt het mij op dat Sjaak (het mannetje) achterovervalt, niet heel hard, maar hij verliest gewoon even zijn evenwicht, kan dit door zijn ouderdom komen? Want Fien staat zoizo niet meer op haar achterpoten, of is dit iets anders?
 10. Ze is wel iets te dik ja, dit heeft ze altijd al een beetje, ze heeft vaak wat, misschien is haar gezondheid niet zo goed?
 11. Verder is het vrouwtje NIET geholpen en het mannetje WEL
 12. Ze zijn met ze tweeën, dus verveling of zoiets zou het niet zijn, sorry, ik had dit moeten vermelden. Verder heeft Fien het vrouwtje, last van een poepkont. Af en toe en er komt soms een buurhondje langs, hierdoor zijn ze iets meer alert(ze schrikken op als je naar buiten loopt etc) ze schrikken erg van het buurhondje, daarom probeer ik iets meer te vermijden dat het buurhondje langs ze loopt of met ze wil spelen.
 13. Sjaak en Fien

  Konijn bijt opeens

  Ik heb mijn konijnen al zo’n 5 jaar, en ze hebben nooit gebeten(op een aantal uitzonderingen na) nu, na een aantal jaar, proberen ze aan je vinger te knabbelen, ze krijgen net zo veel voer, maar wel minder aandacht dan vroeger, zou het door het minder aandacht geven kunnen komen dan ze proberen aan je vinger gaan knabbelen? zo ja, is hier een oplossing voor?
 14. Bedankt allemaal, leuk om te horen hoe anderen willen meedenken!
 15. Ja als de hond aan komt rennen rennen zij weg en als ze aan komt lopen verstarren ze inderdaad
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .