Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  963
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door Newby1981

 1. Op de buiten is voor mij in de polder of een gehucht met een paar huizen. Een dorp met 1000 inwonders is voor mij niet op de buiten. Ik woon aan de rand van een gehucht, het op 1 na laatste huis van de "straat". De paar huizen in de buurt staan ver weg en schuin achter ons huis beginnen de weilanden. Ik ben ook voor het verplicht castreren en chippen. Ik snap sowieso niet waarom je je kat niet zou laten castreren (ongeacht of ze buiten komen of niet) Zelfs fokkers mogen ze van mij aan banden leggen en ik heb ook geen begrip voor mensen die een kat bij een fokker halen. De asiels en opvangen puilen uit, er is een groot overschot aan katten, waarom dan die fokkers in stand houden? Omdat je een bepaald ras wilt of omdat je een kitten wilt? Is een huis-tuin en keukenkat dan niet goed genoeg en kittens worden ook groot. Ik kan me daar zo boos om maken!!!
 2. Ik vind dat ik wel genoeg doe voor het milieu maar het kan altijd beter hoor. Wij sorteren uiteraard afval, ik gooi niks weg wat nog gebruikt kan worden (alles gaat dan naar de Kringloop), ik koop niet veel spullen (maar dat is omdat ik een hekel aan prullaria en veel spullen heb), we hebben een regenton van 8 kub waar we de toiletten mee spoelen en de buitenkranen zijn hierop aangesloten. We hebben zonnepanelen (hoewel die zelf wel heel belastend voor het milieu zijn natuurlijk), we rijden voor het grootste deel electrisch (maar die accu's zijn ook weer heel slecht). Ik eet geen vlees (man wel maar dat is zijn keuze) en we hebben geen kinderen. Vliegen doen we wel ieder jaar, douchen bezuinig ik ook nog niet op en de verwarming gaat nog niet lager. Dat is voor mij echt een luxe die ik behou zolang we het kunnen betalen. Met verpakkingen vind ik soms wel dat ik kan minderen maar helaas ben ik soms nogal gemakzuchtig. Zo doet iedereen wel wat.
 3. Ik heb 2 meningen over het loslopen van katten. In een woonwijk zou ik zeggen nee maar op de buiten ja. Mijn 2 katten komen wel buiten. Hoewel je Ukkie niet kan meetellen want die is heel bang en blijft uitsluitend in de tuin. Dizzy zit hoofdzakelijk in de tuin maar loopt ook wel de weilanden achter ons huis in en komt soms bij de buren maar die vinden het leuk (zeggen ze toch) Poepen doet hij binnen want die komt braaf naar binnen, gaat naar de kattenbak en gaat daarna weer naar buiten. 's nachts zou ik ze nooit buiten laten. Als wij nu zouden verhuizen naar een woonwijk zou ik wel een probleem hebben. Ukkie kan ik binnen houden maar Dizzy niet. Een kat die al jaren buiten komt kun je niet in 1x binnen houden. Je kan een ren maken maar dat is toch niet te vergelijken voor een kat met vrij in de weilanden spelen / speuren. Helaas komt hij soms wel met een muis thuis 😞 Vogels gelukkig niet. (een belletje krijgt hij niet want ik ben doodsbang dat hij ergens achter blijft hangen) Ik zou iig nooit willen dat een ander last heeft van mijn kat, dan zou ik toch een oplossing moeten verzinnen. (een megagrote ren in de tuin??) Maar gelukkig sta ik niet voor dat dilemma en hopelijk blijft dat zo.
 4. Ik heb een zwak voor dit soort konijntjes, zowel wat kleur betreft als de rest. Verder ben ik weg van de typische Hollander in het blauw / wit.
 5. Ik zou dan eerder voor de kunststof puntjes gaan. Als ze in echt prikkeldraad springen kunnen ze zich lelijk verwonden (en dat zal dan inderdaad maar 1 keer zijn want de 2e keer laten ze het wel). Schrikdraad zou ook een optie zijn. Het lijkt mij inderdaad ook echt niet fijn als je in een woonwijk woont en een buitenkat hebt. Ik heb ook 2 katten waarvan 1 binnenkat en 1 buitenkat maar wij wonen gelukkig tegen de rand van de polder dus Dizzy vermaakt zich wel. Maar als 1 van de buren zou komen klagen over Dizzy zou ik echt in een lastig parket zitten want je wilt niet dat jouw kat voor overlast zorgt maar een kat die al jaren buiten komt kun je echt niet zo maar binnen houden. Maar goed, is gelukkig niet aan de orde.
 6. Jeetje, wat een vreselijk verhaal. Krijg er zelf tranen van in m'n ogen. Heel veel sterkte!! ❤️
 7. Newby1981

  Milly en Gijs

  Haha, dat kopje ook wat opeens uit die mand omhoog komt 😅
 8. Dit vind ik wel erg dieronvriendelijk hoor. Ik snap eerlijk gezegd wel dat dit voor beide kanten een heel lastige situatie is. Maar katten mogen nou eenmaal vrij buiten lopen hoe krom of oneerlijk dit misschien is. Je begint hier echt niks tegen. Ik zou wel echt de ren overdekt maken. Niet alleen vanwege de buurkat maar er kunnen ook andere katten bij komen of marters en roofvogels? Succes!
 9. Oh, wat een schatje ❤️ Heel veel plezier met Ollie! Ik vind het ook een leuke naam, juist omdat het niet zo'n typische hondennaam is.
 10. Ik doe helemaal niets aan dierendag. Heel afgezaagd maar in principe is het hier ierdere dag dierendag. Sowieso heb ik niets met die commerciele dagen zoals dierendag, vader/moederdag, Valentijnsdag etc. Vlees eet ik nooit 🙂
 11. Ik heb nog nooit een rammetje gehad 🙂 Maar ik denk dat ik geen voorkeur ga hebben en zoals hierboven al gezegd werd; je 'hebt' niks te kiezen want normaal gesproken heb je een voedster en een ram. (oke, ik ben nu een uitzondering met 2 voedsters 🙂 )
 12. Ik heb sinds vorig jaar iemand gevonden waar ik mijn konijnen naar toe breng en ben hier super blij mee. Zij heeft een honden-en kattenpension, konijnen doet ze niet maar voor Binky en Monky maakt ze een uitzondering (ik moet er wel bij zeggen dat mijn man en haar man collega's zijn) Ze heeft een leegstaande stal waar Binky en Monky mogen logeren. Die ruimte is iets van 4 bij 4 en uiteraard hermetisch afgesloten. Ook is het er superkoel dus op hete dagen hoef ik me geen zorgen te maken. En ze heeft zelf ook konijnen dus dat is wel super fijn (en geruststellend) Ik moet er niet aan denken om de konijnen een paar weken in een standaard hok te laten. Vroeger gingen ze naar mijn zus waar ze in een ren in de garage bleven maar aangezien ze zijn verhuisd gaat dit niet meer maar sowieso zat ik er nooit gerust op want mijn zus heeft geen enkele ervaring met konijnen.
 13. Hier zijn Binky en Monky daarnet weer naar buiten gegaan. Heb vannacht het raam wagenwijd open gezet op hun kamer zodat ze al wat konden wennen aan eventueel temperatuurverschil. Het is hier momenteel 21 graden en het zou max 23 graden worden vandaag. Morgen zelfs maar 17 graden zag ik. Hopelijk blijft alles goed gaan, ze zien er in ieder geval een stuk vrolijker uit buiten!
 14. Ik heb Binky en Monky vanmorgen om 9 uur naar binnen gehaald. Ze zitten nu in de studeerkamer waar het tussen de 24 en 25 graden is. Ik verwacht niet dat het daar veel warmer wordt omdat die kamer aan de noordkant van het huis is. Naast de voordeur hebben we 2 ramen en die heb ik afgeplakt met aluminiumfolie zodat de warmte via daar niet naar de studeerkamer gaat. In de ren is het denk ik wel 40 graden nu. Toch wel een nadeel in de zomer een tuin op het zuiden en dan geen bomen in de tuin. Ik denk serieus dat ze het niet zouden overleven nu buiten. (aangezien ze het van de week al zo zwaar hadden)
 15. Volgens mij laten de meeste bunnybunchers ze wel buiten (?) maar zelf haal ik ze altijd binnen vanaf 30 graden. Het ligt er uiteraard ook wel wat aan hoe je konijnen er buiten bij zitten. Hebben ze voldoende schaduw bij voorkeur door bomen en struiken? (schaduw van bomen is volgens mij koeler als schaduw van een parasol) Zijn ze al oud of andere mankementen? Die van mij hebben voldoende schaduw maar ik merk echt wel dat ze last hebben en net als maandag hadden ze het behoorlijk zwaar. Dus ik neem liever geen risico en haal ze binnen bij 30+. Als je ze binnen haalt zou ik dit wel direct 's morgens doen en niet als het al erg heet is. Ook zou ik ze binnen houden tot ze weer definitief naar buiten kunnen (dus niet 's avonds buiten brengen en s'morgens weer binnen halen)
 16. O nee, wat schrikken en onverwachts opeens 😪 Heel veel sterkte!!
 17. O jeetje dat is schrikken en zo snel opeens 😢 Heel veel sterkte met dit verlies❤️
 18. Heel veel sterkte ❤️ Koester de mooie herinneringen!
 19. Ik heb nooit konijnen gehad en ben opgegroeid met katten. Als kind heb ik wel hamsters gehad. (waarschijnlijk had ik wel een konijn gewild maar mocht dit niet van mijn ouders en moest ik genoegen nemen met een hamster) Nu bijna 5 jaar geleden kwamen Binky en Monky logeren in de zomer toen het baasje op vakantie ging. Ze kwamen met hok en al en ik had wel zoiets van "huh, leven die 24/7 in zo'n klein hok?!" (af en toe mochten ze los in de tuin bij hun maar ook niet altijd) Ik had totaal geen verstand van konijnen en heb me behoorlijk ingelezen en kwam er al snel achter dat ruimte het belangrijkste is voor een konijn (en een maatje uiteraard) Heb m'n man direct naar de Gamma gestuurd om een provisorisch rennetje te maken van gaas maar hier konden ze ook enkel maar onder toezicht in want het rennetje was niet stevig en ze konden er of uit springen of zich eruit graven. Wel zag ik hoe fantastich ze die ruimte vonden en m'n hart brak bij het idee dat ze thuis weer terug in dat hok moesten. Ik wist dat hun baasje de konijnen eigenlijk niet meer wilde. (ze waren aangeschaft door papa bij de dierenwinkel voor kind een paar maanden eerder. Mama was het er niet mee eens maar papa had ze gewoon gehaald en kind keek er na een tijdje niet meer naar om. Het standaard verhaal waarom de meeste mensen aan konijnen beginnen die dit duidelijk niet moesten doen 😢 Ik heb het baasje gevraagd of ze bij mij mochten blijven en dat mocht. M'n man is toen begonnen aan het bouwen van de ren en in september konden ze verhuizen van binnen naar buiten. (ze hebben een tijdje binnen gewoond omdat ik dat nog altijd beter vond dan in dat kleine hok) Voor ze naar de ren verhuisden heb ik ze eerst laten castreren omdat het 2 voedsters zijn en ik was er ondertussen ook al achter dat dat geen goede match is en er een kleine kans van slagen is maar dat je die kans toch wat groter maakt door ze te castreren ivm de hormonen. En ik had het sowieso wel gedaan om de kans op baarmoederhalskanker te verkleinen. Ik hoop nog lang plezier van ze te hebben en ondanks dat mijn man het er niet mee eens is wil ik altijd konijnen blijven houden. (hoewel ik er soms anders over denk op momenten dat het slecht gaat)
 20. 1 grote en 4 kleine cactussen. Erg weinig vergeleken met de rest hier 😂
 21. De ren is ongeveer 5 of 6 meter lang, dat is inclusief hok en circa 2,5 meter breed. (ik zou even moeten meten om het precies te zeggen) Vorig jaar hebben we 2 keer een schaduwdoek besteld, (toen vond ik al dat ze te weinig schaduw hadden maar toen stonden de bomen van de buren er nog) 1 van de grootste maten als ik me niet vergis maar ik schoot er niet echt iets mee op omdat het weinig schaduw opleverde. Het hok staat namelijk sowieso al in de schaduw (behalve 's ochtends maar dan zet ik er een parasol voor) De ren zelf waar ze het liefst zitten blijft dan in de zon, wat voor schaduwdoek ik ook heb. Bij dat gedeelte van de ren kan ik ook niks bevestigen. Ik zal wel eens een foto plaatsen want ik kan niet echt uitleggen wat ik bedoel 😬
 22. Ik geef al jaren (sinds ik ze heb eigenlijk) Science Selective graanvrij. Ben met dit merk begonnen omdat het goed bekend staat en vrijwel overal online te verkrijgen is. Ben sowieso nogal voorstaander van graanvrij voor dieren.
 23. Ik baal wel een beetje want voorheen hadden Binky en Monky vrij veel schaduw in de ren door de bomen van de buren. Die waren vrij hoog en helden over de ren heen waardoor ze vanaf rond de middag vrij veel schaduw hadden. Maar de bomen zijn afgelopen najaar weggehaald dus nu is er bijna geen schaduw meer. Het hok en het stukje daarvoor staat wel in de schaduw (altijd behalve 's ochtends vroeg) maar daar zitten ze bijna nooit, toch zeker Monky niet. Ik zet nu weer de kleine parasol voor het hok en zo'n hele grote parasol sinds gisteren voor een groot deel over de ren maar het probleem is dat er best vaak veel wind zit en ik die parasol niet vertrouw. Ik heb ook al aan een schaduwdoek gedacht maar die zijn echt allemaal te klein, zelfs de grootste maat is te klein. (en dan ben ik ook een beetje bang dat de wind er onder slaat) Dus ik moet echt nog even een oplossing bedenken.
 24. Wat vervelend @Punky punk dat het nu effe niet zo goed gaat met je koppeltje. Misschien inderdaad hormonen die nu opspelen en soms weet je het gewoon niet. Ik kan het bij Binky en Monky ook nooit verklaren. Het ene moment liggen ze tegen elkaar aan in het nachthok of zitten ze samen hooi te eten en het andere moment vliegt Monky achter Binky aan. Ze zijn allebei gecastreerd en hebben genoeg ruimte dus meer kan ik niet doen. Behalve een wissel bij de opvang maar gelukkig gaat het momenteel best goed dus heb ik dat idee weer even naar de achtergrond doen verdwijnen. Als ik jou was zou ik Bess sowieso laten castreren. Ik denk dat de hormonen wel verminderen en uiteraard om de kans op baarmoederhalskanker te verkleinen. Hoe oud is Bess eigenlijk? Heel veel succes in ieder geval en ik hoop dat het weer goed komt tussen Bess en Punky!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .