Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Aantal items

  929
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door Newby1981

 1. Mijn BMI is inderdaad iets te laag maar toch oog ik absoluut niet mager hoor. Als iemand zou vragen hoeveel ik weeg zou ik eerder liegen door het wat meer te maken omdat ik juist bang ben dat ze denken dat ik lieg omdat ik er niet mager uit zie 🙂
 2. O jeetje dat is schrikken en zo snel opeens 😢 Heel veel sterkte met dit verlies❤️
 3. Heel veel sterkte ❤️ Koester de mooie herinneringen!
 4. Ik weeg eigenlijk al jaren hetzelfde (rond de 49 maar ben ook maar 1.63) Sinds m'n tienerjaren woog ik altijd rond de 55. Voor m'n bruiloft 12 jaar geleden 3 kilo afgevallen en altijd dat gewicht aangehouden tot ik ziek werd in 2016 en nog maar 46 woog. Na een jaar woog ik 49 en dat weeg ik nog altijd. Ik voel me hier wel prettig bij eerlijk gezegd. Ik kan niet eten wat ik wil (helaas maar wie wel?) maar probeer wel zo veel mogelijk te sporten en gezond te eten voor zover dat lukt (ik ben een enorme snoepkont) Dat vasten zou ik echt niet vol houden, als ik niet eet krijg ik 9 van de 10x last van m'n bloedsuiker en voel ik me ontzettend naar en misselijk. Ontbijt overslaan kan ik echt niet. Het gekke is dat ik op actieve dagen juist beter zonder eten kan dan op werkdagen. Ik kan gerust een dagje weg gaan en leven op 1 Starbucks (tot het avondeten dan uiteraard) maar als ik naar kantoor ga (of thuis werk) heb ik echt om de zoveel uur eten nodig.
 5. Ik heb nooit konijnen gehad en ben opgegroeid met katten. Als kind heb ik wel hamsters gehad. (waarschijnlijk had ik wel een konijn gewild maar mocht dit niet van mijn ouders en moest ik genoegen nemen met een hamster) Nu bijna 5 jaar geleden kwamen Binky en Monky logeren in de zomer toen het baasje op vakantie ging. Ze kwamen met hok en al en ik had wel zoiets van "huh, leven die 24/7 in zo'n klein hok?!" (af en toe mochten ze los in de tuin bij hun maar ook niet altijd) Ik had totaal geen verstand van konijnen en heb me behoorlijk ingelezen en kwam er al snel achter dat ruimte het belangrijkste is voor een konijn (en een maatje uiteraard) Heb m'n man direct naar de Gamma gestuurd om een provisorisch rennetje te maken van gaas maar hier konden ze ook enkel maar onder toezicht in want het rennetje was niet stevig en ze konden er of uit springen of zich eruit graven. Wel zag ik hoe fantastich ze die ruimte vonden en m'n hart brak bij het idee dat ze thuis weer terug in dat hok moesten. Ik wist dat hun baasje de konijnen eigenlijk niet meer wilde. (ze waren aangeschaft door papa bij de dierenwinkel voor kind een paar maanden eerder. Mama was het er niet mee eens maar papa had ze gewoon gehaald en kind keek er na een tijdje niet meer naar om. Het standaard verhaal waarom de meeste mensen aan konijnen beginnen die dit duidelijk niet moesten doen 😢 Ik heb het baasje gevraagd of ze bij mij mochten blijven en dat mocht. M'n man is toen begonnen aan het bouwen van de ren en in september konden ze verhuizen van binnen naar buiten. (ze hebben een tijdje binnen gewoond omdat ik dat nog altijd beter vond dan in dat kleine hok) Voor ze naar de ren verhuisden heb ik ze eerst laten castreren omdat het 2 voedsters zijn en ik was er ondertussen ook al achter dat dat geen goede match is en er een kleine kans van slagen is maar dat je die kans toch wat groter maakt door ze te castreren ivm de hormonen. En ik had het sowieso wel gedaan om de kans op baarmoederhalskanker te verkleinen. Ik hoop nog lang plezier van ze te hebben en ondanks dat mijn man het er niet mee eens is wil ik altijd konijnen blijven houden. (hoewel ik er soms anders over denk op momenten dat het slecht gaat)
 6. 1 grote en 4 kleine cactussen. Erg weinig vergeleken met de rest hier 😂
 7. De ren is ongeveer 5 of 6 meter lang, dat is inclusief hok en circa 2,5 meter breed. (ik zou even moeten meten om het precies te zeggen) Vorig jaar hebben we 2 keer een schaduwdoek besteld, (toen vond ik al dat ze te weinig schaduw hadden maar toen stonden de bomen van de buren er nog) 1 van de grootste maten als ik me niet vergis maar ik schoot er niet echt iets mee op omdat het weinig schaduw opleverde. Het hok staat namelijk sowieso al in de schaduw (behalve 's ochtends maar dan zet ik er een parasol voor) De ren zelf waar ze het liefst zitten blijft dan in de zon, wat voor schaduwdoek ik ook heb. Bij dat gedeelte van de ren kan ik ook niks bevestigen. Ik zal wel eens een foto plaatsen want ik kan niet echt uitleggen wat ik bedoel 😬
 8. Ik geef al jaren (sinds ik ze heb eigenlijk) Science Selective graanvrij. Ben met dit merk begonnen omdat het goed bekend staat en vrijwel overal online te verkrijgen is. Ben sowieso nogal voorstaander van graanvrij voor dieren.
 9. Ik baal wel een beetje want voorheen hadden Binky en Monky vrij veel schaduw in de ren door de bomen van de buren. Die waren vrij hoog en helden over de ren heen waardoor ze vanaf rond de middag vrij veel schaduw hadden. Maar de bomen zijn afgelopen najaar weggehaald dus nu is er bijna geen schaduw meer. Het hok en het stukje daarvoor staat wel in de schaduw (altijd behalve 's ochtends vroeg) maar daar zitten ze bijna nooit, toch zeker Monky niet. Ik zet nu weer de kleine parasol voor het hok en zo'n hele grote parasol sinds gisteren voor een groot deel over de ren maar het probleem is dat er best vaak veel wind zit en ik die parasol niet vertrouw. Ik heb ook al aan een schaduwdoek gedacht maar die zijn echt allemaal te klein, zelfs de grootste maat is te klein. (en dan ben ik ook een beetje bang dat de wind er onder slaat) Dus ik moet echt nog even een oplossing bedenken.
 10. Wat vervelend @Punky punk dat het nu effe niet zo goed gaat met je koppeltje. Misschien inderdaad hormonen die nu opspelen en soms weet je het gewoon niet. Ik kan het bij Binky en Monky ook nooit verklaren. Het ene moment liggen ze tegen elkaar aan in het nachthok of zitten ze samen hooi te eten en het andere moment vliegt Monky achter Binky aan. Ze zijn allebei gecastreerd en hebben genoeg ruimte dus meer kan ik niet doen. Behalve een wissel bij de opvang maar gelukkig gaat het momenteel best goed dus heb ik dat idee weer even naar de achtergrond doen verdwijnen. Als ik jou was zou ik Bess sowieso laten castreren. Ik denk dat de hormonen wel verminderen en uiteraard om de kans op baarmoederhalskanker te verkleinen. Hoe oud is Bess eigenlijk? Heel veel succes in ieder geval en ik hoop dat het weer goed komt tussen Bess en Punky!
 11. Het zou inderdaad spatten kunnen zijn. Ik ging gister de kamer schoonmaken waar ze hadden gezeten en zag toen ook urine tegen het bureau, daar waar de toiletbakken stonden. En er wordt inderdaad ook wel gegraven in de toiletbakken. Ik zal er niet direct iets achter zoeken maar wel even in de gaten houden of ik nog ander afwijkend gedrag zie. En mocht Binky weer ziek worden ga ik dit zeker aankaarten. Bedankt voor je antwoord!
 12. @happy211, dat is dus wat ik meestal doe, het hok afsluiten zodat Binky wel de ren in moet en daar de rangorde bepaald kan worden. (wat in het verleden soms een dag duurde maar soms ook dagen) Maar omdat de zon nu op de ren zat en het hok + plekje daarvoor wel in de schaduw zit heb ik het deurtje naar het hok open gezet zodat Binky naar binnen kon als ze wou. (Monky zit altijd onder de grond) p.s : de parasol moet ik nog opzetten zodat ze wat meer schaduw hebben. De ren is best groot wat een voordeel zou moeten zijn maar in dit geval een nadeel want op kleinere plekken gaat het beter (als ze binnen zitten hebben ze een stuk minder plek) Jij bent toch vrijwilligster daar? Ik wist dat er iemand van het forum daar werkt maar ik wist niet meer wie 🙂 @Kolino, het idee dat ik afscheid moet nemen van 1 van de 2 word ik inderdaad niet goed van. En als ik nou wist waar ze dan terecht komt zou ik er nog vrede mee kunnen hebben maar het idee dat je ze daar achter laat en nooit weet hoe het ze verder vergaat... 😪 Een trio vormen is inderdaad geen garantie, volgens mij is de kans dat het slaagt kleiner dan de kans dat het niet slaagt. Anders zou ik er nog voor gaan, dan maar een konijntje erbij. Ze zijn nu allebei 5 jaar en ook al die tijd bij mij. @IreneM, ik zou dat dan inderdaad kunnen proberen mocht het nu een gedonder blijven. Maar dan wordt het wel de garage want m'n man zat al weer te zeuren dat hij nergens bij kan op de computerkamer 😂
 13. Het zou kunnen of ik kan ook de ren opzetten en ze in de garage houden maar eigenlijk verplaats ik het probleem dan. Als ze in een bepaalde ruimte zitten (zoals de computerkamer, logeerkamer, garage, woonkamer (ze hebben al in het hele huis gezeten hoor 😂) gaat het goed. Je merkt enkel dat Monky de baas is maar meer niet. Zodra ze naar de ren gaan is het ellende (het maakt niet uit of ze een paar dagen zijn weggeweest of weken) Het is echt iedere keer een gejaag en een bange Binky die enkel in het nachthok zit. Tot nu toe is het iedere keer goed gekomen maar sinds februari (toen Binky ook ziek was) blijft het zeer onrustig. Ze konden wel samen in de ren zitten, zaten samen hooi te eten of Binky die Monky wast maar toch is het zeer onstabiel en eigenlijk is het geen goed koppel. Ik zal het een paar dagen moeten aankijken maar als het niet verbeterd moet ik toch actie ondernemen. Ik kan eventueel eens contact opnemen met Knijn en Ko voor advies?
 14. Ik zit toch weer even met het handen in m'n haar. Binky was volledig opgeknapt dus ze is nu naar buiten met Monky maar zoals verwacht is het weer een gejaag door Monky met als resultaat een doodsbange Binky die achterna gezeten wordt en niets durft. Het is niet alleen dat ik dit enorm zielig vind maar ik ben nu ook bang dat ik nu sneller met een zieke Binky zit. Net even gekeken op Knijn en Ko maar ik lees dat de opvang bomvol zit. Het zou dan gaan om een 'wissel' maar toch. Ik heb ook geen idee hoelang een konijn gemiddeld in de opvang zit? Of toch een trio proberen te vormen met een rammetje erbij maar dit is eigenlijk niet wat ik zelf wil. Toch weer extra zorgen erbij als het rammetje ziek wordt en ook op financieel gebied. Ik ben nu in 2 maanden alweer meer dan 500 euro kwijt aan Binky dus dat hakt er toch wel in. Pfff, iemand nog tips? Of toch maar de knoop doorhakken en ze allebei naar de opvang brengen en 1 koppeltje mee terug? (bij dat idee word ik toch niet helemaal goed eigenlijk)
 15. Monky en Binky zitten nu samen op de computerkamer sinds zaterdag en is gelukkig allemaal goed gegaan. Vandaag verhuizen ze weer naar buiten en fingers crossed dat het goed blijft gaan!!
 16. Welkom! Wat een prachtige konijnen!
 17. Hoi, ik woon niet ver van jou vandaan maar toevallig ga ik net zelf die periode op vakantie 😬 Je zou ook eens bij www.dierenoppas.nl kunnen kijken. Uiteraard is er bij ons niet veel aangezien we nogal in een gat wonen 😂 maar ik zie wel 1 iemand staan die in Terneuzen woont en huisdieren aan huis verzorgt. Misschien is dat een optie? Ik heb er zelf verder geen ervaring mee hoor dus ik kan het niet aanraden of afraden maar ik zou zeker eens informeren. (voor mij is dit geen optie want ik heb liever geen vreemden in m'n huis) Zelf breng ik altijd mijn konijnen naar mijn zus maar in geval van nood zou ik toch naar Knijn en Co gaan ook al is het een eindje rijden. Succes in ieder geval!
 18. Welkom! Prachtig hoe ze op het tuinstel liggen 🥰
 19. Newby1981

  Druppels urine

  Binky en Monky zitten nu dus tijdelijk samen binnen omdat Binky ziek was. (gaat gelukkig beter) De 2 toiletbakken staan op een groot wit badlaken maar nu valt me op dat ik best veel gele vlekjes zie, dit zijn losse druppels urine. Ze zijn allebei zindelijk en plassen doen ze uitsluitend op het toilet. Die druppels urine zijn me nooit eerder opgevallen, volgens mij was dit voorheen niet. Ik weet niet of het van Binky of Monky is maar omdat Binky ziek is geweest denk ik natuurlijk gelijk dat het daarmee te maken heeft. Heeft iemand enig idee waardoor dit zou kunnen komen?
 20. Met Binky lijkt het nog steeds goed te gaan. Ze eet alles, inclusief biks al heb ik wel het idee dat ze langzamer eet (haar gebit is gecheckt bij de DA en dat was in orde) Ze was ook levendig zag ik op de camera en de keutels zagen er goed uit. Hoewel ik sinds vanmorgen geen keutels heb gezien maar dat was gisteren ook zo en toen had ze ‘s avonds en ‘s nachts toch goed gekeuteld. Ik ga vanmiddag Monky bij haar zetten wat ik erg spannend vind😬 Ik hoop dat het met de andere konijntjes ook allemaal goed gaat!
 21. Stilgevallen darmen komt (helaas) vaak voor maar wat het belangrijkste is is dat je er op tijd bij bent. Met de juiste behandeling kunnen ze de darmen vaak weer op gang krijgen maar wat natuurlijk net zo belangrijk is, is dat je de oorzaak weet. Komt het door een gasaanval, een verstopping, haakjes etc. Ze zag een klein haakje dus dat kan best de oorzaak zijn dat hij niet wou eten. Was het plotseling dat hij niet wou eten of merkte je al wat verschil daarvoor? Heb je een konijnkundige dierenarts? Ik vind het namelijk vreemd dat wanneer je de dierenarts belt met dat soort klachten dat ze dan adviseren om het eerst nog even aan te kijken. Als ik met zulke klachten bel kan ik direct komen en zelfs als de dierenarts echt even geen tijd heeft nemen de assistenten mijn konijn alvast op. Heel veel beterschap voor Teddy. Ik hoop dat hij vannacht is opgeknapt en je goed nieuws van de dierenarts krijgt!
 22. Beterschap @JacB! Ik hoop dat de nierstenen weg blijven. Klinkt zeer pijnlijk.
 23. Ik heb niks met Koningsdag en vlucht die dag meestal naar België. Gisteren dus een dagje wezen winkelen in Antwerpen. De drukte viel een beetje tegen maar ja was te verwachten met mooi weer. Hoorde stiekem nog veel Nederlands dus blijkbaar zijn mijn man en ik niet de enigste die niks met Koningsdag hebben 😁 Vandaag mezelf een vrije dag gegund en uitgeslapen tot half 7 ( normaal sta ik om half 5 / 5 uur op dus dit is voor mij uitslapen 😂) De computerkamer eindelijk eens opgeruimd en 40 km gefietst. Nu nog even van het weekend genieten en hopelijk zonder dierenartsbezoekjes!
 24. Gelukkig gaat het weer beter met Shep en Vlekje! Ik hoop dat de stijgende lijn doorzet en we rustig het weekend in kunnen! Binky is weer thuis, heb haar net opgehaald. Ze zit weer in de computerkamer en heeft iig al wat gras en snoepjes op. Ik laat haar nu even met rust maar kijk stiekem op de camera wat ze aan het doen is. Met de cisaral en emperid moest ik even stoppen om te kijken wat ze doet maar ze adviseerde om de meloxidyl nog even te geven. Als het nu toch weer slechter gaat moeten we kijken voor verder onderzoek. (Geen idee wat) Maar laten we please hopen dat het goed gaat anders zakt de moed toch echt wel in m’n schoenen. @DaniëlleV, spannend dat je Bennie moest wassen. Ik heb het zelf nog nooit moeten doen maar Binky is ook wel gevoelig voor een vies kontje dus ik moet dat wel wat beter in de gaten houden. Ik pak haar liever niet op want dan is ze in paniek maar eigenlijk check ik het om die reden te weinig. Ik zie het niet goed komen als ik haar moet wassen😬 Maar gelukkig is Bennie weer schoon en fris en kan hij er weer even tegen!
 25. @pakyakker, wat kl*te dat het nog niet beter gaat met Vlekje. Maar ze heeft iig wel haar groenvoer op, dat is toch al iets. Binky wou op den duur letterlijk niks meer, geen groenvoer, gedroogde appel of verse appel of wat dan ook. Zo machteloos en wanhopig voel je je dan. Zeker als het vaker voor komt en je hebt geen idee waar het door komt. Heeft de dierenarts ook geen idee waar het door komt dat ze zo vaak klachten heeft? Als ze niks kunnen vinden is het ook bijna niet te zeggen natuurlijk. Misschien zijn sommige konijnen gewoon gevoelig voor gas of verstopping en hoeft er niet altijd een oorzaak te zijn? Succes en beterschap! @WOKKY, hoe gaat het nu met Shep? Hopelijk beter? Jij hebt dus ook al zo’n zorgenkindje? Als ik jou was zou ik zeker de dierenarts bellen en misschien nog eens langs gaan zodat ze zeker kunnen vaststellen of het gas of een verstopping is of juist iets heel anders? Ook voor Shep veel beterschap! Ik weet nog niet hoe het nu met Binky is. De dierenarts zou in de loop van de ochtend of middag bellen dus ik wacht maar even af. Waarschijnlijk mag ze naar huis tenzij ze terug achteruit is. Ik ben blij als ze weer thuis is maar vind het ook wel weer eng en spannend omdat dan de verzorging echt op mij weer aankomt en ik ben altijd heel onzeker of ik het wel goed doe en ik vind het k*t om haar zo te zien. Bovendien is Binky bang voor me en moet ze niks van me weten dus ik hoop niet dat dat haar genezing in de weg staat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .