Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  1.095
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Alles dat geplaatst werd door Newby1981

 1. Dat klopt inderdaad. Na 6 jaar een instabiel koppel te hebben gehad, waarbij de goede periodes de slechte overheerste en waarbij het na een slechte periode iedere keer weer goed kwam uiteindelijk toch de keus gemaakt om 1 konijn af te staan in een periode waarbij het niet meer goed kwam en ik om de haverklap met een ziek konijn zat door de stress. Ik heb er nooit spijt van gehad maar ik ga niet ontkennen dat het nu na ruim 9 maanden geen pijn meer doet en het niet weten hoe het met Binky nu gaat vind ik verschrikkelijk. En het gemis zelf is er ook nog. Ik heb nu een stabiel koppel (hoewel ze niet heel klef zijn en Bram blijft op Monky rijden maar ze zijn aan elkaar gewaagd zeg maar) Het was 1 van de moeilijkste keuzes die ik ooit heb moeten maken maar ik weet dat dit het beste was. Heb ook lang getwijfeld om 2 koppels te houden maar financieel gezien zag ik dit niet zitten. En 2 konijnen meer is ook 2x zo veel stress. Mocht je de keuze maken om 1 konijntje in de opvang te laten zou ik wel je gegevens achter laten voor de nieuwe eigenaar zodat ze hopelijk jou nog een keer een update willen geven van hoe het gaat. (Hoewel dat geen garantie is natuurlijk) Ik heb nog altijd spijt dat ik dat niet heb gedaan. Heel veel sterkte
 2. Ik heb het nog niet gewogen maar ik geef per konijn 2x per dag ongeveer 2 eetlepels. (4 in totaal dus) En dan 50/50 fibafirst van Supreme en graanvrije biks ook van Supreme. Onbeperkt hooi uiteraard waar ik gedroogde kruiden door doe. 1x per dag verse groenten en kruiden en soms een 2e x enkel groenten. En 1x per dag een snoepje.
 3. Monky en/of Bram hebben ook coccidiose gehad deze zomer. Ze zijn allebei aan de Baycox gegaan, volgens mij had ik ze 5 dgn gegeven, toen gestopt maar weet niet meer hoe lang en toen nog een keer 5 dagen. Ik ging kort daarna een maand op vakantie en ik had de opvang wel instructies gegeven maar toen ze terug thuis waren merkte ik toch nog dagelijks diarree op dus heb de kuur weer gedaan. Alles iedere dag goed schoongemaakt maar de ren zelf was onmogelijk want die is best groot en bestaat alleen uit grond/zand. Gelukkig zijn ze zindelijk dus moest alleen de losse keutels opruimen. Ik heb de keutels daarna niet meer laten testen maar ik zie nooit geen diarree meer dus ik denk / hoop dat het goed is. Ik had ook gelezen dat het grootste deel van de volwassen konijnen deze parasiet bij zich draagt maar dat het normaal geen probleem is zolang hun weerstand goed is. Bram kwam wel net uit de opvang en Monky van koppelvakantie met Bram dus wellicht dat het daardoor kwam dat de coccidiose de kop op stak? Veel succes iig! Het is echt een kl*te parasiet!
 4. Monky: MonkyFonky of enkel Fonky Bram: BrammySammy, Brammetje Samen: jonkies Dizzy(kat): vriendje, jongetje, meneertje, vriendje, kleine Beer Ukkepuk (kat): Ukkie, UkkiePukkie, meisje, vriendinnetje, Ukskie
 5. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb nog liever dat slechte weer dan dit😂 Ik maak me steeds zo’n zorgen over dat ze het te koud hebben. In het nachthok en in de cubes heel veel stro maar ze zitten de hele tijd op de koudste plekken. Er zit plexiglas op de oostkant van de ren maar omdat dit niet helemaal afsluit heb ik er ook nog een bouw zeil over gedaan zodat ze echt geen last hebben van die snijdende wind. En wat een gedoe met die waterbakjes. Heb er gisteravond een snuggle safe onder gezet maar het water was evengoed bevroren. In het bakje zonder snuggle safe zat wel een gat in de bevroren laag dus of ze dit nou zelf hadden gedaan? Ik zat serieus te denken om vannacht het water te gaan verversen maar ik zag het zo niet zitten en ik sta toch om half 6 op. Doe mij maar weer boven nul.
 6. Ik woon in Zeeuws Vlaanderen (Zeeland) Maar ik heb gisteren de Suprème fibafirst en konijnendroom binnen gehad en Monky lust de konijnendroom niet en Bram de suprème niet🙈 Ik geloof dat ik dus toch nog aan de gewone suprème graanvrij vast zit😬 De konijnendroom en fibafirst gebruik ik dan maar als snoepjes.
 7. Ik denk dat ik dan toch voor konijnendroom ga. Wat ik me wel afvraag; Monky eet al bijna 6 jaar graanvrij. (Hier was geen reden voor, graanvrij klonk gezonder 😬) Zou het kwaad kunnen als ik dan overstap op niet graanvrij? Uiteraard heel langzaam opbouwend. De suprème fibafirst ga ik ook bestellen en geef ik als tussendoortje (ipv snoep) Heb ik natuurlijk wel net 2 weken geleden 2 zakken SS besteld🙈 Pfff, je zou een studie kunnen doen over konijnenvoeding.
 8. Mag ik ook even inhaken op dit topic🙂 ? Ik heb nu namelijk ook een moeilijke hooi eter en overweeg ook een andere brok die meer geschikt is voor de moeilijke hooi eters. (Uiteraard blijf ik dingen uitproberen met hooi / kruiden) Die van mij krijgen nu graanvrij van supreme selective met 22% vezel. Ik zie hierboven dat Konijnendroom voorbij komt maar die heeft weer ietsjes minder vezel (21%) Of moet je niet alleen naar de vezels kijken? @Kolino, jij hebt er wel veel verstand volgens mij en je hier in verdiept? Ik zat ook aan Suprème fibafirst met 30% vezel te denken. Op internet zie ik door de bomen het bos niet meer😬 Zo veel tegenstrijdige dingen lees je daar.
 9. Joepie, het is gelukt met de pasta! Ik had een mix van witlof, wortelloof en kruiden gemaakt en de pasta er door gedaan. Hopelijk blijft dit zo werken. Nu nog maar een paar tubes op internet bestellen want dit schilt toch zo’n 4 euro per tube en aangezien ik er nog wel wat nodig heb. (had gister nog een papje van biks aangeboden maar nee hoor, Monky moest er niks van hebben. Bram had het wel netjes op)
 10. Dan ligt het toch niet alleen aan mij dat ik het smerig spul vind. Ik wist eerst niet wat je er mee bedoelde in je vorige berichtje maar nu snap ik het 😉
 11. Nou, ondertussen heb ik de pasta in huis. Nog wat gegoogeld en 2 dierenartsen gebeld. Eerst m'n eigen dierenarts maar die hadden de pasta niet in huis en raadde het niet aan vanwege de dosering maar ik dacht ik ga toch eens m'n oude dierenarts bellen en die zei dat het kon. Per konijn inderdaad 1 streepje. Ik hoop echt dat dit gaat lukken. Heb net de olvarit (zonder pasta) geprobeerd, Monky moest er niets van weten maar Bram vond het lekker. Vanavond ga ik brokjes weken en kijken of ze dat eten, wel eerst zonder pasta want als ze het niet moeten vind ik het zonde van die pasta. En anders ga ik het nog proberen met appel, blaadjes basilicum, tussen 2 dunne schijfjes wortel. Op de foto ziet het er lig niet zo veel uit Dollie. Een stuk minder dan die suspensie. Wel fijn dat jouw konijnen het zo opeten Anne! Het is net of die dieren bij mij (met de katten is dat ook altijd) alles wat afwijkend is ruiken en niet moeten. Dan ben ik toch een beetje jaloers als ik lees dat hier alles zonder problemen opgegeten wordt (wel fijn voor de diertjes en voor jullie natuurlijk 🙂 )
 12. Het is meranox 25 mg/ml suspensie (bevat 25 mg/ml fenbendazol, 20 mg benzyl alcohol en 12 ug azorubine) Het is roze van kleur. Weet niet of dit bekend is voor sommige? Ik moet 2 ml per konijn geven maar dat is best veel, dat gaat nooit lukken tussen 2 blaadjes basilicum. Ik weet niet of ik 2x per dag 1 ml mag geven? Maar dan is het vast niet voldoende om de wormen te doden. Moet je van die pasta minder geven? Ze wegen 2 kilo en 2,3 dus valt onder de kleine konijnen.
 13. Alleen vraag ik me nu opeens af, krijgen ze geen luie darmen van rodicare? (Als je dit een maand zou geven) Ik had namelijk zoiets gelezen ooit maar ik weet niet meer bij welk middel (volgens mij lijnzaadbrokjes, als je dit te lang zou geven) En als ik rodicare geef moet ik denk ik geen biks geven maar dat is misschien ook weer niet goed? Pfff, sorry voor m’n gezeur maar ik ben altijd zo’n piekeraar wat dit soort dingen betreft.
 14. Dan ga ik dat bestellen voor de zekerheid
 15. Bedoel je vliegenlarven van vliegen die ze op de keutels leggen? Dat gaat het niet zijn, er zitten geen vliegen op hun kamer 🙂 En het zijn echt van die dunne sliertjes. Ik zie ze niet in alle keutels (de meeste juist niet) dus ik had de hoop dat het mee viel. Zag namelijk daarnet wat foto’s op internet dat ik dacht van ‘jeetje, nou daar kun je niet overheen kijken.’ Ik was idd van plan om het een maand te geven aangezien panacur een veilig middel is. Ik hoop echt dat ik iets vind om het door te doen. Over 2,5 week gaan ze naar een kennis en ik weet niet of haar dit gaat lukken met een spuitje 😬
 16. Dat is ook een idee Olvarit wortel. Zometeen maar weer naar de winkel 🙂 Hoeveel Olvarit gaf jij? (Hoeveel weegt je konijn?) Dus Olvarit kan wel veilig gegeven worden? Ik ben altijd een beetje bang dat iets een nadelige uitwerking op hun darmen heeft. Ik geef ze ook eigenlijk nooit suikers (geen fruit, geen wortel en alleen snoep op hooi of kruiden basis) dus die van mij zijn niet zo veel gewend🙈
 17. Ik had het daarnet al gezegd in het algemene konijnen topic maar misschien toch beter hier een topic aanmaken. Monky en/of Bram hebben dus wormen. Ik heb panacur mee gekregen voor 15-28 dagen (pfff, zo lang) Net de eerste dosis gegeven maar wat een ramp. Met banaan trapte ze niet in dus toen in bekje gespoten maar bij Bram is dat niet te doen. Ik kom er nu achter dat Binky en Monky toch wel makkelijk zijn wat dat betreft. Ik heb echt geen idee hoe ik dit moet gaan doen een maand lang. Iemand nog tips hoe dit te doen bij een moeilijk konijn? Wat nou als het echt niet lukt? Ik heb nu hoop op geprakte en geweekte biks maar hier zullen ze ook wel niet in trappen. Ik las iets over rodicare instant of is dit echt dwangvoeding? Als ze dit nou heel lekker vinden en het kan geen kwaad om aan een gezond konijn te geven zou ik de panacur daar in kunnen doen? Wat zijn jullie ervaringen met panacur? Komen ze er hier wel mee vanaf? Ik lees net op internet dat de wormen meestal in de blindedarm of caecum (?) zitten en daardoor in de zachte keutels zitten maar ze zaten juist in de harde mooie keutels. Of wilt dat niets zeggen?
 18. Bedankt voor de tip! Dan geef ik haar strax 0,25 cisaral. Het gaat nu net wat beter dus dat wil ik graag zo houden☺️
 19. Bij de dierenarts zit ze inderdaad onder de warmtelamp. Ik durf niet te zeggen hoe haar temperatuur is, ik heb ooit 1x geprobeerd om te temperaturen en daar hebben we allebei nog nachtmerries van😂 Ik wil niet te vroeg juichen maar het lijkt iets beter te gaan sinds ik thuis ben van werk. Ze heeft wat (harde) snoepjes op voor het eerst, wortel en wortelloof. Ook zat ze volgens mij hooi te eten (Binky kan je soms voor de gek houden) Gisteravond en vanmorgen wel heel veel plakpoep, echt hele grote plakkaten, misschien dat ze daarvan ook last had? Daarnet wel kleine keutels gezien. Ik moest alleen nog meloxidyl geven en eventueel Cisaral maar daar ben ik mee gestopt toen ik die plakkaten zag. Binky woont nu in de computerkamer en Monky is gewoon buiten. Het gekke is; als ik Monky er nu bij zou zetten weet ik bijna zeker dat het goed gaat, in het verleden knapte ze zelfs direct op. Binnen gaat het dus goed maar zodra Binky in de ren komt is het ellende. (Ze allebei binnen gaan houden is geen optie want dat kan ik Monky niet aan doen, die moet sprintjes kunnen maken (ook al hebben ze binnen de ruimte, die durven ze allebei niet te benutten) en kunnen graven. Ik hoop dat ze zondag helemaal opgeknapt is zodat ik ze allebei kan brengen. Vanmorgen al 2 formulieren moeten invullen, dat maakt het ook weer zo echt. Heb al de hele week enorme huilbuien, heb het gevoel dat ik een kind moet afstaan😭 Ben zo bang dat Binky niet goed terecht komt. En constant nog die twijfel hé maar ik weet dat als ik nu niet door pak het niet gaat gebeuren.
 20. Ik bedoelde eigenlijk dat ze bij de DA meteen begon te eten🙈 Thuis loopt het weer niet over, ze eet nauwelijks. Wel vind ik dat ze best levendig is, vannacht zag ik op de camera dat ze best gescharreld heeft. Ik ga zo naar huis van m’n werk en dan even kijken hoe het gaat en misschien toch maar wat dwangvoeren. En eerst nog wat lekkere dingen kopen bij de Boerenbond.
 21. Binky is net weer thuis, ze begon daar direct met eten🙈 Overlegd dat ik het een paar dagen aankijk. Mocht het goed gaan dan zou het toch van die gasbuik komen en anders kijken voor verder onderzoek. Op hoop van zegen dat het goed blijft gaan want ik word op den duur zelf paranoia.
 22. Ik had toch nog gebeld naar de DA en omdat ze steeds minder begon te eten en als ze toch iets aanpakte zat ze met lange tanden te eten en heel langzaam. Het viel me ook op dat ze een beetje raar deed met 1 kant van haar bekje, alsof er daar iets dwars zat. Het leek hun beter om Binky te brengen zodat ze het in de gaten konden houden en kijken voor vervolgstappen. Haar nu onder narcose brengen is niet zo handig natuurlijk. Een echo was lastig omdat de persoon die dat doet met vakantie is… (ik snap niet zo goed dat niet iedere dierenarts dat kan) Ik was er van overtuigd in eerste instantie dat die gasaanval door de stress kwam (van het gejaag van Monky) maar nu begin ik dan te twijfelen. Goed, blijft een feit natuurlijk dat stress slecht voor ze is en een grote aanleiding is voor gas. Pfff, ik weet het ook niet meer. De DA zou me vanavond terug bellen maar als ik het zo hoor moet ze daar wel blijven. En ik heb net vanmorgen met Knijn en Ko afgesproken voor zondag😭 Ik denk dat dat met Binky niet gaat lukken maar ik denk dat ik Monky wel al breng en dan breng ik Binky als ik Monky ophaal. Ik vind het vreselijk maar ik heb toch voor Monky gekozen (voelt vreselijk om een keus te maken) Het heeft uiteraard niet met Binky z’n gezondheid te maken (die is normaal goed) maar de band met Monky is iets sterker omdat Monky echt mensgericht is. En ook omdat Monky heel veel plek nodig heeft, die moet sprintjes kunnen maken en heel belangrijk; Monky MOET kunnen graven. En niet in een zandbak maar echt hele tunnelstelsels. Dat gaat niet overal kunnen en ik wil niet het risico nemen dat ze dat niet meer kan. Binky is veel rustiger en zou tevreden zijn met minder plek. Graven doet ze zelfs niet. Maar mijn God, wat voel ik me schuldig tegenover het Binky en denk ik van “ik kan dit niet, ik zie er vanaf”. Of toch een trio vormen maar de kans van slagen is klein en ik wil ze niet al die stress aandoen als het niet gaat lukken.
 23. Bedankt voor je antwoord. Ik vind het moeilijk in te schatten of het nu komt door die gasaanval of dat ze gebitsproblemen heeft. Ik kan misschien beter even de DA bellen om ook even te vragen. Ik weet niet precies hoe ver ze hebben gekeken.
 24. Maandag en dinsdag is Binky bij de dierenarts geweest omdat ze een gasaanval had. Gelukkig was ze zo ver opgeknapt dat ik haar gisteravond kon ophalen. Ze is redelijk levendig maar wilt nog steeds niet echt eten. Af en toe wat witlof of andijvie en wat gras. Maar niks hards, zelfs haar lievelingsnoepjes niet. Ook stopt ze vrij snel met eten. Ik vraag me nu af; zou ze toch geen gebitsproblemen hebben? Ze eet ook heel langzaam (ik moet wel zeggen dat ze altijd langzaam eet) Ook doet ze veel knarsetanden wat normaal op pijn duidt maar ook dat doet ze vaak en al jaren. Ze gaat bijvoorbeeld ook knarsetanden als je haar aait en ze duidelijk geniet. De DA heeft haar gebit bekeken en dat zag er goed uit maar volgens mij kunnen ze niet die achterste tanden zien? Ik ben nu toch een beetje bang dat ze gebitsproblemen heeft maar hoe kom je daar dan achter? Het lijkt me ook nogal drastisch om een konijn onder narcose te brengen alleen om te kijken en de kans groot is dat het gebit in orde is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .