Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
  • Items

    14.605
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    103

Berichten die geplaatst zijn door Lienappelsien

  1. Even online gekeken, maar je hebt gelijk, cisaral is (nog) vrij verkrijgbaar. Nu ik er verder over nadenk, toen ik een tijd terug even een ziek konijn had zag ik dat mijn flesje metacam zo goed als op was en ik nog wel wat meer cisaral had. Maar metacam is dus alleen op recept verkrijgbaar, dus dat is balen. 

  2. Sneu voor Apollo. Toch even slikken om ze opeens oud te zien. Het klinkt een beetje zoals het met mijn Jerry ging. Hij werd ook slechtziend en later volledig blind door staar door ouderdom en hij was in een jaar tijd ook opeens een oud konijn geworden (was ook al oud, maar opeens merk je het).
     

    Maar wat Evee ook zei, hij had er volgens mij niet echt last van. Hij dutte veel, vaak lekker tegen Do aan. En hij wist alles in de ren perfect te vinden. Met zijn snorharen en zijn vacht aan zijn zij voelde hij het gaas of de rand van het graafgedeelte, dus die gebruikte als navigatie om mee mee te lopen. Als ik met eten kwam maakte hij soms een ouderwets spurtje. Hij heeft het zo nog een tijd goed gehad, zijn oude dag. Hopelijk gaat dat bij Apollo ook zo. Gaat het nog steeds goed met zijn nieuwe vriendin samen? Ik kan even niet op haar naam komen. Mooie zwarte dame met een mooie naam.

  3. Qua hoe lang het open is zou ik dat wel durven. Maar vervelend dat je konijn het weer nodig heeft. Heb je ook met de dierenarts contact opgenomen voor de klachten die je konijn heeft? Net voor het weekend…

     

    @Kolino cisaral is toch alleen op recept verkrijgbaar? Ik vind het wel irritant dat je daardoor cisaral en metacam niet even nieuw aan kan schaffen om het in huis te hebben voor het geval dat.

  4. Als het weer terugkomt zou ik inderdaad naar wormen kijken. Ik had een konijn (net uit de opvang gehaald) die liet ook steeds veel blindedarmkeutels liggen. Verder ging het gewoon goed met hem. Ik hield de keutels en blindedarmkeutels goed in de gaten, want ik had al een vermoeden dat het wormen konden zijn. Steeds geen worm te zien. Tot ik er toch 1 zag in de toiletbak. Toen heb ik hem via de dierenarts met Panacur behandeld en vanaf dat dat aansloeg zie ik bijna nooit meer een blindedarmkeutel.
     

    Hij had ook regelmatig van die ovale gewone keutels, ze worden ook wel 1,5 keutels genoemd. Dat is ook een teken dat er een wormbesmetting kan zijn. Dus mocht je die ook zien…

  5. Do is ook wit en Dobby is wit met donkergrijze vlekken. Als Do veel in de grond heeft gegraven heeft ze een flinke bruine waas over haar vacht. Dobby wast zijn vacht met Witte Reus, zijn wit is echt wit-wit! Natuurlijk hebben ze in de winter ook wel vieze achterpoten, maar verder herken ik je verhaal niet echt. Een eerder bont konijn dat ik had had meestal wel gelige achterpoten, maar de rest van zijn vacht was niet geel.

     

    Sproeien ze soms over elkaar heen? 🙄 Of kan het zijn dat er iets is dat afgeeft (zou knap zijn dat ze er dan volledig onder zitten, maar wie weet)? Of liggen ze graag op hun zij in de toiletbak? 

  6. Klinkt goed, Ricksem! Leuk dat je een update geeft.

     

    Nu rustig wachten op konijnengezelligheid. Als ze samen eten en elkaar wassen dan is het gewoon wachten op het moment dat je ze opeens samen ziet liggen. 
     

    Plaats je ook nog een foto van ze? Ik ben wel benieuwd 🙂 

  7. Ik zit in de schaduw met een waterijsje het vooral warm te hebben, en Do en Dobby lagen net een hele poos samen languit in de zon… Konijnenlogica. Intussen zijn ze, weer samen, naar de schaduw verplaatst. Ze hebben in de ren veel en goede schaduw, dus dat is fijn. Deze 2 liggen opvallend vaker nog te zonnen bij warm weer. Mijn vorige konijnen deden dat veel minder en hadden meer last van de warmte.

  8. Leuk je weer op het forum te zien! Maar verdrietig dat Daantje er niet meer is.

     

    Het duurt nog even, maar het is wel een leuk vooruitzicht dat Boudewijn in augustus weer een nieuw vriendinnetje krijgt. Laat je het ons weten als het zo ver is? Ik ben benieuwd met wie hij thuiskomt, jij vast ook!

  9. 6 minuten geleden, Miranda1608 zei:

    @happy211 we hebben het rammetje weggehaald voor de castratie en apart gehouden(angst dat we 2 voedsters zwanger hadden) en nu accepteren de papa en zusje hem niet papa diet eerst lief likken en dan in een keer gaat die bijten en bij zijn zusje gaat die met zijn koppie onder liggen omdat die wil dat ze hem ligt en dan word zijn zusje agressief 

    Zo te lezen heb je ze niet op onbekend terrein samen gezet? En hoe groot was de ruimte?
     

    Een viertal zou ik dus niet aanraden. Wat deed het zusje toen ze agressief werd?

  10. Vervelend!

     

    Hoe lang geleden is het jonge mannetje gecastreerd? Hij moet nog 14 dagen na de castratie apart blijven omdat hij dan nog vruchtbaar kan zijn. Misschien wist je dat al, maar ik zeg het voor de zekerheid.

     

    Probeer je ze nu als groep van 4 samen te houden? Of probeer je ze per 2 te houden, dus echt 2 van elkaar gescheiden duo’s? 
     

    Een viertal is vaak lastig. Maar ook tweetallen werken niet altijd. De karakters moeten echt goed bij elkaar passen. 
     

    Zo te horen kijk je al naar de combinatie mannetje met vrouwtje. Dat werkt inderdaad vaak het beste. Zoals Happy hierboven al aangeeft is de aanpak van een koppeling ook heel belangrijk. Je zet ze samen in een ruimte waar beide konijnen nog nooit zijn geweest. Dan is het neutraal, en hebben ze minder behoefte om hun territorium te verdedigen. Konijnen zijn erg territoriaal. De ruimte is bijvoorbeeld 3 m2 groot. Ik zet er altijd graag een kartonnen doos in, op zijn kop met 2 ingangen er in geknipt. Dan kunnen ze even uit elkaars zicht, maar zich ook niet compleet afzonderen. Rijden mag, hard achter elkaar aan rennen en wat haren uittrekken mag ook. Ze moeten de rangorde bepalen. Maar als ze als 1 bol konijnen over de grond rollen haal je ze direct uit elkaar en zet je ze nooit meer samen, die combinatie werkt dan niet. Ook als er bloed vloeit stop je natuurlijk.

  11. Op 1-6-2024 om 06:30, Evee zei:

    De topictitel is ook "naaktslakken eten" dus heel gek is het niet om hier recepten voor slakken te delen, toch? 🤪

    Bij het zien van de topictitel moet ik me er altijd even overheen zetten om het topic te openen. En iedere keer denk ik, wil ik het eigenlijk wel lezen wat er in dit topic is bijgekomen? Want: blegh. Maar ergens wil ik het toch lezen 😉 

     

    Op 5-6-2024 om 02:23, To van de Veluwe zei:

    Ik ben ondertussen haast een expert geworden en heb er veel over gelezen. Kopertape helpt niet echt. Soms tegen huisjesslakken (kunnen een klein schokje voelen maar naaktslakken kruipen er overheen. Iemand op internet heeft experimenten uitgevoerd. Leuk om te lezen trouwens. Dus bespaar het geld maar.

    Echt het beste helpt opruimen. Niet met een schepje maar met een grijpstok waar je ook vuil mee kunt rapen. Het is een soort tang en je knijpt die om de slak heen, En dan in een emmer doen. Ik doe er een scheut afwasmiddel in en ze zijn eigenlijk gelijk dood.

    Het enige dat goed helpt is dus ruimen. En dit even wat avonden vol houden. Heb je er minder dan helpen slakkenvallen ook maar ergens lok je ze dan ook nog.

    Ik denk dat ik er ondertussen al tegen de 2000 opgeruimd heb. Ik ben al elke avond een paar uur aan het vangen. Ook wat ruimer om het huis heen. Pak de slakken bij de naaste buren ( =familie en wonen iets verder)) nu ook mee.


    Wauw, elke avond een paar uur! Fijn dat je dan nu resultaat begint te zien 😅 Maar als je het niet zou doen zaten er sowieso nóg meer.

  12. 22 uren geleden, bunnyempress zei:

     

    Ik vind Scarlett niet alleen qua houding (ze kan natuurlijk ook dweilen), maar qua vorm ook echt wel een Bulldog. Maar misschien is het omdat ik nooit een hond heb gehad. Ik vind dat ze op een bepaalde dezelfde manier op haar pootjes staat en dezelfde soort bouw heeft. Al heeft een Bulldog geloof ik wel een kleinere kont 😅.

     

    Gesmolten konijn kennen wij ook, want Scarlett smelt als je haar aait, dus dat is heel schattig. Duidelijk anders dan Lodewijks dweil.


    Handig, dan kan Lodewijk haar opdweilen.

    • Haha 5
  13. 14 uren geleden, Evee zei:

    Een appeltje? 😅

    Haha het ligt er aan hoe hij zit of ligt. Gisteravond bekeek ik zijn vorm nog eens goed vanaf boven gezien en toen ze aan het eten waren en toen dacht ik, ik doe hem tekort om hem echt bol te noemen 😉 

     

    Het is ook echt een konijn die ervan geniet om overdag lekker in het schuilhok op/in het stro te liggen snoezen. 

  14. Do is lang en smal. Meer het doppinda-model dus. Zij is dus atletisch gebouwd. Ik heb een keer eerder een konijn gehad die lang en smal was en atletisch, Flodder. Do is wel een halve kilo zwaarder en groter dan Flodder was.
     

    De anderen waren boller gebouwd. Dobby is ook echt bol van model. 

  15. 20 uren geleden, Bunny566 zei:

    Dankjewel, wat lief! Het heeft er aardig ingehakt en ik ben eigenlijk nog steeds niet toe aan een ander konijn maar heb net vandaag de opvang gemaild. De andere optie was Silke afstaan maar daarvoor is ze ons weer te dierbaar. 

    Moeilijk is dat. Je wil eigenlijk helemaal geen ander konijn, maar gewoon Hubble! Toch wil je dat Silke weer gelukkig is, dus lief dat je in haar belang nu de opvang hebt gemaild om een nieuw maatje voor haar te regelen. De eerste stap is gezet.

     

    De keren dat ik het meemaakte vond ik het uiteindelijk toch weer leuk om een nieuw konijn mee naar huis te nemen. Daar ben je dan ook nieuwsgierig naar, je wil het konijn leren kennen. Ik zag het nieuwe konijn dan apart van het konijn dat er niet meer was, niet in de plaats van. Dat hielp mij ook, dat je het niet als een vervanger ziet. En om het achtergebleven konijn weer gelukkig te zien. Van gekke streken van een nieuwkomer kon ik ook weer lachen. Daarnaast mag je dan ook nog verdrietig zijn om het konijn dat is dood gegaan.

    • Vind ik leuk 1
    • Mee eens! 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .