-
Items
14.642 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
-
Dagen gewonnen
105
Berichten die geplaatst zijn door Lienappelsien
-
-
33 minuten geleden, Deeskuh88 zei:
Ik weet verder ook geen opvangen die zouden kunnen. Deurne is dicht. Eindhoven ben ik niet zo'n fan van (Franky's). Evenals Born. Moergestel wordt het dan inderdaad. Al zijn wij gek genoeg om ook naar De Blesse of Kolham te rijden 😅
Ja, dat is waar, jullie rijden van het zuiden helemaal naar het noorden haha
@Marcovka2 top dat je de konijnenherberg in Moergestel en Knijn en Ko in Bavel ziet zitten qua afstand en er zelfs al contact mee hebt opgenomen! Zoals ik al zei, bij die 2 komt het echt goed. Dan zou ik niet meer verder zoeken naar andere konijnenopvangen. Tenzij je net als @Deeskuh88 zin hebt om naar de Blesse (konijnenparadijs) of Kolham (konijnenopvang Joy) te rijden 😉 haha. Dat zijn net als konijnenherberg en Knijn en Ko ook heel goede konijnenopvangen. Ga je naar 1 van deze 4, dan komt het goed 🙂
Ik zou me echt niet blindstaren op een specifieke leeftijd van een ram. Het is fijn als hij volwassen is, zodat je geen puberkonijn hebt en het karakter al gevormd en bekend is. Bij erg jonge konijnen moet het karakter nog gevormd worden en kan het dus zomaar zijn dat de koppeling eerst slaagt, maar dat zodra het konijn volwassen is de klik er niet meer is. Maar of de ram dan 2 jaar of 7 jaar is maakt voor je voedster en de ram echt niet uit. Ik zou de leeftijdlimiet die je bij Knijn en Ko had aangegeven laten varen zodat er dus ook meer potentiële kandidaten zijn (liefst dus wel volwassen).
21 uren geleden, Marcovka2 zei:Maar ik had een ram 2-3 jaar opgegeven. Liever iets jonger, dan is er minder kans dat ze verprutst zijn😞
Je redenatie dat er bij die leeftijdsgroep minder kans is dat ze ‘verprutst’ zijn deel ik niet. Ik ben sowieso van mening dat veel konijnenbaasjes teveel naar de voorgeschiedenis van een konijn kijken/deze te belangrijk maken. Het eigen karakter is naar mijn mening veel bepalender hoe een konijn is. Natuurlijk kan een konijn dat in het verleden niet goed behandeld is bijvoorbeeld bang zijn, maar dan is het aan het nieuwe baasje om het konijn jou te leren vertrouwen.
En als ze ‘verprutst’ worden, gebeurt dat denk ik juist de eerste tijd van het konijnenleven. Daarna wil het verprutsend baasje het konijn niet meer, die heeft geen zin om nog jaren voor het konijn te zorgen.
Maar goed, dat ter zijde.
Ik snap wel dat je Mica het liefst eerst opnieuw gevaccineerd wil hebben. Dat kwam de laatste keer bij mijn overgebleven konijn toevallig ook zo uit. Ik heb haar toen eerst laten vaccineren en daarna is ze naar Knijn en Ko geweest voor een koppelvakantie. Dan hoef je ook niet met een vers koppel naar de dierenarts met de bijbehorende onrust. Aan de andere kant, als haar vaccinatie op 25 oktober verloopt is het niet zo dat ze op 25 oktober 100% is beschermd en op 26 oktober 0%. 🙂 Het schijnt nog ongeveer een maand langer werkzaam te zijn, maar dan wordt het natuurlijk langzaam minder.
Fijn dat je zelf aan het opknappen bent. Je had het aardig te pakken zo te lezen.
-
Leuk!
20 m2 is natuurlijk een prachtige ruimte. Ik adviseer wel om het volledig dicht te maken, ook aan de bovenkant. Met bijvoorbeeld nertsengaas. Je wil niet dat de konijnen gedood worden door een roofdier (kat, marter, roofvogel, enz.). Helaas komt dat regelmatig voor, ook in stedelijke gebieden waar je het totaal niet verwacht. Hou er dus ook rekening mee of het te doen en betaalbaar is om dit zelf te maken of enigszins kant-en-klaar te kopen.
Ik durf er niet direct een nummer op te plakken, hoeveel konijnen je als groep goed kwijt kan op 20 m2. Dat verschilt ook per groep. Je zou het bij een goede konijnenopvang na kunnen vragen, wat zij adviseren. Wat hierboven ook al is gezegd, hoe meer ruimte (per konijn) hoe fijner. De groep zou ik sowieso door een goede konijnenopvang samen laten stellen. Dan wordt er goed gekeken welke konijnen erbij passen qua karakter. Anders weet je al vrij zeker dat de groep uit elkaar gaat vallen.
De opmerking van Evee dat je er rekening mee moet houden dat de groep uit elkaar kan vallen, en of je daar dan plek voor hebt, vind ik een heel goede. Daar heb je bij een groep namelijk best veel kans op. Ik heb zelf een groep van 5 gehad (ik had deze als groep overgenomen). Toen ze nog niet zo lang bij mij waren ging er 1 dood en en had ik dus nog een groep van 4. Dat is nog wel een hele tijd goed gegaan, en het was genieten om ze zo samen te zien, maar op den duur werd er toch opeens gevochten. Uiteindelijk zat ik met 3 aparte koppels haha.
Bedenk ook dat dierenartsen de laatste jaren heel erg duur zijn geworden. Hoe meer konijnen hoe meer kans op heel hoge dierenartskosten.
Het klinkt misschien allemaal een beetje somber, maar dit zijn allemaal wel dingen waar je vooraf over na moet denken. Ik ben het met je eens dat een groep prachtig is 🙂
- 1
-
Fijn! Hij heeft vandaag en morgen de kans om te laten zien dat hij het zonder medicatie ook goed doet. Dan gaat het zaterdag buiten vast ook goed, daar zou ik dan niet meer zo ongerust over zijn. Waarschijnlijk is hij dan blij om weer in de eigen ren te zijn 🙂
-
Begrijpelijk dat je ook niet verder wil gaan met die ene koppelservice. En het is ook erg handig als er meerdere rammen beschikbaar zijn.
Ik denk aan de konijnenherberg in Moergestel en aan Knijn en Ko in Bavel. Bij die 2 moet het zeker lukken. Zij hebben heel veel kennis en ervaring met koppelen, etc. Ik weet alleen niet hoe ver dat rijden voor je is en of dat voor jou te doen is. Konijnenopvang Hazel zit in Schaijk, dat is waarschijnlijk iets dichterbij? Maar dat is volgens mij wel een kleinere opvang dan de andere 2. Als Moergestel of Bavel lukt zou ik zeker daar voor gaan.
Misschien kan @Deeskuh88 nog tips geven over goede konijnenopvangen die nog enigszins aan te rijden zijn, maar er is gewoon weinig. In België zit ook niet veel bijzonders als ik dat altijd zo lees van Vlaamse forumleden.
-
Dat is schrikken!
Sterkte
-
Oei wat een ellende.
Apart trouwens dat de ene dierenarts zondag nog zei dat de kiezen goed waren, en dat de andere dierenarts vandaag zegt dat ze waren doorgegroeid tot in de wang. Nou zijn de kiezen zonder narcose niet heel goed te bekijken, maar het is nogal een verschil. Met afgeknipt bedoel je hopelijk afgeslepen?
Naar dat het advies was om in te laten slapen. Maar het klinkt inderdaad heel serieus… Abcessen zijn bij konijnen al slecht nieuws, want die zijn bij konijnen heel lastig te behandelen. Een tumor is uiteraard ook slecht nieuws.
Heb je een idee wat je wil gaan doen? Alleen een pijnstiller lost het probleem natuurlijk niet op. Maar ik kan me goed voorstellen dat je er niet voor hebt gekozen om haar ter plekke in te laten slapen. Dat was voor jezelf onverwachts. Je kan het voor jezelf eerst nog op een rijtje proberen te zetten. Misschien mag je daarna ook nog met de dierenarts bellen om te overleggen. Dat kan ook ‘fijn’ zijn weet ik uit eigen ervaring.
-
Fijn dat het de goede kant op gaat!
-
Oei, dat is heel erg laag!
Heb je een snuggle safe? Die zou ik dan lekker bij hem leggen. En eventueel een dekentje over hem heen als hij blijft liggen. Ik kreeg ooit een tip van Dollie om het konijn met ook flinke ondertemperatuur op schoot te nemen met een dekentje over haar heen. Nou was dat een erg schuw konijn, dus had ik haar niet op schoot genomen, maar bij de snuggle safe als alternatief.
Hopelijk knapt hij met warmte, pijnstillers en darmstimulatie snel weer op.
En gefeliciteerd met je verjaardag…
-
Ik ben benieuwd!
3 uren geleden, Evee zei:Bij deze dus alvast een vooraankondiging, zodat jullie je er mentaal op kunnen voorbereiden dat bunnybunch.nl er anders uit gaat zien 😄
Het is best een grote verandering, vooral omdat de nieuwe website in de eerste plaats gemaakt is voor mobiel gebruik.
Haha ja, dat wordt voor iedereen weer flink wennen 😆 -
Ik zag het inderdaad meteen! Valt lekker op haha. Schattig konijntje.
-
Haha apart hè. Vandaag had ik nog een paar aardbeienkroontjes voor ze. Do begon er al aan toen ik ze op de grond gooide (Dobby vindt het eten meestal net iets later dan Do), en ze schoof zelfs iets opzij zodat hij er bij kon 😍 Maar nee, alles was weer voor haar.
Daarna kregen ze nog brokjes, dus toen kon hij ook lekker eten.
- 2
-
Ik zou het wel begrijpen als je hem terugbrengt. Eerst viel je oorspronkelijke koppel uit elkaar en heb je alles geprobeerd om het nog te laten slagen tussen die twee. Daarna de moeilijke keuze om 1 van de 2 af te staan of voor 2 koppels te gaan. Eigenlijk wilde je geen 2 koppels, maar je kon er niet een afstaan dus heb je toch de keuze gemaakt om ze ieder een eigen maatje te geven. En nu zit je voedster nog steeds (tijdelijk) alleen en heb je een ram, ook alleen, die ziek is en waarbij niet direct de vinger op te leggen is wat hij precies mankeert, en is het onzeker hoe het verder moet met hem en met hem en je voedster als koppel.
Ook beterschap voor jezelf.
- 1
-
Dobby lust geen aardbeikroontjes! Bij sommige zat er zelfs nog een ruim stukje aardbei aan. Do: joeppppiiieeee! Dobby: snuffel, snuffel. Neuh, dát ga ik niet eten… 🙄 Dus Do kon alles lekker opsmikkelen.
Een tijd terug ontdekte ik al dat hij ook geen banaan lust. Daar haalde hij ook zijn neus voor op. Bij alle andere konijnen die ik heb gehad waren banaan en aardbei topfavoriet, en Dobby vindt het geen hap waardig 🤣
- 2
-
Ik doe eigenlijk al een aantal jaar niet meer aan dierendag, in de zin van niet anders dan anders. Maar ik heb nog een stuk hooitaart liggen, dus misschien geef ik die nog wel aan Do en Dobby 🙂
Ik zei vandaag tegen iemand dat alle Panda’s die ik de laatste tijd op de snelweg had gezien zo langzaam reden. Toen kreeg ik de opmerking dat ik niet mag discrimineren omdat het vandaag dierendag is.
🤣
- 6
-
Konijnenliefde is: kom maar knus schuilen onder mijn hangoor.
Aldus Dobby en Do ❤️
- 3
-
Ik lees nu je topic. Net als de anderen kan ik goed begrijpen dat je haar hebt laten inslapen. EC is zo’n rotziekte en onvoorspelbaar. Het blijft moeilijk om deze beslissing te nemen. Ze heeft een mooie leeftijd bereikt en je hebt haar verder lijden bespaard.
Sterkte.
-
Toevoeging: je hebt het ook nog over het leeftijdsverschil tussen je voedster en de rammen. In de topictitel lees ik dat je voedster 3,5 jaar is. Dat is mooi, ze is dus volwassen. Ik zou haar dan laten koppelen aan een ram die ook volwassen is: 1 jaar of ouder. Een jonger konijn vind ik altijd wat meer risico geven omdat het karakter dan nog niet gevormd is en je dus niet zeker weet of het goed blijft gaan als hij volwassen is. Maar de nieuwe ram hoeft echt niet even oud te zijn als jouw voedster. Dat maakt bij konijnen niet uit. Of hij nou 2 jaar is of 7 maakt voor jouw voedster geen verschil. Het gaat echt om de karakters, die moeten bij elkaar passen.
-
Hė wat jammer dat het, tot 2 keer toe, er eerst goed uitzag maar uiteindelijk mis ging. Het heeft in ieder geval niet aan je aanpak gelegen. Door een onhandige aanpak gaat het soms ook mis, maar dat is bij jou niet het geval. Het zal dan toch geen goede match zijn. Het blijven konijnen… 🙄
Als ze het nu op zich goed doet dan vind ik het een goed idee om even tot jullie vakantie te wachten. Het is inderdaad handig als ze dan tijdens jullie vakantie op koppelvakantie zijn. Uiteraard is het slim om dat nu alvast met de opvang in te plannen, ze hebben het vaak erg druk. Zoals al is gezegd ga je niet lekker weg als je een nieuw koppel bij de oppas achter moet laten. Als je naar een goede opvang gaat vindt ze vast en zeker uiteindelijk haar nieuwe liefde.
Mijn huidige koppel is in januari gekoppeld. Mijn dame had de eerste 3 rammen afgewezen. De volgende dag hebben ze (de opvang) het met 1 van deze rammen nog een keer geprobeerd omdat de ram niks deed, maar nee, ze moest hem niet 😉 Met kandidaat 4 klikte het wel. Ze zijn ook een week samen in de opvang gebleven. Ik heb ook een grote konijnenren met ook een graafgedeelte, beetje vergelijkbaar met jou. En ik had daarom voor hun thuiskomst ook een deel afgezet. Ze hebben toen volgens mij zeker 2 maanden op 6 m2 gezeten, zonder het graafgedeelte. Het ging thuis meteen goed, maar ik bleef voorzichtig. En het was toch winter en de 6 m2 waar ze op zaten was het meest beschut. Toen ik ze later ook toegang tot de rest van de ren gaf was dat geen enkel probleem. Hopelijk gaat dat de volgende keer bij jou ook zo.
-
Leuk topic. Ik dacht meteen: de eerste 3! Maar toen zag ik dat je er maar 1 kan kiezen in de poll 😉 En je hebt gelijk, je vraagt om wat je echt het leukst vindt. Dan ga ik voor het gedrag van de konijnen. Ik vind het heerlijk en rustgevend om gewoon naar ze te kijken. Wat zijn ze aan het doen, hoe reageren ze op elkaar, dat soort dingen. Maar natuurlijk ook de interactie die je zelf met ze hebt. Veruit de meeste konijnen die ik heb gehad wilden of durfden (absoluut) niet geaaid te worden, maar ze kwamen wel aanrennen als ik met eten kwam of ze pakten een brokje uit mijn hand. En als ik bij ze schoonmaak zijn ze vaak ook nieuwsgierig, dat vind ik ook altijd heel leuk. Ik heb een paar knuffelkonten gehad en dat is dan nog extra genieten.
Daarnaast is het inderdaad geweldig dat elk konijn echt zijn eigen karakter en persoonlijkheid heeft. Ieder konijn is echt anders, en dat maakt het zo leuk om konijnen te houden. Het zijn iedere keer weer andere persoontjes. Een ‘nieuw’ konijn moet je echt weer leren kennen, het blijft interessant en nooit saai.
En je eerste optie, Het sociale aspect - huisdieren hebben om bij thuis te komen, interactie mee te hebben, is ook heel fijn. Het zijn vriendjes, en er is altijd iemand thuis en levendigheid.
Je laatste optie, het zorgen voor, is soms fijn en soms minder praktisch. Ik heb vooral contact met ze tijdens de momenten dat ik ze eten geef of de ren schoonmaak. Dus die momenten zijn leuk. Maar soms, of sommige periodes, is het even minder praktisch. Maar dat is bij elk huisdier en dat weet je als je aan huisdieren begint. Het voordeel van konijnen is wel dat (zolang ze gezond zijn!) ze minder dagelijkse zorg nodig hebben dan bijvoorbeeld een hond. Als je konijnen hebt is het normaalgesproken geen probleem als je een hele dag weg bent (en ‘s avonds wel weer thuis komt). Maar dat is meer handig dan leuk. Nadeel is wel dat hun gezondheid zo kwetsbaar is en dat je dat altijd in je achterhoofd moet houden en er acuut op moet reageren.
Het zijn gewoon geweldige dieren 😄
- 1
-
1 uur geleden, Marcovka2 zei:
Maar ik heb onlangs een voedster op dezelfde manier geadopteerd, en dat ging gelijk goed. Na 1 dag deed ze al mee in de routine.
Ieder konijn reageert anders, dus dat je nieuwe voedster meteen meedeed in de routine wil niet zeggen dat dat bij deze nieuwe ram ook zo zou moeten zijn. Het zijn heftige veranderingen voor een konijn, en veruit de meeste konijnen hebben echt meerdere weken nodig om te wennen.
Dat er tijdens de koppeling weinig pit in hem zat vind ik ook niet meteen verontrustend. Zie bovenstaande, maar sommige konijnen zijn ook gewoon rustig qua karakter. Dat er meteen veel werd geknuffeld vind ik een goed teken, dus ik begrijp dat jullie de koppeling toen doorzetten. De vraag is even of hij toen al aanwijsbaar gezondheidsproblemen had.
2 uren geleden, Marcovka2 zei:Dan ga je dus voor een vriendje voor je voedster en zit je met een zorgkonijn in je woonkamer. En mijn voedster zit nog alleen
Ja dat is natuurlijk heel naar en waar je niet op zit te wachten als je om een nieuw vriendje gaat. Hopelijk knapt hij nu snel op en blijft dat ook als de medicatie wordt afgebouwd. Fijn dat je hem wel nog een kans geeft. Het klinkt als een heel lief konijn, dus daar ben je vast ook snel aan gehecht.
Goed dat je in contact bent met de koppelservice. Wat moet ik eigenlijk onder koppelservice verstaan? Meld je je daar aan als je een konijn wil afstaan/adopteren en worden beide konijnen dan naar de koppelservice gebracht voor een koppeling zodra de adoptant een online leuk konijn op hun website heeft gezien (het af te staan konijn blijft tot die tijd bij het oude baasje)? Of heb je zelf het oude baasje gevonden en heb je ze toen zelf naar de koppelservice gebracht? Ik ben gewoon benieuwd.
-
Het komt op mij over als een konijn die zich niet lekker voelt. Er is in korte tijd heel veel voor hem veranderd. Eerst zijn maatje dood. Daarna is hij verhuisd. Ik kan niet goed opmaken of je hem uit een opvang hebt of direct van het vorige baasje hebt overgenomen aangezien je daar contact mee hebt. Maar als het via een opvang is dan is hij al 2 keer verhuisd. Koppeling. Andere mensen. Ander eten. Andere omgeving. Dat is voor een gewoontedier heel heftig.
Door de stress van dit alles en door de andere voeding kunnen zijn maag en darmen flink van slag zijn. En daardoor kan hij zich ook anders gedragen, omdat hij zich ziek voelt. Goed dat je vandaag weer met hem naar de dierenarts gaat.
-
Leuk dat secret santa er weer komt! Ik vind het altijd zo gezellig 😄
-
1 minuut geleden, Lappie2 zei:
Verschil is dat jouw relatie al uit was met BB 😉 dus je gaat niet vreemd hihi🤗🤗
🤣🤣ja, @Evee had het al uitgemaakt 😅
- 2
-
Ik heb sinds jaaaren ergens anders dan bij BunnyBunch besteld voor de konijnen. Voelt toch een beetje als vreemdgaan.
- 1
Voedster is zó eetgericht dat ze rammetje ondersneeuwt
in Konijnen gedrag en koppelen
Geplaatst:
Hoe lang zijn ze al samen?
Je ram is nog vrij jong, dus hij kan inderdaad ondergesneeuwd worden. Maar ze doet het vooral tijdens/rond het eten, toch? Dat komt regelmatig voor bij konijnenkoppels. Veel konijnen vinden eten ontzettend belangrijk en worden helemaal wild als er eten in zicht is. De meeste konijnen gaan dan rennen, en bij sommige koppels moet het maatje het dan ontgelden. Dat is niet leuk om te zien, maar als het alleen rond het eetmoment is en ze verder een goed koppel zijn dan kan het geen kwaad.
Met de andere dingen die je beschrijft klinkt het, buiten het eten om, ook niet heel gezellig. Zie je ze wel samen zitten? Het hangt er ook van af hoe lang ze al samen zijn of dit dan nog bij gaat trekken. En je ram moet ook nog volwassen worden, dus dat kan de band ook nog gaan veranderen.
Als ze te dik is en verder amper beweegt zou ik er over denken om ze ieder apart te voeren. Daar moet je dan even een goede manier in vinden wat voor jou en voor de konijnen werkt. Bij een drietal dat ik had was 1 konijn iets te mager. Ik liet haar dan in een apart deel van de ren lopen en zette er even een plank hout tegen. De andere 2 konden haar dan niet zien en zo kon ze rustig iets extra’s eten (als de andere 2 haar wel nog langer zagen eten dan werd het onrustig). Dat werkte goed, en ze had het na een paar keer precies door wat de bedoeling was. Zoiets kan je bij jouw koppel ook doen. Jij eet hier, en jij eet daar. Ik zou er dan ook voor zorgen dat ze elkaar even niet kunnen zien tijdens het eten, want anders wordt je voedster waarschijnlijk boos. Zo kan je het portie brokjes voor je voedster dan minimaliseren (hoeveel geef je nu?) en komt je ram toch aan genoeg brokjes toe.