Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  14.069
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  95

Berichten die geplaatst zijn door Lienappelsien

 1. Ja, grappig is dat hè. De meeste van mijn konijnen renden er ook altijd mee weg als ze iets écht heel lekker vonden, bijvoorbeeld een stuk wortel. Bij mijn huidige koppel vliegt Do er ook mee vandoor, maar Jerry neemt daar tegenwoordig de moeite niet meer voor. Die denkt: zij is toch al weg en ik ben inmiddels hoogbejaard, dus ik kan het net zo goed hier rustig op blijven eten 😉 

   

  Deze vind ik ook mooi: https://www.instagram.com/p/CmB-o6eK0UD/ Laat mooi zien wat je allemaal doet voor voor de konijnen en wat een mooi leven ze dan nog kunnen hebben. 🥰

 2. Op 30-8-2023 om 15:59, Dollie zei:

   

  Even getest want was nieuwsgierig hoe dit zou kunnen, maar ik zie inderdaad dat ik niet op een reel kan klikken (dan komt er een popup dat ik moet inloggen). Alle reels hier in het topic zijn echter met de link rechtstreeks naar de reel gedeeld en dan kan het wel dus ik deel er gewoon een paar 😁 :

   

  https://www.instagram.com/reel/CwhtGWKqn2d/

  https://www.instagram.com/reel/CwcFNguqoCX/

  https://www.instagram.com/reel/CwNoX5jqP3c/

  https://www.instagram.com/reel/CwIe28BqgPo/ --> instafamous Moos (The Lucky One)

  https://www.instagram.com/reel/CvsMGEdqyrk/

  https://www.instagram.com/reel/CvfXOLpqeth/

  https://www.instagram.com/reel/CvULj4NK9Oc/ --> deze bedoelde Suus 😄

  https://www.instagram.com/reel/CukMs0GKihr/

  https://www.instagram.com/reel/CtWb4FYqphb/ --> niet grappig wel mooi om te zien ❤️ 

  https://www.instagram.com/reel/Cs9Z--9KyFZ/ --> ik hou nu maar op anders ben jij er straks net zoveel tijd aan kwijt als ik 😂

   

  Voor wie wel Instagram heeft en het leuk vindt, ik deel ook elke dag een foto of filmpje van de kleine Lennox in de stories zodat je haar groei kunt volgen. Dit kun je volgens mij helaas niet zien zonder Instagram, ook niet via een omweg.

  Superleuk dat je deze links hebt gedeeld! Zo kan je ze inderdaad wel zien zonder een account te hebben. Erg grappig inderdaad 😂

  • Vind ik leuk 1
 3. Wat een leuk topic! Ik had het topic wel eens voorbij zien komen, maar nog nooit geopend. Net zitten genieten van alle grappige en schattige posts.

   

  Op 29-8-2023 om 13:34, Dollie zei:

  Domme reels maken is tegenwoordig mijn hobby 😂 https://www.instagram.com/konijnenopvangjoy/

  Zonder instagram te hebben kan je de reels alleen als foto’s zien. Jammer! De foto’s zijn natuurlijk ook al heel mooi. 
   

  De andere reels op instagram waar in dit topic naar werd verwezen kon ik wel gewoon zien. Zou het door een instelling komen? 😁

 4. 16 uren geleden, To van de Veluwe zei:

   

  Mijn daken zijn van  polycarbonaat. Maar door temperatuurverschil kan er vocht optreden. Het lijkt dan net of er algen tussen zitten.

  Maar wel fijn spul. Ik hoefde er ook geen gaas onder omdat het helemaal de ren bedekt.

   


  Oh ja, dan wordt het groen. Ik heb liever iets stormbestendigers en iets wat meteen ook schaduw geeft. 
   

  @Cheeta26 goede tip om naar tweedehands materiaal te kijken. 👍 Daar had ik nog niet over nagedacht. Sommige dakbedekkingen zijn erg duur, maar als je het dan tweedehands kan vinden is hetzelfde materiaal natuurlijk eerder betaalbaar.

 5. 5 uren geleden, Cheeta26 zei:

  Gisteren gaf de camera aan dat de batterij leeg was. Voor het laatst opgeladen toen ik ze naar de vakantie opvang had gebracht op 17 juni. Hangt sinds 24 juni weer in de ren. Batterij houdt het dus op deze instellingen (batterijbesparing) dus 2 maanden vol. Gisteravond ergens tussen 7 en 8 opgeladen en om 3 uur vannacht kwam de melding dat hij opgeladen was. Sneller dan de eerste twee keer.

   

  Voor @To van de Veluwe  zo is hij bij mij bevestigd maar wij hebben dus een hardhouten frame

  Screenshot_20230823_092515_Gallery.jpg
   

   

  Offtopic, maar mag ik vragen wat jij als dak op de ren hebt, boven het gaas? Volgens mij geen bitumen golfplaten? Ik ben nog altijd op zoek naar een alternatief voor de bitumen golfplaten die ik op de konijnenren heb liggen (ook met gaas eronder), want die lekken.

 6. Wat een goed nieuws! Binky en Merien allebei een nieuw thuis!

   

  Dat is bij Binky dan nog best snel gegaan. Waarom zouden ze haar Kita hebben genoemd? Ze kwam toch niet bij Knijn & Ko vandaan? Dat ze Merien weer Amon hebben genoemd omdat hij daar zo bekend was vindt ik vrij logisch. 
   

  Waarom zet je vraagtekens bij of het tussen Binky en Jan-Joris goed zal gaan? Dat er staat ‘als de heren nu eens mailen’ is vast en zeker gewoon een typefoutje. Ze moeten voor zoveel konijnen een verhaaltje schrijven. Ze zijn in de opvang gekoppeld, dus dat gaat vast goed. Toevallig dat hij jouw tweede keus was en dat hij nu met Binky samen een nieuw thuis heeft gevonden.  
   

  Mooie foto van Monky en Bram samen!

 7. Leuk dat je weer aan konijnen wil beginnen!
   

  Ik denk dat het puur toeval was dat het een hangoor was die zo verhaarde. En als je gaas met vakjes van 19 bij 19 mm voor de gehele ren gebruikt (inclusief het dak, of je maakt get dak dicht), dan blijven de haren binnen de ren. 

  • Bedankt 1
 8. 23 uren geleden, bunnyempress zei:

  Drie kinderen aan de deur hier - heitje voor een karweitje - of misschien liever snoep. Tussendeur stond open. Lodewijk sprong op de boomstronk.

   

  OOOH, heb jij een KONIJN. Ja, twee zelfs. Nou ja, die moesten natuurlijk bewonderd worden en geaaid worden en ook snoep krijgen. Zo gezegd, zo gedaan. 100 vragen over konijnen.

   

  We waren als zo populair omdat mijn man ze rustig €0,50 per kind geeft om een flesje naar de glasbak te brengen... ik vrees dat er nu straks aangebeld wordt voor de konijnen. 😅

   

  @Newby1981 Ik hoop dat het beter gaat met alle tips hier om de konijnen de panacur te geven. Ik heb helaas geen betere tips.


  Haha leuk. Zo kon je inderdaad goede informatie over konijnen overbrengen. Wie weet welke toekomstige konijnen je hierdoor geholpen hebt. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om mede-enthousiastelingen over je konijnen te hebben waar je even lekker mee over de konijnen kan kletsen. 
   

  @Jamesthebunnybutler dat klinkt als een héél onhandige keutel- en plasplek. Je zou toch denken dat je het hok dan aanpast naar iets praktischer. Maar misschien moet je daar ook handig in worden en langer konijnen voor hebben om te zien hoe je zoiets kan oplossen. Ik heb eerst ook een tijd een onhandig te bereiken plek in een hok/rencombinatie gehad (wat uiteraard keutel-/plasplek was). Op een gegeven moment was ik het zó zat, dat ik de tralies (met een traliedeurtje er in) er uit heb gerukt en er zelf een grote deur voor in de plaats heb gemaakt. Dat was véél handiger.

   

  Edit: bij een etagehok haalde ik vaak de lade er uit zodat ik vanaf boven het onderste gedeelte schoon kon maken. Het onderste gedeelte had ook alleen een klein traliedeurtje. Misschien heb je daar nog iets aan? Of zit er geen lade in? Ik dacht dat ik dat las, maar ik zie het nu niet meer. Later heb ik het etagehok ín de ren geplaatst ipv ertegenaan. En toen heb ik heel die voorkant van het onderste gedeelte er ook uitgehaald.

 9. Fijn dat het goed gaat buiten! Dat is volgens mij een hele opluchting. 
   

  Het is inderdaad geen handig moment om de vijver te gaan stofzuigen. Maar ja, soms gaat het wat anders dan je zelf zou willen. 🤷‍♀️ Zo had ik een keer bij een koppeling een hond op bezoek. Dat was natuurlijk ook niet ideaal. Het was wel grappig om te zien dat de nieuwkomer blijkbaar honden gewend was. Of ze was gewoon niet onder de indruk, kan ook. 

 10. 17 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

  Ik merk de laatste maanden dat Siem wat meer aan het niezen is, of misschien valt het me meer op op omdat ik nu eigenlijk altijd thuis ben en ook veel lichter slaap. Ik word regelmatig wakker 's nachts en hoor dan verschrikkelijke niesbuien, als ik het tel is één bui wel 30 keer of meer in een razend tempo. Het snot vliegt soms in kleine kloddertjes zijn neus uit. Hij is vrolijk en eet goed hoor, maar ik vind het zo naar om naar te luisteren en aangezien hij in de kamer naast mijn slaapkamer zit, hoor ik het ook altijd. Herkennen meer mensen met snotteraars van die hevige niesbuien die veelvuldig voorkomen?

  Uiteraard hou ik hem goed in de gaten, maar antibiotica helpt bij hem alleen nog als hij een longontsteking krijgt, voor het snot doet het niet echt meer iets. Neusspoelen heb ik in het verleden gedaan, maar daar wordt hij zo'n zielig hoopje van, dan is hij continu angstig. Dat vind ik het niet waard voor hem.


  Mijn konijn Bram had ook erge chronisch snot en hij had ook van die niesbuien zoals jij beschrijft. Als hij echt heel ziek ervan was kreeg hij enrofloxoral (dat kon destijds nog vrij makkelijk) om hem er weer een beetje bovenop te helpen tot zijn ‘standaard’. De antibiotica hielp inderdaad maar tot een bepaald niveau. Hij lag altijd veel, meestal in de opening van het hok (buitenkonijn) en was weinig actief. Logisch, als je luchtweg-/longproblemen hebt. Naast het niezen hoorde ik ook vaak een ‘blegh!’ geluid. Maar toch had ik niet de indruk dat hij ongelukkig was, het was nog konijnwaardig. Hij lag vaak lekker tegen zijn vriendinnetje aan. Zij was actiever en ging dan dingen doen, maar kwam daarna dan weer lekker tegen hem aan liggen. 

 11. Fijn dat het gelukt opus om ze het zelfstandig te laten eten! 
   

  2 ml is inderdaad veel om ze onder dwang te geven. Dat zijn 2 van die spuitjes! Top dat je toch de Panacur pasta hebt kunnen regelen. 

 12. Succes! Niet teveel zorgen maken. Het gaat goed samen, dus er is geen reden dat het buiten opeens helemaal mis gaat. Monky zal het buiten vast deels herkennen, maar Bram is geen vreemde meer voor haar. Jagen en rijden mag. Schrik er niet van als ze dat even gaan doen. Maar na een uur is het vast rustiger verwacht ik.

 13. Ik heb ook Panacure pasta gehad voor een konijn van 2 kilo (maar dan voor EC), dus qua gewicht moet dat geen probleem zijn. Het is even handig worden met die draaiknop om de juiste dosis te bepalen. Bij dat konijn kon ik het op een aantal blaadjes groenten uitsmeren en dan at hij het gewoon op. Geen garantie of dat bij jouw konijnen ook werkt natuurlijk.
   

  Pas waren er ook 2 BB’ers die meranox voor hun konijn hadden. Ik dacht @Annasbeestenbende
   

  Het is niet erg als ze iets extra’s van eten krijgen om het in te mengen. Het zou wel heel fijn zijn als ze het op die manier vrijwillig naar binnen krijgen.

 14. Ik denk dat het bij het verharen hoort. Zo begint Jerry tenminste meestal met verharen, 1 zo’n ‘kaal’ plekje midden op zijn rug. Als ik dan goed kijk zitten er heel korte haartjes.
   

  Toen we hem bij de opvang voor de speeddate bij het konijn dat ik al had gingen zetten (10 jaar geleden!), zag de vrijwilliger ook opeens zo’n plekje. Iemand anders heeft er toen nog even naar gekeken en die dacht toen dat het door verharen kwam. En dat bleek dus. Het plekje wordt dan steeds groter over zijn rug en dan krijg je een soort schildpad-idee. En dan zie je wel dat het verharen is.

   

  Edit: Als de huid er schilferig is kan het ook iets als vachtmijt zijn. Dus hou het wel even in de gaten.

  • Bedankt 1
 15. 32 minuten geleden, rabbitPuk zei:

  Kusjes op zijn hoofd vindt ie meestal wel prima, dat is ook nog een optie😆

  Doe ik dat 😉 

   

  Die laatste foto 🤣🤣 Die kan zo op een reclamefolder voor het een of ander. En niemand gelooft dan dat het geen nepfoto is 😂

  • Haha 1
  • Mee eens! 1
 16. Leuk, weer een update! Mooie berichten, al zitten er ook verdrietige tussen. 

  Zat Dali alweer zo lang bij je. De tijd vliegt. 

   

  Wat zal je nog steeds blij zijn met de nieuwe grote ren! Het ziet er super uit. 
   

  En knappe Job. Hij ziet er misschien wat kneuzig uit, maar ik moet bij die foto aan zo’n hoogbejaarde pony denken. Mooi vind ik dat. Het dwingt respect af of zo.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .