Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  13.694
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  94

Berichten die geplaatst zijn door Lienappelsien

 1. Ik heb een koekoeksplant. Mijn monstera was met een luchtwortel bij zijn buurplant in de pot gedoken en daar gaan wortelen. Ik heb het even gedoogd want ik vond het wel grappig, maar vandaag ingegrepen. Er zaten mooie echte wortels aan.

 2. Niet ideaal inderdaad om een vrije dag ervoor op te nemen, maar dan zou je wel van al het gedoe en verdere kosten af zijn. En anders gaat het je geheid ook nog een hoop tijd kosten.

  Op 24-11-2022 om 21:53, happy211 zei:

  Diegene van BB was ik, maar moet helaas door persoonlijke omstandigheden onze zoektocht naar een nieuwe kat even pauzeren. Super jammer en de wens is er zeker, maar het zou niet verstandig zijn.

  Verstandig dat je het dan niet doet.

 3. Wat een bijzondere acties van die vriendin. Het komt er eigenlijk op neer dat ze de kat bij jullie heeft gedumpt, al was ze dat misschien van te voren niet van plan. 
   

  Sneu voor Mauser en erg vervelend voor jullie.

   

  Bij diegene via BB gaat het niet verder?

 4. Ze zijn weer samen buiten!

   

  Altijd interessant hoe ze de draad dan weer samen oppakken. Eerst ging ze natuurlijk alles kinnen. Jerry keek het met een schuin oor aan. Vervolgens gingen ze naar elkaar toe. De koppen werden hard tegen elkaar geduwd, maar niemand gaf toe. Al snel ging Do plat liggen, staart omhoog en maakte ze van die ganzengakgeluiden. Jerry aantal keer rijden en haar bij haar uittrekken. Zo zoekt ze hem nog een paar keer op. En op den duur is het Jerry die er vandoor gaat, zo van: nijn, laat me met rust, ik heb mijn bek al vol haar en wil gewoon weer slapen 🤣

  • Vind ik leuk 2
  • Haha 5
 5. Tandpastatabletten? Ik zie nu voor me dat je een tablet tandpasta in je mond moet stoppen, maar je moet er vast met een natte tandenborstel over heen gaan of zo? 
   

  17 uren geleden, Suus1978 zei:

  De shampoo viel me hartstikke mee. Het inzepen ging makkelijk (duurt inderdaad wel iets langer), het was goed te verdelen, het schuimde lekker, helemaal prima. Er zat niet echt een lekker luchtje aan, helemaal geen lucht eigenlijk, dat vond ik wel jammer. Ik ben zo iemand die de Body Shop en Lush heeeeerlijk vindt 😄 De conditioner was een ander verhaal, dat leek wel shampoo. Het schuimde dus ook en het deed verder niks. Mijn haar voelde lekker schoon, maar kammen of borstelen was onmogelijk. Dus ik zoek nog even verder naar een geschikte conditioner 😒

  Van Lush hebben ze ook fijne shampoo bars. Daar zit wel SLS (en daardoor schuimt het ook lekker) wat niet zo goed voor je is dus ben ik op den duur overgestapt. SLS is overigens lastig te vermijden. Zo koop ik nu geen shampoo bars meer met SLS, maar gebruik ik nog steeds bijna altijd handzeep met SLS en dat terwijl ik natuur vaker mijn handen was dan mijn haar 😆

 6. 6 uren geleden, WOKKY zei:

  Als je zegt dat het nog steeds vooral vrij droge keuteltjes zijn zou ik, als die dat gewend is, meer vochtige groenten gaan geven. Meer vocht = gemakkelijkere weg naar buiten.

  Het zijn zeker geen droge keutels, maar ik had er iets meer willen zien. Maar ik zal inderdaad weer meer groente voor haar inslaan.

   

  1 uur terug, Evee zei:

  Go Do! 🥳

   

  Heb je haar al buiten gezet? Fijn om te lezen dat het goed gaat. 

  Go Do 🤣 Die had ik nog niet bedacht.

   

  Nee, ik ga haar zometeen buiten zetten. Ze doet het goed. Vanmorgen kwam ik rammelend met brokjes aan en daar reageerde ze goed op en ging meteen op de brokjes aanvallen. 

 7. Ik gebruik ook al een aantal jaar shampoo bars. Ik vind de ene fijner dan de andere, daar zit echt wel verschil in!
   

  Ik vind het nu zelfs raar voelen als ik een keer vloeibare shampoo gebruik.

   

  Hoe vond je het?

 8. 2 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

  Klinkt goed! Fijn dat het beter gaat. Blijft een lastige afweging, wel of niet terug. Ik zou het denk ik wel aan durven, maar het hangt natuurlijk helemaal af van hoe het karakter van je nijn is. 

  Ja, ik ben aan het dubben of ik haar morgenmiddag weer buiten zet. Nadeel van buiten, naast de kou, is dat ik haar dan geen cisaral meer zal geven. Dan zou ik, als het goed is, echt een vangactie op moeten zetten dus dat ga ik niet doen als het niet echt nodig is. Ze zit nu ook al een week binnen en aan de medicijnen en normaal gesproken verwacht je dan dat ze wel weer naar buiten kan. Ik kijk morgen wat mijn gevoel zegt. Dit soort dingen beslis je toch vaak op gevoel.

   

  Normaal wil ik dat ze 1 dag al zonder medicijnen zitten voor ik ze weer buiten breng, maar ik denk dat ik haar vanavond nog 1 keer cisaral geef, geen metacam. Om de maag en darmen nog even te stimuleren en dan moet ze het zelf verder gaan doen, ze kan ook niet aan de medicijnen blijven. Ik denk dat ze blij is als ze weer lekker buiten in de ren is en bij Jerry. 
   

  Wat bedoel je met dat het afhangt van het karakter van je nijn? Of het een schuw of tam konijn is? Of een rustige of actieve? 
  Ze zal het buiten fijner vinden. Ze voelt zich nu niet thuis. Normaal is ze vrij actief (wel minder geworden in verloop van tijd, maar dat is normaal), maar dat zal ze buiten weer eerder zijn dan in huis.

 9. Het zou goed kunnen dat het een ontstoken traanbuis is. Ik heb ook een konijn met EC gehad (het zat bij hem in zijn ogen en hij viel extreem veel af terwijl hij goed bunkerde) en bij hem zijn toen ook een keer of 2 de traanbuizen doorgespoeld omdat hij ook van die kale plekken bij zijn ogen kreeg. Helaas hielp het niet. Hij kreeg ook het ene na het andere (mijt, oorontstekingen, enz). Wat een getob is dat hè. Ik zie dat ik dat in mijn vorige bericht ook al schreef. Het zou inderdaad door kieswortelproblemen veroorzaakt kunnen worden en in dat geval neem je bij het spoelen de oorzaak niet weg.

   

  Echt balen dat het allemaal zoveel geld kost. Sterkte er mee.
   

   

 10. Het gaat nog steeds vrij goed met Do. Ze eet lekker haar brokjes en gedroogde kruiden. Ik begin al te denken aan wanneer ik haar weer terug naar buiten verhuis. Mijn ervaring is dat het laatste stukje beter worden vaak in hun vertrouwde omgeving en maatje sneller gaat. Ik zou alleen nog iets meer keutels willen zien. Gisteren heb ik haar overdag geen medicijnen gegeven en dat ging op zich goed. Maar vanwege de keutels heb ik haar ‘s avonds toch nog cisaral en metacam gegeven, vooral voor de cisaral. Vanmorgen heb ik dat weer gedaan. Bij beide keren stribbelde ze nu flink tegen bij de 2e spuit, dus dat is een goed teken. Ik zag vanmorgen wel 2 normaal formaat keutels.
   

  Ik heb het grote vetbed dat in de ren ligt inmiddels een aantal keer opgevouwen en daar zie ik haar nu regelmatig lekker op liggen. Ik vraag me af of ze dat uit luxe doet of omdat ze de warmte nodig heeft. De temperatuur van de kamer waar ze staat is inmiddels lager, maar zeker gisteravond vond ik haar lekker warm aanvoelen. Maar ik heb bijna altijd bikkels van konijnen die kleedjes iets voor mietjes vinden 😆

  • Vind ik leuk 2
 11. 2 uren geleden, Evee zei:

  Konijnenkwaaltjeskletshoekje klinkt ook wel aardig, iets voor bij gezondheid? 

  Op zich een aardig idee. Voor als je niet direct de behoefte hebt om een eigen topic aan te maken, maar in dit topic het dan toch soms ondergesneeuwd raakt. Of zouden er dan geen eigen topics in gezondheid meer aangemaakt worden? 
   

  Konijnenkwaaltjeskletskoekje bekt nóg beter 😜

  • Haha 2
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .