Ga naar inhoud

Annelisa

Members
 • Items

  70
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Annelisa's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

35

Reputatie

 1. Dankjewel Bunnyempress! Dat markeren zou kunnen. Ze plast netjes in de wc's, maar haar keutels liggen echt overal door de ren. Ik heb gisteren alles opgeveegd, en nu ligt er net zoveel weer. Gaat dat markeren minder worden als ze gecastreerd wordt? Wat betreft de castratie; moeten de konijnen uit elkaar voor de castratie? (Denk van wel). Hoe lang moet ik Olivia dan binnen houden? Dan kan ik dit het beste doen eind mei/ begin juni, denk ik? Met het wisselen van buiten naar binnen en weer naar buiten. Dat las ik hier ergens op de site.
 2. Inmiddels gaat het aardig goed tussen de twee. Na de ooginfectie van Sam zitten ze weer als vanouds naast elkaar. Misschien dat dat de uitlokken was. Het zou ook kunnen komen doordat Olivia niet gecastreerd/gesteriliseerd is. Dat heb ik nog niet aan gedurft, omdat ik al een keer een ram heb verloren eraan. Echter zit ik er nu wel steeds meer over na te denken. Olivia is degene die de hele ren onder poept. Dat doet ze tijdens het rennen. Is dit gedrag dat kan verdwijnen als ze gesteriliseerd is?
 3. Vlinderen is het in rondjes achter elkaar aan lopen van twee konijnen. Daarbij zie je dat ze beide achter elkaars kont aan gaan en dan dus in een cirkel lopen. Als dit te lang duurt, kan dit ontaarden in een gevecht, maar dat hoeft niet.
 4. Hoi Jamieh, Een aantal jaren geleden heb ik iets soortgelijks meegemaakt. Alleen was mijn konijn geschrokken van een kat in de tuin. Daarna gebruikte hij één van zijn poten ook even niet. Ben naar de DA geweest, pootje is onderzocht, geen foto's, want pootje leek niet gebroken. Vervolgens afgewacht. Binnen 1 dag ishij zijn poot weer gaan gebruiken en na een paar dagen was hij weer helemaal de oude. Meestal moet een konijn onder zijl worden gebracht voor goede foto's. Ik kan me voorstellen dat de DA alleen foto's gaat maken als hij/zij inschat dat het gebroken is. Ik hoop dat het bij jou net zo gaat als bij mij toen en dat je konijntje gauw de oude is. Sterkte!
 5. Nog even een update voor wie dat leuk vindt. Vandaag bij de DA geweest ter controle. Het oog (nou ja, erboven) is nu mooi wit ipv rood. Op de pupil zit nog wel een klein litteken, maar daar heeft hij geen last meer van. Hij kan ook weer goed zien. Tandjes en nageltjes zijn ook gecontroleerd, die zagen er ook goed uit. Hij is ook weer zichzelf. Dus allemaal heel fijn!
 6. Het gaat iets beter. Sam is meer zichzelf. Het ooglid is nog wel wat rood/donker roze en iets dikker dan die van het linker oog. Hij vindt al dat oppakken alleen niks, maar het is voor een goed doel. Het grappige is dat het nu wel heel goed gaat tussen hem en Olivia. Ze wassen elkaar veel, slapen naast elkaar en er is geen onrust meer. Alleen gaat Olivia nu opeens de poepplekjes leeggraven. 😬😆
 7. Samen is het gelukt. Ging echt een stuk makkelijker! Gelukkig heb ik de komende dagen elke dag de mogelijkheid het samen te doen
 8. Dank allebei! Ik ga het zo eens samen met iemand proberen. Normaal moet ik het alleen doen. Hopelijk gaat het met jullie tips beter.
 9. Het ogen zalven valt niet mee. Heeft iemand hier misschien tips? Sam heeft heel lange "wimpers" (nee, geen snorharen, echt wimpers) waar veel van de zalf op belandt. Ik probeer het dan met mijn vinger alsnog in zijn oog te krijgen, maar dat gaat nog niet helemaal goed.
 10. Gefeliciteerd met je koppeltje! Ik sluit me aan bij Happy211. Wacht rustig af. Ga bij ze zitten, praat rustig of lees ze voor. Dan wennen ze aan je stem en je geur. Het tralieknagen zal komen door verveling, danwel door te weinig ruimte. Mijn ram Sam deed dat ook altijd. Nu hij samen met zijn vriendin buiten zit, ze veel ruimte hebben en speeltjes, is het helemaal verdwenen. Het komt allemaal vast goed! Veel plezier met Pieter en Jet.
 11. Ik ben weer terug van de dierenarts. Kon gelukkig vanochtend direct terecht. Ze hebben inderdaad wat in zijn oog gedruppeld (kleurstof) en daarmee was een kleine beschadiging gezien. Hij heeft nu een antiobica oogzalf meegekregen. 6xdd zalven. Zojuist ging het zalven gelukkig heel soepel. Over 9 dagen moet ik terug ter controle. Gelukkig lijkt het mee te vallen dus.
 12. Ik heb net samen met iemand (die bij mij kwam eten) kunnen kijken. Er zit niks in het oog. Door de schrik van het oppakken (doe ik normaal niet), had Sam zijn oog wel wijdt open. We hebben het bovenste ooglid opgetild en daaronder is het vurig rood. Bij het linker oog is dit mooi roze. Ik ga morgen een afspraak maken, hopelijk kan ik 's ochtends nog terecht. Wat kan ik verwachten? Vooral een zalf? Mocht een afspraak morgen niet lukken, zou ik dan bijvoorbeeld het best kunnen vragen om een oogzalf?
 13. Annelisa

  Oog half dicht

  Hoi allemaal, Nou heb ik al een probleem met dat het niet heel lekker gaat tussen mijn konijnen, komt er nu nog iets bij. Het viel me vanochtend allereerst op dat Sam niet naast Olivia lag te slapen, toen ik wakker werd. Meestal is dat één van de momenten waarop ze lief naast en tegen elkaar liggen. Nadat ik aangekleed was, zat hij toch weer naast haar. Dus niet meer aan gedacht. Vanmiddag zag ik plots dat Sam zijn ene oog half dicht had. Dacht eerst dat hij slaperig was, maar toen zag ik dat zijn andere oog wel open was. Hij is daarbij erg schrikachtig. Echter eet en drinkt hij wel normaal. Hij lijkt ook af en toe te schrikken van Olivia, springt dan plots (uit stilstand) iets de lucht in. Olivia schrikt dan van hem. Pff.. wat moet ik hier nu mee. Moet ik hiervoor nu nog de dierenarts bellen? Ik heb trouwens voor komende maandag een afspraak staan (gezondheidscheck). Of kan ik nog wachten tot morgen? Groetjes!
 14. Wat ontzettend sneu! Heel veel sterkte! 🌷 Ik weet niet hoe dat zit, maar anderen hier vast wel.
 15. Dankjewel voor al jullie reacties! Het is inderdaad niet de perfecte match, maar tot december was er nog niks aan de hand. Ik heb ze in de afgelopen week meer ruimte gegeven om eindelijk aan de 3 m2 te komen. Ik woon in een huurwoning, waar ik niet teveel aan de tuin mag doen. Hoe hebben jullie het aangepakt om ervoor te zorgen dat ze elkaar minder zien? Het bijzondere is dat ze het bij het brokjes eten, niet doen. Dan zitten ze rustig naast elkaar te eten. Niks gemor. Maar als ik met een snack kom of twee nieuwe speeltjes, moeten ze blijkbaar dezelfde hebben. Ze zijn wel in december vlak nadat de "onrust" begon, 2 weken bij mijn ouders geweest ivm Kerst en oud en nieuw, omdat ik met Oud en Nieuw niet thuis ben i.v.m. werk én ik in juni verhuist ben naar een nieuwe woning, dus nog niet wist hoe het hier was qua vuurwerk (hoeveelheid knallen en of er vuurwerk in de ren / het hok terecht zou komen). Dit zal niet bevorderlijk geweest zijn. Het is vooral frustrerend, omdat ze zeker 90% van de dag lief naar elkaar zijn. Ze liggen vrijwel de hele dag samen of eten samen hooi, maar als ik Sam dan weer zo zie jagen, rijden enzo dan vind ik het weer zielig voor Olivia. Heeft er iemand toevallig ervaring met het houden van konijnen op gras? Ik zou de ren namelijk nog wel een stukje kunnen uitbreiden, maar dan zouden ze op het gras komen te staan. Hebben jullie dan gaas als ondergrond? Zo ja, hoe groot is de maaswijdte van dat gaas? Zo nee, hoe voorkomen jullie dat de konijnen ontsnappen? Vooral Sam is daar erg goed in, en ze zijn allebei slopers en gravers. Alvast veel dank!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .