Ga naar inhoud

Annelisa

Members
 • Items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Annelisa's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

14

Reputatie

 1. Groen leem? Is dat niet gevaarlijk? Gaat mijn konijn daar niet aan zitten?
 2. Nee, echt op de rug zelf. Richting de kont. Buiten, overdekt. Goed beschut. Veel renruimte en een groot hok.
 3. Hallo allemaal, Al een tijdje gaat het goed tussen mijn twee konijntjes Sam en Olivia. Echter, wat mij opvalt, is dat Sam Olivia veel midden op haar rug wast en daarbij de haren eruit gaan en Olivia een kale plek krijgt. Olivia staat het gewoon toe, maar ik maak me wel even wat zorgen. Is dit schadelijk? Kan ik hier wat tegen beginnen?
 4. Tuurlijk! Het gaat om Sam (ex-ram) en Olivia (voedster). Ze zijn nu 8 maanden oud en ze ze zijn nu een maand gekoppeld. Voor de koppeling waren ze allebei zindelijk. Sam plaste überhaupt niet buiten de wc (wat nog even problemen gaf na de castratie, omdat hij zijn plas ophield tot ik hem zijn toilet terug gaf). Olivia had wel dat ze in opgewonden en/of vrolijke staat weleens wat strooide met poepjes, maar vrijwel alles lag in het nachthok. Mocht het om territoriumdrang gaan, is het dan iets wat na verloop van tijd beter moet gaan?
 5. Beste Bunnybunchers, Een maand geleden heb ik mijn konijnen gekoppeld. Dit ging met ups en downs, maar inmiddels zijn ze aardig close. Echter valt het mij op dat sinds een week het hok en de ren bezaaid ligt met poepjes. Ook de plasjes liggen nu niet meer alleen in de wc'tjes, maar ook op andere plekken in het hok (niet in de ren, trouwens). Is dit een herkenbaar probleem bij nieuwe stellen? Of zou er iets anders aan de hand zijn? Hebben jullie daarnaast misschien ook tips hoe ik dit probleem kan verhelpen? Alvast veel dank!
 6. De afgelopen tijd ging het erg goed. Sam en Olivia aten samen, lagen vlak bij elkaar en wasten elkaar over en weer, waarbij Olivia toch wel de baas is. Echter zie ik vandaag Sam veel achter Olivia aan zitten. Hij probeert op haar te rijden, maar zij blijft weglopen. Af en toe laat hij haar even met rust. Moet ik hier iets mee? Of kan ik ze het beter samen laten uitzoeken? En, hoe komt dit zo opeens?
 7. Goedemiddag allemaal, Gisteren heb ik Sam en Olivia overgeplaatst naar hun hok. Woensdag had ik het hele hok al uitgebreid schoongemaakt, dus gisteren hoefde ik dat alleen nog in te richten. Ik heb de indeling veranderd en de ren aangepast. Eerst moest er uitgebreid op onderzoek uit worden gegaan, overal snuffelen en geur afgeven. Inmiddels hebben ze samen gegeten en samen geslapen. Nog niet uitgebreid tegen elkaar aan, maar dat komt vast. Het is rustig en ze eten beide goed. Ben benieuwd hoe het de komende dagen gaat.
 8. Ik denk niet dat ze er helemaal uit zijn. Alhoewel, ze liggen gewoon tegen elkaar, door elkaar, en zitten in elkaars haren als ze mijn aandacht willen krijgen (als ik eraan kom lopen bijv.). Dat maakt ze niks uit. Het samen eten gaat goed. Ze gaan gerust naast en tegen elkaar liggen slapen. Ook met de konten naar elkaar zitten wassen. Ze hebben beiden elkaar al gewassen. Het enige wat af en toe blijft gebeuren is dat Sam Olivia wil berijden en Olivia dan wegloopt. Sam loopt dan af en toe nog achter haar aan en dan loopt ze weg. Ze rent niet meer weg, zoals eerder. Maar daar komt de afgelopen 2 dagen geen verandering in.
 9. Wanneer weet je of je je konijnen over kan plaatsen naar hun hok?
 10. Het gaat steeds beter. Vanavond durfde ik het aan om ze voor het eerst eten uit hun nieuwe grote etensbak te geven. Het resultaat:
 11. Sorry voor de vele berichten, maar ik tref ze net zo (slapend) aan: 🥰
 12. En toen opeens veel lawaai. Er liggen plukken haar van Olivia. De ren is overhoop. En Sam is aan het stampen. Geen idee wat er gebeurd is. Brr.. toch nog niet zo goed dus. Olivia wappert trouwens veel met haar staart. Iemand enig idee waarom ze dat doet?
 13. Dank! Ik zal ze op neutraal terrein laten zitten. Het gaat nog steeds een beetje gek. Net waste Sam zowaar Olivia best een lange tijd. Beide oren, de neus en een stukje van de rug. 🎉 Maar... vervolgens gaat Sam toch weer op Olivia's kop rijden. En dan rent ze weg. Pff.. lastig dit hoor. Ik wil zo graag dat het allemaal goed gaat. Maar, met babystapjes komen we er ook. Dus nog even volhouden.
 14. Pff.. weer een zware nacht achter de rug. Ze zijn allebei ontzettend druk s nachts en houden me de hele nacht wakker. Vanochtend lagen er twee plukken haar van Olivia. Zowel vannacht als vanochtend heb ik Sam kort Olivia zien wassen (de neus en haar oor), waarna hij weer op haar probeert te rijden en Olivia wegloopt. Wat moet ik daarvan denken? Voor mijn nachtrust zou ik graag ze naar buiten doen, maar ik wil wel graag dat het koppelen goed gaat. Wat zouden jullie doen?
 15. Ow, oeps. Ik heb ze direct 1 grote samen gegeven. Maar dat gaat nu dus goed. Ze hebben allebei hun rustmomenten en kunnen rustig eten en drinken. Volgens mij willen ze wel allebei de baas zijn, maar Olivia rijdt niet op Sam. Sam is het 1x gelukt (alleen verkeerd om, dus op haar kop. Ik wilde ingrijpen, maar toen liep Olivia al weg), verder wel pogingen, maar hij doet heel rustig naar haar. Als zij wegloopt, dan is dat ook goed. Ze willen allebei graag door de ander gewassen worden, maar dat gebeurd nog niet. Ik ben benieuwd hoeveel tijd ze nodig gaan hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .