Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  13.708
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  94

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

 1. @Jamesthebunnybutler balen dat het weer open moet worden gemaakt. Ik moest wel een beetje lachen om je laatste zin direct na het bericht dat je konijn weer geopereerd moet worden 😉 Maar ik snap je hoor. @Bammyflurry fijn dat je rust krijgt van het zorgen voor en ‘rommelen’ rondom je konijnen en hond. De tijd kan dan om vliegen hè? Lekker kijken wat ze aan het doen zijn tussen het schoonmaken door is gewoon leuk. Dan sta je met blik en veger in je hand te wachten omdat ze nieuwsgierig aan het rondkijken zijn omdat je dingen even opzij hebt gezegd. Klinkt wel heftig over je man. Sterkte.
 2. Dat ziet er goed uit, leuk. Het is inmiddels een aantal dagen verder. Hoe gaat het nu?
 3. Lienappelsien

  Joris

  Poe zeg… Wat verdrietig dat je hem moest laten gaan. Hij heeft het goed gehad en was nu op, maar toch is het zo naar. Sterkte
 4. Fijn dat het goed gaat met Miel en Marie 😃
 5. Ach ik lees dit nu. Veel sterkte, Mystique! Wat knap wat je nog allemaal voor haar hebt gedaan, en zoals we je kennen, heel liefdevol. Ik snap dat je een oorzaak wil weten dat je haar toch onverwacht dood vond. Misschien haar hart die het niet meer aankon? Bloedvergiftiging? Het kan van alles zijn geweest. Jij had het in ieder geval niet kunnen voorkomen, je hebt zo goed voor haar gezorgd. Fijn dat ze een mooi leven heeft gehad.
 6. Wat een leuk stel! Het ziet er goed uit. Leuke foto’s. Ik zou ze ook nog een aantal dagen in deze ren houden. Vaak zie je dat als je ze naar de oude ren van de ene verplaatst ze weer even een stapje terug doen in de koppeling. Konijnen zijn erg territoriaal, dus dat is niet zo gek als de een weer op eigen terrein komt en de ander nog niet goed kent. Ik laat ze bij een koppeling eigenlijk standaard een week in de koppelruimte, dat vind ik prettig. Het is het handigst om ze pas te verplaatsen als het al een paar dagen goed gaat en het vrij rustig is. Daar maak je het jezelf en voor de konijnen het het makkelijkst mee. Schrik niet als ze eenmaal in de ren van Baloe weer even gaan jagen enz. Meestal zie je dat het na een uur of zo al weer rustiger is. En als je twijfelt zet je ze voor een paar dagen weer terug in de koppelen. Succes!
 7. Ik zie net dit topic en keek gaandeweg al uit naar hoe het donderdag was gegaan. Balen dat het geslacht toch niet goed was bepaald! Maar wel top dat het ontdekt werd voor de koppeling. Na de castratie moet hij nog 14 dagen apart omdat hij dan nog vruchtbaar kan zijn, dus nu duurt het nog bijna 3 weken voor je hem kan gaan koppelen aan een voedster. Over leeftijdsverschillen zou ik me echt niet drukmaken hoor. Dat zegt bij konijnen zo weinig. Een jong konijn hoef je echt niet per sé aan een jong konijn te koppelen. Het gaat om de karakters, als die maar bij elkaar passen (en dat is door mensen lastig in te schatten). Dus ik zou zeker niet alleen op jonge voedsters focussen. Een volwassen konijn heeft vaak een stabieler karakter, dus ik zou juist iets eerder voor een volwassen konijn kiezen. Als voorbeeld van leeftijdsverschil: 3 jaar geleden heb ik een konijn van 7 á 8 jaar in de opvang laten koppelen met een konijn van 2 jaar. En dat is een perfect koppel. Mocht je verder moeten rijden, die 1,5 uur waar je over schreef, voor een koppelvakantie dan is dat voor de konijnen te doen. Het geeft natuurlijk stress, maar het is voor een goed doel en hopelijk voor jaren. Als je daardoor bij een goede opvang terecht komt met meerdere voedsters als optie vind ik dat het wel waard. Maar wellicht kan je weer bij het adres terecht waar je geweest bent. Ik ken die opvang niet, dus kan er niks over zeggen.
 8. Bij mij hebben ze ook aan het hok geknaagd en aan houten dingen die in de ren staan. Het hok (meer dan 10 jaar oud) is vooral door vorige konijnen bewerkt en vooral toen die een kleinere ren hadden. Zoals bij @mammafelina zit er in de trap een hele inham, en de opening naar het nachthok is 1,5 keer zo breed gemaakt 😉 Ik vind het niet erg, het zijn tenslotte konijnen en konijnen knagen. Om alles met aluminium strips af te werken vind ik ook niet mooi eerlijk gezegd. Aan het hout van de ren zelf kunnen ze niet knagen, want het gaas zit aan de binnenkant. Aan de houten rand die het graafgedeelte afschermt hebben ze wel geknaagd (logisch). Dat vind ik iets minder fijn, maar die ga ik niet omlijsten met aluminium. Ik moet er toch ook altijd wel om lachen als ik daar weer verse knaagsporen aan zie. Ik zie het maar als een soort handtekening.
 9. Dat ziet er mooi uit! Ik heb jaren geleden een vergelijkbaar hondenhok precies zo aangepast. De deur met zo’n plaat verkleint en op dezelfde plek als jij hebt gedaan een opening gemaakt. Binnen had ik er een tussenschot (met opening uiteraard) ingemaakt tegen tocht. Ik had hem alleen niet gebeitst. Inmiddels is hij een beetje afgeleefd. Met een lik beits zou ik hem wel weer als bijna nieuw kunnen pimpen 🤔 Maken ze er ook veel gebruik van? Mijn konijnen waren er erg over ‘te spreken’, ze zaten er ook érg graag bovenop.
 10. Leuk! Ik heb die posters ook nog steeds in mijn hoofd (ok, dat klinkt raar 🤭)
 11. Niet ideaal inderdaad om een vrije dag ervoor op te nemen, maar dan zou je wel van al het gedoe en verdere kosten af zijn. En anders gaat het je geheid ook nog een hoop tijd kosten. Verstandig dat je het dan niet doet.
 12. Wat een bijzondere acties van die vriendin. Het komt er eigenlijk op neer dat ze de kat bij jullie heeft gedumpt, al was ze dat misschien van te voren niet van plan. Sneu voor Mauser en erg vervelend voor jullie. Bij diegene via BB gaat het niet verder?
 13. O, handig dat je niet meer hoeft te smeren. Toen ik een konijn had met oorontstekingen moest ik daar wel elke dag spul in spuiten.
 14. Ze zijn weer samen buiten! Altijd interessant hoe ze de draad dan weer samen oppakken. Eerst ging ze natuurlijk alles kinnen. Jerry keek het met een schuin oor aan. Vervolgens gingen ze naar elkaar toe. De koppen werden hard tegen elkaar geduwd, maar niemand gaf toe. Al snel ging Do plat liggen, staart omhoog en maakte ze van die ganzengakgeluiden. Jerry aantal keer rijden en haar bij haar uittrekken. Zo zoekt ze hem nog een paar keer op. En op den duur is het Jerry die er vandoor gaat, zo van: nijn, laat me met rust, ik heb mijn bek al vol haar en wil gewoon weer slapen 🤣
 15. Fijn dat er een oorzaak is gevonden! Misschien doet het kauwen ook wel zeer bij haar oor? Het staat wel met elkaar in verband. Smeerze!
 16. Het zijn zeker geen droge keutels, maar ik had er iets meer willen zien. Maar ik zal inderdaad weer meer groente voor haar inslaan. Go Do 🤣 Die had ik nog niet bedacht. Nee, ik ga haar zometeen buiten zetten. Ze doet het goed. Vanmorgen kwam ik rammelend met brokjes aan en daar reageerde ze goed op en ging meteen op de brokjes aanvallen.
 17. Ja, ik ben aan het dubben of ik haar morgenmiddag weer buiten zet. Nadeel van buiten, naast de kou, is dat ik haar dan geen cisaral meer zal geven. Dan zou ik, als het goed is, echt een vangactie op moeten zetten dus dat ga ik niet doen als het niet echt nodig is. Ze zit nu ook al een week binnen en aan de medicijnen en normaal gesproken verwacht je dan dat ze wel weer naar buiten kan. Ik kijk morgen wat mijn gevoel zegt. Dit soort dingen beslis je toch vaak op gevoel. Normaal wil ik dat ze 1 dag al zonder medicijnen zitten voor ik ze weer buiten breng, maar ik denk dat ik haar vanavond nog 1 keer cisaral geef, geen metacam. Om de maag en darmen nog even te stimuleren en dan moet ze het zelf verder gaan doen, ze kan ook niet aan de medicijnen blijven. Ik denk dat ze blij is als ze weer lekker buiten in de ren is en bij Jerry. Wat bedoel je met dat het afhangt van het karakter van je nijn? Of het een schuw of tam konijn is? Of een rustige of actieve? Ze zal het buiten fijner vinden. Ze voelt zich nu niet thuis. Normaal is ze vrij actief (wel minder geworden in verloop van tijd, maar dat is normaal), maar dat zal ze buiten weer eerder zijn dan in huis.
 18. Het zou goed kunnen dat het een ontstoken traanbuis is. Ik heb ook een konijn met EC gehad (het zat bij hem in zijn ogen en hij viel extreem veel af terwijl hij goed bunkerde) en bij hem zijn toen ook een keer of 2 de traanbuizen doorgespoeld omdat hij ook van die kale plekken bij zijn ogen kreeg. Helaas hielp het niet. Hij kreeg ook het ene na het andere (mijt, oorontstekingen, enz). Wat een getob is dat hè. Ik zie dat ik dat in mijn vorige bericht ook al schreef. Het zou inderdaad door kieswortelproblemen veroorzaakt kunnen worden en in dat geval neem je bij het spoelen de oorzaak niet weg. Echt balen dat het allemaal zoveel geld kost. Sterkte er mee.
 19. Het gaat nog steeds vrij goed met Do. Ze eet lekker haar brokjes en gedroogde kruiden. Ik begin al te denken aan wanneer ik haar weer terug naar buiten verhuis. Mijn ervaring is dat het laatste stukje beter worden vaak in hun vertrouwde omgeving en maatje sneller gaat. Ik zou alleen nog iets meer keutels willen zien. Gisteren heb ik haar overdag geen medicijnen gegeven en dat ging op zich goed. Maar vanwege de keutels heb ik haar ‘s avonds toch nog cisaral en metacam gegeven, vooral voor de cisaral. Vanmorgen heb ik dat weer gedaan. Bij beide keren stribbelde ze nu flink tegen bij de 2e spuit, dus dat is een goed teken. Ik zag vanmorgen wel 2 normaal formaat keutels. Ik heb het grote vetbed dat in de ren ligt inmiddels een aantal keer opgevouwen en daar zie ik haar nu regelmatig lekker op liggen. Ik vraag me af of ze dat uit luxe doet of omdat ze de warmte nodig heeft. De temperatuur van de kamer waar ze staat is inmiddels lager, maar zeker gisteravond vond ik haar lekker warm aanvoelen. Maar ik heb bijna altijd bikkels van konijnen die kleedjes iets voor mietjes vinden 😆
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .