Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  14.568
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  102

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

 1. Zo te lezen heb je ze niet op onbekend terrein samen gezet? En hoe groot was de ruimte? Een viertal zou ik dus niet aanraden. Wat deed het zusje toen ze agressief werd?
 2. Vervelend! Hoe lang geleden is het jonge mannetje gecastreerd? Hij moet nog 14 dagen na de castratie apart blijven omdat hij dan nog vruchtbaar kan zijn. Misschien wist je dat al, maar ik zeg het voor de zekerheid. Probeer je ze nu als groep van 4 samen te houden? Of probeer je ze per 2 te houden, dus echt 2 van elkaar gescheiden duo’s? Een viertal is vaak lastig. Maar ook tweetallen werken niet altijd. De karakters moeten echt goed bij elkaar passen. Zo te horen kijk je al naar de combinatie mannetje met vrouwtje. Dat werkt inderdaad vaak het beste. Zoals Happy hierboven al aangeeft is de aanpak van een koppeling ook heel belangrijk. Je zet ze samen in een ruimte waar beide konijnen nog nooit zijn geweest. Dan is het neutraal, en hebben ze minder behoefte om hun territorium te verdedigen. Konijnen zijn erg territoriaal. De ruimte is bijvoorbeeld 3 m2 groot. Ik zet er altijd graag een kartonnen doos in, op zijn kop met 2 ingangen er in geknipt. Dan kunnen ze even uit elkaars zicht, maar zich ook niet compleet afzonderen. Rijden mag, hard achter elkaar aan rennen en wat haren uittrekken mag ook. Ze moeten de rangorde bepalen. Maar als ze als 1 bol konijnen over de grond rollen haal je ze direct uit elkaar en zet je ze nooit meer samen, die combinatie werkt dan niet. Ook als er bloed vloeit stop je natuurlijk.
 3. Bij het zien van de topictitel moet ik me er altijd even overheen zetten om het topic te openen. En iedere keer denk ik, wil ik het eigenlijk wel lezen wat er in dit topic is bijgekomen? Want: blegh. Maar ergens wil ik het toch lezen 😉 Wauw, elke avond een paar uur! Fijn dat je dan nu resultaat begint te zien 😅 Maar als je het niet zou doen zaten er sowieso nóg meer.
 4. ik ga toch voor mango 🥭 Bij eerdere konijnen heb ik ook vaker gedacht, dat is net een peer 🍐Aan andere fruitassociaties had ik nog niet gedacht haha
 5. Handig, dan kan Lodewijk haar opdweilen.
 6. Haha het ligt er aan hoe hij zit of ligt. Gisteravond bekeek ik zijn vorm nog eens goed vanaf boven gezien en toen ze aan het eten waren en toen dacht ik, ik doe hem tekort om hem echt bol te noemen 😉 Het is ook echt een konijn die ervan geniet om overdag lekker in het schuilhok op/in het stro te liggen snoezen.
 7. Do is lang en smal. Meer het doppinda-model dus. Zij is dus atletisch gebouwd. Ik heb een keer eerder een konijn gehad die lang en smal was en atletisch, Flodder. Do is wel een halve kilo zwaarder en groter dan Flodder was. De anderen waren boller gebouwd. Dobby is ook echt bol van model.
 8. Moeilijk is dat. Je wil eigenlijk helemaal geen ander konijn, maar gewoon Hubble! Toch wil je dat Silke weer gelukkig is, dus lief dat je in haar belang nu de opvang hebt gemaild om een nieuw maatje voor haar te regelen. De eerste stap is gezet. De keren dat ik het meemaakte vond ik het uiteindelijk toch weer leuk om een nieuw konijn mee naar huis te nemen. Daar ben je dan ook nieuwsgierig naar, je wil het konijn leren kennen. Ik zag het nieuwe konijn dan apart van het konijn dat er niet meer was, niet in de plaats van. Dat hielp mij ook, dat je het niet als een vervanger ziet. En om het achtergebleven konijn weer gelukkig te zien. Van gekke streken van een nieuwkomer kon ik ook weer lachen. Daarnaast mag je dan ook nog verdrietig zijn om het konijn dat is dood gegaan.
 9. Ik geef ook al jaren Supreme Science Selective, geëxtrudeerde brokken dus. Een aantal jaar terug heb ik een tijdje Beaphar Care+ gevoerd, die zijn ook geëxtrudeerd. De kwaliteit is vergelijkbaar. Daarvoor gaf ik een geperste brok: hope farms super trio. Op zich ook een vrij goede brok, maar veel goedkoper. Dat ging lang goed, tot de konijnen het niet meer wilden eten. Dus toen ben ik bij Supreme Science Selective en Beaphar Care+ uitgekomen. Voor mij hoefde het niet per sé geëxtrudeerde brokken te zijn, maar deze brokken staan erom bekend dat ze een goede acceptatiegraad hebben en de analytische bestanddelen zijn ook netjes.
 10. Ik gooi ze in de klikobak. En ja, dan kunnen ze natuurlijk weer omhoog gaan. Het deksel is dan wel dicht, maar daar kunnen ze vast wel uit. Het is gewoon de makkelijkste manier 😉 Van de week zag ik een aantal huisjesslakken op de rand van de klikobak zitten, die waren er dus ook aan uit klimmen. Maar toen viel het deksel dicht, niet eens expres, en toen waren de huisjes kapot… Een leeg jampotje of iets dergelijks vullen met bier en dat ingraven is een oude bekende methode. Het is vast vergelijkbaar met wat jij had gekocht. Ze komen op het bier af en komen er dan niet meer uit. Maar dat heb ik nog niet gedaan. Ik vind dat eigenlijk ook vrij smerig haha, al kan je het potje misschien vrij makkelijk in de klikobak leeggooien. Misschien ga ik het nog wel doen. Ik hoop gewoon iedere keer dat de slakkenplaag gewoon snel voorbij is.
 11. Fijn dat het met Ukkie weer beter gaat! Wat een stress steeds. @MandyArmanda hopelijk knapt Norman nu ook op.
 12. Hopelijk krijg je snel een reactie. Het is heel begrijpelijk wat je schrijft.
 13. Ik vind er zelfs regelmatig binnen! Ik weet niet of ik ze dan met mijn schoenen mee heb genomen of dat ze op een of andere manier zelf binnen zijn gekomen (hoe dan?!). Het is dan een kleine naaktslak die op of in de buurt van de deur zit. Die grote zwarte spinnen zijn ook geen pretje.
 14. Jasses! Hier zijn er ook heel veel. Ze komen in de konijnenren, maar ook in de rest van de tuin. De voerbak is inderdaad ook een favoriete plek van ze. De konijnen eten de brokjes wel snel op, maar de bak blijft dan een beetje vies en dan trekt dat de slakken weer aan. Tegenwoordig gooi ik de brokjes gewoon over de grond, is het meer verspreid. Maar er kruipen sowieso wel slakken. Planten worden ook opgevreten. Ik had nieuwe planten gekocht, maar een aantal zijn vrijwel direct verdwenen. Helemaal opgevreten door die smerige slakken. Andere zijn ook flink aangevreten. Het is hier echt veel meer dan andere jaren. Ik ruim ze nu ook op, dat deed ik anders niet, maar het blijven er veel. Ik kan er gewoon een beetje boos om worden haha
 15. Alle konijnen die ik heb gehad waren ook altijd heel gestresst in de auto, wat jij ook omschrijft. Maar als ze naar de dierenarts moeten of naar de konijnenopvang voor een koppeling, dan moet het gewoon. Daar maak ik me zelf dan niet druk om, want het is voor hun eigen bestwil. Bovendien is het voordeel van een koppelvakantie dat ze dan maar een enkele reis hebben op 1 dag. 1,5 uur rijden kan goed. Je moet dat natuurlijk niet iedere week gaan doen, maar voor een koppelvakantie of dierenartsbezoek moet het gewoon even. Aan een drietal moet je met deze 2 konijnen niet beginnen. Dat wordt niks. Het zoekende keuteltje ken ik niet, nooit van gehoord. Maar als @Evee deze niet op de lijst wil zetten dan zal ze daar redenen voor hebben. Over de konijnenherberg heb ik heel goede verhalen gelezen van andere BunnyBunchers. Ook van BunnyBunchers die in een lastige situatie zaten qua konijnen. Het contact is heel persoonlijk en ze kan de konijnen heel goed lezen. Ze gaat niet over 1 nacht ijs, gaat grondig te werk. Neem geen overhaaste beslissingen door ze nu allebei af te staan. Daar krijg je later misschien spijt van. Niemand zal je er hier op aankijken als je het wel doet hoor! Het is niet fout of zo. Maar ik zou het vervelend voor je vinden als je er later spijt van krijgt. Het is herkenbaar dat je nu een naar gevoel krijgt als je naar de konijnen gaat, in plaats van een glimlach. Maar als je over een tijdje weer 1 of 2 gelukkige koppels hebt is dat weer heel anders. 2 koppels geeft inderdaad meer kans op zorgen. Maar aan de andere kant kan het juist ook weer steun geven. Ik heb zelf een tijdlang 3 koppels gehad, en ook een tijd 2 koppels. Wat ik dan fijn vond als er bij 1 koppel iets was (ziekte), dat het andere koppel gewoon vrolijk leefde. Daar haalde ik dan zelf energie, rust en plezier uit.
 16. 🙈 Het moet natuurlijk zijn: maar weet dat het voor de konijnen heel anders voelt dan voor jezelf. Ik zou dan ook naar de konijnenherberg of naar Knijn&Ko gaan. Dat zijn goede konijnenopvangen. Het is het voor de konijnen zelf ook waard als ze dan langer in de auto moeten zitten. Deze 2 opvangen doen niet aan speeddaten, alleen koppelvakanties. Speeddaten zou ik in jouw situatie inderdaad sowieso afraden. In je afweging om voor 2 koppels te gaan of het bij 1 koppel te houden (maar dan in een andere samenstelling dan je huidige koppel), moet je uiteraard ook rekening houden met de (mogelijke) financiële gevolgen (alles is tegenwoordig duurder, konijnenvoer maar zeker ook dierenartskosten rijzen tegenwoordig de pan uit), de ruimte die je voor ze hebt, en de extra zorgen voor een extra koppel. Kan en wil je dat?
 17. @Bunny566 ik lees het nu pas. Wat verdrietig. Sterkte nog.
 18. @Newby1981 zat een tijd terug in hetzelfde schuitje (met 2 voedsters dan), het ging steeds op en af. Uiteindelijk heeft ze er 1 aan een opvang afgestaan en is de ander met een nieuwe partner weer naar haar thuis gegaan. Volgens mij is dat nu een gelukkig koppel.
 19. Balen zeg, dat het toch weer mis is gegaan 😞 Als ze echt gingen vechten, en zonder een duidelijke oorzaak, dan zou ik het denk ik ook niet meer aandurven om ze samen te laten. Het lijkt dan toch geen goede match te zijn. Ik zou contact opnemen met een goede konijnenopvang, met nadruk op goede. En met hun overleggen. 2 aparte koppels vormen of 1 koppel houden en 1 konijn afstaan. Dat laatste is ontzettend moeilijk voor jezelf, echt een rotbeslissing. Maar weet dat het voor jezelf heel anders voelt dan voor jezelf. Als je 1 konijn aan de opvang afstaat en de ander, na te worden gekoppeld aan een ander konijn, weer mee naar huis neemt, hoef je je niet schuldig te voelen. Het andere konijn krijgt via de goede konijnenopvang zeker weten ook een fijn thuis, met een beter matchend konijn. Voor zowel Milky als Mica is het dan fijner, ongeacht wie er bij jou blijft. Het konijn dat via de opvang een ander thuis krijgt zal niet denken “ohh, mijn baasje heeft me afgestaan, en mijn ex-maatje mocht wel blijven!”. Bij konijnen werkt dat natuurlijk heel anders. Toch begrijp ik wel dat je zelf wel dat gevoel hebt hoor. Maar het is niet nodig dat dat een reden zou zijn om ze dan allebei maar af te staan. Je kan zoals @Evee aangaf de opvang vragen een keuze te maken tussen de 2. Of je vraagt wie van de 2 ze denken dat het snelst herplaatst zal worden, en dan sta je die af. Ik weet nog dat een oud-BunnyBuncher daar de keuze van af liet hangen.
 20. Fijn dat Kip het weer goed doet! Wat is er met Leeuw zijn pootjes? Ik neem tenminste aan dat poetjes pootjes zijn 😉
 21. Ik dacht dat Löffelohr/Lepeloor altijd witte hangoren hadden, vandaar dat ik in de war raakte van jouw foto. Maar de vorm is dus anders. Weer wat geleerd, bedankt! Het ziet er trouwens wel apart uit. Ik zou het eerder vlinderoren noemen. ‘Gewone’ konijnenoren vind ik mooier. Er is al genoeg polonaise aan tamme konijnen.
 22. Mooie en leuke foto’s! Die eerste is toch geen loffelohr maar een Japanner?
 23. 🤣 @bobbyonthefloor wordt overal getagd Joehoeeeeee hier
 24. Ahhh is die persoon net zo trots dat zijn/haar konijn geshowd wordt en dan zet jij hem er vervormd op 🙈
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .