Ga naar inhoud

Suus1978

Members
 • Items

  948
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  21

Berichten die geplaatst zijn door Suus1978

 1. Wat heerlijk om vrij rondlopende konijnen te hebben! Supergezellig, geniet ervan. Foto's en verhalen zijn hier altijd welkom! 

   

  Het is moeilijk om het verschil uit te leggen. Ik vind knarsetanden van plezier lijken op zacht gesmek (of is het gesmak?). Als ze pijn hebben, hoor je de kiezen echt over elkaar gaan. Het gedrag en de houding is makkelijker te herkennen, dat is hiervoor al uitgelegd. Je leert je konijnen snel genoeg kennen, over een paar maanden herken je elk geluidje en elke beweging 😉

 2. Helemaal mee eens! Ik ben de eerste om toe te geven dat ik dat zelf ook wel eens doe hoor. Een berichtje tikken is vaak sneller dan zoeken. Er zijn forums waar je moet aangeven wat je zelf al gedaan of uitgezocht hebt. Dat stimuleert om zelf te zoeken en de adviezen zijn uiteindelijk gerichter. En je leert er soms ook van. 

 3. Wie heeft nog tips voor een leuke ton om hooi of hennepvezel in te doen? Ik zie vooral van die praktische maar niet zo mooie grijze containers van bv. Welkoop. Maar ze komen vol in het zicht te staan, dus ik zoek iets gezelligers. Tuinmeubilair zit vol kieren, dat is ook niet handig. 

 4. Dank voor de vooraankondging, mede namens alle andere leden met licht autistische trekjes 😄 Ik kan me goed voorstellen dat je het forum wilt beperken. Als ik iets zoek, lees ik de oudere berichten vaak maar half omdat ik liever recente informatie gebruik. Kennis en ervaring rondom voeding, ziektes en medicijnen ontwikkelt zich soms razendsnel. Tips voor hokken en verblijven hebben wat dat betreft een langere houdbaarheidsdatum. 

   

  Er blijft wel een plekje voor cavia's toch?! 😇 

  • Haha 2
 5. Meestal worden inderdaad alle tanden verwijderd omdat ze anders scheef gaan groeien en dat geeft op den duur ook problemen. Ik zou dat echt nog eens navragen bij je dierenarts. Konijnen kunnen prima leven zonder tanden (je moet alleen wortels en andere harde groenten klein snijden want ze kunnen geen stukjes meer afbijten). Ook harde snoepjes werkt niet. 

   

  Wilhelminapark in Utrecht is een zeer kundige en gespecialiseerde praktijk. Als dat in de buurt is, zou ik je zeker adviseren om daar een afspraak te maken. 

   

  Veel succes!

 6. Ik heb een konijn gehad met hetzelfde probleem en ik heb gekozen voor verwijderen. Bij Wilhelminapark zit je hartstikke goed en hoewel iedere operatie een risico is, zou ik het toch aanraden. Het is geen zware operatie, mijn konijn at dezelfde avond al weer. Ik heb toen wel een automatische hakmachine (mini uitvoering, was niet duur en nam weinig plek in) gekocht om de wortels en pastinaak te hakken. Ging perfect, het was binnen 10 seconden klaar. De rest van de groente sneed ik klein en dat ging prima. Ze heeft nog jaren geleefd en ik geloof niet dat ze haar tanden ook maar een seconde heeft gemist 😃

  • Vind ik leuk 1
 7. Mijn eerste gedachte is een abces. Dat komt helaas best vaak voor, meestal is de oorzaak een probleem met een kies of tand. Het is goed te behandelen, maar het is een hardnekkige aandoening dus de juiste medicijnen en wat doorzettingsvermogen zijn onmisbaar. Heel veel succes en laat ons nog even weten wat de da ervan dacht.

 8. Jaaa! Ze zijn zo leuk. Ze zijn helemaal happy en ze scharrelen lekker de hele dag rond. Ze zijn eigenlijk veel actiever dan ik had gedacht. Niet dat ze de hele dag rondrennen, maar ze hobbelen gezellig rond, de trap met tweede verdieping is inmiddels ook een succes. De trap was te steil en ze liepen niet makkelijk op de houten treden. Dus ze hebben nu een opstapje waardoor de trap minder steil is en ik heb een tapijttegel op maat geknipt voor op de trap en nu rennen ze razendsnel naar boven en naar beneden. Vooral als ze eten krijgen (dat geef ik altijd boven) 😄 Ik kan er uren naar kijken, echt leuk. Mijn drietal is niet zo luidruchtig, ik heb tijdelijk een vierde cavia (uit de opvang, gedumpt met twee ongecastreerde beren dus mogelijk zwanger) en die maakt meer kabaal dan die andere drie bij elkaar. Ik vind dat heel gezellig, maar er zijn ook mensen die er gek van worden.

   

  Of ze leuker zijn dan konijnen... Die vraag stel ik mezelf ook bijna elke dag en ik ben er nog steeds niet uit. Leuker denk ik eigenlijk niet. Cavia's zijn anders leuk. Ze zijn wat schichtiger en ik vind ze wat moeilijker "leesbaar" ondanks alle geluidjes. Maar dat komt misschien ook omdat ik mijn hele leven konijnen heb gehad, altijd binnen en de laatste 20 jaar ook (bijna) helemaal vrij door het huis. Dan bouw je snel een hechte band op en je kent ze door en door. Ik hoor vaak dat het bij cavia's ook gewoon wat langer duurt voordat ze wennen en tammer worden. Dus misschien verandert dat nog. Zo niet, dan is het niet erg, het belangrijkste is dat ze samen blij zijn en dat zijn ze volgens mij zeker.

  • Vind ik leuk 1
 9. Ik lees mee! In de opvang zit al veel te lang een schattig ventje dat enorm veel bd keutels heeft (geen vieze kont gelukkig) en niets lijkt te werken. Sneu, want zijn kans op plaatsing (hij moet binnen) is dan natuurlijk minimaal. Er zitten gisten in zijn ontlasting, dus ergens is de balans verstoord, maar waardoor.... Het is een raadsel.

 10. Op 27-11-2023 om 09:33, Evee zei:

  Hoe gaat het met iedereen met de voorbereidingen? 😄  Ik heb de inhoud inmiddels compleet, moet het nog wel leuk inpakken en hints bedenken 🙂 

  Is dit een slinkse poging om uit te vogelen wie er allemaal meedoen?? 😉

  • Haha 6
 11. Wat een vervelende situatie! Misschien kun je contact opnemen met een knaagdierenopvang voor advies? Ik weet zelf helaas heel weinig van muizen, dus ik kan je niet helpen.

  • Vind ik leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .