Ga naar inhoud

Suus1978

Members
 • Items

  1.083
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  24

Berichten die geplaatst zijn door Suus1978

 1. Ik heb ervaring met een slechte hooi eter en helaas heb ik geen gouden tip. Gedroogde kruiden at ze wel graag en als ik iets nieuws had (kruidenhooi bv), at ze soms een beetje. Veel afwisselen misschien? Ik heb het uiteindelijk losgelaten, zelfs "uithongeren" en alleen hooi werkte niet. Groente en brokken at ze wel goed, dus daar heb ik het bij gelaten.

 2. Ik zag mijn cavia net toevallig plassen en er zaten stukjes in haar plas. Het hok was net schoon en er lag een handdoek, dus ik kon het goed zien. Het lijkt geen bloed, maar het zag er toch raar uit. Heeft iemand dit eerder gezien? Ik heb een foto, maar ik weet nog steeds niet wat de handigste manier is om een foto te plaatsen 😏

 3. Ik denk dat we hier bovengemiddeld veel liefde, zorgzaamheid en verantwoordelijkheid voelen voor onze dieren. Dus verdriet en zorgen hakken er dan automatisch hard(er) in. Iedere keer als ik een beetje opgelucht denk dat alles goed gaat, zie ik op Instagram weer een foto of filmpje met de strekking: geniet van je dieren, want jij hebt ze maar even maar zij zijn hun hele leven bij jou. Aaarrgghhh! 😭🤧😢 

 4. 2 uren geleden, Bunny566 zei:

  Bedankt @bobbyonthefloor 


  Ik ben gewoon ook even het plezier kwijt van konijnen houden. Ik kon er vroeger veel ontspannner mee omgaan maar hoe meer ik leer en meemaak qua ziektes, hoe meer ik er bovenop zit. Net als de meesten van ons, vermoed ik. Je bent je veel meer bewust van signalen die erop kunnnen wijzen dat ze ziek zijn. En toch heb ik gemist dat Hubble ziek was. Wat ook met zijn leeftijd te maken had, dan ga je daar dingen opschuiven. Aan de andere kant waren het zulke subtiele dingen dat ik ook niet weet of het ermee te maken had. Het is vooral dat waar ik tegenop zie, de stress van dat ze misschien wat mankeren (en ik het te laat zie) en het afscheid moeten nemen. Twee dagen na Hubble zijn overlijden, hebben we onze dwerghamster ook in moeten laten slapen. Zij was ook op leeftijd en het ging niet meer. Het was veel in één keer. 
  Vandaar dat ik ook overwogen heb om Silke af te staan. Maar goed, ik weet ook dat het plezier wel weer komt. Als er wat tijd overheen gegaan is. En dan hopelijk gewoon een tijd gezonde konijnen.

  Herkenbaar hoor. Ik ben gestopt met konijnen omdat alles rondom een definitief afscheid me ontzettend zwaar valt. Het het ziek worden, de zorgen en twijfels, wel of niet laten inslapen, zijn ze nog blij, hebben ze pijn, wel of niet behandelen/opereren, etc. etc. En daarna de stilte en de leegte. Ik had gehoopt dat het in de loop der jaren minder zou worden, maar het tegendeel blijkt waar. Ik mis het ontzettend en rationeel gezien wegen de mooie momenten natuurlijk ruimschoots op tegen de mindere periodes. Maar ja, dat zeg ik nu in alle nuchterheid. Ik kan me wel voorstellen dat het minder is als je meer dieren hebt. Die vragen gewoon aandacht en dan ga je misschien sneller weer over tot de orde van de dag. Dus mijn plan is verhuizen naar een huis met een groot stuk grond en dan neem ik een groep van minimaal 10 konijnen ☺️

  • Haha 3
 5. Zijn het niet gewoon kale hakken met misschien wat eelt? Het kan zijn dat het haar daar op de een of andere manier is verdwenen en dan zie je roze huid. Zo lang het niet rood of kapot is, denk ik dat het niet ernstig is. Wel goed in de gaten houden natuurlijk. Met zalf zou ik voorzichtig zijn, daar wordt de huid vaak juist week van en dan krijg je sneller wondjes. Je kunt eens zoeken op sore hocks (niet schrikken) dan zie je meteen hoe het eruit ziet als het echt foute boel is. Mijn laatste konijntje (een Teddy) had ook kale hakken. Ze liep altijd los en we hadden een siergrindvloer (die is best wel hard/grof). Haar hakken waren toen soms een beetje rood. Ik was doodsbang dat het kapot zou gaan (uiteindelijk nooit gebeurd), dus ik deed haar soms sokjes aan. Trixie heeft hele handige XS sokjes (eigenlijk voor puppies), daar knipte ik de teen vanaf en dat ging prima. Ik kocht altijd de roze sokjes voor mijn prinsesje 🤪 Maar achteraf denk ik dat het misschien niet nodig was geweest 😬

  • Vind ik leuk 1
 6. Als het alleen traanoogjes zijn en hij verder in orde is, kun je het er misschien wel op wagen. Ik zou even overleggen met de opvang (want hopelijk ga je daarheen), zij moeten het wel weten en kunnen vast met je meedenken. Ik heb in het verleden ook een konijntje gehad met chronische oogproblemen, maar hij is gewoon gekoppeld (en met succes). Zijn vriendin hield zijn oogje toen vaak schoon. Een traanoog is echt wat anders dan bv. een verstopping of andere maag/darmproblemen. Dan zijn ze echt niet lekker, eten ze niet of slecht en hebben ze vaak ook pijn. Een konijn alleen is inderdaad sneu, dus het zou heel fijn zijn als hij weer een vriendinnetje krijgt. Je kunt zelfs met alle liefde en goede zorgen nooit een soortgenootje vervangen. In de opvang zitten soms ook "kneusjes" misschien is dat juist wel een goede match! Succes en hou ons op de hoogte! 

 7. Syfilis moet je wel behandelen, want het is zeker besmettelijk en het kan zeer ernstig worden. Konijnen kunnen ook syfilis hebben zonder dat het merkbaar/zichtbaar is. Je bent wel bij een dierenarts geweest hoop ik? In het algemeen is het niet verstandig een ziek konijn te koppelen. Het andere konijn kan merken dat hij niet in orde is en dat heeft bij beide dieren meestal geen gunstig effect op de koppeling.

 8. Op 11-5-2024 om 20:56, Apnaha zei:

  Mijn konijn is een hangoor. Waarschijnlijk een combinatie van iets maar geen idee wat. Hij heeft namelijk iets langer en ruwer haar en dat vacht is veel dichtbegroeider dan bij de andere hangoren die we hebben. Het valt nog wel onder kort haar wat je bij hangoren ziet. 

  Hij verhaard ook niet op dezelfde manier als de anderen doen. Er zit wel wat haar los maar bijna niks en hij heeft het continu warm helmaal nu dat het warmer word buiten. 

  De borstels die we geprobeerd hebben zijn: sticker borstel, zachte borstel, kammetje, zwijnenharen borstel (harde en zachte), furminator, handschoen, verharingsdoekjes, vochtige doek. 

  Hij heeft nu heel soms een klein plukje onder zijn kin uitsteken en bij zijn hakken is hij aan het verharen maar verder eigenlijk niet. Dat vind ik niet echt normaal maar ik zou ook niet weten wat ik nog kan doen. 

   

  Ik weet ook niet of hij ooit goed verhaard is omdat hij ergens uit slechte omstandigheden weg komt. Hij was ook veel te dik, misschien heeft dit hier ook mee te maken maar geen idee

  Er zijn speciale konijnentrimmers die je vast wel kunnen helpen. Waar woon je? Ik heb ooit een konijn gezien met een superdikke ondervacht die uiteindelijk geschoren is omdat de vacht heel dicht op de huid was gaan zitten en bijna vervilt was. Geen angora of Teddy, maar gewoon een superdikke stugge vacht. Daarna was het een kwestie van goed bijhouden.

 9. Volgens mij is "de regel" ook dat je vooral aan jezelf moet denken en dieren achter moet laten. Je weet nooit hoe je reageert in zo'n situatie, maar ik geloof niet dat ik zo maar de deur uit zou rennen en alles achter zou laten. Zeker omdat ze hier dan als ratten in de val zitten. Ik heb inmiddels hele handige rugzakken gezien (zelfs met voer- en waterbakjes erbij), eigenlijk voor honden en katten, maar ook prima bruikbaar voor konijnen of cavia's. Niet geschikt voor langere tijd, maar goed genoeg om ze levend het gebouw uit te krijgen denk ik.

  • Vind ik leuk 1
 10. Jullie hebben hier vast wel eens over nagedacht. Ik woon in een hoogbouwtoren en het brandalarm gaat best vaak af (tot nu toe gelukkig steeds vals alarm). Zojuist dus ook weer en toen dacht ik: leuk die reismandjes, maar die zijn superonhandig als ik daadwerkelijk moet vluchten of evacueren. Een rugzak zou veel handiger zijn, maar om daar nou drie cavia's in de proppen is ook zo wat. Ik zorg ook tijdelijk voor een mamakonijn met vier baby's en dat pas zeker niet 😄 Eigenlijk zou een rugzak met verdiepingen ideaal zijn. 

  Toch eens bij Temu kijken 😁

 11. 53 minuten geleden, knaagjeknabbelsuddenly zei:

  Ohhh leuk!! Ik ben benieuwd naar die kussens....😍

   

  Dat zijn deze: https://www.xenos.nl/kussen-konijn-polyester-45x45-cm-457329 Ik vind ze echt heel leuk en niet typisch voor Pasen. Voor de liefhebbers: een bijpassende tafelloper: https://www.xenos.nl/tafelloper-konijn-polyester-40x150-cm-6149 en geurstokjes: https://www.xenos.nl/geurstokjes-konijn-100-ml-d6p5x12-cm-457397

   

  Allemaal naar de Xenos 😄

 12. Cavia's zijn meestal totaal niet zindelijk. Ik heb wel een wc, die staat op een strategische plek (beschut in een hoekje) dus daar doen ze wel veel in, maar vooral omdat ze er graag in liggen. In een pluchen mandje zouden dat ook doen. Correctie: doen ze dat ook!  😄

  • Haha 2
  • Mee eens! 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .