Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 22-09-20 in Berichten

 1. 7 points
 2. 7 points
  Nou het is een dag van goed nieuws blijkbaar want mijn scriptievoorstel is in één keer goedgekeurd 😄
 3. 5 points
  Vanochtend ID opgehaald en het bedrijf gebeld. Ik mag donderdag beginnen! 😃 Ik mag mijn beschikbare dagen/tijden pas invullen op het moment dat ik donderdag het contract heb ondertekend en ik snap de app nog niet echt 😅 Verder heb ik nog een tal van vragen uiteraard, aangezien het best lang geleden is dat ik heb gewerkt en er is echt een hoop veranderd sinds die tijd lijkt wel 😶
 4. 5 points
  Sorry nog eentje en dan stop ik. Vond deze veel te schattig om niet te delen.😍
 5. 4 points
  Hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe Job @BunnieHop Top!!! Kijk, dat rijmt 🙂
 6. 3 points
  Beste vervroegde dierendag cadeau ooit! Echt totaal geen spijt van ookal is het wat prijzig. Ze gaat er altijd heerlijk in liggen slapen. Het andere huisje wat ik had was toch wat te klein, hier kan ze heerlijk languit im liggen. Hebben jullie dat ook of ben een beetje een crazy konijnmama? Ik kan bijvoorbeeld ook een picknickkleedje voor de ren neerleggen en daarop gaan zitten. Ik kan dan soms wel uren naar haar kijken. Vaak zit ik nog wel tussen door op mijn telefoon of ben ik bezig in een puzzelboekje. Maar ik vind het op een of andere manier heerlijk om naar haar te kijken.
 7. 3 points
  Na drie maanden en drie pogingen is de aanvraag voor e-herkenning nu eindelijk afgerond 🥳 ik vind de website van het RVO alleen ook niet echt heel duidelijk maar ik geloof dat het indienen van het certificaat óók nog eens gelukt is 😁
 8. 3 points
  Vanochtend was het mistig toen we naar de loods liepen, geeft wel mooie plaatjes 🙂
 9. 2 points
  Ik ben benieuwd, hou ons op de hoogte! En dat inderdaad @Mira11 🙂
 10. 2 points
  Ik denk dat BunnieHop bedoelt dat je meteen kunt bellen naar de dierenarts. Er is altijd iemand die dienst heeft.
 11. 2 points
  @Mississippi Er is zeker onderzoek naar communicatie tussen konijnen gedaan, Mars heeft daar vorig jaar voor het vak Network Theory dat hij ook zeer fanatiek gevolgd heeft een mooi essay over geschreven 😂 het heeft natuurlijk helemaal niks van doen met mijn studierichting, maar het interessante is dat je dezelfde methodiek toe kunt passen, in dit geval network analysis. Ik heb de resultaten van Mars' onderzoek (kuch) niet meer helder voor de geest helemaal maar wat ze daarmee bijvoorbeeld zagen is dat er binnen kolonies van wilde konijnen in clusters geleefd wordt en dat er tussen die clusters eigenlijk heel weinig interactie is. Dat verklaart ook heel goed waarom de meest besmettelijke ziektes (ook) door insecten verspreid worden en niet zozeer door rechtstreeks contact, want dat laatste is er eigenlijk vooral binnen zo'n cluster en dus zou een ziekte die zich alleen op die manier verspreid al snel weer de kiem in gesmoord worden. @happy211 Ik leg inderdaad wel uit wat memes zijn, hoe het tot stand gekomen is etc (maar dan niet zo zeer in de zin van haha kijk dit is een meme, meer de theorie er achter). Achter de covid-19 memes die een variatie zijn op andere memes zitten vaak bepaalde formats/genres waar ik ook een stuk over uitleg. Juist dat is een belangrijk aspect van mijn onderzoek, want wat je ziet is dat je een bepaalde achtergrondkennis moet hebben om een meme te begrijpen en dat geldt ook voor een deel van de covid-19 memes. Een (gefotoshopte) Rutte met stapels wc papier in het torentje snapt op zich 'iedereen' (waarbij dan weer de kanttekening komt dat ook algemene kennis/volgen van nieuws vaak een rol speelt) maar een 'Karen meme' over mondkapjes is denk ik lastiger als je het idee achter de Karen memes niet kent. Maar het leeuwendeel zal wel gericht zijn op de receptie inderdaad. Snappen mensen het, waar komen ze het tegen, is er dan ook sprake van interactie (liken, sharen, doorsturen) of juist niet, vinden ze het acceptabel om grapjes hierover te maken of niet, of misschien wel over wc papier maar niet over ouderen in relatie tot covid-19, etc. Wat super fijn dat het eindelijk gelukt is bij de huisarts, ik vind het wel best schrikken dat je er zoveel moeite voor hebt moeten doen eigenlijk. Maar het belangrijkste is dat het gelukt is en dat het oplucht!
 12. 2 points
  Ze krijgt toch een voucher mee voor de castratie @Christaaa? Ik neem aan dat het een voucher is die de castratie vergoed @Maudt? Zo ja dan zie ik het proberen niet zo. Bij Maud zal hij meer aandacht krijgen dan in de opvang. En wat jij zegt @Evee van de nestgenoten: misschien is hij wel in z’n uppie gevonden en waren er geen nestgenootjes. Dan kan hij daar dus ook niet mee samen blijven. Misschien denk ik wel te makkelijk, maar na aanleiding van wat TS schrijft hier zie ik geen beren op de weg.
 13. 2 points
  @BunnieHop Gefeliciteerd met je nieuwe baan! @Dollie Dat klinkt echt als een super interessant onderzoek. Humor en communicatie is interessant, maar ook lastig in kaart te brengen omdat het meestal zoveel lagen heeft. Moet je in de scriptie bijvoorbeeld ook nog uitleggen wat memes zijn, of ga je ervan uit dat het 'common knowledge' is? En hoe zit het met Covid-memes die een variatie zijn op memes die al bestonden voor Covid, moet je daar ook de hele historie van uitleggen? Of ga je niet per se in op de memes zelf maar meer op de ontvangst ervan? Hier ook een kleine jippie, ik heb vandaag eindelijk met iemand van de huisartsenpraktijk kunnen spreken over mijn mentale gezondheid. Het is nog maar de eerste stap, maar het lucht wel al op om te weten dat ik hulp kan krijgen. En meteen op werk een extra ochtend vrij kunnen regelen op aandringen van de huisarts.
 14. 2 points
  Interessant onderwerp, Dollie! En gefeliciteerd BunnieHop!
 15. 2 points
  Waarom vraag je niet bij een opvang of je een zwangere voedster in pleegzorg kan nemen als je dat zo graag eens mee wilt maken? In de situatie die je nu schetst is er niet echt sprake van een koppeling, wel van een dekking. Ze moeten dan ook weer gescheiden worden, waardoor de ram super lang alleen moet zitten en je het risico loopt dat ze elkaar toch niet zo heel tof blijken te vinden als je ze echt gaat koppelen. Dan zit je met twee konijnen waar je al aan gehecht bent die misschien niet meer samen kunnen. (Plus nog een stapel kleintjes, wie weet hoeveel dat er worden, waar gaan die heen?) Ik denk dat je het jezelf zo erg lastig maakt, los van mijn standpunt over nestjes.
 16. 2 points
  Gezien de heersende mening op dit forum over nestjes, denk ik eigenlijk dat er weinig tot geen ervaringen zijn met een koppeling zoals jij die voor ogen hebt.
 17. 2 points
  Het is vrij simpel werk hoor. Orderpicker voor Coolblue. Begin donderdag met de avondploeg, dus ik kan donderdagochtend nog genieten van een sportsessie 😋
 18. 1 point
  Als je echt twijfels hebt over Sjaak, dan zou je altijd eventjes de dierenarts kunnen bellen voor advies.
 19. 1 point
  @happy211, goed om te horen dat er eindelijk wat schot in de zaak zit! Hopelijk (en dat staat sowieso wel vast) heb je er ook echt wat aan!
 20. 1 point
  Ik heb de ren inderdaad op de bestrating staan. Dat is ook makkelijker schoon te houden dan gras, wat vaak snel in modder veranderd.
 21. 1 point
 22. 1 point
  Minstens een tien met een griffel, @Dollie ! Als onze kinderen zeggen "het was maar een grapje, hoor" als een ander er (negatief/pijnlijk?) door geraakt is dan krijgen ze als reactie van ons "elk geintje is een seintje" dus bedenk wat je doel en reden is. Een seintje van de maker, een seintje voor de ontvanger, een seintje voor een ontvanger die niet direct geadresseerd wordt....Verbinden of verdelen, ze leren bij het opgroeien hopelijk dat verbinden meer oplevert dan verdelen. Juist dingen die we doen of zeggen/schrijven zonder erover na te denken of te weten wat de functie en invloed is voor en op anderen zijn vaak interessant om te onderzoeken, denk ik. Kan men veel van leren. Ik heb ooit eens een promotie-onderzoek gedaan naar het "asymmetrie-verschijnsel". Watte? Precies, nooit van gehoord en iedereen gebruikt het! Ik heb nog steeds profijt van de opgedane kennis bij het "sturen" van individuen in groepsprocessen.
 23. 1 point
  Leuk onderwerp @Dollie! Ik denk dat het mega interessant is omdat de dingen tijdens een crisis als de Covid juist extra duidelijk naar voren komen. Humor vind ik onwijs belangrijk. Om dingen aan te kaarten. Om het in een mildere context te zien. Als ontspanning, ter verbinding met elkaar.
 24. 1 point
  Ik vind het een grappig onderwerp en het zal best interessant zijn, maar voor mijn idee is het niet echt nuttig of serieus. Ik vind het bijzonder dat zoiets voor een hbo afstudeer scriptie goedgekeurd is. Niet echt iets waarmee je carrière kan maken voor mijn gevoel, meer categorie onderzoek wat in een tijdschrift op een koffietafel beland. Vermakelijk, maar niet echt nuttig. Mijn mening hoor, ik wil je absoluut niet aanvallen of beledigen. Ik verbaas mij er gewoon over. Konijnencommunicatie als onderwerp was vast niet goed gekeurd 😉 En ieder z'n ding, en bij jou zijn dat de komende tijd dus pande-memes 😉 (flauw, sorry)
 25. 1 point
  Liz is goedgekeurd door de dierenarts. Ik had al wel een sterk vermoeden dat ze zich goed voelde ze was weer aardig op boevenpad 😄 De boeken stonden zelfs niet veilig. De dierenarts zei dat het een steriele ontsteking van het vetweefsel was en dat ze dat kunnen krijgen na een operatie. Dus ook andere soorten operaties niet specifiek alleen na een castratie. Dit kan zelfs nog jaren erna gaan opspelen.
 26. 1 point
  Voor zo ver je van een foto kan inschatten hoe groot een konijn gaat worden denk ik dat dit wel een 2.5-3 kg rammetje gaat worden. Een ras is het niet, maar ik vind hem wel prachtig 😄 Ik denk niet dat zijn oren gaan hangen, dan hadden ze wel meer geflapperd nu 🐰
 27. 1 point
  Nee ik ga het morgen eens navragen. Gelukkig heb ik genoeg ruimte en een groot hok, mocht het een grote jongen worden 😅
 28. 1 point
 29. 1 point
  Wow, dat is inderdaad goed nieuws! Als ik nieuwsgierig mag zijn: wat gaat het onderwerp of de onderzoeksvraag worden van je scriptie, @Dollie ?
 30. 1 point
  En het zijn voorwaar geen smalle schoudertjes waar die zware last vanaf gevallen is! 😁😎 Dikke proficiat met je nieuwe baan, @BunnieHop. Heerlijk om lekker van niks en niemand meer op die manier afhankelijk te zijn!
 31. 1 point
  Wat goed @BunnieHop! Gefeliciteerd! 🎉🍾
 32. 1 point
  Ik heb de mijne bij Beany gezet, omdat ze nu even binnen zit, maar wel ondersteboven i.v.m. ontsnappingsgevaar. Ze is gisteren druk bezig geweest met verkennen van alle in-en uitgangen en looproutes.
 33. 1 point
  Ik zag Lewis net voor het eerst ook echt slapen in de cube. Toen ik een foto wilde maken sprong hij er natuurlijk net uit. 🤪
 34. 1 point
  Gefeliciteerd @BunnieHop! Het is al heel mooi dat je een baan hebt. Misschien bevalt het wel heel goed, en anders is het een mooi opstapje naar iets anders.
 35. 1 point
  Super, gefeliciteerd @BunnieHop! 🥳 Ik denk dat ik het even heb gemist, maar wat ga je voor werk doen?
 36. 1 point
  Jaa gefeliciteerd!! 🥳
 37. 1 point
  Gefeliciteerd!! Super fijn, lekker onafhankelijk 👍👍👍
 38. 1 point
  Ik vond dit wel iets voor in de nieuwe tuin straks!
 39. 1 point
  Kan nog van de narcose zijn. Maar ik zou zeggen, bij twijfel gewoon even je dierenarts bellen. Beter een keer te veel dan een keer te weinig
 40. 1 point
  Eet hij verder wel voldoende (hooi, groente)? Dan zou ik hem even de tijd geven. Zijn bekje zal misschien nog pijn doen van de behandeling. De mijne gaan ook altijd pas als laatste weer brokjes eten. Knabbelsticks zijn trouwens niet echt goed voor konijnen.
 41. 1 point
  Wat een leuk konijntje! Ik zou hem ook al meenemen, maar thuis weleven beperken in de ruimte. Op die manier houdt je thuis nog wat neutraal terrein over om later je konijntjes op te koppelen. Als je ze op koppelvakantie laat gaan is het minder van belang, maar bij alleen kennismaken met een speeddate dan moet je thuis wel op neutraal terrein verder koppelen.
 42. 1 point
  Hier ook een groot hondenliefhebber! Heb mijn hele leven altijd honden gehad. Ik heb zelfs leren lopen aan de staart van een hond! Ze heette Lassie en was een Schotse herder, zo'n echte Lassie als in de film, niet zo'n overdreven haarbol op lage pootjes. Ik denk dat de Amerikaanse collie ook minder overdreven is @Mississippi? Ik ben opgegroeid met Labradors. Vanaf dat ik een jaar of 15 was hoefden mijn ouders de hond niet meer te verzorgen, dat had ik helemaal overgenomen. Vandaar dat ik, toen ik 21 jaar was mijn allereerste eigen hond mocht hebben! Toen we het hondje gingen halen heb ik de hele terugweg in de auto zitten huilen van geluk; ik had een eigen hond! Bijna 35 jaar later vind ik het nog steeds heerlijk, die dagelijkse wandelingen in weer en wind. Ik lees nog steeds alles wat los en vast is over honden, met name over gedrag. Onze huidige hond is al weer 2,5 jaar oud en ik ben helemaal verliefd op haar, ze is echt geweldig! Ik wordt ook helemaal verdrietig van hoeveel onbegrepen honden er zijn... Bijvoorbeeld wat ik soms lees op herplaatsingssites als reden van herplaatsing. Heb laatst nog een mail gestuurd naar iemand die de (daarvoor altijd erg lieve) hond weg wilde doen omdat hij ineens gromde en daarna zelfs beet. Gevraagd of ze misschien al met de hond bij de dierenarts waren geweest. Ik ben dan altijd zo bang dat zo'n hond 'alleen' bijvoorbeeld een rugprobleem heeft of HD of zo. Hoe moet een hond anders aangeven dat je hem pijn doet als je hem daar aanraakt? Grommen is gewoon hondentaal...een hond is dan niet 'vals' of zo. En de term 'dominantie' te pas en te onpas in dergelijke advertenties.
 43. 1 point
 44. 1 point
  Ja zeker! Ik had het niet zo snel verwacht. Liz denkt zelf dat ze alles al weer kan. Ze stond met haar voorpootjes op een oude handdoek heel fanatiek met haar tandjes eraan te trekken. Lijkt me nog niet zo'n goed idee met een buikwond.😄 De handdoek lag er om op te liggen.
 45. 1 point
  Deze kwam ik net tegen op internet. Te bestellen bij givethelight.com
 46. 1 point
 47. 1 point
 48. 1 point
  iemand nog een nieuwe kapstok nodig? Te koop op aliexpress
 49. 1 point
  Sorry gedraaid ! deze vanmiddag bij zeeman gescoord
 50. 1 point
  @JacinthaBrehler Zitten deze al in je collectie?
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .