Spring naar bijdragen

Oryctolagus Cuniculus

Members
 • Aantal bijdragen

  45
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

10 Goed

Over Oryctolagus Cuniculus

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wat wel weer als nadeel heeft dat een kleine doseerfout een groter verschil geeft in de toegediende dosis.
 2. Ik kreeg ook Meranox (suspensie voor duiven) voorgeschreven. Ideaal door de biks te mengen, er blijft wel wat achter in de kom dus gecompenseerd door iets meer te geven. De dierenarts had een bepaalde hoeveelheid aanbevolen gedurende 14 dagen. (Ik had alleen op eigen houtje de eerste 3 en de laatste 3 dagen de dosis iets verhoogd.) Zie hier mijn vraag destijds:
 3. We gaan nu ook zonder een vervelend gevoel de deur uit, want er zit geen alleen konijn meer. We hebben een camera waarmee we ook buitenshuis alles in de gaten houden en elke beweging wordt opgenomen en teruggekeken. Ook dan zien we alleen maar blije konijnen. Nu we twee konijnen hebben beseffen we ons des te meer hoe zielig het is om een konijn alleen te houden.
 4. Ze is nu weer enkele dagen bij ons. Samen met d'r vriendje. Alles is goed gegaan. Heel snel hersteld. En de koppeling is ook geslaagd. Bij thuiskomst geen gekke dingen. Er zijn nog geen gevechten geweest maar af en toe berijden ze elkaar. Hij haar meer dan andersom. Ze likken elkaar ook op het hoofd en liggen voornamelijk tegen elkaar aan op hun favoriete plek. Beide konijnen lijken blij en maken binkies. Ons konijn had de gewoonte af en toe eens aan de tralie te knagen. Dat is nu ook verleden tijd.
 5. Dankjewel @Evee erg nuttige info. We zijn al druk bezig hier. D'r hele kamer leeg gehaald. Alles gewassen. En wat niet gewassen kan worden gaat er voorlopig uit.
 6. Komt (bijna altijd!) helemaal goed. Ze hupsen weer vrolijk rond na een paar dagen. En de kans op iets veel vervelenders neemt fors af. Dat is het zeker waard
 7. Ja, hopelijk gaat het goed. Voor mij is het vooral ontzorgen. Konijn weg en het resultaat telt: stabiel gekoppeld terug Ik heb alle vertrouwen in de opvang zoals je al wist.
 8. Dankjewel voor je bericht. Welk risico doel je op, en welke onzekere factor. Nijn blijft nog zeker minstend 1wk na castratie in de opvang. We krijgen geen onstabiel koppel mee.
 9. De vergelijking met dierenartsen gaat niet op. Waar vind jij wetenschappelijke artikelen over het koppelen van konijnen? Waar volg je cursussen? Dit is puur ervaring. Als je zo lang met konijnen werkt en ze succesvol koppelt dan weet je wat wel en niet werkt. Daar kan geen bijscholing tegen op. De opvang is gewoon top. Eerder werd mijn dierenarts niet konijnkundig genoemd op dit forum omdat ze voedsters bij voorkeur vanaf 9mnd opereren. Totale onzin zeiden ze hier. Totdat bleek dat die dierenarts hier bekend stond als heel konijnkundig.
 10. 1. De ram is gecastereerd. 1,5wk geleden. Officieel koppelt ze dan vanaf as donderdag. 2. Had gekund, maar ze blijven samen voor zover dat mogelijk is. Ik laat het jullie weten als het allemaal afgerond is. Er zijn meerdere wegen die naar succes leiden.
 11. Nee. We hebben eerst overlegd. En we wilden haar sowieso al laten castreren. Idee was dat ze te fel is voor al die rammen. Haar ophalen, castereren, terugbrengen was teveel gedoe. Het kon ook daar. Na overleg dat besloten. Met als bijkomend voordeel dat zij de nazorg kan doen en verder koppelen. Ze heeft decennia ervaring en haar opvang staat hier heel goed aangeschreven! Zie bovenstaand bericht. Nee, daarna gaan ze samen als het goed gaat. De mevrouw houdt het goed in de gaten. Ze zal het met 20jr ervaring toch wel weten?
 12. "nu moet je je voedster laten castreren, anders komt er een nestje?!!?!!?!!! Begrijp ik dit nou goed. -nee dit begrijp je niet goed. gelieve mijn posts te verwijderen. Ik wil opvangen niet in het openbaar onterecht in een slecht daglicht zetten
 13. Het wordt verkeerd begrepen, ik zou graag mijn laatste berichten willen verwijderen indien mogelijk. Dan kan ik het daarna verbeteren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .