Spring naar bijdragen

Oryctolagus Cuniculus

Members
 • Aantal bijdragen

  25
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Over Oryctolagus Cuniculus

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Nog niet, dat gaat wel gebeuren! Bedankt voor de tips! Geduld hebben we dus we gaan oefenen.
 2. Ja dat denken wij ook. Nu nog proberen het konijn weer te laten merken dat moeder niet eng is.
 3. Correctie: als wij met het konijn bij moeder op bezoek zijn. Soms verblijven wij daar een paar dagen, ze vind het er leuk en heeft alle ruimte. Maakt minstens zoveel binkies als thuis.
 4. Ik vind 'gewoon' een verkeerde term, daarmee zeg je dat vegetariërs ongewoon zijn. Tegenwoordig is het heel gewoon om vegetarisch te eten. Zelf ben ik een alleseter (omnivoor), ik heb er geen moeite mee om een konijnenbout te eten, al zal ik mijn eigen dieren nooit willen opeten. Ik ben mij wel bewust van de ecologische voetafdruk en het slechte dierenwelzijn, daarom kies ik vaak voor producten met het beter leven keurmerk. En frikandellen vind ik duurzaam, want alle restjes die je niet als biefstuk en runderlappen kunt verkopen, komen in de frikandel.
 5. Beste bunnybunchers, Ons konijn, voedster (bijna 1jr), is boos op mijn moeder als ze op bezoek is. Zij heeft een keer op het konijn gepast en dat ging moeizaam. Wij kunnen alles bij het konijn doen, ze doet ons niks. Maar als zij binnenloopt dan gaat het konijn meteen in de aanval, ze valt haar benen en pantoffels aan en bijt door haar broek heen. Ons laat ze gelukkig met rust. Nu heb ik de broek van mijn moeder aangetrokken, en wat blijkt, ze valt mij ineens aan. Doe ik mijn eigen broek weer aan, dan gebeurt het niet. Mijn moeder valt ze aan ongeacht welke broek ze aan heeft. 1. Ligt dit aan de geur? en 2. Hoe leren we haar dit af?
 6. Hopelijk is het EC en geen tumor, sterkte
 7. CORRECTIE! (schuindikgedrukte toegevoegd)
 8. Dat je dexamethason niet geeft bij een hoornvliesbeschadiging staat los van glaucoom. Dexamethason kan als bijwerking (ongeacht wel/geen beschadiging) een hoge oogboldruk geven (=glaucoom). Voornamelijk bij langdurig gebruik en alleen bij een klein percentage konijnen. @mammafelina in sommige gevallen bij mensenogen blijft de pupil vervormd ook al is de ontsteking niet actief meer. Hoe dit bij konijnenogen zit kan je beter aan de dierenarts vragen.
 9. Andijvie, witlof, peterselie. Eet zelf ook altijd een hapje mee
 10. Dankjewel! We geven ons 1,5kg wegende konijn (uitgaande van 2kg volwassen gewicht) nu 35 gram biks per dag. Dat gaat goed. Ik ben wel verward door de link die je stuurde, want ik wilde even weten of ons konijn wel voldoende hooi eet. Daarin staat dat een konijn 80% hooi/gras, 10% groenten, 5% biks en 5% gezonde snacks moet eten. Uitgaande van een konijn van 2kg: 40 gram biks per dag (5%) is 100% dus 800 gram. Dat zou betekenen 640 gram hooi (lukt nooit!), 80 gram groenten, 40 gram biks en 40 gram gezonde snacks. Daaronder staat ook nog: ,,Als je in percentages gaat kijken volgens de richtlijn van de afbeelding hier boven in het artikel, dan zou een konijn per kg lichaamsgewicht (volwassen gewicht!) ongeveer 160 gram hooi per dag, 20 gram brokken, 40 gram groenvoer, 20 gram gezonde snacks (kruiden, knaaghout etc) mogen eten.'' Maar wanneer ik dit advies in grammen omreken naar percentages krijg je de volgende waarden (afgerond): 67% hooi, 17% groenvoer, 8% biks, 8% gezonde snacks. Nu kom ik er wel uit, ik geef gewoon alles volgens de richtlijn maar die 640 gram (80%) hooi eet ze echt niet. Mvg, Cuniculus
 11. In het dagelijks leven ben ik gespecialiseerd in mensenogen. Mensen, geen konijnen. Dus alles wat ik hierna zeg niet als waar aannemen: Het lijkt op een inwendige oogontsteking, een "uveïtis". Dat zie je aan de verkleefde iris, die zit verkleefd aan de voorzijde van de ooglens waardoor de iris een gekke vorm krijgt. Bij mensen is er vaak een andere oorzaak in het lichaam voor het ontstaan van uveïtis, bij konijnen EC. Let op! Bij mensen ogen, dus pas je handelen niet aan op hetgeen wat ik zeg en laat je adviseren door je eigen dierenarts. Mensen met uveïtis behandelen we met met dexamethason oogdruppels, dat is een corticosteroïd (ontstekingsremmer, bijnierschorshormoon). Daarnaast wordt de achterliggende oorzaak vaak ook behandeld. Dat kan van alles zijn, maar soms ook zonder aantoonbare oorzaak. Dexamethason geven zonder de eventuele veroorzaker van de ontsteking aan te pakken (bijv. een bacteriële infectie in het oog) is gevaarlijk. De ontsteking wordt stopgezet zonder dat de bacterie wordt gedood. Deze heeft dan vrij spel. In de praktijk wordt in mensenogen dan vaak een combinatie van dexamethason en tobramycine (antibioticum) gegeven. In de oogheelkunde hebben druppels de voorkeur, dat pillen niet werken klopt niet. Maar druppels hebben voordelen; het lichaam heeft verder minder last van bijwerkingen van de medicatie en de medicatie zit direct op de plek waar het moet zijn. Nogmaals; aan de hand van de foto is het niet goed te beoordelen. Laat je adviseren door je dierenarts en neem mijn post niet aan als waar! Ik hoop dat het nu goed gaat, laat je het weten?
 12. Nog even rectificeren: de opvang gaf niet het advies de voedster eerst te castreren, maar het zou een optie zijn. Ze gaven het advies te wachten tot ze 6 maanden oud zou zijn en eventueel na castratie. Had het niet goed gelezen.
 13. Bedankt voor alle informatie. We gaan maar weer eens contact zoeken met konijnenopvangen zodat ze sneller gekoppeld kan worden. En dan met de castratie even wachten!
 14. Dat zegt de dierenarts ook. Staat hier bekend als een hele goede konijnenarts in Utrecht.
 15. Beste bunnybunchers, Ik wil graag mijn voedster koppelen. Ze is 4 maanden oud. De opvang zegt dat ik haar eerst moet laten castreren als ze 6 maanden oud is waarna er gekoppeld kan gaan worden met een gecastreerd rammetje. Nu heb ik de konijnkundige dierenarts gevraagd wanneer ik haar kan laten castreren; die adviseren om nog 5 maanden te wachten tot ze 9 maanden oud is. De ingreep is dan veel veiliger voor het konijn. Eerder kan, maar advies is om dat niet te doen. Is het mogelijk om te koppelen als de voedster nog niet gecastreerd is, en geeft dit problemen voor het koppel na de castratie van de voedster? Dankjewel!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .