Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Gisteren
  2. Als ik met de keutels en de bak bezig ben, komen ze eigenlijk nooit kijken wat ik aan het doen ben. Wel als ik de vloer aan het vegen ben. Dan willen ze graag meehelpen. Bijten in de bezem, voor of achter mijn voeten lopen. Kortom in de weg lopen.
  3. Kun je echt niet regelen dat er twee keer per dag iemand langskomt? Als een konijn ziek wordt of om een andere reden stopt met eten is het wel belangrijk om snel te handelen. Een konijn dat 24 uur niet eet is namelijk meestal niet meer te redden. Daarom vind ik dat je wel een risico loopt door maar een keer per dag iemand te laten kijken.
  4. Wij hebben er ook meerdere. Alleen staan er nu 2 in de ren en 1 in de schuur. En ipv dat mijn man die in de schuur om wisselt met die in de ren, vindt hij het handiger om er 2 weg te halen en dan naar de schuur te lopen 😓. Dan hoeft hij maar 1x te lopen, maar goed, dan moet hij dus af en toe tegels wassen. Het gebeurd 1x in de maand ofzo. Soms is hij snel genoeg met Lodewijk de bak in dirigeren. Of laat hij hem eerst in de bak plassen en haalt hij ze daarna weg. 😂. Maar dat vergeet hij dus weleens.
  5. Ik ben op zoek naar een geschikte automatische voerbak die niet direct wordt gesloopt. 3x per jaar gaan wij een lang weekend weg en komt mijn moeder 1x per dag even langs om te controleren of alles nog in orde is. Echter voeren wij de buns 2x per dag en ik wil dat patroon graag vast houden vandaar dat we een automatische voerbak zoeken. Hebben jullie aanbevelingen welke bak geschikt is?
  6. Ik heb er meerdere/ Dus ik haal de bak weg en zet gelijk een schone neer. Vreemd op de tegels plassen doen ze hier eigenlijk niet.
  7. En ze zijn er hier net zo gek op als wortelloof. Gisteren ook de bloem erbij gegeven en die aten ze ook op.
  8. Wees blij dat ze wachten totdat de schone bak er staat. Mijn arme man was van de week weer te laat en toen had Lodewijk natuurlijk lekker in de ren geplast.
  9. Hier staat uitleg over castratie en sterilisatie bij konijnen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen
  10. Castreren 😄 We noemen het vaak steriliseren, maar eigenlijk is het castreren. Bij sterilisatie knippen ze eileiders of zaadleiders door en bij castratie halen ze ballen of eierstokken (en het liefst ook baarmoeder) weg. Het zijn dus twee verschillende ingrepen die zowel bij mannetjes als vrouwtjes kunnen. Bij vrouwtjeskonijnen is het wel belangrijk dat je nagaat dat ze zowel baarmoeder als eierstokken verwijderen. Bij honden en katten doen ze dat namelijk vaak niet (daar is het ook niet nodig) maar bij konijnen is dat wel noodzakelijk om problemen in de toekomst te voorkomen, en het laatste wat je wil is dat je een 2x keer moet laten castreren omdat alleen de eierstokken weggehaald waren en niet de baarmoeder. Als je dierenarts konijnkundig is, is dit iets wat hij/zij zou moeten weten. Nee, er is geen andere oplossing. Als ze het echt vaak heeft kan het een teken zijn dat de baarmoeder zelfs al onrustig is. 5x achter elkaar klinkt niet gezond. Ik weet niet hoe oud ze is?
  11. Soofje blijft veel haren uittrekken bij Bob en stro verzamelen, duidelijk hormonaal maar dit blijft. Steeds een dag of 3, dan een week niets, soms 2 en dan weer opnieuw nu al 5 x achterelkaar. Zijn er nog tips behalve steriliseren? Of lijkt het erop dat ze daar niet onderuit komt? Dit lijkt me voor Bob ook niet fijn!
  12. De konijnen zitten er weer lekker schoon bij... nou ja, zodra ik een schone bak neer zet moet daar natuurlijk direct in gekeuteld worden 😂 Dus het is meestal maar van korte duur.
  13. Succes met alles. Hopelijk binnenkort een koppel mee naar huis.🤞
  14. Afgelopen week
  15. Wederom bedankt voor alle info. Fijn altijd hoe je je ei kwijt kan op dit forum. We hebben toch besloten het konijntje met gevoelige darmen te proberen. Dit vooral omdat we denken dat het rustige karakter van haar goed bij Dark gaat passen. De eerste ontmoeting liep redelijk. Dark was wat snauwerig, maar ze denken dat dat komt door het opdringerige karakter van het vorige konijntje. Dat deze voedster nu gaat laten zien dat je ook rustig kan reageren. Weer even afwachten. Kaatje keutel doet helaas geen binnen konijnen, dus die valt af. We hebben er nog 1 in Haarlem gevonden vanaf de lijst, als deze voedster niks wordt ga ik Dark daar ook inschrijven en hopelijk kunnen we daar dan snel terecht.
  16. Ik snap die gedachte, maar zo simpel werkt het niet. Niet elk konijn kan in een koppel, koppels hebben een drukkere stijl en niet alle konijnen vinden dat fijn. Het kan ook zo zijn dat je probeert er konijnen bij te zetten en daarmee de rangorde tussen je huidige koppel zo verstoord dat zij niet meer samen kunnen. Konijnen die in groepen leven moet je eigenlijk stuk voor stuk uitzoeken op wat past. Als je jouw koppel naar een opvang zou brengen om een viertal van te maken, kan het zomaar zijn dat één van je eigen konijnen echt niet past in een groep. Wat doe je dan? Hopen dat ze nog als koppel kunnen, of dat konijn afstaan? En wat als ze toch later uit elkaar vallen? Kun je ook twee of drie aparte koppels houden? Als je echt heel veel ruimte hebt, heel veel budget, ook voor meerdere konijnen een flinke dierenarts rekening kan betalen, meerdere ruime verblijven kan en wil maken, dus zin hebt en ruimte hebt om huisvesting voor meerdere koppels en groepen te realiseren als het op een bepaald moment niet meer gaat en er uit elkaar moeten... dan zeker doen! Maar als dat niet zo is zou ik het bij een fijn, rustig, stabiel koppel houden.
  17. Omdat er veel konijntjes een nieuwe thuis zoeken en als ik dan op Facebook een konijnenkoppel zie voorbij komen.. denk dan dat het beter zal gaan als ik als nieuwe konijnen een koppel bij voeg dan eentje bij mijn koppel.. dan heeft elk een “partner”
  18. @Apnaha Ik heb eigenlijk dezelfde vragen als de mensen voor mij. Wat voor vacht is het? Wat is precies het probleem? Is het structureel een probleem of alleen bij verharen?
  19. Gelukkig! En fijn dat je even laat weten hoe het is afgelopen!
  20. Bedankt! Ik zal het onthouden voor de volgende keer. Olivier is inmiddels weer helemaal de oude en zijn teen ziet er gezond uit zonder verdikkingen of bloedingen eraan 👍🏻
  21. Rijswijk is alleen een konijnen- en knaagdierenopvangcentrum (maar dus wel van de dierenbescherming). Zij hebben dus geen honden of katten. Helaas hebben ze heel veel konijnen die ze opvangen, want de regio wordt steeds groter. Alphen a/d Rijn valt er nu ook onder. Ik zag wel dat ze adverteren op konijnendag (11 mei) met koppelvakanties. Misschien dat er daarom nu opeens een grote wachtlijst ook is, omdat veel mensen dat hebben gezien en hebben aangemeld. Je moest namelijk wel van te voren aanmelden. Ik zou zelf idd nooit naar een opvang gaan waar ze 'konijnen erbij doen', dat is vaak vragen om problemen.
  22. Als de vertraging de koppelvakantie-ruimte is snap ik de wachtlijst op zich wel. Maar dan nog, lijkt mij dat iets om snel aan te pakken en zorgen voor meer koppelvakantie ruimtes, want je wil het liefst die konijntjes toch allemaal een fijn huisje geven en niet dat ze extra lang moeten wachten, omdat je mogelijkheid tot uitplaatsen zo beperkt is door je ruimte. Hopelijk hebben ze na de verbouwing wel meer ruimte. Ik heb nog niet eerder gehoord dat er zo lange wachtlijst voor was, een week of 2-3 is het langst dat ik tot nu toe gehoord had. Van maanden wachten schrok ik dus best! Wat betreft mijn opmerking over de dierenbescherming asielen, hier zijn dat over het algemeen honden & katten asielen die konijnen er maar bij doen. Dat maakt dat er weinig voorzieningen en expertise zit over konijnen. Dat vind ik best jammer. Ik zou ze zeker een week, liefst zelfs 14 dagen, op de neutrale ruimte laten. Zeker omdat je aangeeft dat het tot nu toe niet al te soepeltjes koppelt. Te snel wisselen zorgt voor onrust. Je wil eigenlijk dat ze er gewoon goed uit zijn op het neutrale terrein, voor je de wissel maakt. Dus eerst op terrein waar territorium geen rol speelt elkaar leren kennen op karakter en zien of ze elkaar leuk vinden, en daar dan ook bepalen wie waar staat ten opzichte van het andere konijn. Pas als ze daar goed uit zijn, wissel je voor de eerste keer terrein. Je haalt ze dus niet uit elkaar, maar laat ze dag en nacht samen. Uit elkaar halen doe je eigenlijk alleen als de koppeling mislukt. Als je wisselt, dan zie je na die wissel inderdaad weer nieuwe onrust, maar als de rangorde al goed bepaald was op het neutrale terrein geeft dat meestal niet veel problemen. Dan bevestigen ze de eerder bepaalde rangorde wat door te jagen, rijden en wat te knorren. Vaak zie je de eerste tijd vooral rond voer-tijd wat knorrigheid en onrust. Maar de tijd er na trekken ze als het goed is meer naar elkaar toe. Dat kan echt wel 1-3 maanden duren, voor je een stabiel en hecht koppel hebt.
  23. Zielige/zieke/oude/langverblijvende konijntjes zijn ook leuk, maar wel meer werk en meer zorg. Als je dat niet wil/kunt/geen zin in hebt, mag dat prima. Ik snap altijd het gevoel van: "Dit konijn wil ik ook graag een plekje geven", maar goed nadenken over wat je dat ook echt kunt en of dat ook echt past is veel belangrijker. Ik zou deze voedster dus zonder schuldgevoel niet als koppelpartner zien. Vooral omdat ze ook eerst moet opknappen. Ja, die strijd thuis met knokken is 100% een no-go, daar hebben ze je goed over geïnformeerd, dat is gelijk stekker eruit. Uit elkaar halen en weer proberen gaat echt niet werken als er zoveel geweld is geweest. En als ze elkaar kunnen blijven ruiken, dan blijft het ook heftig. Meestal duurt het minimaal 3 weken, voordat de band goed stevig is, soms langer. Je kan het zien aan of ze lekker bij elkaar eten, liggen, slapen, elkaar likken en er geen onrust meer is. In deze periode wordt aangeraden om een kleiner verblijf te regelen (anders neemt elk konijn 1 hoek in) en pas bij een week rust, te gaan vergroten. Ook is het handiger om te zorgen dat dingen verschoven zijn, binnen het verblijf, zodat het konijn wat al bekend is met de situatie, zich ook minder op zijn gemak voelt en ze dus samen moeten gaan zoeken/plek hervinden vs. 1 konijn die precies denkt: "hey, terug op mijn plek!". Verplaatsen is inderdaad niet echt handig, als je dat wil, dan maken mensen vaak 1 neutraal terrein in bijv. de garage of de keuken, wat kleiner is, zetten ze daar samen voor minimaal 1 week, maximaal 3, en gaan dan pas bij een versteviging van de band naar het 'echte verblijf'. Ook daar zal vaak eerst wel weer een strijd zijn in de eerste 2-3 dagen, maar niet met wonden tot gevolg.
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .