Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Afgelopen uur
  2. Ik vind dit er niet echt spannend uit zien, ik kan van de foto's niet zeggen dat dit overtuigend snot is. Het neusje lijkt wel iets nat maar aan het pootje zie ik toch niet echt iets. Het kan ook een nat neusje van drinken en/of wat stress zijn. Ik zou het even aankijken en ook opletten of je niesen hoort en/of ziet dat er echt snot uit de neus komt. Bij witte konijntjes zie je wel snel viezigheid aan de pootjes, dat klopt.
  3. Vandaag
  4. Hoi allemaal, Ik heb zojuist Elsa met haar nieuwe vriendje opgehaald en het viel mij op dat hij een erg nat neusje heeft en wat vieze smoets aan de binnekant van zijn pootjes. Is dit snot? Of is dit bij witte konijnen normaal dat je dit zo ziet? https://photos.app.goo.gl/FvjQzLfi7vkeg8e68 https://photos.app.goo.gl/yNqb3faWSD5fdZd26
  5. Jeetje dat is nog eens uitgebreide informatie. Zover zou ik nooit zijn gekomen. Dankjewel! Dan blijf ik er vanaf. Blij dat ik het toch nog even heb nagevraagd 😄
  6. Ik vermoed dat je konijnen geen schermolijfwilg mogen. Het probleem in het Nederlands is dat de volksmond naam soms verwarring geeft, als je kijkt naar de latijnse/botanische naam. Bijvoorbeeld: Roos mag wel, maar kerstroos niet. Roos is namelijk rosea en kerstroos is Helleborus niger. Het zijn dus 2 totaal verschillende plantgeslachten, en de Kerstroos/Helleborus/Nieskruid (leuk al die namen hé?) is giftig voor konijnen. De wilgvormen die konijnen mogen, dat zijn bomen, en de latijnse naam is allemaal Salix, en dan iets erachter wat het dan specifiek is. Dus salix flamingo is de flamingowilg en salix alba is de witte wilg etc. Elaeagnus umbellata is het botanische naam van de Schermolijfwilg. Het is dus geen officiele wilg soort en zelfs geen boom. Het valt onder een heesters. Hij valt onder de Duindoornfamilie, en sommige daarvan worden met liefde gegeten door konijnen (zoals de Duindoorn zelf in de duinen), maar deze vorm is er eentje uit Azië. De Elaeagnus ebbingei schijnt ook niet giftig te zijn, als ik het internet mag geloven, maar niet giftig is niet hetzelfde als eetbaar. Ik zou hem dus overslaan en niet voeren aan je konijnen.
  7. Hallo allemaal! Bij mijn flat staat een schermolijfwilg. Ik weet dat konijnen wilgen mogen, maar kan over deze specifieke niks vinden. Weet iemand of ik deze ook mag geven? Vermoed haast van wel, maar krijg graag bevestiging.
  8. Wat een nieuws! Slim plan ja, die camera. Je vraagt je toch af, waar is hij al die tijd geweest? Maar echt super fijn voor zijn maatje en jullie natuurlijk!
  9. Ze zijn nu ongeveer 5 maanden en we zijn bezig met het afbouwen van de brokjes. ze eet inderdaad wel heel snel, dus mogelijk is dat een oorzaak.
  10. ik kreeg melding dat het veiliger is dat mensen inloggen met hun e-mailadres en niet met de schermnaam, dus dat heb ik nu aangepast. Mochten jullie opeens niet snappen waarom inloggen niet lukt, dan kan dat het dus zijn 😄
  11. Hier was het de afgelopen dagen ook lekker weer, beetje tussen de 20 en 25 graden. Maar vandaag hebben we weer regen 🌧️
  12. Succes met de laatste loodjes! Ik kan me goed voorstellen dat het een dubbel gevoel geeft.
  13. Hoe oud zijn ze? Junior brokken zijn gemaakt om konijntjes lekker te laten aankomen en groeien. Maar dat is eigenlijk alleen de eerste 12 a 16 weken nodig. Daarna kun je echt wel op volwassen brok over. Zeker als je ook eiwitrijk vers gras er bij hebt zijn dit best wel dikmakers. Ik zou rustig overstappen op een volwassen konijnenbrok en ik weet niet hoeveel brok je geeft en hoe groot de konijnen zijn, maar ik zou de hoeveelheid brok ook wel echt laag houden. Zeker omdat je toch vers gras en verse groenten en met regelmaat ook gedroogde bloemen aanbied. De hoeveelheid brok bereken je aan de hand van het ideale volwassen gewicht. Stel je hebt een konijn dat 2 kilo zou moeten worden als gezond volwassen gewicht, dan geef je om te beginnen 2 kg x 20 gram brok = 40 gram brok aan zo een konijn. Dat is de basishoeveelheid, maar omdat jij best wat groente bij geeft, zou ik echt wel lager dan dat durven zitten, bijv. 15 gram per kilo konijn. Brokjes moet je meer zien als de vitaminepilletjes die de zekerheid van een complete voeding geven, dan als het hoofdvoedsel voor konijnen (dat is hooi en grassen). Sommige konijnen eten sneller en worden daarom dikker. Ik heb een drietal waar er twee eigenlijk net wat dikker zouden mogen worden, en eentje die eigenlijk net iets aan de dikke kant is. In koppels en groepjes is het toch wel zoeken naar een balans die werkt. Maar met de soort brok en hoeveelheid brok kun je daar (wel rustig, geen plotselinge wisselingen, dus eerst mengen) wel mee zoeken naar de juiste balans. Medische oorzaak uitsluiten is overigens wel aan te raden. Mocht je niet weten wat het ideale gewicht is kan een goede konijnkundige dierenarts daarin ook adviseren.
  14. Kans is groter andersom. Het ene konijn is heel springerig, rent graag en doet enorm veel binkies. Het andere konijn is wat slomer, ligt liever en is gewoon relaxt. Ik heb er ook 2 zo. Lodewijk heeft altijd ochtendgym, maar Scarlett zelden. Als het even kan, eet ze meer dan hij. Ze is ook heel voedselgericht. Vorige keer bij de dierenarts kregen we te horen dat ze wel een beetje bolletje begon te worden. Toen we haar wogen was ze van 4,5kg naar 4,8kg gegaan. Mijn man had de hoeveelheid brokjes in de winter verhoogd, dus dat is weer naar beneden gegaan in het voorjaar en dus toen meer opgelet. Vrij snel zat ze weer op haar 4,5kg. Wij geven minder fruit dan jij, max. 1x per week. Gras kan ook dik maken in het voorjaar, als er meer eiwitten in zitten. Wat voor ons vooral hielp is om haar voedselgerichtheid in te zetten. Strooien van voer, zodat ze moet scharrelen en lopen. Voerbal gebruiken. Wij trainen ook met ze en dan krijgt ze gewoon minder beloning dan Lodewijk. Er kan natuurlijk ook iets medisch aan de hand zijn. Het kan zijn dat ze pijn heeft, bijv. door artrose of iets anders, waardoor ze minder beweegt. Scarlett is altijd al een rustig konijn geweest, tenzij ze dus als echte Diva iets echt wil, dan wordt er flink hoog gesprongen en heel snel gerend.
  15. Een beetje dubbel gevoel inderdaad, maar het gaat niet met tegenzin. Aan de ene kant voelt het wel echt alsof een hoofdstuk sluit. En is de onzekerheid ook wel een beetje spannend, vooral omdat iedereen vraagt "wat ga je nu doen?" en ik dat eigenlijk nog niet precies weet. Maar aan de andere kant ben ik er ook gewoon trots op wat ik met Bunnybunch bereikt heb. Het is van een hobby website over mijn eigen konijnen gegroeid tot iets waar ik mij fulltime mee bezig kon houden. Het is echt gewoon goed gegaan, ik heb het gedurfd en gedaan en ook gewoon 11 jaar zelf invulling gegeven aan de webwinkel. Daarvoor ook al 8 jaar een webwinkel er op gehad, dat waren samenwerkingen met bestaande bedrijven. Dus in totaal 19 jaar al, waarvan 11 jaar helemaal zelf. Eerst nog met een baantje er naast, later fulltime. Het stopt ook niet omdat het moet, geen geldproblemen, hoef niet te stoppen voor gezondheid of dat soort dingen. Het is gewoon een vrije keuze. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik moet wel zeggen dat ik sinds gisteren wel een beetje een onrustig gevoel heb, van "wat moet ik nu hele dagen doen" nu ik niet meer hoef in te pakken 😂 Gelukkig nog genoeg klusjes en plannen voor wat ik thuis allemaal kan doen. En eerst ben ik ook de nieuwe website nog aan het maken, alle informatie overzetten enz. Dus genoeg te doen hoor. Maar ik mis mijn dagelijkse inpak-workout wel al een beetje 😅.
  16. Ze krijgen onbeperkt hooi (vaak ook met gedroogde bloemen erdoorheen), af en toe krijgt ze broccoli, spinazie, rucola of sla. Ze krijgt brokjes van versele laga complete cumi junior. Ongeveer 10 gram per dag. Snoepjes (fruit, of hooi snoepjes) krijgt ze misschien 2/3 keer in de week. Om te knagen krijgt ze appel takjes. In de tuin heeft ze alleen het gras om te eten, alle planten zijn afgeschermd. Onze tuin is vrij groot en ze zou in principe veel beweging moeten krijgen. Ze eet wel veel meer dan de andere konijnen en heeft de neiging om sneller te gaan liggen dan de rest. Maar dit is misschien omdat ze iets dikker is?
  17. Ai zo definitief. Hopelijk heb je er geen naar gevoel bij. Waarschijnlijk wel een dubbel gevoel wat zeer begrijpelijk is. Succes met de laatste dingen.
  18. Komt goed eindelijk mooi weer na een hele lange aanloop. Klagen is niet toegestaan.
  19. Wat een verschil met hier😱 Haha ja lekker afkoelen met een graad minder😜🤣🤣 🤗Sterkte met de hitte
  20. Bij mij in het hoge noorden al een paar dagen 26°C en volgens mij vandaag weer, oh nee nu 2 dagen 25°C Zo dan effe afkoelen hoor. Hier nog steeds natte grond, maandagavond nog een fikse onweersbui gehad.
  21. Wauw zeg wat een geweldig nieuws! Houdini is back in town, in dit geval garden😉
  22. Is het zo warm? Hier wel zonnetje maar niet heet. Wel heeeeel droog.
  23. Vandaag een werkdagje om de laatste (terug)betalingen en dat soort dingen te regelen, wat administratie te doen dus, en eind van de dag gaat wat er nog in de webwinkel staat offline. Er komt dan een melding dat de webwinkel gestopt is.
  24. Wat een smelt verhaal🥰 (Om maar even in stijl te blijven🥵) #vierdezomerinnlindelente
  25. Wat geef je precies? Hoeveel brok aan hoeveel (kg) konijn? Hoeveel hooi eten ze? Wat geef je aan snacks / knaagspul / kruiden enz? Wat staat er in de tuin om aan te eten?
  26. Ik heb ze samengevoegd. Wat fijn dat hij terug is!
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .