Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Vandaag
  2. Wat ik al een tijd met de Kleine doe is, als hij speciaal op zijn bedje gaat liggen en naar me kijkt..dat ik dan al pratend 1 vinger over zijn neusje en wangetje doe en als zijn oogjes dicht gaan, mag ik zelfs over zijn rug aaien. Maar ik aai niet door totdat hij wegschiet. Ik stop zelf voordat hij ervandoor gaat. Maar het verschilt echt per dag of minuut in wat voor mood hij is 🤪 Leeuw vind aaien lekker. Maar die reageert vaak op Kleine die wegspringt. Heb best veel buiten konijnen gehad vroeger en die waren allemaal tam. En Lappie( binnenkonijn) was een schoothond. Altijd knuffelen, samen slapen met dochter. Tammer dan Lap kun je niet krijgen. Maar deze 🤷🏼‍♀️😅 stelletje weirdo,s. Kip de kanarie en Mr Jingles zijn veel tammer en socialer😂
  3. Wij hebben alleen maar extreem tamme buiten konijnen gehad. Dus ik weet niet hoe een binnen konijn is. Ik denk dat het vooral de intensiviteit is die je er in steekt i.c.m. het karakter van het konijn. Wij zijn wel vaak buiten bij hen en zeker in het begin, waardoor ze vrij snel tam waren. Karakter was ook vrij tam, met Scarlett die al als knuffelkonijn te boek stond en Lodewijk die gewoon enorm nieuwsgierig is. Hier wordt er dus gewoon bij vreemden op schoot gesprongen en naar iedereen wordt er toe gerend. Lodewijk moest ik wel overhalen dat aaien leuk was. Maar je wil inderdaad beginnen met hun interesse wekken / dat ze niet bang zijn van jou. Daarna ga je verder investeren in aaien. Je kunt ook met ze trainen, als ze het leuk vinden, dan volgen ze commando's en dat geeft ook vrij snel veel vertrouwen.
  4. Ah, zo'n afvalgrijper. Die kun je idd vanaf €5 tot €31 kopen, afhankelijk van waar, maar ook van het materiaal en of je ze in kan klappen. Ik ga eens kijken voor eentje. Dank je wel voor de tip.
  5. Die kreeg ik van de gemeente om vuil te rapen. Hij heeft dus een tweeledig doel. Ik zal eens kijken. Ik zie er een heleboel op internet staan. Maar in een thuiszorgwinkel lijken ze mij te duur. Ze zijn echt ideaal. Het uiteinde is bij mij van een soort rubber en floep in de emmer.
  6. Snot bij konijnen kan heel hardnekkig zijn en het wordt snel chronisch, dat ze er dus niet meer vanaf komen. Als er een swab is genomen en de juiste antibiotica voor lang genoeg is ingezet, maar het niet geholpen heeft, dan zou het best kunnen dat jouw konijn in die laatste categorie valt waarbij het chronisch is geworden.
  7. Zijn ze helemaal niet tam op die leeftijd? Ik zou ze vooral in het begin niet oppakken. Ik pak mijn konijnen nooit op tenzij het echt niet anders kan. Je kunt heel wat trucjes leren om ze zonder stress ergens heen te krijgen zonder dat je ze op hoeft te pakken. Wat hierboven ook al gezegd is, het ligt ook aan het konijn (en ras). Ik heb er momenteel 4, ga er hetzelfde mee om, maar toch is er een groot verschil in hoe aaibaar ze zijn. Ik heb het idee dat binnen makkelijker is ze tam te krijgen dan buiten. Je moet veel geduld hebben. Reken nergens op de eerste paar weken, dan kan het alleen meevallen. In het begin moeten ze eerst aan je aanwezigheid wennen, dus zit bij ze zonder dat je ze aanraakt, en praat tegen ze. Maak geen onverwachte snelle bewegingen in hun richting. Zorg ook dat ze in een rustige omgeving zitten. Als je ze eenmaal bang maakt is het veel lastiger om dat te herstellen. Hopelijk hoef je er niet mee naar de dierenarts op korte termijn, want dat kan impact hebben. Ze moeten jou eerst als geen gevaar zien, en jouw handen met positieve ervaringen associëren. Toen ik het eerste koppel kreeg waren ze vrijwel niet gesocialiseerd, als ik al wees kropen ze angstig weg. De eerste week heb ik ze gewoon laten wennen. Na een paar dagen wisten ze al dat er voer verscheen als ik bij de tralies kwam en kwamen ze al snel bij de tralies als ik aankwam. Toen kon ik ze van dichtbij aan me laten wennen en tegen ze praten. Na ongeveer een week bood ik de brokjes aan in mijn hand, zonder ze verder aan te raken. In het begin waren ze erg achterdochtig. Maar na een paar dagen aten ze uit mijn hand zonder steeds weg te rennen. Na weer een week legde ik dan mijn andere hand rustig bij ze in de buurt. Toen ze dat accepteerden raakte ik ze aan met een vinger, en een paar dagen later kon ik ze voorzichtig aaien tijdens het eten uit mijn andere hand. En weer wat later kon ik ze ook gewoon aaien zonder voer. Het hele proces duurde bij mij toen 5 weken geloof ik. Maar ik kreeg ze heel jong (2 maanden), als ze ouder zijn is het volgens mij wel een stuk lastiger als ze geen mensen of aaien gewend zijn.
  8. Dag 18. Lazy wast Mordecai, maar die zachte hapjes blijft ze geven. Bij voorkeur in zijn neus. Hij blijft meestal stoicijns als ze hapt. Ik vind haar soepeler bewegen met de PEA, dus blijf daarbij. Ik zie nu ook dat ze zich kan uitstrekken met de poten naar achteren.
  9. Zoekplaatje.. Al het oogst...nouja niet alles natuurlijk🤪, mos en de bloemblaadjes maken het echt een sprookje zo. Jingles is er super blij mee en is continu aan het ontdekken en herontdekken en snel even een kusje geven en weer door met knabbelen,ruiken en rennen🥰 Nu genoeg gespamt hihi.
  10. Hallo konijnenliefhebbers Ik heb een koppel konijntjes en sinds enkele maanden heeft één konijntje last van niesbuien (gepaard met wit snot). Eerst en vooral werden er in samenspraak met de dierenarts extra vitaminen gegeven, maar deze hielpen niet. Nadien werd er een swap genomen. Hieruit bleek dat mijn konijntje antibiotica moest mijn nemen, maar ook dit sloeg niet aan. Ook spoel ik haar neusje geregeld met fysiologisch water, maar niets lijkt te helpen… Ik zit wat met de handen in het haar. Mijn konijntjes zijn inmiddels 7 jaar en ik wil niet dat één van hen er verzwakt bijloopt. Wat zou ik nog kunnen uitproberen om mijn konijntje er weer bovenop te krijgen? Groetjes Hanne
  11. Zie m zitten hihi. Ga nog wat leuke dingen bedenken om erin te doen en dat liggende wiel gooi ik eruit. Geluisterd naar de dierenwinkel...ja mevrouw dit is echt perfect voor dwerghamsters...🙄 Nou ik vind dat ding wel erg klein en hij gaat er wel op maar maakt een rare schuine loopbeweging.. Lijkt me niet goed voor zijn heupjes.
  12. Haha Jaaaaa dat is hier ook een dingetje 😅 Leeuw 5 jaar is wel een stuk tammer dan Kleine 2 jaar. Oppakken is ook niet hun hobby en de onze ook niet trouwens 🤪 Ik lig vaak bij ze en dan komen ze nieuwsgierig kijken wat dat mens nou weer doet in hun territorium. Met wat lekkers komen ze altijd en eten ook uit mijn hand maar aaien bij Kleine kan de ene keer wel en de andere keer springt hij een meter de lucht in. 🤪 Met opruimen zijn ze niet bij me weg te slaan 🤷🏼‍♀️ Stapje voor stapje mag ik meer maar ik verwacht geen tamme konijnen meer die opgepakt willen worden of heerlijk tegen me aan gaan liggen 😆
  13. Happy happy haaaaapppyyyy En zijn speelzwembad is ook goedgekeurd hihi. Zo schattig dat getippel hihi. Zal volgende keer foto maken. Natuurlijk ging hij gelijk zijn 2 oude wielen in haha.
  14. Oogst uit de vriezer ... Denk niet dat hij dunner gaat worden zo 🤪😂😂 Stond mooi omhoog maar hij zit erop en heeft een diner party 😅
  15. Hier staat info over gras Ik zou met matten wel voorzichtig zijn, ivm bestrijdingsmiddelen. Ik weet ook niet hoe groot de ruimte is en of het gras overleefd.
  16. Het is inderdaad goed om voor jezelf te bedenken: wat versta ik onder een tam konijn. Goed dat je dat al hebt gedaan, want ik zie: dat ze niet van jou wegrennen en dat je ze wat kunt aaien. Er zijn zeker wel dingen die je kunt doen om ze meer vertrouwd met je te maken, maar weet dat het voor sommige konijnen gewoon niet zal lukken. Dat zit niet zozeer in de leeftijd, maar vooral in het karakter van het konijn. In dit artikel staan tips: https://www.bunnybunch.nl/hoe-maak-je-een-konijn-tam/ Kort samengevat: heb geduld en probeer met kleine stapjes steeds verder te komen. Zorg dat ze eerst vertrouwd raken met jouw aanwezigheid door tegen ze te praten of gewoon in hun verblijf te zitten en jouw eigen ding te doen. Na een tijdje kun je proberen of ze wat eten uit je handen durven aan te pakken. Als dat goed gaat, zou je ze kort kunnen proberen te aaien, bijvoorbeeld terwijl ze al aan het eten zijn zodat ze wat afgeleid zijn en zich prettig voelen. Leeftijd kan ook wel een invloed hebben. Mijn ram heb heel lang echt nauwelijks kunnen aaien, maar nu is hij oud (senior) en erg rustig geworden. Als hij nu in het hok zit te chillen, dan vindt hij het prima als ik hem aai.
  17. Ik heb ook altijd gehoord dat koper niet werkt @Lappie2 @To van de Veluwe Ik zie nooit slakken bij mijn korrels. Enige wat ik merk is dat de planten niet kapot gegeten zijn. We hebben ronde gebogen borders dus best lastig om iets aan te doen of te bevestigen. Als tuinier heb ik altijd gehoord dat je of afvangt, vooral in de avond met een zaklamp (ja - er zijn vele die dit doen - zeker als je hosta’s hebt), beperkt wat planten redt als ze klein zijn en de rest gewoon accepteert. Zo’n grijpstok vind ik wel een goed idee. Waar heb je die gekocht @To van de Veluwe?
  18. Gisteren
  19. Hej allemaal! Ik ben het baasje van twee super leuke en grappige konijnen. Ik doe er veel aan om ze een vrolijk en onbezorgd konijnenleven te geven. Het was/is mijn wens dat ze vooral echt konijn kunnen zijn. Daarbij las ik vaak over het niet oppakken voor konijnen. Toch zou ik ze graag nog wel wat tammer willen hebben. Nu is dat natuurlijk al wat lastiger nu ze volwassen zijn (2 en 4), maar volgens mij en wat ik lees is het niet onmogelijk. Ik hoef ze niet op te pakken etc, maar het is wel handig als dit kan wanneer het nodig is. Daarbij zou ik het wel leuk vinden dat ze wat minder hard weghollen voor hun baas haha, en dat ze zich eventueel wat laten aaien. Hebben jullie tips?
  20. De website is nog steeds verboden 😅😂. Maar in gedachte zie ik een tangetje 🤪
  21. Ja ik zit alleen te kijken. Het lijkt juist bij het "leven" zwart? Of zie ik dit verkeerd. Het lijkt wel dat het begin dus helemaal zwart is wat normaal roze moet zijn. Ik zal de nagel sowieso wat korter knippen wat misschien al meer comfort geeft, maar ze laat het lastig toe.
  22. Ik geloof dat wij ook altijd speelgras hadden en hebben. Wij zaaiden dat in. Maar hoe ga je dat met konijnen doen? Lopen ze de hele dag op dat gras? Dat is dan binnen de kortste keren verdwenen. Konijnen graven ook flink. Als je ze er af en toe laat lopen, moet je wel uitkijken. Gras moet gemaaid worden en konijnen mogen geen gemaaid gras eten!
  23. Slakken koper is een verkooppraatje want dat schijnt niet te werken. Zo lees ik dat slakken niet op klimop en viooltjes zitten. Nu ik kan foto's laten zien dat ze er wel op zitten. De ene site praat de andere site na. Het allerbeste zijn die vallen en ze wegvangen. Je moet ze gewoon met een grijpstok pakken en in een emmertje sop doen. Ik doe er nog een scheut WC eend bij en dan zijn ze eigenlijk gelijk dood. Korrels schijnt een nare langzame dood te zijn. Slakken tot 5 cm pak ik tegenwoordig al met een paar vingers op en dump ze dan in de emmer. Gisteravond niets gevangen. Het is nu te droog maar wacht maar tot het een keer regent. Dus wegvangen want één slak kan 300 eitjes leggen dus tel uit je winst. Als ik er één gevangen heb, zeg ik: weer 300 opgeruimd. Haha, maar ik tel dus maar één slak mee.
  24. Misschien verder afknippen tot het leven? Niet te ver!
  25. Het lijkt meer op een tangetje. https://www.welkoop.nl/beeztees-nageltang-13-cm-zwartgrijs_1320769
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .