+ Toon categorieën

Roborovski dwerghamsters

01/17/2017 19:07:00

De kleinste dwerghamsters die er zijn worden Roborovski dwerghamsters genoemd. Ze komen uit Mongolië en Noord China. Roborovski’s zijn leuke levendige hamsters om naar te kijken. Het zijn niet echt knuffelhamsters, daar zijn ze net iets te snel voor.  Het is ook de enige hamstersoort die met een soorgenootje gehouden kan worden. Mannengroepjes zorgen soms wel voor problemen, zorg er dus ook altijd voor dat er toch een reservekooi in huis is om ze eventueel uit elkaar te halen.

Roborovski dwerghamsters worden 2 tot 3 jaar oud.  Roborovski’s komen voor in twee kleurslagen: wildkleur en in white face.  Ze worden ongeveer 7 tot 9 9cm lang en wegen ongeveer 35 gram.


Fokken met Roborovski dwerghamsters


Je kunt het best niet fokken met hamsters uit een dierenwinkel of die zomaar van iemand over genomen zijn. Fokken is alleen verstandig als je gezonde, volwassen hamsters hebt waar je de achtergrond van kent.
Fokken met Roborovski’s is nog niet zo makkelijk. Ze planten zich minder snel voort dan de andere hamstersoorten. Roborovski’s zijn kieskeurig wat de partner betreft en fokken meestal alleen in de late winter en het vroege voorjaar. Om te fokken moeten de ouderdieren samen in een hok gehouden worden. De draagtijd van een Roborovski is 21 dagen. De jongen moeten 5 weken bij de moeder blijven voor ze gescheiden mogen worden.

Geplaatst in Knaagdieren Hamsters Door