+ Toon categorieën

Konijnenras Loffelohr

12/19/2013 17:26:00

Oorsprong: Nederland / Duitsland


Gewicht: 800 - 2000 gram


Kleuren: Allerlei, zowel bont als effen

Uiterlijk: Het is geen konijnenras, maar een verkooppraatje, deze benaming. We zien konijnen met deze benaming om die reden dus ook in vele verschillende vormen voorbij komen. Er zijn hangoorkonijntjes, een beetje met het uiterlijk van de Nederlandse hangoordwergen, die deze benaming mee krijgen. Maar ook kleurdwergen met iets rondere oortjes gefokt die die benaming mee krijgen. 

Karakter: Zeer verschillend. Er is geen rasstandaard voor konijnen met deze benaming. En konijnen hebben weinig karaktereigenschappen die aan een ras gebonden zijn. Klein formaat konijnen zoals deze kunnen behoorlijk energiek en pittig zijn van karakter, ook wel eens omschreven als "temperamentvol".  Er kan echter per individu sterk verschil in zitten. Konijnen zijn niet op karakter gefokt, maar op formaat (vleeskonijnen) of uiterlijk (vacht of tentoonstellingdieren). Daardoor zijn er eigenlijk nauwelijks rasspecifieke karakters te onderscheiden. Bij elk ras heb je rustige, mensgerichte konijntjes, maar ook de pittige, energieke dieren. Dat verschilt echter per individu, niet per ras. 


Bijzonderheden: Loffelohr is geen konijnenras. 


Een Loffelohr als huisdier: Pas op met het kopen van een konijn dat aangeboden wordt als loffelohr. Het is een benaming die in en hip is. Het is een benaming die gebruikt wordt in dierenwinkels en door fokkers die uit zijn op geld. Je komt ze ook regelmatig tegen in advertenties op marktplaats. Ze verkopen deze konijntjes met een zomaar bedachte benaming die eigenlijk nergens op slaat, verkopen ze als bijzonder en vragen er gelijk 50-150 euro voor. Vaak is de fok vooral gericht op het verdienen van geld en niet op konijnenwelzijn. Houd dit niet in stand en koop geen Loffelohr konijn.

Ben je op zoek naar een leuk klein formaat konijn met staande of hangende oortjes, ga dan naar een konijnenopvang, daar zitten ook veel (ook jonge!) klein formaat konijntjes te wachten op een nieuw baasje.

 

- helaas hebben wij nog geen foto van dit ras. Heb jij een foto die wij mogen gebruiken? email deze dan naar info@bunnybunch.nl -

Meer weten over ras konijnen?

Overzicht van alle konijnenrassen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenrassen

Keuringen van konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/keuringen-van-konijnen

Wat betekent het oormerk van mijn konijn?
https://www.bunnybunch.nl/informatie/betekenis-oormerk-konijn

Informatie voor beginnende konijnenbaasjes:

Tips voor beginnende konijnenbaasjes
https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

10 veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen

Een konijn uit de dierenwinkel
https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenwinkel-konijn

Konijnenopvang en asiel lijst
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

Geplaatst in konijnenrassen Door